Možda malo previše "napadate" Hurema. Napisao je momak rečenicu koja para uši i izgleda dosta ružno ali mislim da svako dobronamjeran vidi poentu.
Prosječan fudbalski fan loži se na driblinge, lijepe golove, brzinu i dobru završnicu. To je sve ono što krasi fudbalere za koji će svi fudbalski fanovi reći da su najbolji na svijetu.
Demirović ove stvari nema, odnosno nema ih u tom omjeru kvaliteta i vjerovatno je Hurem mislio na to kada je govorio (ne)talentu. I sam je napisao da on ima agresivnost, intenzitet trčanja na nivou. Ja bih dodao da ima fin osjećaj za naći se na pravom mjestu u pravo vrijeme, a ove sezone je čini se malo pročepio i sa završnicom koja ga je dosta zezala u prošlosti.
Recimo Mandžukić i Inzaghi su igrači (a nisu jedini) koji nisu imali taj mainstream talenat na koji se lože pratitelji fudbala, ali su svejedno ostali zapisani kao jedni od boljih ofanzivaca u svom vaktu, ali pored ostalih silnih zvijezda niko za njih neće reći da su talentovani, jer prosto su takva nepisana pravila u fudbalu jbg.
Sad sa druge strane imaš lupam Messija, Ibrahimovića, Neymara, koje sigurno ne krasi neka agresivnost ni veliki intenzitet trčanja, ali ih ljudi zbog drugih stvari smatraju među najboljim na svijetu i uvijek će ih stavljati ispred igrača tipa Mandžo ili Pipo.
To je sva poenta i mislim da je može shvatiti bilo ko dobronamjeran

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"