JVVVST je napisao/la: ↑12 feb 2024, 12:15
Miljacka je napisao/la: ↑12 feb 2024, 11:15
JVVVST je napisao/la: ↑12 feb 2024, 10:09
Dzaba ja ne kontam sto su u crnom kad su nase boje bordo i bijela.
Pa nisu šalovi crni
Upali sad bilo koju utakmicu iz zimskog perioda s Koševa i vidjećeš da se i na istoku i zapadu uglavnom nose tamnije jakne jer je, nećeš vjerovati, zimski period. Apropo toga pretpostavljam, svaka grupa (ne samo Hz) napominje da se dođe u crnom da ne bi bilo šarenila na tribini i da to liči na nešto. Jedino da dođu svi u FKS i Hz majicama i duksericama u februaru.

Ako nisi shvatio, mogu ti pokušati i nacrtati.
Ali mi je nevjerovatnije od svega da se traži dlaka u jajetu na perfektno izdanje kakvo je bilo jučer u Tuzli i da se samo gleda kako popljuvati. Kaže se svaka čast svima koji su bili jučer dok sam ja češao muda i gledao utakmicu, a ne što su svi u crnom kad smo mi bordo bijeli.
Veze ti nemas sa zivotom. To je neka ultra furka, glupa ko ****, i kmeljini se na isto furaju. Ruzno izgleda.
Crni dres kod, nije tu samo zbog estetike. Mada je i estetski puno bolje i efektno je, nego kao sto se znalo desiti da dodju u plavim, zutim, zelenim.... itd jaknama i duxevima, pa sve izgleda ko teferic.
Crni dres kod ima i jako primjenjivu prednost. Narocito ako krene haos, kontakti sa drugim navijacima ili policijom. U masi koja je skoro unirfomisana, 100x je teze zapamtiti i evidentirati svakoga pojedinca.
Ne "fura" se to tek 'nako. Pored ultras pokreta, slicnu stvar rade i razne lijeve, desne i druge grupacije i subkulture koje zele da ostanu manje primjetni i prepoznatljivi, bas zbog kasnije moguce identifikacije i prepoznavanja.
Slusaj pozive i stavove grupe, nista se ne radi 'nako i bez razloga.
Hajd zivio