RSD Velež - Stadion Rođeni

Objektivac
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la Objektivac » 08 feb 2024, 16:47

ra1981 je napisao/la:
08 feb 2024, 16:43
Objektivac je napisao/la:
08 feb 2024, 16:42
ra1981 je napisao/la:
08 feb 2024, 16:37
Ovjde je priča kao da imamo na računu 50 miliona eura, pa hajmo diskutovati kako ih je najbolje prerasporediti. Da li ćemo ulagati u stadion, omladinski pogon, ili igrački kadar. Kunem se životom da ova uprava sada da zadnji atom snage i uloži većinu para u infrastrukturu da bi se isti ovi javili kako dajemo mizerne plate, kako nema pojačanja, kako ne ulažemo u omladinski pogon itd.
Ne seri. Pricamo o napredovanju u organizaciji, niko ni rijeci lose nije rekao o upravi
Ja sam pročitao da je uprava neorganizovana, neprofesionalna, netransparetna, ali da imaju dobru volju. Možemo i mi sa foruma sa dobrom voljom voditi klub.
Ne, uprava odlicno radi posao, nikad bolja uprava nije ni bila u Velezu. Samo kazem da uvijek moze bolje, pa necemo se pravit mahniti sad

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 08 feb 2024, 16:52

1981oldschool je napisao/la:
08 feb 2024, 16:29
Kralju kad bi ti znao kome objašnjavaš to poslijeratno(a i prijeratno) stanje Veleza, nebi vise vjeruj mi, ali nebitno. Ništa ja ne osporavam osim da je ovo tema na forumu koja se zove stadion rođeni. Lik se javio i pitao nešto, uputio konstruktivnu kritiku da se diskutuje i priča. Mislim da je pametnije diskutovati i probati naci rješenje nego samo šuti i ne talasaj, dobro je. Dobro jeste sigurno i nemjerljivo kako je bilo, ali to nije razlog da se ne nalaze rješenja za sve aspekte da budemo još bolji u svakom pogledu, i da to bude na duge staze, a ne samo trenutno.
Zadnju rečenicu te iskreno nisam skontao, ali nije važno. Poenta je da je ovo diskusija na temu stadion Rodjeni, i trebaju svi iznijeti svoje mišljenje bez nekog ušutkavanja i optuživanja. Stadion se pravi trenutno i bolje sada uložiti pare nego duplo kasnije kad se skonta da se nije napravilo kao sto treba. To ti je isto kad su se pravili kolektore pa stavili asfalt, pa se onda sjetili jebote nismo provukli kablove neke pa kopaj opet i zakrpi.
Nisi me skontao jer se radi o novcima. Financijski aspekt kluba je sada u ok stanju, sto ne garantuje da ce tako biti godinama unaprijed sto onemogucava samo po sebi dugorocno planiranje. Stvari koje se mogu popraviti bez dubokog zadiranja u financijsku stabilnost kluba, trebaju se popraviti, sve je ostalo presipanje iz supljeg u prazno. Oni koji imaju ideje, uvijek se mogu javiti u prostorije Kluba i saopstiti ih.

Ideje, same po sebi, bez financija nista ne rijesavaju. Ja prvi konkretno ne zelim da zamisljam, jer neman cime da potkujem moje ideje oko kluba. Zasto da se napinjem zbog svoje nemogucnosti a da s druge strane razmisljam kako ce neko svoje pare potrositi da bi meni i mome oku bilo najugodnije s time ne znajuci dubinu necijeg novcanika?
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 08 feb 2024, 17:04

RacioEmocionalan je napisao/la:
08 feb 2024, 16:52
08 feb 2024, 16:29
Kralju kad bi ti znao kome objašnjavaš to poslijeratno(a i prijeratno) stanje Veleza, nebi vise vjeruj mi, ali nebitno. Ništa ja ne osporavam osim da je ovo tema na forumu koja se zove stadion rođeni. Lik se javio i pitao nešto, uputio konstruktivnu kritiku da se diskutuje i priča. Mislim da je pametnije diskutovati i probati naci rješenje nego samo šuti i ne talasaj, dobro je. Dobro jeste sigurno i nemjerljivo kako je bilo, ali to nije razlog da se ne nalaze rješenja za sve aspekte da budemo još bolji u svakom pogledu, i da to bude na duge staze, a ne samo trenutno.
Zadnju rečenicu te iskreno nisam skontao, ali nije važno. Poenta je da je ovo diskusija na temu stadion Rodjeni, i trebaju svi iznijeti svoje mišljenje bez nekog ušutkavanja i optuživanja. Stadion se pravi trenutno i bolje sada uložiti pare nego duplo kasnije kad se skonta da se nije napravilo kao sto treba. To ti je isto kad su se pravili kolektore pa stavili asfalt, pa se onda sjetili jebote nismo provukli kablove neke pa kopaj opet i zakrpi.
Nisi me skontao jer se radi o novcima. Financijski aspekt kluba je sada u ok stanju, sto ne garantuje da ce tako biti godinama unaprijed sto onemogucava samo po sebi dugorocno planiranje. Stvari koje se mogu popraviti bez dubokog zadiranja u financijsku stabilnost kluba, trebaju se popraviti, sve je ostalo presipanje iz supljeg u prazno. Oni koji imaju ideje, uvijek se mogu javiti u prostorije Kluba i saopstiti ih.

Ideje, same po sebi, bez financija nista ne rijesavaju. Ja prvi konkretno ne zelim da zamisljam, jer neman cime da potkujem moje ideje oko kluba. Zasto da se napinjem zbog svoje nemogucnosti a da s druge strane razmisljam kako ce neko svoje pare potrositi da bi meni i mome oku bilo najugodnije s time ne znajuci dubinu necijeg novcanika?
Sto nebi bilo tako godinama i sto nebi imali sve vise i vise ako se pametno radi i ulaze a ne samo trenutno da se zadovolji. Uglavnom ti brkaš neke žešće pojmove i sta ja govorim, ali nemam vremena vise stvarno pisati. Mogu ti samo reci slažemo se da se ne slažemo i to je to.
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 08 feb 2024, 17:08

VictoriasFikret je napisao/la:
08 feb 2024, 14:36
Lik napravio više nickova i sam sebe podržava.
a izgleda... niko od ovih koji ga podrzavaju nema profil otvoren duze od mjesec dana... covjek udruzio snage sam sa sobom...

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 08 feb 2024, 17:11

08 feb 2024, 13:48
mobih je napisao/la:
08 feb 2024, 13:41
08 feb 2024, 12:44
E i ovo prvi put u zivotu vidim.
Dosao lik sa konsturktivnim savjetom, pricom i argumentima i napadose da ko da je najveci izdajnik.
I odmah ide prica nije slucajno, neko ga poslao.
Uša tamo
kakav konstruktivni savjet??? da smo tek na pocetku izgradnje stadiona, da imamo zaokruzeno finansiranje i da ima mogucnosti/smisla praviti izmjene projekta, pa bih i ja rekao, konstruktivni savjet... ovako, kad se stadion gradi 25 godina, iz dijelova, iz pocetka amaterski i po mogucnostima, ovo sto se napravilo iz konstrukcijskih i finansijskih razloga nije moguce ispraviti, jedino se moze nekako zagladiti da te greske nisu tako uocljive. Zar je isplativo finansijski sad ulupati, sta ja znam, 300-400.000 maraka u nekakvo pomjeranje stubova da bi tamo nekome to izgledalo bolje, ili dati te pare da stadion bude zavrsen i sa recimo cetvrtom kategorijom? Ili otkupiti onu kucu ispred stadiona pa napraviti oficijelni parking a onaj preko puta M-17 asfaltirati?
Ovo nije konstruktivni savjet, lik je napravio account prije nekoliko dana i zadao se po stadionu... zbog cega, u to ne ulazim, ali iz dobra sigurno nije...
Haj ne seri, jasta je nego konstruktivan, kad je god napravio acc, kakve to veze ima. Ja sam najsretniji sto rastemo u svakom segmentu, ali sta treba da šutimo ko ovce. Lik nije ništa loše mislio, ovo je forum mazlo i forum je za diskusije ako nisi znao.Veze ti nemaš.
pripazi malo na jezik, pojma nemas sa kim pricas... ako ne znas komunicirati bez ruznih pridjeva, ostavi se tastature, ratnice...

Objektivac
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac » 08 feb 2024, 17:15

mobih je napisao/la:
08 feb 2024, 17:08
VictoriasFikret je napisao/la:
08 feb 2024, 14:36
Lik napravio više nickova i sam sebe podržava.
a izgleda... niko od ovih koji ga podrzavaju nema profil otvoren duze od mjesec dana... covjek udruzio snage sam sa sobom...
Ako treba neki dokaz, privatno cu vam poslati svoju clansku, a nek posalju i ovi ostali profili. Ja veze nemam s tim. :wave:

Objektivac
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac » 08 feb 2024, 17:20

Ne smije se covjek vise ni ukljuciti u raspravu na forumu, odmah si sumnjivac.
Ne smije covjek misljenje iznijeti, odmah si najveci kriticar i pljuvac.
Vi ste starosjedioci na forumu, pa ostalima je zabranjeno pridruziti se i iznositi stavove.
Pa vama bi najbolje bilo da smo ostali igrati na livadi poslije rata i govoriti kako je i to dobro i uvjeravati nas u to :crazy:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 feb 2024, 17:25

E dobro ako ćemo sada ozbiljno pričati, ja koliko sam skontao ovaj wanna be arhitekta je mišljenja da nismo trebali ni praviti četvrtu tribinu, nego korigovati ove nakarade napravljene do sada, da bi se ispunila Durakovićeva ideja. A da bi se zaokružila ta ideja, nemoguće je bez ove tribine koja se trenutno gradi. Čisto jer krov na RA tribini u tom projektu jeste povezan sa sjeverom i jugom. Tako da ovo što dotični priča meni nema logike, niti me iko može ubjediti u suprotno, ne znam za vas.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 08 feb 2024, 18:03

Zaista me žalosti da ste se posvađali i izvrijeđali kada sam se uključio i diskusiju.

Ja ovaj forum pratim datumski od one večeri kada je Bayern 2013. godine osvojio Ligu prvaka protiv Dortmunda. Tada sam prvi put saznao za ovaj forum.

Vrlo moguće da se ja na ovaj forum nikada ne bih prijavio da se izgradnja Veležovog stadiona nije zahuktala. Jako sam sretan što će taj klub kompletirati svoj dom u naredno vrijeme bilo on 5 il 10 godina. Manjak novca je uvijek bio i to se preko noći neće promjeniti. Ali mi je zasmetalo manjak transparentnosti, organiziranosti i planiranja oko stadiona sada kada za tim više nema potrebe. Ovaj stadion je zapčet 1995. na neki način. Vrlo moguće da se kompletirati do 2035. godine. Znači da će izgradnja trajati oko 40 godina. Mnogo ljubavi, novca, suza, znoja, donacija, nadanja i svega drugog će biti uloženo u tih 40 godina izgradnje. Neke stvari su nepopravljive. Ali još uvijek stvari koje se grade za ubuduće mogu unijeti harmoniju. Zasmetalo mi je što i dalje vidim ho-ruk pristup. Ako je novac jedini razlog za to ja se duboko izvinjavam. Ipak i dalje sam mišljenja da se i za ista sredstva neke stvari mogu bolje planirati, skladnije, ljepše. Nije tako? Ok. Izvinjavam se.

Ako mislite da sam ciljano došao ovdje da popljujem upravu od mene puna podrška za Kevelja i njegove ljude :wave:

Ja nisam onaj tip koji su u nebesa dizali Džubura pa kada je otišao iz kluba svi ga popljuvali. Pa u nebesa dizao Hasića pa kada je otišao iz kluba svi ga popljuvali. Pa sada da dižem Kevelja.

I Džubur i Hasić i Kevelj imaju svoje prednosti i mane, ali ta tri čovjeka su jedina tri predsjednika kluba u ovom postratnom periodu koji su nešto za Velež dobro i učinili. Ostali po meni nisu spomena vrijedni.

Trenutna Keveljeva uprava je dobronamjerna, ima moju podršku. Neke stvari mogu bolje i profesionalnije. I moraju. O tome pričati i raditi na tome.

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 08 feb 2024, 18:17

*p!p!t@* je napisao/la:
08 feb 2024, 17:25
E dobro ako ćemo sada ozbiljno pričati, ja koliko sam skontao ovaj wanna be arhitekta je mišljenja da nismo trebali ni praviti četvrtu tribinu, nego korigovati ove nakarade napravljene do sada, da bi se ispunila Durakovićeva ideja. A da bi se zaokružila ta ideja, nemoguće je bez ove tribine koja se trenutno gradi. Čisto jer krov na RA tribini u tom projektu jeste povezan sa sjeverom i jugom. Tako da ovo što dotični priča meni nema logike, niti me iko može ubjediti u suprotno, ne znam za vas.
Mislim da je on mislio na krov, ne na novu tribinu. Ako se napravi krov na ovoj tribini onda nece moci one sajle da spajaju Ra tribinu kako sam ja skonto

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 feb 2024, 18:41

Biće da sam ja dobro lud i da sam pomiješao slike Durakovićevog plana, ali koliko me sjećanje služi lijevi stub će držati jednom stranom krov RA tribine, a drugom stranom krov južne tribine. Tako da ne kontam koji moj ima smetati to što prvo ide krov na južnu tribinu, jer će stub držati samo jednu stranu iste. Taj stub je puno bitniji za RA tribinu čiji krov će doslovno biti zakačen na sajle s obje strane, i naslonjen na tri stuba na tribini. A puno je skuplja opcija pokrivati dvije tribine nego jednu, valjda je i to neka logika(jer po ovom planu dedara i RA se trebaju zajedno pokrivati, jer su fizički jedna cjelina) . A što se sajli tiče nema im šta smetati južna tribina, čisto pogledaj sliku kako su ta dva stuba zamišljena, jer idu sa vanjske strane. Tako da je i on malo polupao lončiće sve su prilike. Neka me neko ispravi ako griješim...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 08 feb 2024, 19:03

Cijenim svaku raspravu pogotovo ako je za naš Velež dobra.

Da li postoji neka alternativa osim Durakovićevog plana da se ide sa sajlama, ali naravno uz manji broj stubova? (Mislim na RA tribinu)
Ti si naša ljubav jedina!

Objektivac
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac » 08 feb 2024, 19:33

fudbalfudbal je napisao/la:
08 feb 2024, 19:03

Da li postoji neka alternativa osim Durakovićevog plana da se ide sa sajlama, ali naravno uz manji broj stubova? (Mislim na RA tribinu)
U tom i jeste stvar, sto trenutno niko ne zna sta je plan :hmmmmm:

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 08 feb 2024, 19:34

Naravno da postoji, gradjevina je cudo.
Ja sajle ne bih koristio. Bespotreban trosak svako par godina dovoditi ovlastene firme da provjeravaju i natežu.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 feb 2024, 19:46

Vjerujem da postoji više opcija natkrivanja ostatka stadiona mada je previše očekivati da se i to odma odradi.
Izgradnjom južne tribine, stvaraju se uslovi da se oko dedare raskopa asfalt i odrade stubovi kako treba što bi u konačnici mogla biti dobra podloga za natkrivanje RAtribine.
Opet kažem, to će malo sačekat.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 08 feb 2024, 20:18

Duraković je također spominjao da postoji opcija, ako se radio stadion po njegovim nacrtima da se stubovi za reflektore maknu iz zdenki a reflektori stave na lukove. Probajte sebi vizualizirati to. Samo bi lukovi morali biti malčice drugačijeg oblika:

slika

Ne znam znate li da je Durakovićeva opcija krova za tri tribine s lukovima i sajlama jeftinija u konačnici od opcije da svaka tribina ima svoj krov.

Njegova opcija je ponajviše radi uštede troškova, a igrom sličaja je ispala lijepa i unikatna.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 feb 2024, 20:27

08 feb 2024, 19:33

Ovi sto grade tribinu znaju
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 08 feb 2024, 20:35

08 feb 2024, 17:04
Sto nebi bilo tako godinama i sto nebi imali sve vise i vise ako se pametno radi i ulaze a ne samo trenutno da se zadovolji. Uglavnom ti brkaš neke žešće pojmove i sta ja govorim, ali nemam vremena vise stvarno pisati. Mogu ti samo reci slažemo se da se ne slažemo i to je to.
Dobro, zahvaljujem se sto si me pocastio svojim dragocijenim vremenom.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Objektivac
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac » 08 feb 2024, 20:35

OnlyLeft22 je napisao/la:
08 feb 2024, 20:27
08 feb 2024, 19:33

Ovi sto grade tribinu znaju
Vjerujem da znaju, samo smo svi nestrpljivi :urnebes:

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 08 feb 2024, 20:38

Ne vidim svrhu raspravljanja o necemu sto samo upravni odbor zna kako ce izgledati. Mozda ce ova tri krova sjever istok jug biti bolji od od onog na Bayareni. Sta samo Durakovicev plan sa lukovima gdje se krakovi zabijaju u sesnesterac na pomocnom ispravni? Da je sada nesto nakaradno napravljeno a ulozeno puno para onda bih razumio kritike. Ovako mi sve lici na jeftini spin protiv ljudi koji vode klub. Sada jeli ispala zbog projekta dijete ne igra legende veleza nisu u klubu itd itd

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.