RSD Velež - Stadion Rođeni

Cernica22
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la Cernica22 » 06 feb 2024, 23:48

Espiritosanto je napisao/la:
06 feb 2024, 23:44
Direktorcic je napisao/la:
06 feb 2024, 23:32
A sta ispisaste :urnebes:

Ja sam i dalje misljwnja da se dedara treba pokriti kako zna i umije, cak i sa tim nwkim nedostatcima da se pristupi i da se radi na tome. Mi po kisi nemamo 500 ljudi na utakmici
Ja sam mišljenja da bi veći prioritet bio RA tribinu natkriti.
Vip je već natrkiven i kad se odbije 300-400 mjesta za goste, opet će tamo moći oko 500/600 ljudi plus na novu tribinu oko 2500 tako da je to taj neki naš prosjek.
Gosti će biti pod krovom na Vipu i zbog akustike a i uslova po meni bi bilo bolje RA natkriti a dedara kad dođe na red.
Potpisujem.
Mora se na neki nacin zahvaliti momcima koji 100% zive Velez i s klubom idu od Kaknja do Vallete, a nema boljeg nacina da im pokazes da ti to sve znaci od toga da im natkrijea tribinu. Sutra aBd kad bude gotov jug pa krene kisa raja s dedare uvijek moze na jug ili zapad, a momci iza gola nemaju alternativu, zna se gdje njihovo mjesto.
19V22

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 06 feb 2024, 23:49

BigEM je napisao/la:
06 feb 2024, 23:10
Potrebno je izvrsiti i druge radove poput izgradnje wc-ova na RA tribini, postavke stolica i dogradnje WC-ova na sjevernoj tribini. Takodjer ce biti potrebno pojacati reflektore i ugraditi elektronske brojace.
Dakle, da sumiramo. Juzna tribina se gradi prema projektu uskladjenom prema UEFA zahtjevima i nosit ce kategorizaciju stadiona. Zatvorena je finansijska konstrukcija i ocekujemo da do pocetka sljedece sezone imamo zavrsenu tribinu.
Sigurno ce kostati vise od 3.5 miliona KM a vjerovatno i znatno vise.
Ja samo sugerišen upravo ovo :D Znači, naravno da je južna tribina osnov za kategorizaciju i da će ona iznijeti 95% toga. Međutim, nije realno očekivati da sve na njoj bude završeno ovo ljeto, pa možda čak ni naredno (ovo za naredni govorim jer je po meni za to potrebno još barem 2 miliona KM, bez krova, betona, stolica, a i to nisam siguran da će moći). I nema frke, ni ne mora biti, samo nek se radi kako treba.

A što se kapaciteta tiče, nek navuku tačno 8.000 i to je sasvim ok. Apsolutno ne treba pretjerivati u tom smjeru, a 8.000 je dovoljno da se polufinale lige prvaka igra tamo.

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 06 feb 2024, 23:53

Svak ko ima drugačije mišljenje trola? Hvala.

Šta ima paušalno u tome ako se kaže da za završetak Juga treba znatno više novca od 3,5 miliona i da će se gledat da se ona prvo u potpunosti završi s krovom? To automatski isključuje prije svega Durakovićev nacrt i smjernice, a automatski isključuje i krov za Dedaru i RA tribinu u nekoj bližoj budućnosti. Šta je tu paušalno?

Ti ako ti je ovo mučno ili trolerski sa mnom ne moraš raspravljati. Mada te pratim na forumu i konstruktivan si. Šteta što si tako brzo i olako donio zaključak na ovu diskusiju.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 06 feb 2024, 23:59

Izvodiš proizvoljne zaključke na osnovu informacija s foruma, a i sam se žališ kako nemaš dovoljno znanja o projektu. Kako onda možeš reći da južna tribina neće biti spojena sa RA tribinom? Kako znaš da se odustalo od Duarkovićevog projekta? Odakle ti procjena o 10 godina roka za krov na ostatku stadiona?

Ranije pišeš o pozamašnoj cifri potrošenoj na stadion, a garantujem da se nije moglo manje potrošiti od onoga što je potrošeno.

U suštini, čitava priča ti se svodi da ti nešto nije lijepo i to je meni ok, razumijem te. Zato sam u prvom postu i napisao da je stvar percepcije, meni je npr. sve ovo predivno i samo neka se radi.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 07 feb 2024, 00:01

Cernica22 je napisao/la:
06 feb 2024, 23:48
Espiritosanto je napisao/la:
06 feb 2024, 23:44
Direktorcic je napisao/la:
06 feb 2024, 23:32
A sta ispisaste :urnebes:

Ja sam i dalje misljwnja da se dedara treba pokriti kako zna i umije, cak i sa tim nwkim nedostatcima da se pristupi i da se radi na tome. Mi po kisi nemamo 500 ljudi na utakmici
Ja sam mišljenja da bi veći prioritet bio RA tribinu natkriti.
Vip je već natrkiven i kad se odbije 300-400 mjesta za goste, opet će tamo moći oko 500/600 ljudi plus na novu tribinu oko 2500 tako da je to taj neki naš prosjek.
Gosti će biti pod krovom na Vipu i zbog akustike a i uslova po meni bi bilo bolje RA natkriti a dedara kad dođe na red.
Potpisujem.
Mora se na neki nacin zahvaliti momcima koji 100% zive Velez i s klubom idu od Kaknja do Vallete, a nema boljeg nacina da im pokazes da ti to sve znaci od toga da im natkrijea tribinu. Sutra aBd kad bude gotov jug pa krene kisa raja s dedare uvijek moze na jug ili zapad, a momci iza gola nemaju alternativu, zna se gdje njihovo mjesto.
Iskreno se nadam da će to biti sljedeći projekat.
Valjda će krajem aprila i Crvena noć,nadam se da će uprava razmisliti u tom pravcu i da se napravi donatorska akcija za krov na RA tribini i da se do jeseni momcima napravi krov.
Sigurno bi privuklo i dosta raje da se odluči otići na RA tribinu u slučaju kiše a ko neće bit će novi jug i dio Vipa.
U ovakoj atmosferi gdje ljudi vide da se radi,da je stanje u klubu odlično još ako i rezultati ispospoštuju mislim da bi na tim krilima mogli završiti krov za RA u sklopu Crvene noći.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 07 feb 2024, 00:07

VictoriasFikret je napisao/la:
06 feb 2024, 23:43
Šta fali ravnom krovu? Svakako je i na Zapadu ravan. Ne moramo glumiti Maribor s nekakvim lukovima.

slika
Duraković je, prije svega za one koji ne znaju, s lukovima tražio rješenje za sljedeće probleme:

Problem 1: Konstrukcija Dedare, njena statika i predinstalacija i tanki stubovi nisu omogućavali normalnu instalaciju krova. Pošto su preinake bile skupe krov za Dedaru je na kraju ugrađen na Zapad.

Problem 2: Prevelik broj stubova na RA tribini koji ruše kapacitet i narušavaju izgled.

Duraković je stoga rekao da se većina stubova na RA pila jer će za njegov projekt trebat koliko se sjećam samo tri stuba. Za Dedaru je rekao da će i postojeći stubovi biti dovoljni. Da bi se sve to ostvarilo našao je relativno jeftino a dobro rješenje gdje bi se s dva luka i nekoliko sajli riješio doslovno problem natkrivanja čitavog stadiona to jeste tri tribine pošto Zapad ima svoj krov. I njegovo rješenje je nekako kompletiralo stadion.

Ako sad pokriju Jug to jest novu tribinu samostalno, onda dugoročan problem ostaje pokrivanje Dedare i RA tribine jer one mane koje je Duraković s lukovima otklonio ostaju.

Zato kažem da je velika šteta odustat od njegove ideje. Kratkoročno se možda i čini super sav mogući efort dat u Jug al dugoročno će biti velikih problema oko natkrivanja Dedare i ko zna kad će se ostvarit.

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 07 feb 2024, 00:25

Po Durakoviću bi ovako izgledao krov na Jugu, a samim time i na Dedari preko puta. Početni i krajnji dijelovi ravni a centralni dio zaobljen. Težina krova bi se prepustila stubovima tribine manjim dijelom, ali najveći dio težine bi se ostavio lukovima koji bi sajlama čuvali krov.

Jug/Dedara:

slika

A RA tribina bi imala skroz zaobljen krov i samo mali dio težine bi čuvala ta tri neotpilana stuba, a najveći dio težine bi čuvali lukovi. Jedan luk bi čuvao Dedaru i dio RA, a drugi luk Jug i dio RA

RA:

slika

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 07 feb 2024, 00:30

ElimGarak je napisao/la:
07 feb 2024, 00:25
Po Durakoviću bi ovako izgledao krov na Jugu, a samim time i na Dedari preko puta. Početni i krajnji dijelovi ravni a centralni dio zaobljen. Težina krova bi se prepustila stubovima tribine manjim dijelom, ali najveći dio težine bi se ostavio lukovima koji bi sajlama čuvali krov.

Jug/Dedara:

slika

A RA tribina bi imala skroz zaobljen krov i samo mali dio težine bi čuvala ta tri neotpilana stuba, a najveći dio težine bi čuvali lukovi. Jedan luk bi čuvao Dedaru i dio RA, a drugi luk Jug i dio RA

RA:

slika
Imaš li ti neku ideju koliko bi to koštalo?
10 miliona,manje/više?
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 feb 2024, 02:36

@ElimGarak care ,slazem se u dosta stvari u vezi tih nedostatakka i vidi se da se razumijes u dizajn i gradjevinu ali ne kontas jednu stvar.Stadion se poceo graditi iz pocetka pomalo i sa malo para ,a u upravi su bili nestrucnjaci (narocito do 2016) pa kad bi dobili nesto para radilo se jeftino i bez ikakvog plana.Poslije je dosla dobra uprava sa Hasicem na celu koja je pocela popravljati stvari mada su i oni pravili dosta gresaka(stubovi na RA tribini i reflektori blizu terena su neke).Sad je dosla druga uprava koja je jos dodtno ojacana i po prvim nekim procjenama rade solidno mada i ko0d njih se mogu naci neke zamjerke.Moraju biti vise transparentni i da javnosti pokazu sta tacno grade ,da li ce biti po Durinom projektu ili ce biti neki novi projekat (znam da su nesto mjenjali na Durinom projektu u vezi Vip loza koje su malo pomjerali i u vezi prilaska hendikepiranih ljudi tribini. ) Ja se nadam da ce to i dalje biti po Durinom projektu ili nesto slicno tome nakon tih izmjena,ali slazem se da b i uprava to trebala javno prezentirati(mora ih neko u vezi toga od novinara i pitati).
Druga stvar u vezi love i koliko se potrosilo i koliko ce sve kostati malo utopijski pises u vezi toga.Mi nismo imali na gomili recimo 10 mil. za stadion pa da mozemo zagrabiti i uraditi kako bog zapovjeda,nego smo gradili malo po malo a vala i svak je odlucivao o tome sta ce se graditi i kako, a veze nisu imali,nego daj da se napravi nesto sto jeftinije i sto brze. Nadam se da ova uprava nece praviti greske kao ove ranije ,samo bi trebali(slazem se sa tobom ) biti vise transparentni .

U svakom slucaju je lakse traziti nedostatke i greske nego onoga ko je spreman uloziti lovu u stadion.,svak zna da ih ima ali dok se gradi dobro je, pa iako bude tih nekih greskica lakse ih mozemo svariti nego da nemamo nikako tribinu. Kad pogledas one Engleske stadione (ne spominjem ove koje su napravljeni u zadnjih 10-15 godina) pa svaki stadion ima razlicite tribine,pogledaj Anfield pa i Stanford Bridge ,kulti stadioni ,bitno je da dobijemo funkcionalan stadion ,i treba biti pozitivan i vjerovati u to da ce se desiti u nekoj blizoj buducnosti :thumbup:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 07:34

Ja mislim da je @ElimGarak Duraković
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 07 feb 2024, 08:17

OnlyLeft22 je napisao/la:
07 feb 2024, 07:34
Pusti tu pricu. Ko god ima svoje misljenje ili vam je Musa ili Kadric ili evo sad Durakovic. Ne govori lik nista glupo. Sve su ovo ok argumenti. Taj stav mi smo vladari foruma ide na zivce mnogima i niko nije tu zbog tebe ovog balonje ili slicni. Jedna je i jedina povezna stvar tu a to je klub.? Ovo je dobronamjerska poruka jer smara ovo sto radite vas par nekih.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 08:32

Gr0hot je napisao/la:
07 feb 2024, 08:17
Pusti tu pricu. Ko god ima svoje misljenje ili vam je Musa ili Kadric ili evo sad Durakovic. Ne govori lik nista glupo. Sve su ovo ok argumenti. Taj stav mi smo vladari foruma ide na zivce mnogima i niko nije tu zbog tebe ovog balonje ili slicni. Jedna je i jedina povezna stvar tu a to je klub.? Ovo je dobronamjerska poruka jer smara ovo sto radite vas par nekih.
Balorda je to fino napisao:
Izvodiš proizvoljne zaključke na osnovu informacija s foruma, a i sam se žališ kako nemaš dovoljno znanja o projektu. Kako onda možeš reći da južna tribina neće biti spojena sa RA tribinom? Kako znaš da se odustalo od Duarkovićevog projekta? Odakle ti procjena o 10 godina roka za krov na ostatku stadiona?

Ranije pišeš o pozamašnoj cifri potrošenoj na stadion, a garantujem da se nije moglo manje potrošiti od onoga što je potrošeno.
Nema dovoljna znanja o projektu i onda napise milju rijeci sta kako i kad sve treba.

I onda počne pričati da je čovjek iz porodice arhitekata.

A i ne znam sto braniš Kadrića i Musu, svi smo vidjeli o čemu pisu na forumu…

I nek @elimgarak napise neku soluciju, gdje da skupimo vise para. Od navijača sigurno nećemo, imamo samo 2500 clanova. Od vlade smo uzeli maksimum….
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 08:42

I naravno da uvijek može bolje i pametnije, ali odakle lova? Uprava trenutno radi najbolji mogući posao i svaka im čast. Imaju plan i sve ide u najboljem redu. Stvaramo probleme gdje ih nema
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 07 feb 2024, 09:03

Hvala svima na odgovorima.

Većina vidim razumije šta pričam. Možda sam se i ja malo nespretno izrazio oko ovog novca. Svjestan sam koja je težina u Bosni i Hercegovini naći investitore, pribaviti milionske iznose. Pogotovo u segmentu sporta. Koliko samo Mostar gradi sportsku dvoranu. Pa i dok je ona funkcionalna država Jugoslavija bila patilo se da se za dvoranu nađe novac. Pa eto Sarajevo igra na onom ružnom zelenom lavoru koji je možda 80ih bio i lijep olimpijski stadion a sad oronuo i ne može mu 500 farbanja fasade pomoći, a ni oni nemaju rješenje za sebe. Željezničar već dugi niz godina gradi svoj stadion i oni su svjesni da ide sporo jer su ga koliko se sjećam željeli završiti do 2022. godine a sad je 2024. i ostaje još puno posla, još pune dvije tribine treba izgradit. Zrinjski tek sad kreće u projekt Stajanja pa eto ni oni sa silnim milionina nisu u stanju reći mi ćemo gradit multifunkcionalan stadion od 10.000 mjesta u Rodoču nego stari stadion nadograđuju malo po malo.

Svjestan sam toga.

Moja poruka je sljedeća. Kada imaš finu upravu kakvu Velež sada ima onda moraš biti malo organizovaniji, transparentniji, imat neki plan i cilj. Zaokružit projektom priču pa malo po malo doći će i novac. Ne preko noći, treba još dosta godina da se završi sve i toga treba biti svjestan. Al imućnim ljudima koji simpatiziraju Velež, dijaspori, potencijalnim investitorima treba dati nešto opipljivo. Pa i auto se kupuje na kredit pa kad odeš u salon sklopiš sebi sve živo od nivoa opreme do boje jer želiš da znaš za što ćeš kredit otplaćivati narednih 5 ili 7 godina.

Znači od uprave malo više transparentnosti, organizovanosti i plana. Jednom rječju manje mahalskog mentaliteta od kojeg Velež pati i dan danas, a malo više profesionalizma kako bi jedan klub kao što je Velež dugoročno bio održiv u 21. vijeku.

Vrijeme je da se prestane biti preemocionalan i patetičan, vrijeme je da se prestane ložit na priče "znaš brato kakvo je bilo stanje dobro je da ikako imamo stadion". Ne treba se konstatno sažaljevati jer je to mentalitet gubitnika. Treba uprava sjesti kompletirati projekt "Stadiona Rođeni" znači onako kako će konačno izgledati i da se onda ide kroz etape i neki finansijski plan kako taj projekt kompletirati. Onda će se otprilike znati i cifra a i vremensko razdoblje kad i kako.

Ne valja da se radi na horuk ko stare uprave haj malo skupi love, sklepaj na brzaka, digni euforiju kod objektivno priroste raje kojoj malo treba za sreću. I onda se nakon 20 godina okreneš i imaš osjećaj da su stadion gradile rivalske arhitektonske kuće koja ratuju jedna protiv druge na tržištu.

Samo skontat da se ovaj stadion pravi za narednik 50 godina i da nije bogom dan cilj da Velež igra tu Evropu ove ili iduće godine pa da se na vrat na nos to odradi već je cilj da Velež ima lijep moderan funkcionalan dom. Nije to maštanje, to je realnost. Ne raditi kao priijašnje uprave.

I prijavio sam se na forum jer sam vidio da se ovdje piše o tome kako će se sve sklepat do ljeta pa će kao Velež tu igrati Evropu ovog ljeta pa klađenje u gajbe pive hoće li ili neće. A niko se nije pitao "Stanite malo ljudi, kako se svi ovi revidirani planovi za novu tribinu uklapaju u priču o stadionu i onom projektu koji nam je predstavljen?" Kao da je svima mozak na offlineu, kao da su samo emocije uključene i kao da se razmišlja samo o Evropi i igranju Evrope 2024. na onom stadionu. Kao da ništa dugoročno ne postoji.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 07 feb 2024, 09:11

To je korektan post.

Meni je doduše zaparalo oči ovo o mahalanju, jer nekako sva ova priča mi upravo naginje na mahalanje, baratanje poluinformacijama i nekvalitetno zaključivanje. Vjerujem da uprava ima i plan i cilj, a koliko je on dugoročan ovisi isključivo od novčanih sredstava, kao što nam je svaki korak izgradnje ovisio zadnjih 18 godina. Lagano je zabiti glavu u pijesak i reći treba naći investitore i novac, a onda i potrošiti 10 miliona maraka na nešto lijepo. Puno, ali puno teže je uraditi nešto konkretno i izgraditi bilo šta.

U suštini, da sumiram za bilo kakve ozbiljnije informacije najbolje je obratiti se direktno klubu, tj. rukovodećim ljudima.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 09:15

ElimGarak je napisao/la:
07 feb 2024, 09:03

Većina vidim razumije šta pričam. Možda sam se i ja malo nespretno izrazio oko ovog novca. Svjestan sam koja je težina u Bosni i Hercegovini naći investitore, pribaviti milionske iznose. Pogotovo u segmentu sporta. Koliko samo Mostar gradi sportsku dvoranu. Pa i dok je ona funkcionalna država Jugoslavija bila patilo se da se za dvoranu nađe novac. Pa eto Sarajevo igra na onom ružnom zelenom lavoru koji je možda 80ih bio i lijep olimpijski stadion a sad oronuo i ne može mu 500 farbanja fasade pomoći, a ni oni nemaju rješenje za sebe. Željezničar već dugi niz godina gradi svoj stadion i oni su svjesni da ide sporo jer su ga koliko se sjećam željeli završiti do 2022. godine a sad je 2024. i ostaje još puno posla, još pune dvije tribine treba izgradit. Zrinjski tek sad kreće u projekt Stajanja pa eto ni oni sa silnim milionina nisu u stanju reći mi ćemo gradit multifunkcionalan stadion od 10.000 mjesta u Rodoču nego stari stadion nadograđuju malo po malo.

Svjestan sam toga.

Moja poruka je sljedeća. Kada imaš finu upravu kakvu Velež sada ima onda moraš biti malo organizovaniji, transparentniji, imat neki plan i cilj. Zaokružit projektom priču pa malo po malo doći će i novac. Ne preko noći, treba još dosta godina da se završi sve i toga treba biti svjestan. Al imućnim ljudima koji simpatiziraju Velež, dijaspori, potencijalnim investitorima treba dati nešto opipljivo. Pa i auto se kupuje na kredit pa kad odeš u salon sklopiš sebi sve živo od nivoa opreme do boje jer želiš da znaš za što ćeš kredit otplaćivati narednih 5 ili 7 godina.

Znači od uprave malo više transparentnosti, organizovanosti i plana. Jednom rječju manje mahalskog mentaliteta od kojeg Velež pati i dan danas, a malo više profesionalizma kako bi jedan klub kao što je Velež dugoročno bio održiv u 21. vijeku.

Vrijeme je da se prestane biti preemocionalan i patetičan, vrijeme je da se prestane ložit na priče "znaš brato kakvo je bilo stanje dobro je da ikako imamo stadion". Ne treba se konstatno sažaljevati jer je to mentalitet gubitnika. Treba uprava sjesti kompletirati projekt "Stadiona Rođeni" znači onako kako će konačno izgledati i da se onda ide kroz etape i neki finansijski plan kako taj projekt kompletirati. Onda će se otprilike znati i cifra a i vremensko razdoblje kad i kako.

Ne valja da se radi na horuk ko stare uprave haj malo skupi love, sklepaj na brzaka, digni euforiju kod objektivno priroste raje kojoj malo treba za sreću. I onda se nakon 20 godina okreneš i imaš osjećaj da su stadion gradile rivalske arhitektonske kuće koja ratuju jedna protiv druge na tržištu.

Samo skontat da se ovaj stadion pravi za narednik 50 godina i da nije bogom dan cilj da Velež igra tu Evropu ove ili iduće godine pa da se na vrat na nos to odradi već je cilj da Velež ima lijep moderan funkcionalan dom. Nije to maštanje, to je realnost. Ne raditi kao priijašnje uprave.

I prijavio sam se na forum jer sam vidio da se ovdje piše o tome kako će se sve sklepat do ljeta pa će kao Velež tu igrati Evropu ovog ljeta pa klađenje u gajbe pive hoće li ili neće. A niko se nije pitao "Stanite malo ljudi, kako se svi ovi revidirani planovi za novu tribinu uklapaju u priču o stadionu i onom projektu koji nam je predstavljen?" Kao da je svima mozak na offlineu, kao da su samo emocije uključene i kao da se razmišlja samo o Evropi i igranju Evrope 2024. na onom stadionu. Kao da ništa dugoročno ne postoji.
Znači od uprave malo više transparentnosti, organizovanosti i plana
Slazem sa vecinom :thumbup: , ali ovo ne. Ko kaze da nema organizacije i plana, odakle ti to?
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

mostarskiVFC
Kontakt:

Post Postao/la mostarskiVFC » 07 feb 2024, 09:27

ElimGarak je napisao/la:

Svjestan sam toga.

Slažem se da je teško pronaći novac, ali i klub mora biti po tom pitanju dosta ozbiljniji. Trenutni "sponzori" nisu ustvari sponzori nego donatori koji pomažu klub iz ljubavi ili možda i nekog ličnog interesa. Da bi se isti nazvali sponzorima mora njima Velež nešto zauzvrat ponuditi. Dakle daš toliko i toliko para, imaš ovo i ovo od kluba. Tačno definisane stavke trebaju biti. Onda će se pojaviti i one firme koje nemaju veze sa klubom, ali će imati interes marketinga preko kluba. Bila je ona ideja 51/49, koja bi donjela dosta novca u klub, ne znam što se odustalo od nje, poznavajući nas vjerovatno nije bilo kvalitetnog kadra da je iznese.

Svaka čast na izgradnji tribine, ali zar ne bi bilo bolje da je gradimo svojim sredstvima, pa nek pomognu Grad i Federacija, ali u malom omjeru.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 09:30

mostarskiVFC je napisao/la:
07 feb 2024, 09:27
ElimGarak je napisao/la:

Svjestan sam toga.

Slažem se da je teško pronaći novac, ali i klub mora biti po tom pitanju dosta ozbiljniji. Trenutni "sponzori" nisu ustvari sponzori nego donatori koji pomažu klub iz ljubavi ili možda i nekog ličnog interesa. Da bi se isti nazvali sponzorima mora njima Velež nešto zauzvrat ponuditi. Dakle daš toliko i toliko para, imaš ovo i ovo od kluba. Tačno definisane stavke trebaju biti. Onda će se pojaviti i one firme koje nemaju veze sa klubom, ali će imati interes marketinga preko kluba. Bila je ona ideja 51/49, koja bi donjela dosta novca u klub, ne znam što se odustalo od nje, poznavajući nas vjerovatno nije bilo kvalitetnog kadra da je iznese.

Svaka čast na izgradnji tribine, ali zar ne bi bilo bolje da je gradimo svojim sredstvima, pa nek pomognu Grad i Federacija, ali u malom omjeru.
mora njima Velež nešto zauzvrat ponuditi
Kao?
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 07 feb 2024, 09:45

07 feb 2024, 08:32
Gr0hot je napisao/la:
07 feb 2024, 08:17
Balorda je to fino napisao:

Nema dovoljna znanja o projektu i onda napise milju rijeci sta kako i kad sve treba.

I onda počne pričati da je čovjek iz porodice arhitekata.

A i ne znam sto braniš Kadrića i Musu, svi smo vidjeli o čemu pisu na forumu…

I nek @elimgarak napise neku soluciju, gdje da skupimo vise para. Od navijača sigurno nećemo, imamo samo 2500 clanova. Od vlade smo uzeli maksimum….

Pa kako ce biti Durakovic ako nema dovoljno znanja o projektu?? Sam sebe kontriras brate.

Evo i da nije Dura i da nema pojma o projektu pa ima pravo kao i ti i svi ostali da komentarise i pise. Ne vidim da je inog vrijedjao. A meni je ovo stembiljanje da je @Durakovic bas vrijedjanje. Zato opet kazem, pusti to.

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 07 feb 2024, 09:49

Zaista ne mislim ulaziti ovdje u detalje o radu uprave. Ova uprava je dobronamjerna, kao i ona Hasićeva za razliku od većine uprava od prije 2016. godine gdje su sjedili ljudi koji se ni najgorem neprijatelju ne bi poželjeli.

Ali reći da je ovo maksimum njihovog rada, truda, profesionalizma je neozbiljno.

Profesionalizam
Planiranje
Organizacija
Ciljevi
Transparentnost

Sve nabrojano značajno gore može ići. I to utiče i na projekt stadiona. Znači može se i mora bolje. Potencijal i kapaciteti oko Veleža nisu ni blizu na optimalnom nivou.

I na najbanalnijim primjerima da se može i mora bolje su eto te članske karte. U Veležu se i dalje oko članskih popunjava papirologija, još se nije prešlo na online plaćanje, još se nije digitaliziralo. To se moglo i 2018. uradit, danas je 2024. Jedno je voljeti Velež a drugo bit objektivan.

Niste ni svjesni koliko informatičara i stručnjaka digitalnog marketinga su spremni pro bono radit za Velež. Mnogi su se nudili, nekima se klub nije ni udostojio odgovoriti na mail. Zato ne pričat da je sve savršeno i da se daje maksimalni efort kad nije. Može i mora bolje.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: MostarskiSin i 9 gostiju.