Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

miki09
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la miki09 » 12 feb 2024, 19:15

Ma imaju dosta gurbeta to sve stoji, ali isto tako imaju i igrace koji u okvirima serije a mogu igrati bolje i smislenije, a da nije samo theo/leao i inshallah... To je nedopustivo za trenera koji je toliko dugo u klubu...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 feb 2024, 19:36

Biscione je napisao/la:
12 feb 2024, 19:04
Pioli izvlači maksimum iz ove ekipe. Druga stvar opanaka je ta što su navijači precijenili svoj mercato pa prije početka sezone se proglasili prvakom. Vidjet će na ljeto kad neko drugi sjedne, bit će ovogodišnji Napoli
De mi živ bio samo citiraj tog koji nas je pred početak sezone proglasio prvakom
Il Club più titolato al mondo!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 12 feb 2024, 19:54

Ko to trazi razbijanje lige sa 33+ pobjede? Sve sto trazimo od njega je da ga ne nadigravaju farmerske ekipe, da prestane forsirati jednu te isti taktiku (koju je 99% kontinenta procitalo), da fizicki ne ubija igrace i da napravi uigranu akciju i korner na terenu a da to nije neka 1-2 peta Zirokoptera u kombinaciji sa krilima. Sve ostalo ide na individualni kvalitet lijevog boka. Po sezoni od 40+ tekmi pogledamo mozda 5-6 za koje mozes reci da si zadovoljan.
Kod njega ti je: pokusaj formaciju na 1 tekmu zbog pritiska navijaca i medija i onda samo to da od.**** i vrati se na 4231. Evo, ove sezone se igra "433" sto je samo u imenu. RLC od svih igraca mu je cijelu sezonu ofanzivni vezni. Evo juventini foruma se sjecaju onog poraza na San Siru skoro (2-0). Tad je igrao sa "bozicnim drvcem" kao Carlo nekad. To je predobro izgledalo. Na oko a i rezultatski. To naravno vise nikad nije ni razmotrio a kamoli koristio. Ne pomaze i to sto je klasicni talijan koji ne zeli (a iskr i ne zna) koristiti mlade igrace iako je to nova politika kluba koja je i vratila tim tamo gdje pripada. Pored ovoga i na forumu se pricalo od nekoliko clanova koji su isli gledati tekme da ovaj nakon 90' tjera istrosene igrace da trce krugove sto je van svake pameti.
On, zajedno sa pomocnim trenerima i kondicionim timom i dalje ne vidi problem i misli da su rekordne ozlijede i istroseni igraci produkt "lose srece". Super je sto mu je inspiracija Klopp i naravno da treba pokusati kopirati najbolje, ali on ovo gura ide preko ekstrema sto rezultira cestim umaranjima vec nakon 45' i ubijanje od strane bukv svake ekipe na kontre u drugom pv. Cesto i preuzimaju taj famozni xG, xA i posjed. Vecina neutralaca ne prati tekme protiv slabijih timova a u tom grmu zapravo lezi zec
Da nije tvrdoglav i poslusan pas, mogao bi biti medju najboljim trenerima i to frustrira mnogo. Ako nista bar priznato ime na kontinentu. Isti ku.rac ko kad je vodio Lazio. Za njegovu karijeru bi bilo idealno da sto ranije napusti Milan i da ode u klub gdje nece imati toliko pritiska, pronadje novu filozofiju i probije se po drugi put. Da je mnogo bolji od raspalih trenera koju su vodili nakon Maxa, definitivno jest. Ali za sad niko (osim Milaniste i par slicnih van foruma) ne vidi ni tracak napretka sa njim na celu. Rastanak je jednostavno najbolje rjesenje za njega a i za klub. Vodstvo kluba je to koje ce morati na kraju sezone napraviti prvi potez jer on sam 100% nece otici.
Unico amore sei!
❤️🖤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 feb 2024, 21:26

Dobar post.
Gledao sam većinu utakmica Milana ove sezone i paradoksalo zvuči, ali imaju više bodova nego što su zaslužili igrom, a opet igra može biti puno bolja. S boljim trenerom bi bio približno isti bodovni saldo, ali bi to bolje izgledalo na terenu. :mrgreen:
Rasli bi kroz igru i sljedeće sezone sigurno bili bolji, ali Pioli za to nije sposoban.
Tri utakmice prije Napolija se uzimaju ili gube bodovi pred kraj, a i Napoli sinoć pogađa stativu u nadoknadi. Nema nikakve kontrole utakmice. A kada nema kontrole, onda nema ni konstantnih rezultata.
Pioli je tu petu sezonu i sve je to više manje isto na taktičkom planu. Inzaghi ga uzima pet utakmica na istu foru, a njegovo jedino rješenje onaj prošlosezonski derbi u ligi gdje je postavio bunkerčinu i ostalo samo 1-0.
Inter jeste bolji od Milana, ali nije 12-1 bolji u derbiju gdje svi igrači ginu i idu 120%.
Inzaghi tri utakmice zaredom igra 8-2 presing gdje oba napadača ostaju na stoperima i maltene svaki Milanov gubitak lopte bude gol šansa.

Također sam mišljenja da zbog njega Leao nije ni blizu punog potencijala. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati igrači s njegovom kombinacijom visine, brzine i tehnike, a on se većinu utakmica i dalje ponaša ko da je na terminu i da je veći od kluba.
Leao je igrač koji bi za par godina trebao doći do Salahove statistike, a on na tri gola nakon 2400 minuta ove sezone.
Kod vrhunskog trenera bi ili išao na 20 golova ove sezone ili bio prodan za 120M. Klubu Milanove veličine nije potreban igrač koji se pojavi na svako trećoj utakmici.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 12 feb 2024, 21:52

muxa je napisao/la:
12 feb 2024, 19:36
Biscione je napisao/la:
Pioli izvlači maksimum iz ove ekipe. Druga stvar opanaka je ta što su navijači precijenili svoj mercato pa prije početka sezone se proglasili prvakom. Vidjet će na ljeto kad neko drugi sjedne, bit će ovogodišnji Napoli
De mi živ bio samo citiraj tog koji nas je pred početak sezone proglasio prvakom
Sad ćete još reć i da niste ismijavali naš prelazni rok i nas koji smo pisali da smo jači nego prošle godine.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 feb 2024, 22:01

Biscione je napisao/la:
12 feb 2024, 21:52
muxa je napisao/la:
Biscione je napisao/la:
Sad ćete još reć i da niste ismijavali naš prelazni rok i nas koji smo pisali da smo jači nego prošle godine.
To je mozda jedino Romangoli radio mi ostali sigurno ne

Ja sam iskreno puno vise ocekivao oe Chukuwuze ali i ne dobiva dovoljno sanse pokraj amera koji vjerovatno mora igrati

Vasa jedina greska je bila sto ste pustili Edina , a doveli Marka za 10 mil eura, to bas nema smisla nikakvog

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 feb 2024, 22:09

Marotta je u dvije godine napravio jako puno grešaka što se tiče napada, ali se iskupio s Thuramom. :D

Prvo 30M za Correu u panici nakon prodaje Lukakua, vjerojatno potez koji je koštao Inter titule. Tada je Arnautović bio slobodan i otišao u Bolognu gdje je imao dvije odlične sezone. Prekasno su ga doveli.

Godinu poslije su se odlučili za Lukakua umjesto Dybale koji je već pristao na Interovu ponudu. Lukaku ozljeđen većinu sezone, na kraju se spašava top4 u ligi, još debil upropasti šansu karijere u finalu CL.

Umjesto Dybale i Arnautovića za džaba oni bacili 30M na Correu i 10M za posudbu Lukakua.
Sada opet 10M na Arnautovića i još vratili ono malo što je ostalo od Alexisa.

Ozljede li se Lautaro ili Thuram slijedi raspad sistema. Umjesto da su za par miliona odma doveli Taremija.
A i on ima samo tri gola ove sezone, ne sviđa mi se njegovo dovođenje na ljeto.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 feb 2024, 22:14

Biscione je napisao/la:
muxa je napisao/la:
Biscione je napisao/la:
Evo ja te molim da mi citiraš da i ja vidim ko je Milan pred početak sezone proglasio prvakom
Il Club più titolato al mondo!

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 feb 2024, 22:39

Čekamo korisnika Italia da nam objasni kako je večeras falilo sreće i da su pokradeni.
Samo strpljenja za velikog šefa Allegrija.

Treća sezona na klupi, -14 i -18 za Scudettom. Ove sezone -7 i utakmica više nakon 24 kola.
Da nisu eskivirali konferenciju, već bi bilo minimalno -15.
Prošle sezone sramoćenje i zadnje mjesto u grupi CL iza Benfice i Maccabija, godinu prije 0-3 kući protiv Villarreala.

U tom periodu najviše potrošeno na transfere i još uvijek najviše troše na plate.
Pregazilo ga vrijeme gore nego Mourinha.

Ova utakmica večeras je za otkaz prije nego što dođe u svlačionicu.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 12 feb 2024, 22:42

Biscione je napisao/la:
muxa je napisao/la:
Biscione je napisao/la:

Likovi ismijavali transfer Pavarda, sta imas dalje pricati

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 12 feb 2024, 22:42

Kakav anti fudbal Alegri i Juve igraju imaju super bodovni saldo.
Da li je do sreće, tanke lige ili ipak Alegri destruktivnim fudbalom izvlači maksimum, baš je veliko pitanje?
Nije neki tim Juvea, ali ofanzivno baš tanko djeluju.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 feb 2024, 22:45

obagol je napisao/la:
12 feb 2024, 22:42
Biscione je napisao/la:
muxa je napisao/la:

Likovi ismijavali transfer Pavarda, sta imas dalje pricati
E hajd Bgt nadji ko je ismijavao transfer Pavarda, hajd Bgt nadji pa da vidimo

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 12 feb 2024, 22:47

Auuuu jak Udinese :rol: :ljepota: :tokralju:

Jel sudija kriv? Nisam gledao... :rol:

P.S. Milan je duplo ozbiljnija ekipa od ovih levata...
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 12 feb 2024, 22:49

tutankamon1905 je napisao/la:
19 sep 2023, 10:44
AjsKjub je napisao/la:
19 sep 2023, 06:19
Da. Taj isti Thuram je dobra 2 mjeseca bio slobodan igrac. Cijeli prem + top2 La Lige i Bundeslige su ga mogli dovesti.
134 nastupa u BMu i 33 gola, 12 u repki i 1 gol, 72 i 12g u francuskoj. Fullkrug vecini Bundesligaskih timova bio veci prioritet od njega. World class nema sta
Pavard pored Rupamecana i Mazraouia nema mjesta
Sassuolo kada je Davide morao povuci ekipu zbog povrede Berardia u polusezoni prosle imao samo 4 pobjede. Bounce back napravili samo kad se ovaj oporavio
Dumfries mediokritet ko i Calabria
Nastavi da zivis u zabludi.

Ne zaboravimo i da si ti licno ovdje bio najveci pljuvac Hakana. Sta bi?
auh druze kakave budalastine ti pises..Za Hakana cu ti samo odgovorit da ga ni sad ne volim, al je ok igrac i pokazuje puno vise volje za zivotom nego u Milanu..

a ovo ostalo nema smisla ni komentirat...pavard sa 120utakmica nema mjesta pored upamecana i mazrouia :wtf:
fratesi veznjak trebo povuc momcad i namirit golove napadaca berardija :crazy: thurama niko nije zelio uzet sigurno.. :urnebes:

Razumijem da ste racunali i na thurama i na fratesija, ali **** ga odose u Inter, ne mogu odma postat losi igraci

A usput gledam i kombinovanu klupu Citya i Reala zadnju utakmicu...nacho, paz, ake, bobb, gomez, lewis, brahim, vazquez, garcia, canizares...ne znam kako bi se ovi propaliteti iz intera ovde izborili za minutazu...fali tu par dobrih ozljedjenih igraca, ali i kad se vrate opet ce ostat 4-5 ovih indijanaca..jer nisi se zaustavio na tome da samo tri igraca mogu igrati u prvih 11 elitnih klubova(jer inter to nije :bow: ) nego da niko ne bi ni na klupi bio :rol:
Evo prvi koji mi je naletio. Ima toga jos, fakat mi mrsko traziti

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 12 feb 2024, 22:50

Mago je napisao/la:
12 feb 2024, 22:47

Jest puljo cist go ponistio i dva penala im nije dao sad ce opet bit kriv inter :D :D samo me interesuje kako ce iskopat da je inter abisa potplatio

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 12 feb 2024, 22:52

Da, sve osim Thurama je istina. Taj nek odradi jos jednu ovaku sezonu i mogu povuci to. I dalje evo cekam da neko dokaze suprotno
Ni za Reijndersa ne pricam kako je WC iako ima jaku sezonu za sad (iako ga mister forsira i previse u zadnje).
Unico amore sei!
❤️🖤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 feb 2024, 22:55

ElPrincipe je napisao/la:
12 feb 2024, 22:50
Mago je napisao/la:

Jest puljo cist go ponistio i dva penala im nije dao sad ce opet bit kriv inter :D :D samo me interesuje kako ce iskopat da je inter abisa potplatio
Ako se sjećaš, Abisso godinama nije sudio Interu nakon krađe u Firenzi i penala za 3-3 kada je za Danilovo rame nakon VARa svirao penal.

Fino sam napisao prije par tjedana, ovaj Juve je copy/paste onog Mancinijevog (drugi mandat) i Spallettijevog Intera. Više sreće nego pameti u prvoj polusezoni i onda raspad nakon prvog kiksa.
Taj Inter je bio u lažnoj trci za Scudetto 20tak kola, pa u zadnjem kolu spašavao top4.
Predviđam slično ovom Juventusu, raspored im ne može biti gori i lako bi se mogli uključiti u borbu za peto mjesto. :mrgreen:

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 12 feb 2024, 22:56

Pa Pavard je među 3,4 najbolja igrača lige. Najbolje Interovo pojačanje još od Hakana... Tu je i Tikus,al Pavard je Pavard.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 12 feb 2024, 22:58

koeficijent je napisao/la:
12 feb 2024, 22:55
ElPrincipe je napisao/la:
12 feb 2024, 22:50
Mago je napisao/la:

Ako se sjećaš, Abisso godinama nije sudio Interu nakon krađe u Firenzi i penala za 3-3 kada je za Danilovo rame nakon VARa svirao penal.

Fino sam napisao prije par tjedana, ovaj Juve je copy/paste onog Mancinijevog (drugi mandat) i Spallettijevog Intera. Više sreće nego pameti u prvoj polusezoni i onda raspad nakon prvog kiksa.
Taj Inter je bio u lažnoj trci za Scudetto 20tak kola, pa u zadnjem kolu spašavao top4.
Predviđam slično ovom Juventusu, raspored im ne može biti gori i lako bi se mogli uključiti u borbu za peto mjesto. :mrgreen:

Kako da se ne sjecam gledo pola sata i kreten opet svira u 98 penal gdje je citav svijet vidio da nije igro danilo rukom

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 feb 2024, 23:00

Mago je napisao/la:
12 feb 2024, 22:56
Pa Pavard je među 3,4 najbolja igrača lige. Najbolje Interovo pojačanje još od Hakana... Tu je i Tikus,al Pavard je Pavard.
Pavard svjetska klasa ne samo igračkim kvalitetama, nego šampionskim mentalitetom. Podigao obranu na još viši nivo.
Osim gola Mancinija u subotu, nije napravio nijednu grešku, a omogućava puno više u igri nego Darmian kada igra desnog stopera.
Ili kada je igrao Škriniar.
Doveli su ga za iste pare koje bi morali dati Škriniaru jer jer tražio 7.5M po sezoni što je skoro 15 s porezom.
Pavard zbog decreto crescite košta 7.5M s porezom, a transfer je bio "samo" 28+2M. Znači dođe na isto kroz 5 godina amortizacije.

Mislilo se da je otišao iz Bayerna jer nije htio igrati beka, a ustvari je razlog što nije bio u dobrim odnosima s veteranima ekipe.
Vidimo šta se dešava ove sezone u Bayernu, raspad na svim poljima.

Thuram je prije par mjeseci u intervjuu rekao da je izabrao Inter jer ga nisu zaboravili nakon ozljede. Ako se sjećaš trebao je doći prije dvije sezone, ali je ozljedio koljeno.

Frattesi je za sada greška, ali mlad je.
Nije loš igrač, ali trenutno nema tehničke kvalitete za Inzaghijevu postavku.
Čak bih ga probao na bočnom, najjače karakteristike su mu trka u prostor i završnica.
Zadnja izmjena: koeficijent, dana/u 12 feb 2024, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.