KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Jack Killian
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Jack Killian » 04 jun 2009, 16:34

Bas me interesuje kako rijesiti situaciju sa pasalicem rakicem i ovim igracima iz hajmo reci drugog plana da li ce se moci ista iskoristiti i kako pokriti te pozicije u timu

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 jun 2009, 16:41

W zna najbolje koliko taj centar trenutno vrijedi ...
mada je nas taj isti u Skenderiji UBIO.
Cini mi se da je nama dao 27 koseva .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2009, 16:46

@ Melo

dao je 35 koseva. Svaki napad isao na njega. Mislim da bi bilo odlicno da se do polovine Jula rijesi igracka krizaljka i da VV 4. Augusta moze uci u pripreme sa sastavom koji ce ponijeti teret sljedece sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 17:27

Vukosavljevic jeste trenutno povrijedjen,ali ce se oporaviti do 8 mjeseca kada nam pocinju pripreme! Sigurno bi nam bio od velike koristi,pogotovo sto mu je cjene drasticno opala nakon povrede i otkaza u klubu! On je igrac kvaliteta Williamsa!
Pasalica treba dati na pozajmicu,Slaviji ili Celiku,isot vazi i za Suljagica,a umjesto njega dovesti Rizvica,cak i bez probe ako nije toliko skup,jer bi Rizvic iz drugog plana mogao da pokaze sav svoj potencijal!

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 04 jun 2009, 17:57

svaka cast na dovodjenju jovanovica...jos bi trebalo dovesti kvalitetnog centra ,jos jednog playa i beka ukoliko ikona ode...doduse ne bi bilo lose angazovat nekog beka i ukoliko goran ostane al eto...puno povjerenje vv-u po pitanju odvodjenja pojacanja....BICE BOSNA OPET SAMPION!!!
I feel devotion!!

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 04 jun 2009, 18:05

eto Bosna je dobila pa sigurno jednog od njaboljih playmaykera na balkanu...svaka cast upravi na ovom potezu :D
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 04 jun 2009, 18:22

Bez obzira što drugi dio sezone nije odigrao na svom nivou Ikonić je uz Wiliamsa igrač koji je zadnjih godina dao najveći doprinos Bosninim uspjesima.I treba mu se dostojanstveno zahvaliti i reći da su mu vrata Bosne uvijek otvorena.Nije korektno,sada kada vjerovatno ide,degradirati ono što je čovjek napravio.

košarkaš
Kontakt:

Post Postao/la košarkaš » 04 jun 2009, 18:28

svaka čast za jovanovića, mali je zvjer, sa njim ste dobili puno :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 19:26

Ja nisam za to da Ikonic ostane,jer je preksup igrac,a za te pare mozemo naci puno boljeg beka! Ipak ,ukoliko ovaj odluci ostati u Bosni onda to treba pozdraviti! jer je on ljubimac navijaca,i sigurno mu niko ovdje ne zamjera slabu formu kada je najvise trebalo,ali stvarno je skup igrac..ne smijem ni izgovoriti njegovu mjesecnu platu.. Zato sam ubjedjen da bi bilo bolje dovesti Opacka na tu poziciju! Bilo bi extra da Bejlija vratimo,jer on moze igrati i dvojku,a bio bi odlicna zamjena i za Jovanovica na jedinici!
Gazi Bosno gazi!

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 04 jun 2009, 19:40

@za ove sto spominju pasalica i slicne
Kako je dogovoreno sa vv i kako se prica bosna ce igrati od pocetka nasu ligu.
Sto znaci da ce nam trebati 15 igraca makar.
1.jovanovic,pasalic,majstoric
2.sehovic,camdzic,andjelic
3.ikonic(ili zamjena za njega),vucko,djurasovic
4.ivan,seid,avdic
5.1 centar,zima,suljagic,klinac
EVO CIME TRENUTNO RASPOLAZEMO(IMA TU JOS MLADIH ALI OVO SU ONI KOJI CE NAJVJEROVATNIJE IGRATI DO GODINE)
Ovi podebljani bi igrali u nasoj ligi i tako bismo tamo do pred kraj nlb lige dobili makar 2-3 igraca kakav je pocetkom ove godine bio sehovic.
Vecina vas je zaboravila jednog avdica koji je 88 godiste a ponasa se kao 78,mislim da je vrijeme da sljedece sezone napokon eksplodira zima i pocne koristiti 217 cm i svoju brzinu,skocnost za tu visinu itd
Uglavnom jos centar poput vladana i zamjena ako ode ikona i mi smo jaki,eventualno jos kakav back up play.-TO JE ZNACI 2 ILI 1 IGRAC AKO OSTANE IKONA a posto najvjerovatnije nece ostat onda jos dva ili tri igraca.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 04 jun 2009, 19:49

Svaka cast za Jovanovica!

Mislim da ovoj ekipi fale jos 2 amerikanca. Centar - kao sto je bio Williams. I da konacno nadju nekog amerikanca da ubija suterski. :mrgreen:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 19:52

kobe je napisao/la:@za ove sto spominju pasalica i slicne
Kako je dogovoreno sa vv i kako se prica bosna ce igrati od pocetka nasu ligu.
Sto znaci da ce nam trebati 15 igraca makar.
1.jovanovic,pasalic,majstoric
2.sehovic,camdzic,andjelic
3.ikonic(ili zamjena za njega),vucko,djurasovic
4.ivan,seid,avdic
5.1 centar,zima,suljagic,klinac
EVO CIME TRENUTNO RASPOLAZEMO(IMA TU JOS MLADIH ALI OVO SU ONI KOJI CE NAJVJEROVATNIJE IGRATI DO GODINE)
Ovi podebljani bi igrali u nasoj ligi i tako bismo tamo do pred kraj nlb lige dobili makar 2-3 igraca kakav je pocetkom ove godine bio sehovic.
Vecina vas je zaboravila jednog avdica koji je 88 godiste a ponasa se kao 78,mislim da je vrijeme da sljedece sezone napokon eksplodira zima i pocne koristiti 217 cm i svoju brzinu,skocnost za tu visinu itd
Uglavnom jos centar poput vladana i zamjena ako ode ikona i mi smo jaki,eventualno jos kakav back up play.-TO JE ZNACI 2 ILI 1 IGRAC AKO OSTANE IKONA a posto najvjerovatnije nece ostat onda jos dva ili tri igraca.
Ja bi umjesto Ikonica doveo nekog amerikanca ili Opacka,umjesto Ovcine Vukosavljevica ili Stanojevica i back up pleya Bejlija,jer on moze dosta dobro igrati i dvojku!
U svakom slucaju dobar post,samo bi ja umjesto Pasalica forsirao Rakica,ali pod uslovom da produzi za jos 2 godine ugovor! jer je on puno veci potencijal od Pasalica!

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 04 jun 2009, 20:07

Mislim da ce Vlada dobro izvagati koga ce dovesti mislim da on dosta vodi racuna i o karakteru igraca i da ne zeli nekog mangupa koji bi samo pokvario atmosferu u ekipi.Mislim da smo svi ocekivali pojacanje pred nasu ligu a nikog nije doveo sto sigurno zbog para ali i zbog ranije navedenog.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jun 2009, 20:41

al... je napisao/la: Mnogi spominju Gorana Sutona, a ja opet mislim da nakon fenomenalno odigranog Final 4 NCAA turnira nema ni najmanje šanse da ga vidimo u našem dresu. Gotovo je sigurno da dečko izlazi na draft, a i najlošiji ugovor u NBA (za igrače iz 2. kruga drafta) nešto čemu Bosna ne može parirati. Neko je unazad nekoliko stranica postova pokazao listu free agenata u NLB, i tamo ima lik koji bi Bosni legao "ko budali šamar" - Vladan Vukosavljević. Nije jeftin, ali je savršen za ono što nama treba - robusan, jak u reketu, strašan defanzivac, pored njega ne bi gledali ona "kapovanja" Grgata u našem reketu, a istovremeno je i sjajne leđne tehnike, i dobar sa poludistance. Može pokriti i "četvorku" i "peticu" i sa njim bi naša prednja linija bila jedna od boljih u NLB.
.
suton najvjerovatnije povlaci izlazak na draft jer mu je receno da su mu sanse nikakve, jer ima puno USA igraca tkvog tipa,sanse za dolazak u bosnu jos postoje, ali na moju veliku zalost su u opadanju jer sa njim bi dobili igraca koji igra odbranu, veoma dobro se gradi i skace u napadu, igra ledzima kosu i ima veoma dobar sut sa distance, malo je premekan za vrhusnkog nivoa tako da je na meti 2-klasnih timova grcke, italije, poljskih i jos nekih manje atraktivnih timova, ali u Bosni bi dobio pravu priliku i afirmaciju, kako god o njemu necu vise jer cemo vidjeti kako se odvija situacija sa njim

sto se tice vukosavljevica, neznam odakle vam ideja da on igra dobru odbranu, covjek ima velikih problema sa tezinom i igra kriminalnu odbranu, samo se sjetite da je zima po prvi put u karijeri bljesnuo upravo protiv njega i u NLB-u i ULEB-u je imao ogromnih problema protiv boljih centara, poslje povrjede (loma desne sake) jos vise se udebljao i postao jos nepokretniji i tako izgubio njegovu glavnu osobinu, a to je izvrstan napad zbog toga je dobio otkaz u Hemofarmu, a nama treb centar koji ce se nositi i sa centrima CZ (stimcem i sada najvjerovatnije ilicem), cibone (prkacinom), olimpije (golubovicem i najvjerovatnije brezecom posto begic odlazi), ..., a ne koji ce imati 30poena protiv slabijih ekipa koje bi pobjedili i bez njega

bosnas, ono sto BBI banka zeli uloziti u Bosnu je sica prema ASA holdingu i BH telecomu, pa cak i San Paolo intesa banci, a slazem se sa tobom da ostanak Ikone donosi opasnost, a opacak bi bio dobra opcija, pa cak i kojadinovic koji moze igrati 2 i 3

kobe, camdzic je plej koji moze igrati beka, a majstoric je cista 2 koja moze igrati 3 i nije blizu talenta andzelica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 jun 2009, 20:48

newbie je napisao/la:u grupu na facebook-u zelimo da vlada vukoicic ostane u bosni i da zlatko jovanovic dođe u Bosnu usao i sam Zlatko !!
mislim da je to gotova stvar oko transfera :D
pa jest kada sam ja otvorio tu grupu na facebooku, citavo vrijeme sam to vam govorio da je sigurna to opcija i da ce doci sigurno........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 21:58

nerminh74 je napisao/la:
al... je napisao/la: Mnogi spominju Gorana Sutona, a ja opet mislim da nakon fenomenalno odigranog Final 4 NCAA turnira nema ni najmanje šanse da ga vidimo u našem dresu. Gotovo je sigurno da dečko izlazi na draft, a i najlošiji ugovor u NBA (za igrače iz 2. kruga drafta) nešto čemu Bosna ne može parirati. Neko je unazad nekoliko stranica postova pokazao listu free agenata u NLB, i tamo ima lik koji bi Bosni legao "ko budali šamar" - Vladan Vukosavljević. Nije jeftin, ali je savršen za ono što nama treba - robusan, jak u reketu, strašan defanzivac, pored njega ne bi gledali ona "kapovanja" Grgata u našem reketu, a istovremeno je i sjajne leđne tehnike, i dobar sa poludistance. Može pokriti i "četvorku" i "peticu" i sa njim bi naša prednja linija bila jedna od boljih u NLB.
.
suton najvjerovatnije povlaci izlazak na draft jer mu je receno da su mu sanse nikakve, jer ima puno USA igraca tkvog tipa,sanse za dolazak u bosnu jos postoje, ali na moju veliku zalost su u opadanju jer sa njim bi dobili igraca koji igra odbranu, veoma dobro se gradi i skace u napadu, igra ledzima kosu i ima veoma dobar sut sa distance, malo je premekan za vrhusnkog nivoa tako da je na meti 2-klasnih timova grcke, italije, poljskih i jos nekih manje atraktivnih timova, ali u Bosni bi dobio pravu priliku i afirmaciju, kako god o njemu necu vise jer cemo vidjeti kako se odvija situacija sa njim

sto se tice vukosavljevica, neznam odakle vam ideja da on igra dobru odbranu, covjek ima velikih problema sa tezinom i igra kriminalnu odbranu, samo se sjetite da je zima po prvi put u karijeri bljesnuo upravo protiv njega i u NLB-u i ULEB-u je imao ogromnih problema protiv boljih centara, poslje povrjede (loma desne sake) jos vise se udebljao i postao jos nepokretniji i tako izgubio njegovu glavnu osobinu, a to je izvrstan napad zbog toga je dobio otkaz u Hemofarmu, a nama treb centar koji ce se nositi i sa centrima CZ (stimcem i sada najvjerovatnije ilicem), cibone (prkacinom), olimpije (golubovicem i najvjerovatnije brezecom posto begic odlazi), ..., a ne koji ce imati 30poena protiv slabijih ekipa koje bi pobjedili i bez njega

bosnas, ono sto BBI banka zeli uloziti u Bosnu je sica prema ASA holdingu i BH telecomu, pa cak i San Paolo intesa banci, a slazem se sa tobom da ostanak Ikone donosi opasnost, a opacak bi bio dobra opcija, pa cak i kojadinovic koji moze igrati 2 i 3

kobe, camdzic je plej koji moze igrati beka, a majstoric je cista 2 koja moze igrati 3 i nije blizu talenta andzelica
Dobar post!
Vukosavljevic nije vece tezine od Williamsa,i oni su slicnih predispozicija,i sigurno bi nam dobro dosao,ukoliko bi do pocetka priprema bio u potpunosti zdrav(lom ruke),i naravno ako finansijski ne bi bio zahtjevan,ja bi ga odmah doveo u Bosnu! Ako od nejga ne bude nista,tu je Stanojevic,odlican igrac,kao i Suton koji istina treba jos dosta da uci! eh sad,tu je i koncepcija Vukoicica i vjerovatno cemo dovesti centra koji se najbolje uklapa u njegov sistem igre,sto je logicno!
Treba vidjeti sta je sa Williamsom,i da li Banvit finansijski posustaje kako se pise,u tom slucaju bi on bio najbolje rjesenje,ali ja ne sumnjam u Vukoicica i njegov konacan izbor!
Ikonicu uopste ne bi ponudio novi ugovor,jer je finansijski prezahtjevan igrac,a u padu je forme,ali njemu vrata Bosne trebaju biti uvijek otvorena! Doveo bi Opacka ili Kojadinovica,iako mi se ovaj prvi vise svidja!
U svakom slucaju naredne sezone ocekujem u Skenderiji u prosjeku 5 000 navijaca( ulaznice 5-7 KM,sto je nekih 30 hiljada po domacoj utakmici) i naravno da budemo u vrhu NLB lige! iako jos treba pricekati,jer sve zavisi od centra i beka koji se trebaju rijesiti!
Gazi Bosno gazi!

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 04 jun 2009, 22:18

http://kkbosna.forumotion.com/kk-bosna- ... a-t110.htm

ako je ko na forumu kk bosna nek pogleda temu i prokomentria

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 04 jun 2009, 23:24

@Nermin74, @bosnas
Vladana spomenuh iz razloga što nam fali dobar teškaš, jer za sada imamo "laku konjicu" Zimića koji može čuvati ove pokretnije i ima volju, ali manjak mase, te Ovčinu koji (ako i ostane) uopšte nije zainteresovan za igru pod košem. Njegova vrijednost u defanzivi je upravo za varijantu kada protivnici kontriraju sa "masom" i kada naguravaju naše centre u reket, jer smo protiv takvih uvijek stradavali. Nisam ni smatrao da bi njegov posao bio razbijanje protivničkog pick'n'rolla ili istrčavanje na tricu da pomogne kada pukne rotacija. imaju drugi kojima je to posao. Na kraju krajeva, ni Lance nije bio nikakva pljačka u odbrani, pogotovo u pomaganju, ali si barem uvijek mogao računati na njegovu masu pored koje se niko nije mogao pozicionirati ispod koša. iskreno, najdraže bi mi bilo da se on vrati - zna sistem, voli ovu ekipu, odmah bi se uklopio. Goran Suton, sa druge strane, čak i da ne ode na draft, ne vjerujem da će kod nas. Ima evropskih interesenata, a ako se i vrati na ove prostore, nešto mi "šuha" da će prije osvanuti u Ciboni nego kod nas. Volio bi da me osjećaj vara, ali... Kako Bosnas rece, ako se Vukosavljević može dovesti za neku prihvatljivu lovu i na ugovor gdje ima klauzula kojom će se klub zaštititi u slučaju da ne zadovolji (prekid ugovora na štetu igrača), zašto ne probati. Pa i Lance je kod svog prvog ugovora, ukoliko se dobro sjećam, imao klauzulu koja je bila vezana za njegovu fizičku spremu.
Srećom, Uprava je svjesna da nam fali igrač ovog profila, pa će valjda naći neko rješenje i za ovo. Uzgred, čestitke Admiru i ekipi za promptno rješavanje statusa Ivanovića i VV-a, te dovođenje Jovanovića. Ovo je puno ozbiljniji pristup nego što je to bio slučaj do sada.

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 04 jun 2009, 23:27

Dobro vi momci baratate sa tim imenima statistikama i slicnim komentarima .Medjutim znajte da ne igraju ni statistike ni imena. Tek kad se bude ljubio grb na sjajnom BOSNINOM dresu ja cu znati da su to pravi igraci za nas tim .Naravno da samo to nije dovoljno ali iako smo za neke mali trebamo znati pokazati da smo veliki .Bili zadnji ili prvi mora se znati da smo BOSNA i uvijek igrati sa ponosom nasim navijacima dati i posljednu kap znoja.Zelim igrace koji nikad nece podcijeniti protivnika ali i one koji se ne boje nikoga.Tradicija se mora nastaviti cijela Europa zna za nas nismo bilo tko.I zato stisnut zube i ljubi grb na dresu i GAZI BOSNO

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 23:37

Kao sto neko rece,ovo je najozbiljniji pristup uprave u posljednih 6-7 godina,definitivno su sazreli i sada pokazuju prave vrijednosti(jos samo da tu uskoci Markovic,Samir Avdic,Sejo B.Sabit Hadzic itd,siguran sam da bi rad uprave jos bio mnogo kvalitetniji)! uprava je ozbiljno krenula u igracku krizaljku,sto je za svaku pohvalu! vjerujte da su sa Jovanovicem cekali jos 5 dana ovaj igrac bi potpisao ili za Buducnost ili za Zvezdu,Olimpiju! Tako rade ozbiljno klubovi,nema oklijevanja,odmah se ide u akciju,sada dok je trziste bogato ponudom,to treba maximalno iskoristiti,prije odmora!
Neko je od vas rekao,polovan igrac je skup,da i to je zaista tako,za male pare dovedes igraca,s njim mozes imati samo problema,i kad tad ces ga otjerati i dovesti kvalitetnog igraca ako imas iole ozbiljne ambicije! zato se i ne treba zadoovljiti prosjecnim pojacanjima! Jer publika zeli ambicioznu ekipu,dobre igrace i dvorana je puna na svakoj utakmici,to je zagarantovano! isto vazi i za sponzore!..
Budi Bosna!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.