RSD Velež - Stadion Rođeni

Balorda
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la Balorda » 06 feb 2024, 19:47

Nadam se da se ne očekuje da će na forumu neko detaljno objašnjavati planove ili da će se neko od uprave ovdje javljati :mrgreen:

I otkud to da se odustalo od Durakovićevog nacrta? Prvi put to od ElimBarak čujem.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 06 feb 2024, 20:02

Zvat ce te Kevelj sutra oko 11 da ti licno objasni sta su i kako kontali. Posalji redakciji broj i adresu da te moze kontaktirati. Isto se mozes i Rahimicu na messenger javiti odgovorit ce ti garant. Cuj da neko iz uprave tebi s foruma iznosi planove.
Logicno da se nadamo da tribina kakva takva bude gotova i da sto prije igramo Europu u Mostaru, a ne da moramo do Sarajeva ili Zenice cetvrtkom ici na utakmice. Plus sto ce se vjerovatno od iduce ili one tamo sezone gledati da se vecina novca usmjerava na igracki kadar, a ostalo na usminkavanje stadiona korak po korak.
19V22

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 06 feb 2024, 20:17

Samo da dobijemo dozvolu za evropske utakmice i da nas moze stati oko deset hiljada. Kako ce to estetski izgledati stvarno mi ne predstavlja problem :D

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 06 feb 2024, 20:21

CampobelloDiMazara je napisao/la:
06 feb 2024, 20:17
Samo da dobijemo dozvolu za evropske utakmice i da nas moze stati oko deset hiljada. Kako ce to estetski izgledati stvarno mi ne predstavlja problem :D
Meni jos u glavi ona proslava ulaska u premijer ligu sa onim juznjackim ritmovima, krcat stadion ne mozes se okrenut.
Trazit ce se ona mjesta iza reflektora samo da se bude na stadionu :kafa:
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 06 feb 2024, 20:26

Balorda je napisao/la:
06 feb 2024, 19:47
I otkud to da se odustalo od Durakovićevog nacrta? Prvi put to od ElimGarak čujem.
Ja sam samo ovdje pročitao da će se krov raditi zasad samo na novoj tribini što bi po automatizmu značilo odustajanje od Durakovićevog nacrta.

Jer Durakovićev nacrt predviđa unikatnu konstrukciju krova gdje bi se pitanje statike teškog krova na sve tri tribine riješilo sa dva velika luka i sajlama. To je i jedini način da se Dedara natkrije kako treba jer znate da se po običaju nije razmišljalo kad je Dedara građena da će jednog dana joj trebat krov. O tom nakaradluku, manjku organizacije i nedostatku plana i pričam. Pa su se o jadu zabavili kako natkrit Dedaru pa su natkrili Zapad na kraju. Ako se uradi samostalni krov na novoj tribini onda će to dodatno prolongirati krov na Dedari. A ovako se s Durakovićevim nacrtom riješilo cijelo pitanje. Samo da ne požuruju pa da onda opet budu neka polovična rješenja.

Krajnji projekt stadiona ne može biti neka posebna tajna. Evo i Osijek je znao kako će mu izgledati stadion na kraju. Rijeka je prije par mjeseci imala tu konferenciju gdje su javnosti pokazali konačni projekt iako ni oni ne znaju još kako skupit sva sredstva i hoće li stadion završit za 4, 6 il 8 godina. Ali imaju projekt i cilj i to je važno. I Anfield konačni se zna kako će izgledat samo se još ne zna kad će bit gotov i čime će se sva sredstva skupit. Ali važno je imat projekt i cilj tek onda možeš tražit investitore. Ne valja na horuk ništa radit.

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 06 feb 2024, 20:33

Odmah da te razočaram da ni s najoptimističnijom opcijom koja bi podrazumjevala premještanje stubova za reflektore na neko drugo mjesto na taj stadion nikad neće moći stati 10.000 ljudi. Predviđa se kad sve bude gotovo da će moći stati između 8 i 8 i po hiljada. Ako budu gradili zdenku između nove tribine i RA tribine. Ako ne budu kapacitet će vjerovatno biti ispod 8 hiljada.

O tom se radi ovdje se svi nešto raduju unaprijed i maštaju. Nisam partibrejker, ali sam mišljenja kad se stvari i problemi sagledaju realno tek onda se može nešto i napravit.

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 06 feb 2024, 20:40

Balorda je napisao/la:
Nadam se da se ne očekuje da će na forumu neko detaljno objašnjavati planove ili da će se neko od uprave ovdje javljati :mrgreen:

I otkud to da se odustalo od Durakovićevog nacrta? Prvi put to od ElimBarak čujem.
Vidi se po ovoj ploci betonskoj da tribina molo drugacije izgleda nego po onom planu, ali se mozda varam, ko zna mozda je i bolja.
Ali dijelim misljenje sa covjekom, skroz je u pravu i to je fakta da se citav stadion pravi od 95te ne planski, tribina po tribina, wc po wc ali je to tako jer je proslo 100 upravi od tad i 100 ideja.
Vidi se po betonskoj ploci da je tribina malo dalja od terena sto je izcrtan e sad neznam kako ce se tu uklapati cosak izmedju ra i nove tribine, kakva ce simetrija biti.

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 06 feb 2024, 20:56

Mostarac1922 je napisao/la:
06 feb 2024, 20:40
Balorda je napisao/la:

Vidi se po ovoj ploci betonskoj da tribina molo drugacije izgleda nego po onom planu, ali se mozda varam, ko zna mozda je i bolja.
Ali dijelim misljenje sa covjekom, skroz je u pravu i to je fakta da se citav stadion pravi od 95te ne planski, tribina po tribina, wc po wc ali je to tako jer je proslo 100 upravi od tad i 100 ideja.
Vidi se po betonskoj ploci da je tribina malo dalja od terena sto je izcrtan e sad neznam kako ce se tu uklapati cosak izmedju ra i nove tribine, kakva ce simetrija biti.
u medjuvremenu smo ispali iz lige 2 puta, skoro se ugasili 2puta, ovo je sve super ali razumijem covjeka. Jedina stvar sto mi para oci sa onom RA tribinom kad se pravila osim stubova je nacin kako se pravila, koliko se betona potrosi da se svaki red izbetonira onako. Zar im nebi bilo puno jeftinije napraviti u dijelovima kao ona tribina na grbavici ili u hrvatskoj kad prave stadione, mislim da mi bezveze trosimo materijala. Mozda se nova tribina pravi na moderniji nacin.

slika

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 06 feb 2024, 21:00

ElimGarak je napisao/la:
06 feb 2024, 20:26
Balorda je napisao/la:
I otkud to da se odustalo od Durakovićevog nacrta? Prvi put to od ElimGarak čujem.
Ja sam samo ovdje pročitao da će se krov raditi zasad samo na novoj tribini što bi po automatizmu značilo odustajanje od Durakovićevog nacrta.

Jer Durakovićev nacrt predviđa unikatnu konstrukciju krova gdje bi se pitanje statike teškog krova na sve tri tribine riješilo sa dva velika luka i sajlama. To je i jedini način da se Dedara natkrije kako treba jer znate da se po običaju nije razmišljalo kad je Dedara građena da će jednog dana joj trebat krov. O tom nakaradluku, manjku organizacije i nedostatku plana i pričam. Pa su se o jadu zabavili kako natkrit Dedaru pa su natkrili Zapad na kraju. Ako se uradi samostalni krov na novoj tribini onda će to dodatno prolongirati krov na Dedari. A ovako se s Durakovićevim nacrtom riješilo cijelo pitanje. Samo da ne požuruju pa da onda opet budu neka polovična rješenja.

Krajnji projekt stadiona ne može biti neka posebna tajna. Evo i Osijek je znao kako će mu izgledati stadion na kraju. Rijeka je prije par mjeseci imala tu konferenciju gdje su javnosti pokazali konačni projekt iako ni oni ne znaju još kako skupit sva sredstva i hoće li stadion završit za 4, 6 il 8 godina. Ali imaju projekt i cilj i to je važno. I Anfield konačni se zna kako će izgledat samo se još ne zna kad će bit gotov i čime će se sva sredstva skupit. Ali važno je imat projekt i cilj tek onda možeš tražit investitore. Ne valja na horuk ništa radit.
Dura jesi to ti?

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 06 feb 2024, 22:19

Ovo je ono kad ti nestane svaki argument pa ono mahalski napišeš "Dura jesi to ti?". Nije "Dura" al jeste čovjek iz porodice arhitekata i čovjek koji već 20+ godina prati razvoj cijele priče oko Veležovog stadiona.

-Svjestan problema s kojim se klub susretao.
-Svjestan činjenice da je klub dva puta ispadao u drugu ligu.
-Svjestan činjenice da je bilo dana kada klub nije mogao plaćati svojim igračima ni tople obroke.
-Svjestan činjenice da je klub prije 7-8 godina bio na dnu pred gašenjem.
-Ali svjestan i činjenice koliko navijači vole klub, navijači koji su od 90ih rasuti po cijelom globusu ali koji su znatno priodnijeli infrastrukturi kluba donacijama i skupljanjima novca po raznim crvenim večerima i ns druge načine. Priča koja donekle liči na priču kako su navijači Union Berlina izgradili stadion svom klubu. Sportska romantika reklo bi se.
- Svjestan koliko su zadnje dvije uprave Hasićeva i Keveljeva uradile dobra i koliko je klub napredovao.

Svega sam ja jako svjestan.

Ali kada se sve to stavi na papir, to ne smije biti opravdanje. Samo je neozbiljnim ljudima to opravdanje. Isto kao što imate onaj mentalitet naš "šuti, dobro je nek ne puca" ili ona priča "znaš li ti da je u nas bio rat, znaš li ti šta smo mi prošli".

Stadion se gradi 29 godina skoro 30 godina. To su tri decenije. To je čitav jedan čovjek koji se rodio i dobio svoje dijete koje treba da pođe u školu. Eto koliki je to period. Kada bi se sad sjelo i sabralo koliko je do sada uloženo u stadion bila bi to pozamašna cifra. Evo nećemo računati od 1995. godine, ali računat ćemo od Džuburove ere i izgradnje Dedare znači deset godina poslije dolaska Veleža u Vrapčiće pa do danas.

Puno je vremena prošlo puno je love potrošeno. I ruku stavit na srce pa priznati da je lokacija stadiona loša kraj magistrale u onom ciganluku i urbanističkom neredu. Ali hajmo zaboraviti sve to na trenutak. Zar je takav problem od početka ove godine pa do 2030. napraviti konačni ali baš konačni projekt za stadion, saopštit ga javnosti i svim mogućim potencijalnim investitorima, državi, UEFAi, FIFAi, navijačima pa da se vidi da se taj stadion napravi kako Bog zapovjeda da to liči na nešto koliko toliko moderno i smisleno? Mora li biti nakaradno i mora li svaka tribina pričati svoju priču?

Niko ovdje od vas u suštini pojma nema na šta će sve to ličiti.

Uhvatio sam se Durakovićevog plana jer je vizualno on neko svjetlo na kraju tunela, daje neki smisao, unikatnost i estetiku jednom stadionu i jednoj priči koja predugo traje.

Može li se klub malo sabrat, organizovati, napravit kakav konači - finalni plan za stadion pa da se ide korak po korak do kraja makar trebalo 5-7-10 godina?

Jašvaluk je i razlog što dedara nema krov trenutno. Stop mahalskom mentalitetu i jašvaluku. Početi razmišljati godinama unaprijed po pitanju stadiona a ne od danas do sutra.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 06 feb 2024, 22:26

ElimGarak je napisao/la:
06 feb 2024, 22:19
Nije "Dura" al jeste čovjek iz porodice arhitekata
E onda posteno :thumbup:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 06 feb 2024, 22:46

Bezveze imate odsustvo kritike, što je možda i razumljivo, ali @ElimGarak je u pravu. Ok, sve su ovo pozitivne stvari, najpozitivnije u cijeloj ligi, ali da se radi na ho-ruk i da je čudno da nema plana nije ništa netačno. Već sam pisao, nisu problem ni reflektori ni stubovi, ali odsustvo transparentnosti u smislu šta će se raditi i kako će vas dovesti do razočarenja. I u biti, obzirom na zanos i cjelokupnu situaciju, niko i ne postavlja prava pitanja predsjedniku ili drugim ljudima uključenim u sve ovo.

Čovjek je 100% u pravu da je glupost pokrivati ovu tribinu, a da se to ne radi zajedno sa drugim. Bezveze se kalemi svašta, a onda to na kraju fakat nije kako treba. Recimo, teoretski, da se nekad prije 15 godina napravio plan da se samo jedna tribina radi i da je ona urađena top, bilo bi to bolje nego da se imaju 4 tribine, a svaka svoja priča i nema se UEFA kategorizacije.

I ponovo, jer se često mašta o toj UEFA kategorizaciji - ne računajući grube radove, beton, stolice, krov, za UEFA kategoriju (čak i 2) treba barem 2-3 miliona KM. Čini mi se da ljudi uopšte toga nisu svjesni. Često se priča o istoku na Grbavici recimo, a poenta je da Željezničaru istok na Grbavici nije ni 1 promil doprinio u smislu UEFA kategorizacije. Kod vas, nova tribina postavlja strašan temelj za to, ali i dalje su potrebni nestvarno veliki radovi za to. Da vam se ne serem u ćejf, ali i uz sve pare, ja nisam siguran da će biti moguće izganjati to za sezonu 2025/26 (za ovu ne može ni teoretski).

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 06 feb 2024, 23:00

ElimGarak je napisao/la:
06 feb 2024, 20:26
Balorda je napisao/la:

Prijatelju, ovdje smo pročitali i da dovodimo igrača Real Madrida. Toliko o tome.

Što se tiče histerije zbog ho-ruk radova i kratkoročnih planova, dobro bi bilo da se spustite na zemlju s obe noge i shvatite jednu prostu činjenicu: ni u jednom momentu u posljednjih 30 godina nismo imali dovoljno novca za ozbiljnije planove i ozbiljniju izgradnju. Svaki put smo gradili jedva, ono što se mora, minimalno i skučeno - jednostavno jer nismo mogli drugačije.S tim u vezi, ova histerija je potpuno promašena.

Kad već spominješ sredstva koja su do sada utrošena na stadion, apsolutno sam suprotnog mišljenja da se radi o "pozamašnoj cifri". Uprago suprotno, radi se o minimalnim sredstvima kada pričamo o izgradnji stadiona.Ne bih rekao da si dovoljno upućen i rekao bih da daješ paušalne ocjene.

Zaostrog, odakle zaključak za odsustvo kritike? Koliko vidim raspravlja se normalno, nikoga se ne šikanira, otvoreno sve.
ElimGarak je napisao/la:
06 feb 2024, 20:33
Odmah da te razočaram da ni s najoptimističnijom opcijom koja bi podrazumjevala premještanje stubova za reflektore na neko drugo mjesto na taj stadion nikad neće moći stati 10.000 ljudi. Predviđa se kad sve bude gotovo da će moći stati između 8 i 8 i po hiljada. Ako budu gradili zdenku između nove tribine i RA tribine. Ako ne budu kapacitet će vjerovatno biti ispod 8 hiljada.

O tom se radi ovdje se svi nešto raduju unaprijed i maštaju. Nisam partibrejker, ali sam mišljenja kad se stvari i problemi sagledaju realno tek onda se može nešto i napravit.
Stadion će imati sigurno 8.000 + mjesta radi obaveznog kapaciteta potrebnog za kategorizaciju.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 06 feb 2024, 23:10

Jesu li ljudi iz uprave izasli i rekli da su u saradnji sa savezom odnosno prema zahtjevim UEFA izvrsili korekciju projekta izgradnje juzne tribine? Jesu li u skladu s tim izvrsili uvodjenje izvodjaca radova u posao oko grubih betonskih radova u iznosu 1,5 miliona KM? Jesu li iz uprave potvrdili da se vec radi projekat izgradnje krova juzne tribine?
Citavu vecer pisete da cemo imati problem sa kategorizacijom iako je prije 3 ili 4 godine kada se i krenulo u proces izgradnje zapadne tribine, a zatim i RA tribine, reflektora i travnjaka da ce juzna tribina, ponavljam juzna tribina biti kljucna za kategorizaciju.

Pisete da je za kategorizaciju bilo neophodno izvrsiti pokrovanje tri tribine sto nije tacno! Juzna tribina sa VIP lozom, prostorom za medije, tv studijem zahtjeva izgradnju krova i za to vec postoji finansijska konstrukcija.
Podtrobinski prostor ce obuhvatit izgradnju svlacionica, VAR sobe, kontrolne sobe i svega ostalog sto je potrebno.
Kapacitet stadiona ce takodjer biti iznad 8.000 sto je opet dovoljno za kategoriju 4.

Potrebno je izvrsiti i druge radove poput izgradnje wc-ova na RA tribini, postavke stolica i dogradnje WC-ova na sjevernoj tribini. Takodjer ce biti potrebno pojacati reflektore i ugraditi elektronske brojace.
Dakle, da sumiramo. Juzna tribina se gradi prema projektu uskladjenom prema UEFA zahtjevima i nosit ce kategorizaciju stadiona. Zatvorena je finansijska konstrukcija i ocekujemo da do pocetka sljedece sezone imamo zavrsenu tribinu.
Sigurno ce kostati vise od 3.5 miliona KM a vjerovatno i znatno vise.

PS. Projekat Durakovica jeste dao smjernice, ali zavrsetak stadiona je moguc i sa jednostavnijim i vjerovatno jeftinijim rjesenjem za krov.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 06 feb 2024, 23:16

Volim ovaj momenat u procesu rasta Veleža, kada se raspravljamo hoće li krov biti valovit' sa sajlama ili će biti nekog jednostavnijeg dizajna. Dobro vrijeme za biti veležovac :thumbup:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 06 feb 2024, 23:32

A sta ispisaste :urnebes:

Ja sam i dalje misljwnja da se dedara treba pokriti kako zna i umije, cak i sa tim nwkim nedostatcima da se pristupi i da se radi na tome. Mi po kisi nemamo 500 ljudi na utakmici

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 06 feb 2024, 23:41

Pa ja 90 posto navijača Veleža što znam maštaju i misle da će u konačnici stadion izgledat identično ko na Durakovićevim nacrtima i da će to biti gotovo za godinu-dvije. Ljudi će biti razočarani. Neka klub sjedne sa stručnjacima građevinskim, arhitektonskim i finansijskim i neka izbace kako će izgledati stadion na kraju kad se sve tribine završe i natkriju da se vidi šta se tu može uraditi i kako što prije doći do konačnog cilja da se zna šta se ulaže i u šta se ulaže.

Prema svemu što sam pročitao.

- Odustalo se od Durakovićevog nacrta
- Nova tribina neće biti spojena u jednu cjelinu s Dedarom i RA tribinom kako su bile najave a i svi mogući renderi
- Gledat će se da se u potpunosti završi južna tribina a to uključuje i krov
- Završetak krova na Dedari i RA će čekati neko drugo vrijeme, epohu ali prema svemu sudeći s obzirom koliko treba novca još silnog za Jug, krov na Dedari i RA neće sigurno biti izgrađen u narednih bar 5-10 godina

Ne mogu ja iskreno ni zamisliti na što će to ličiti ali evo već vidim:

1. Moderna natkrivena južna tribina za sebe odvojena od ostatka stadiona

2. Ružna visoka zapadna tribina za sebe ovakva kakva je i sad odvojena od ostatka stadiona

3. Dedara i RA tribina spojene nakaradnom zdenkom kroz koju ide stub reflektora i te dvije tribine čine "L" cjelinu odvojenu od Juga i Zapada.

Uz dužno poštovanje da se nekima ne ukakim u ćeif i euforiju i sreću al meni to ne zvuči lijepo, a pogotovo ne kao neka arena ili moderan kompaktab stadion.

Da će biti bolje od onog što se imalo do sad hoće al neće biti ni blizu nijednom renderu lijepog stadiona kojeg smo do sad vidjeli. Kao da je 15 posvađanih arhitekata gradilo stadion svak po svojoj zamisli.

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 06 feb 2024, 23:43

Šta fali ravnom krovu? Svakako je i na Zapadu ravan. Ne moramo glumiti Maribor s nekakvim lukovima.

slika

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 06 feb 2024, 23:44

Direktorcic je napisao/la:
06 feb 2024, 23:32
A sta ispisaste :urnebes:

Ja sam i dalje misljwnja da se dedara treba pokriti kako zna i umije, cak i sa tim nwkim nedostatcima da se pristupi i da se radi na tome. Mi po kisi nemamo 500 ljudi na utakmici
Ja sam mišljenja da bi veći prioritet bio RA tribinu natkriti.
Vip je već natrkiven i kad se odbije 300-400 mjesta za goste, opet će tamo moći oko 500/600 ljudi plus na novu tribinu oko 2500 tako da je to taj neki naš prosjek.
Gosti će biti pod krovom na Vipu i zbog akustike a i uslova po meni bi bilo bolje RA natkriti a dedara kad dođe na red.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 06 feb 2024, 23:47

ElimGarak je napisao/la:
06 feb 2024, 23:41
Pa ja 90 posto navijača Veleža što znam maštaju i misle da će u konačnici stadion izgledat identično ko na Durakovićevim nacrtima i da će to biti gotovo za godinu-dvije. Ljudi će biti razočarani. Neka klub sjedne sa stručnjacima građevinskim, arhitektonskim i finansijskim i neka izbace kako će izgledati stadion na kraju kad se sve tribine završe i natkriju da se vidi šta se tu može uraditi i kako što prije doći do konačnog cilja da se zna šta se ulaže i u šta se ulaže.

Prema svemu što sam pročitao.

- Odustalo se od Durakovićevog nacrta
- Nova tribina neće biti spojena u jednu cjelinu s Dedarom i RA tribinom kako su bile najave a i svi mogući renderi
- Gledat će se da se u potpunosti završi južna tribina a to uključuje i krov
- Završetak krova na Dedari i RA će čekati neko drugo vrijeme, epohu ali prema svemu sudeći s obzirom koliko treba novca još silnog za Jug, krov na Dedari i RA neće sigurno biti izgrađen u narednih bar 5-10 godina

Ne mogu ja iskreno ni zamisliti na što će to ličiti ali evo već vidim:

1. Moderna natkrivena južna tribina za sebe odvojena od ostatka stadiona

2. Ružna visoka zapadna tribina za sebe ovakva kakva je i sad odvojena od ostatka stadiona

3. Dedara i RA tribina spojene nakaradnom zdenkom kroz koju ide stub reflektora i te dvije tribine čine "L" cjelinu odvojenu od Juga i Zapada.

Uz dužno poštovanje da se nekima ne ukakim u ćeif i euforiju i sreću al meni to ne zvuči lijepo, a pogotovo ne kao neka arena ili moderan kompaktab stadion.

Da će biti bolje od onog što se imalo do sad hoće al neće biti ni blizu nijednom renderu lijepog stadiona kojeg smo do sad vidjeli. Kao da je 15 posvađanih arhitekata gradilo stadion svak po svojoj zamisli.
Sad već mislim da ozbiljno trolaš, a svakako da je očito da si nastavio sa paušalnim zaključcima. Mislim da se više ne isplati davati ti pažnju, što je šteta, lijepo si krenuo.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.