FK Sarajevo - Tema za članove
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo - Tema za članove
Ma Tuzla ne smije doći u pitanje, to se jednostavno mora proći, utakmica koja nam je jako bitna i tu izgovora nema.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Jako losa generalka ali opcenito nasa igra je losa kad igramo protiv agresivnije ekipe na malo losijem terenu i uz malo losije sudjenje ni se gubimo. Razloga za brigu imamo itekako. Onome ko zna kako da gleda utakmice jasno se moze vidjeti nasa ekipa bez muda. Jednostavno kad su pod pritiskom rijetko ko smije uzeti loptu, pogotovo vezni red. Sve je to alibi igra. Zato je Varesanovic pa i Peneranda klasa za mnoge u ovoj ligi ali i nasoj ekipi. Iz razloga kad je nemas kome daj je njemu on se ne boji ni da je izgubi. Raja to ne konta jer povrano gledaju tekme. Sjetimo se poraza protiv Veleza. Bio sam na toj tekmi i sjecam se nase vezne linije totalno bez hrabrosti bez muda odigrano. Par puta Buljubasic preuzeo loptu da je proba prenijeti i Pena ostalo velika 0 za sve. Zasto? Veliki je pritisak u Sarajevu i to je jedan od razloga sigurno. Ostalo su sve razlozi koje mozemo da bubamo ali da ceno inat problem hoceno sigurno prilikom iznosenja lopte i pravljenja akcija sa nase polovine kad smo pod pritiskom. Lahko je igrat kad se protivnik povuce pa ces gore nesto uraditi a ovako nek nam je Bog na pomoci. I ovo je realnost a ne pljuvanje. Ja sam prvi da se pruzi sansa nasem Strucnom stabu jos dugo ali nrke stvari su jasne...
Ma meni je ovo OK, los teren izmjesan sastav a malo nas je sudija ****. Mislim da je OK, vidi se umor i razlicite postavke igre. Ono najvaznije, svi su zdravi. Svi su dobili priliku i samo treba pripremiti ekipu za dalje. Dobar je i poraz, poceli smo malo letiti u nebesa… na vrijeme spustiti loptu i uciti iz gresaka
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pripremna ko pripremna, davno me to prestalo interesovati jer se mnogo puta dokazalo da to ništa ne znači.
Volim ja pobijediti pa makar bilo i na treningu ali to ne igra neku ulogu.
Europa nam je cilj od početka sezone a za nešto više mi nemamo podršku van terena, znate na šta mislim.
Osvojiti kup ako je ikako moguće radi trofeja da se još više odmaknemo po pitanju najtrofejnijeg kluba i to je svakako maximum ove sezone.
Idemo u Tuzlu po prolaz i onda dočekati Široki Brijeg pred 10.000 navijača na Koševu.
I grb što kuca umjesto srca..
Volim ja pobijediti pa makar bilo i na treningu ali to ne igra neku ulogu.
Europa nam je cilj od početka sezone a za nešto više mi nemamo podršku van terena, znate na šta mislim.
Osvojiti kup ako je ikako moguće radi trofeja da se još više odmaknemo po pitanju najtrofejnijeg kluba i to je svakako maximum ove sezone.
Idemo u Tuzlu po prolaz i onda dočekati Široki Brijeg pred 10.000 navijača na Koševu.
I grb što kuca umjesto srca..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Realno je da je svirao dva penala, i da smo dobili 2-1 sad bi se pričalo o napadu na titulu. Ovako se vraćamo na Baltu, Vrančića, Zeljkovića i kako ćemo nekako uspjeti izboriti CL.Hamagara je napisao/la: ↑03 feb 2024, 15:33Ma meni je ovo OK, los teren izmjesan sastav a malo nas je sudija ****. Mislim da je OK, vidi se umor i razlicite postavke igre. Ono najvaznije, svi su zdravi. Svi su dobili priliku i samo treba pripremiti ekipu za dalje. Dobar je i poraz, poceli smo malo letiti u nebesa… na vrijeme spustiti loptu i uciti iz gresaka
Jbg mučno više i čitati a kamo objašnjavati razlike pripremnih/prijateljskih i takmičarskih utakmica.
Pojedinci se pitaju što igra Kapetanović i još neki igrači, pa majku mu kad če trener vidjeti kakav je igrač ako ne na ovakvim utakmicama neče valjda protiv zeljeničara na grbavici. Pojedine igrače je vec dovoljno upoznao i zna sa čime raspolažu ovim novajlijama je pružio šansu da pokažu koliko se na njih može računati.
Sastav tj.kostur tima se zna to su više puta i Rozman i Ibričić ponovili.
Aničić, Đuričković, Buljubašić, Julardžija, Mustafić, Duraković, Beganović, Renan, Penaranda, Hasić
U ovom prelaznom roku nismo doveli niti jedno pojačanje, došli su novi mladi igrači sa dosta potencijala sa kojima če se pokušavati u nekim izmjenama podignuti tempo i pritisak na protivnika, koliko če se u tome uspijevati vidjet čemo ali trebamo biti realni nemoguče je da trener i sd ubodu sa svakim igračem.
Pojedinci se pitaju što igra Kapetanović i još neki igrači, pa majku mu kad če trener vidjeti kakav je igrač ako ne na ovakvim utakmicama neče valjda protiv zeljeničara na grbavici. Pojedine igrače je vec dovoljno upoznao i zna sa čime raspolažu ovim novajlijama je pružio šansu da pokažu koliko se na njih može računati.
Aničić, Đuričković, Buljubašić, Julardžija, Mustafić, Duraković, Beganović, Renan, Penaranda, Hasić
U ovom prelaznom roku nismo doveli niti jedno pojačanje, došli su novi mladi igrači sa dosta potencijala sa kojima če se pokušavati u nekim izmjenama podignuti tempo i pritisak na protivnika, koliko če se u tome uspijevati vidjet čemo ali trebamo biti realni nemoguče je da trener i sd ubodu sa svakim igračem.
- luckystrike
- Kontakt:
Dijelom si upravu, ali ako je ovo bila generalka a jeste, i protivnik se tako ponašao, meni je lično strašno da mi nismo imali čestito veze baš kao protiv Sloge, Veleža... iskreno se nadam da ovakve partije nećemo gledati u takmičarskim utakmicama.
šta šta je, je*em ti
Totalno si fulio temu za razgovor. Svi znamo da treba da ae proba svaki igrac na pripremama ali kad je generalka u pitanju tad ae vec kristalise prvih 11. Sigurno je da je dna prvo poluvrijeme otlrilike to to mozda jos hasic i jos eventualno jedna izmjena za prvu twkmu. To zna svako ko je igrao lopte. Druga stvar je da ne pricamo o vokji zelji trci nas problem ne lezi tu. Kao sto sam i napisao ranije nasa najslabija tacka je igra bez muda od zadnje linije preko veznih kad ae lopta iznosi. Malo pogledaj pa ces vidjeti kako ekipe koje imaju igrace koji se ne boje preuzet odgovornost iznose loptu pa uporedi sa nama kad igramo ovakve tekme. Druga stvar to se primjeti i kod nekih duela kad treba hrabrosti ili tacnije te drskosti muda da udjes jace i tu smo losi naravno ne svi igraci ali ooet vezni red rekao bi. Ono sto se takodjer ne bi slozio a to su bekovi. Beganovix i Durakovic su sve osim igracinza prvih 11.pa Kyeremeh najvece otkrice po meni priprema na bekovskoj poziciji. Agresivan igra u dva pravca. Korektan centarsut i igrac koji cak ima hrabrosti uzet lootu a ne samo vratiti je golmanu sto igra vecina igraca alibi igeu. Durakovic neprepoznatljiv momak koji ko maneken protiv Zrinjskog gubi duele a evo i pripreme ne znam jel imao jakog duela da vidis da grize ima zelju. On ave lagano nesto sminkerski laganica samo da je tu da igra u Sarajevu da ga raja vidi. Nama trebaju ratnici to cu vazda ponoviti a ne p.. I to kad dodju takvi igraci tek ce biti rezultata. Takvi igraci su bili Krste Rahamn Merao Tatar, Stojcev, Benko, Dulja, pa i Radovac iako ga sad ne treba spominjat pa onda hebib cak i sabanovic na beku mangupaki dosta Mujakic Djokanovic itd itd mozemo tako do sutra. E tad cemo uzimat trofeje jer takvi mogu podnijet pritisak i ovu ligu samo velika M... moraa imat... Istina ima par igraca u ekipi sa tim osobinama bar priblizno ali tamo gdje je to najpotrebnije vezni tu smo najtanji... Moje misljenje naravno da se ko ne ljutiAVNOJ je napisao/la: ↑03 feb 2024, 19:52Jbg mučno više i čitati a kamo objašnjavati razlike pripremnih/prijateljskih i takmičarskih utakmica.
Ma kakvi ba više ratnici, fajteri, vojnici sa mudiima pa jjebote nismo bokserski klub. Znanje i kvalitet na treba. Na ove pripreme se gledalo kao da če ih Rozman uigrat ko singerica da budu a od pojedinaca napravit vrhunske igrače a pojedinci če jedva čekat kiks i reči "eto prošao je pripreme nema trener pojma klasična ubleha"
Trener zna čime raspolaže za ovo vremena koliko je tu tačno je uvidio kvalitete svakog pojedinca u ekipi.
Ma majku mu ako ste ispratili ove pripreme i bar malo analizirali vidjeli ste da je najviše Rozman rotirao i eksperimetisao sa bekovima i tim pozicijama po krilima tu smo tanki čovjek traži neku alternativu neki plan "b" da ne bude kao protiv Zrinskog u 70 minuti da Mustafić sliježe ramenima ne zna šta da uradi.
Neke kombinacije, kad se formaciski promjeniš da igrači znaju svoje pozicije ako niste primjetili kad je Keremeh u igri sad je to klasično 3-4-3 bez centralnog veznog i tad radimo predobar presing prema naprijed. Hoće li nam biti to osnova ili neka alternativa vidjet čemo.
Svaka ekipa mora imati 2-3 opcije u formaciji i taktičnosti, pripremne/prijateljske utakmice su za to. Kad mjenjaš igrača da odma i formaciju možeš promjenti Šta je Rozman uvidio na ovim pripremama koji če nam biti osnov za početak vidjet čemo. Davati neke prognoze odma nakon priprema je van svake pameti.
Ova ekipa je dokazala da može svakoga da pobjedi i nadigra kad nas ide ali je problem kad stane e onda nastaju problemi nismo bili dobri u pronalaženju nekih drugih opcija i tu je trener najviše radio da se ekipa transformiše, malo trgne, razdrma.
Nemamo kvalitete na bekovima i nemamo klasičnog prednjeg veznog iliti "desetke" i po meni je tu najveći problem zato ovoliko rotacija na tim pozicijama na pripremama.
Jbg nije ni kod Mirvića vreća bez dna da nam još neka 2-3.top igrača plati. Imamo što imamo i mislim da če Rozman uspjeti izvući maksimum iz njih i boriti se za titulu do zadnjeg kola.
Trener zna čime raspolaže za ovo vremena koliko je tu tačno je uvidio kvalitete svakog pojedinca u ekipi.
Ma majku mu ako ste ispratili ove pripreme i bar malo analizirali vidjeli ste da je najviše Rozman rotirao i eksperimetisao sa bekovima i tim pozicijama po krilima tu smo tanki čovjek traži neku alternativu neki plan "b" da ne bude kao protiv Zrinskog u 70 minuti da Mustafić sliježe ramenima ne zna šta da uradi.
Neke kombinacije, kad se formaciski promjeniš da igrači znaju svoje pozicije ako niste primjetili kad je Keremeh u igri sad je to klasično 3-4-3 bez centralnog veznog i tad radimo predobar presing prema naprijed. Hoće li nam biti to osnova ili neka alternativa vidjet čemo.
Svaka ekipa mora imati 2-3 opcije u formaciji i taktičnosti, pripremne/prijateljske utakmice su za to. Kad mjenjaš igrača da odma i formaciju možeš promjenti Šta je Rozman uvidio na ovim pripremama koji če nam biti osnov za početak vidjet čemo. Davati neke prognoze odma nakon priprema je van svake pameti.
Ova ekipa je dokazala da može svakoga da pobjedi i nadigra kad nas ide ali je problem kad stane e onda nastaju problemi nismo bili dobri u pronalaženju nekih drugih opcija i tu je trener najviše radio da se ekipa transformiše, malo trgne, razdrma.
Nemamo kvalitete na bekovima i nemamo klasičnog prednjeg veznog iliti "desetke" i po meni je tu najveći problem zato ovoliko rotacija na tim pozicijama na pripremama.
Jbg nije ni kod Mirvića vreća bez dna da nam još neka 2-3.top igrača plati. Imamo što imamo i mislim da če Rozman uspjeti izvući maksimum iz njih i boriti se za titulu do zadnjeg kola.
@Mortem baci malo pogled na ovog padobranca Edmunda
i ja to posao napisati, automatski ban da tema ostane cista
NEMA NAZAD
Samo ne spominji Hebiba ziv bio...U bolnicu me je slao...Riki10HZ je napisao/la: ↑03 feb 2024, 23:44Totalno si fulio temu za razgovor. Svi znamo da treba da ae proba svaki igrac na pripremama ali kad je generalka u pitanju tad ae vec kristalise prvih 11. Sigurno je da je dna prvo poluvrijeme otlrilike to to mozda jos hasic i jos eventualno jedna izmjena za prvu twkmu. To zna svako ko je igrao lopte. Druga stvar je da ne pricamo o vokji zelji trci nas problem ne lezi tu. Kao sto sam i napisao ranije nasa najslabija tacka je igra bez muda od zadnje linije preko veznih kad ae lopta iznosi. Malo pogledaj pa ces vidjeti kako ekipe koje imaju igrace koji se ne boje preuzet odgovornost iznose loptu pa uporedi sa nama kad igramo ovakve tekme. Druga stvar to se primjeti i kod nekih duela kad treba hrabrosti ili tacnije te drskosti muda da udjes jace i tu smo losi naravno ne svi igraci ali ooet vezni red rekao bi. Ono sto se takodjer ne bi slozio a to su bekovi. Beganovix i Durakovic su sve osim igracinza prvih 11.pa Kyeremeh najvece otkrice po meni priprema na bekovskoj poziciji. Agresivan igra u dva pravca. Korektan centarsut i igrac koji cak ima hrabrosti uzet lootu a ne samo vratiti je golmanu sto igra vecina igraca alibi igeu. Durakovic neprepoznatljiv momak koji ko maneken protiv Zrinjskog gubi duele a evo i pripreme ne znam jel imao jakog duela da vidis da grize ima zelju. On ave lagano nesto sminkerski laganica samo da je tu da igra u Sarajevu da ga raja vidi. Nama trebaju ratnici to cu vazda ponoviti a ne p.. I to kad dodju takvi igraci tek ce biti rezultata. Takvi igraci su bili Krste Rahamn Merao Tatar, Stojcev, Benko, Dulja, pa i Radovac iako ga sad ne treba spominjat pa onda hebib cak i sabanovic na beku mangupaki dosta Mujakic Djokanovic itd itd mozemo tako do sutra. E tad cemo uzimat trofeje jer takvi mogu podnijet pritisak i ovu ligu samo velika M... moraa imat... Istina ima par igraca u ekipi sa tim osobinama bar priblizno ali tamo gdje je to najpotrebnije vezni tu smo najtanji... Moje misljenje naravno da se ko ne ljutiAVNOJ je napisao/la: ↑03 feb 2024, 19:52Jbg mučno više i čitati a kamo objašnjavati razlike pripremnih/prijateljskih i takmičarskih utakmica.
Sve se slazem s tobom, samo Hebu brisi, pliz...

Jel igrači imaju slobodno ?
Ima li kakvog hajra od ovih transfera iz SFK?
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Ma i da ima ne moze to bit nista specijalno, sitan je novac u ovom zenskom fudbalu.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Poslije pripremnih utakmica, nazire se sastav za početne utakmice ovog proljeća.
Ilijev je definitivno pojačanje na golu, i odbrana sa njim će biti mnogo sigurnija, Rogić rezerva. Bekovi, su baš iznenađenje , u prvi plan su izbili Kyeremeh i Kapetanović, oba su igrači koji mogu igrati i pokrivati cijelu liniju, jako su agilni i okretni u odnosu na konkurenciju sa dobrim centaršutevima i stekli su povjerenje Rožmana, a prve alternative su Beganović i Duraković. Dva CB su Aničić i Đuričković, a prva zamjena bi trebao biti Čelik, koji je bolje igrao od Solde i koji ima veliku perspektivu. Vezni red ima u igrače koji će najviše da se rotiraju, a trenutno prednost imaju Julardžija i Matanović, a treći će biti Buljubašić/Krdžalić/Mustafić, uz manju minutažu za početak Mehmedoviću koji sigurno ima potencijal i koji još nije u punoj formi, a ima i tehniku i brzinu, sa dobrim šutom koja bi nam dobro došla.Napad je vrhunski sa Hasićem, Penom i Renanom, sa prvim zamjenama Ziljkić i Anđušić. Čataković je treći izbor , i zamjena Renanu, lično na njegovom mjestu volio bih da imamo rubusnu devetku tipa Merse iz najboljih dana, pa čak i tipa Ramića iz Igmana za razbijanje bunkera od 65-70. minute. Očekujem uspješno proljeće i Kup da osvojimo, jer imamo kvalitetu da u dva meča i u četvrt i polufinalu koji se igraju dva meča, kući i u gostima protiv rivala pobjedimo, dođemo do finala i osvojimo trofej. Svi u napad.
Ilijev je definitivno pojačanje na golu, i odbrana sa njim će biti mnogo sigurnija, Rogić rezerva. Bekovi, su baš iznenađenje , u prvi plan su izbili Kyeremeh i Kapetanović, oba su igrači koji mogu igrati i pokrivati cijelu liniju, jako su agilni i okretni u odnosu na konkurenciju sa dobrim centaršutevima i stekli su povjerenje Rožmana, a prve alternative su Beganović i Duraković. Dva CB su Aničić i Đuričković, a prva zamjena bi trebao biti Čelik, koji je bolje igrao od Solde i koji ima veliku perspektivu. Vezni red ima u igrače koji će najviše da se rotiraju, a trenutno prednost imaju Julardžija i Matanović, a treći će biti Buljubašić/Krdžalić/Mustafić, uz manju minutažu za početak Mehmedoviću koji sigurno ima potencijal i koji još nije u punoj formi, a ima i tehniku i brzinu, sa dobrim šutom koja bi nam dobro došla.Napad je vrhunski sa Hasićem, Penom i Renanom, sa prvim zamjenama Ziljkić i Anđušić. Čataković je treći izbor , i zamjena Renanu, lično na njegovom mjestu volio bih da imamo rubusnu devetku tipa Merse iz najboljih dana, pa čak i tipa Ramića iz Igmana za razbijanje bunkera od 65-70. minute. Očekujem uspješno proljeće i Kup da osvojimo, jer imamo kvalitetu da u dva meča i u četvrt i polufinalu koji se igraju dva meča, kući i u gostima protiv rivala pobjedimo, dođemo do finala i osvojimo trofej. Svi u napad.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
Ja opet mislim da se neče mijenjati prvi tim, možda samo Matanović umjesto Mustafića ostalo ce sve ići isto. Opet čemo izaći sa
Duraković-Đuričković-Aničić-Beganović
Julardžija-Buljubašić
Matanović
Penaranda-Renan-Hasić
Odigrala je ova ekipa dosta dobrih utakmica i dobro smo stajali ovako na terenu, problem je bio kad nas ne ide nismo imali alternativu, mjenjali smo samo igrače "ime za ime" rijetko kad nam je to donosilo neku prevagu.
Ovo sad što smo gledali na pripremama sa Keremehom, Kapetanovićem, Anđušićem, Krdžaličem po meni su neki planovi "b" "c" kad mjenjamo igrače da odma i formaciju promjenimo način i sistem igre jer smo bili bezidejni na neke postavke protivnika.
Uostalom, vidjet čemo sad če kup, da smo neki stručnjaci stajali bi negdje pored aut linije a ne piskarali po forumu.
Duraković-Đuričković-Aničić-Beganović
Julardžija-Buljubašić
Matanović
Penaranda-Renan-Hasić
Odigrala je ova ekipa dosta dobrih utakmica i dobro smo stajali ovako na terenu, problem je bio kad nas ne ide nismo imali alternativu, mjenjali smo samo igrače "ime za ime" rijetko kad nam je to donosilo neku prevagu.
Ovo sad što smo gledali na pripremama sa Keremehom, Kapetanovićem, Anđušićem, Krdžaličem po meni su neki planovi "b" "c" kad mjenjamo igrače da odma i formaciju promjenimo način i sistem igre jer smo bili bezidejni na neke postavke protivnika.
Uostalom, vidjet čemo sad če kup, da smo neki stručnjaci stajali bi negdje pored aut linije a ne piskarali po forumu.
Da se javim nakon dugi vremena pauze.. Samo da potvrdim nisam ni ja dobio ni privjesak i stiker.. iako sam uzeo sebi, zeni, i prijatelju ono ko poklon članstvo.. ni on nije dobio..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Nisam ni ja dobio ništa, samo onu neku zahvalnicu. Došlo mi nakon mjesec dana.Zagor je napisao/la: ↑06 feb 2024, 01:11Da se javim nakon dugi vremena pauze.. Samo da potvrdim nisam ni ja dobio ni privjesak i stiker.. iako sam uzeo sebi, zeni, i prijatelju ono ko poklon članstvo.. ni on nije dobio..
Odlican sastav danas. Kyeremeh kao i sto sam govorio otkrice priprema a s obzirom na nase najlosije karike bekovske pozicije logican izbor je i da se proba Kapetanovic umjesto preloseg Durakovica i nesto bolje Radovica... Sve u svemu bice ovdje jos promjena ali kostur ekipe je vidljiv ostali nek se dokazuju iz kola u kolo... U inat svima!
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Direktorcic, keli, sekac i 58 gostiju.