FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Losi smo bili i sreca sto smo prosli.
Penaranda kad je sebe makazicama u glavu pogodio ono je trebao biti cist penal za nas. Inace Pena jako los da ne bude da ga branim.
Penaranda kad je sebe makazicama u glavu pogodio ono je trebao biti cist penal za nas. Inace Pena jako los da ne bude da ga branim.
You are someone else I am still right here
- napoleon72
- Kontakt:
Ma liga je debelo napredovala od tad, neuporedivo s danasnjom situacijom.Zeko87 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 08:53Ja ne znam za vas ljudi, ali ja sam sinoć pregledao podcast sa Džemom Berberovićem i slušaš priče u kakvoj bijedi i fukaraštini su igrači Sarajeva prije igrali i bili lavovi na terenu. Bilo je tu sramotnih poraza i svega...ali smo baš imali dobre igrače za te prilike, uvijek bili u vrhu. Što on kaže, igrali smo bez feninga po osam mjeseci pa osvojimo kup i borimo se za titulu. Ovima, imam osjećaj, da se jedna neka premija ne ispoštuje bio bi ler teški. Koliko god ja volio klub, razumijevao kapitalizam...al ova mi ekipa nema DNK kluba, nema vođu u ekipi. Fali i taj neki Džemo Berberović stil igrač ili Zukić, koji se zna potuči, a ne dobiti crveni karton, zagalamiti na ekipu kad treba. Sve mi je ovo šminkeraj teški, a plate, uslovi za rad i treniranje za naše uslove vrhunski.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ma nemamo mi svojih igraca, iz nase skole koji dugo tu igraju. Ne pika se akademac od 19 godina. Neko ko je tu odrastao, neko ko poznaje stvari. Treba uvijek u ekipi 3,4 igraca iz vlastite sredine, takodjer u ss trebaju biti najmanje 2 covjeka, ne mozes imati sve placenike, izgubi se konekcija. Ta 3,4 igraca ne moraju biti neki ekstra kvalitet, ali da trebaju pokazati i ukazati na neke stvari, inace dobijes bezmude pichkice koje boli khurac za rezultate i gledaju samo kad ce plata ili se intereusju za sporedne stvari. To se izgubilo odlaskom Rahmanovicem i Ahmetovicem. Nema niko da zagalami, niko da ih naruzi i da ih nabije nogom da se usmjere.
Nervira me isto sto ne mozemo zadrzati par igraca iz omladinskog pogona duze od 2,3 sezone recimo da stasaju i da dobiju na reputaciji, da oni koji dodju da ih ustroje, pa kome se ne svidja prijatno i dovidjenja, nego odmah ga prodaj prvom ko ponudi. Previse je odlazaka i dolazaka, igraci koje hoce da idu nakon jedne sezone je pokazatelj da se nije snasao, ali tu je potrebno da ga neko usmjeri, a ne, ne ide nakon prve sezone hocu da idem.
Nervira me isto sto ne mozemo zadrzati par igraca iz omladinskog pogona duze od 2,3 sezone recimo da stasaju i da dobiju na reputaciji, da oni koji dodju da ih ustroje, pa kome se ne svidja prijatno i dovidjenja, nego odmah ga prodaj prvom ko ponudi. Previse je odlazaka i dolazaka, igraci koje hoce da idu nakon jedne sezone je pokazatelj da se nije snasao, ali tu je potrebno da ga neko usmjeri, a ne, ne ide nakon prve sezone hocu da idem.
-
- Kontakt:
Ma kakav penal za ono uozbiljite se ba,necemo bit strumfovi i za svaku sitnicu plakati.Ono bi lakrdija bila da je svirao teska
Penaranda ako se ne klupira naredne 2-3 utakmice dok ne dodje sebi mi smo najpickastiji klub u ovoj ligi.
Andjusic najbolji igrac na pripremama,skoro svaku utakmicu zabio ili asistirao a ulazi u igru u 86 min i to umjesto Hasica.Covjek je i u ligi prosle polusezone bio medju najucinkovitijima bez priprema sa nama.Svaka cast sto se lik nista ne buni ja bi izludio da sam na njegovom mjestu i da mi Prevarnda koji jednog gola nikome nije zabio uzima mjesto.Boli me qurcina koliku platu ima i gdje je igrao prije,da si Benzema licno.Ovo sto igra kod nas moze i Aladin Sisic igrati i bolje cak,on bi zabio poneki gol nekome.Nista frajer ne radi apsolutno,OCAJ.Zakucat sminkera na klupu da vidi gdje je dosao samo zbog onog majmunisanja jucer.Nepostovanje i prema svom klubu i prema protivniku a najvise prema navijacima koji su dosli u Tuzlu.Njemu ako je ovo zayebancija nama nije.Niko nije veci od kluba!
Protiv Listice
Iliev
Beganovic-Djurickovic-Anicic-Kapetanovic
Julardzija-Buljubasic-Matanovic
Hasic-Renan-Andjusic
Penaranda ako se ne klupira naredne 2-3 utakmice dok ne dodje sebi mi smo najpickastiji klub u ovoj ligi.
Andjusic najbolji igrac na pripremama,skoro svaku utakmicu zabio ili asistirao a ulazi u igru u 86 min i to umjesto Hasica.Covjek je i u ligi prosle polusezone bio medju najucinkovitijima bez priprema sa nama.Svaka cast sto se lik nista ne buni ja bi izludio da sam na njegovom mjestu i da mi Prevarnda koji jednog gola nikome nije zabio uzima mjesto.Boli me qurcina koliku platu ima i gdje je igrao prije,da si Benzema licno.Ovo sto igra kod nas moze i Aladin Sisic igrati i bolje cak,on bi zabio poneki gol nekome.Nista frajer ne radi apsolutno,OCAJ.Zakucat sminkera na klupu da vidi gdje je dosao samo zbog onog majmunisanja jucer.Nepostovanje i prema svom klubu i prema protivniku a najvise prema navijacima koji su dosli u Tuzlu.Njemu ako je ovo zayebancija nama nije.Niko nije veci od kluba!
Protiv Listice
Iliev
Beganovic-Djurickovic-Anicic-Kapetanovic
Julardzija-Buljubasic-Matanovic
Hasic-Renan-Andjusic
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- muhamedhulk
- Kontakt:
realno nije ni sloboda daleko od kvalitete nekih pl klubova tipa zvijezda, igman i sl. (izbacili komsije iz kupa). ali opet, ne smijemo sebi dozvoliti faking penale gdje je sve kocka i gdje mozes ispasti.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
grubo je reci da je kriv i upirati prstom u njega a prva je tekma, ali je morao biti ispred igraca. To je pravilo, koje on nije ispostovao kao defanzivac. Radi tog se napadac nasao u boljoj poziciji i zavrsio akciju.Pantelija je napisao/la: ↑12 feb 2024, 00:56Ove makazice kad je uradio, ovo je penal ko kuca, igrac mu je usao u odraz i gurnu ga ocigledno, kada je neko u skoku ne smijes mu ulaziti u prostor ispod njega (mozde doci do loma zgloba, ili da ostane bez ravnoteze i padne na glavu ili vrat ili rame is l.)
Sto se tice gola, mallac nije kriv ni 1% , sta vi gledate? Momak je bio uz igraca, tijelom ga girao i cak okrenuo od gola ali ovaj je bukvalno imao i znanja i srece da onako udari loptu... da malac nije bio uz njega i nije ometao, onda bi se moglo nesto reci
a o nasoj igri ne treba puno pricati, nista ni sa cim, i glupo je gledati pojedince i njihovu igru kada vidis da ekipa ne igra kao ekipa, da presing ne igraju kao ekipa vec cesto ispadnu
meni nije problem penin penal, niti driblinzi meni je problem njegov izgled na terenu, hoda, seta, trckara, samo kaada je lopta kod njega i u blizini vidis da se trgne... a to nijee dobro za tim ni malo i mislim koliko se sjecam da smo najbolje igrali kada je on ulazio sa klupe.. jednostavno od njega se mnogo ocekuje a on to ne isporucuje sem u bljeskovima
Nadam se da ce sto prije se na ljeto shvatiti da u 433 ako nemas 3 top veznjaka ne mozes to igrati i kraj...
mi sto imamo veznjaka ni jedan to ne moze iznijeti, nisu za toga i to je sva prica, svi su isti, svi isti tip i ocekivati neku igru, protok lopte i slicno..
Lijevi bek - Radovic
Desno - Moze i Kyeremh, normalno da ga je malo cudno gledati jer je ipak ofanzivnije orijenitsan igrac. Dok nadodje moze on dobru partiju pruziti na beku, ili Beganovic.
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 12 feb 2024, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
- Kontakt:
Svaka čast Hordama!
Daleko ispred svih!
Daleko ispred svih!
- Burberry46
- Kontakt:
Jedina svijetla tacka.

Sto se igre jucer tice valjda ne moze gore od ovog. Moraju se svi trznuti od Rozmana do igraca.
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
- Kontakt:
Jos samo tri prelazna roka i onda mozemo pocet pricat o dominacijiTurkishAirlines je napisao/la: ↑12 feb 2024, 07:30Nakon prespavane noci, nije to toliko loše. Moze i gore.

Činimi se ista boljka kao jesenas da će biti a to je ACM. Mustafić ne može biti u startnih 11 on je za klupe igrač, od njegovih dalekometnih šuteva nemamo ništa. Matanović ne znam vidjećemo, ovaj iz Dinama isto tako.
Sve u svemu mislim da je fula napravljena sa veznim redom ali daj bože da griješim, jer stvarno je šteta imati napadača kao pto je Renan a da jule nijednu jedinu korisnu loptu nije dobio
Sve u svemu mislim da je fula napravljena sa veznim redom ali daj bože da griješim, jer stvarno je šteta imati napadača kao pto je Renan a da jule nijednu jedinu korisnu loptu nije dobio
Da mu je ona plasirana, imala više efea i da je ušla sada bi ga svi kovali u zvjezde. Ali za penal sam mu spominjao familiju. A za makazice, odbrambeni se lukavo uvalio, tako da je bilo na rubu prekršaja, ovdje to nije dok bi se vani možda sviralo.
Ono je penal 200%
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Dzaba ja ne kontam sto su u crnom kad su nase boje bordo i bijela.
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Sve dok nam je ovakav vezni red, ne ocekujem nista vise od igre. Od trojice u veznom redu, niko nema kreacije, svi su nekako do pola centra orijentisani
ZZ
Pa nisu šalovi crni

Upali sad bilo koju utakmicu iz zimskog perioda s Koševa i vidjećeš da se i na istoku i zapadu uglavnom nose tamnije jakne jer je, nećeš vjerovati, zimski period. Apropo toga pretpostavljam, svaka grupa (ne samo Hz) napominje da se dođe u crnom da ne bi bilo šarenila na tribini i da to liči na nešto. Jedino da dođu svi u FKS i Hz majicama i duksericama u februaru.

Ali mi je nevjerovatnije od svega da se traži dlaka u jajetu na perfektno izdanje kakvo je bilo jučer u Tuzli i da se samo gleda kako popljuvati. Kaže se svaka čast svima koji su bili jučer dok sam ja češao muda i gledao utakmicu, a ne što su svi u crnom kad smo mi bordo bijeli.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Jeste liga napredovala, ali smo proporcionalno tome i mi napredovali infrastrukturom i puno iznad svih ostali. A mi smo i dalje na nivou ispod na kojem smo bili. Mada mi je poenta na odnosu igrača prema klubu, navijačima i zalaganju na terenu. Sve mi je nekako bez mirisa i okusa. Nemaš kapitena koji je simbol kluba.napoleon72 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 09:08Ma liga je debelo napredovala od tad, neuporedivo s danasnjom situacijom.Zeko87 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 08:53Ja ne znam za vas ljudi, ali ja sam sinoć pregledao podcast sa Džemom Berberovićem i slušaš priče u kakvoj bijedi i fukaraštini su igrači Sarajeva prije igrali i bili lavovi na terenu. Bilo je tu sramotnih poraza i svega...ali smo baš imali dobre igrače za te prilike, uvijek bili u vrhu. Što on kaže, igrali smo bez feninga po osam mjeseci pa osvojimo kup i borimo se za titulu. Ovima, imam osjećaj, da se jedna neka premija ne ispoštuje bio bi ler teški. Koliko god ja volio klub, razumijevao kapitalizam...al ova mi ekipa nema DNK kluba, nema vođu u ekipi. Fali i taj neki Džemo Berberović stil igrač ili Zukić, koji se zna potuči, a ne dobiti crveni karton, zagalamiti na ekipu kad treba. Sve mi je ovo šminkeraj teški, a plate, uslovi za rad i treniranje za naše uslove vrhunski.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Ima tu dosta istine, ali bila su druga vremena skroz. Koliko god ljudi pljuvalu ovu ligu, kad se sjetim kako je bilo, recimo, 2011, a to nije tako davno, ovo sad je Premiership po svemu. I tad je bilo top igraca i dobrih utakmica, ali sve ostalo na nivou na kojem je danas federalna.
-
- Kontakt:
Tako je.Stroj1946 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 09:13Ma nemamo mi svojih igraca, iz nase skole koji dugo tu igraju. Ne pika se akademac od 19 godina. Neko ko je tu odrastao, neko ko poznaje stvari. Treba uvijek u ekipi 3,4 igraca iz vlastite sredine, takodjer u ss trebaju biti najmanje 2 covjeka, ne mozes imati sve placenike, izgubi se konekcija. Ta 3,4 igraca ne moraju biti neki ekstra kvalitet, ali da trebaju pokazati i ukazati na neke stvari, inace dobijes bezmude pichkice koje boli khurac za rezultate i gledaju samo kad ce plata ili se intereusju za sporedne stvari. To se izgubilo odlaskom Rahmanovicem i Ahmetovicem. Nema niko da zagalami, niko da ih naruzi i da ih nabije nogom da se usmjere.
Druga su to skroz vremena bila,para nije imao niko i dugovalo se svima i svakome i ako ti se ne sviđa idi dalje.Sjeti se šta je Amar radio sa 10.000 maraka vodi i plaća cijeli tim i kažnjava i za sve se pita i kad šta kažeš slijedi marš odavde.Kad je došao ponovo i pokušao slično vidjeli smo šta je ostalo i od njega i od kluba.Sad su igrači puno zaštićeniji igrali ne igrali trudili se ili ne trudili plata ide i još ko ima dugoročne ugovore boli ga qurac.Malo je teško izvagati, ako dovodiš sa strane imaš oponente jer zapostavljaš svoju djecu ako guraš djecu a nemaš trofej svi ti yebu majku nesposobnu itdZeko87 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 08:53Ja ne znam za vas ljudi, ali ja sam sinoć pregledao podcast sa Džemom Berberovićem i slušaš priče u kakvoj bijedi i fukaraštini su igrači Sarajeva prije igrali i bili lavovi na terenu. Bilo je tu sramotnih poraza i svega...ali smo baš imali dobre igrače za te prilike, uvijek bili u vrhu. Što on kaže, igrali smo bez feninga po osam mjeseci pa osvojimo kup i borimo se za titulu. Ovima, imam osjećaj, da se jedna neka premija ne ispoštuje bio bi ler teški. Koliko god ja volio klub, razumijevao kapitalizam...al ova mi ekipa nema DNK kluba, nema vođu u ekipi. Fali i taj neki Džemo Berberović stil igrač ili Zukić, koji se zna potuči, a ne dobiti crveni karton, zagalamiti na ekipu kad treba. Sve mi je ovo šminkeraj teški, a plate, uslovi za rad i treniranje za naše uslove vrhunski.
da mi je ko pricao da cu u 2024 godini citati kako ljudima fali Dzemo pa tacno bih se odrekao fudbala.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, Hajdeee, HyperOS, r3m1, rimljanin90, Vanja8 i 50 gostiju.