To su mu ga zavukli ovi iz zelje i domaci izdajnici. Uvjeren sam da su mu svasta obecali i da su mislili da je to sve gotovo, kad ono qurko, zeljo nije mizeriju htio platiti i momka pustili nit vodu. Pa ti posluj sa njima.fukara87 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:35Nije otisao al vam ga zavukao momacki, liku bitniji trening sa plavcima nego sa Celikomredbull93 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:32Ne kontam. Pa nije nigdje otisao, pod ugovorom je.antisisoja1919 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 19:57Previse se zamarali oko igraca Slobode i njihovim ugovorima.
Svi igraci Slobode s famoznim amaterskim ugovorom evo jos uvijek u Slobodi, nigdje nisu otisli, ko sto su neki najavljivali i prizeljkivali.
A njima zavali do grla njihov najbolji igrac. Karma je kucka.![]()
![]()
Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ne može ni Sivac, ne može ni Mujkić. Mogu na kraju sezone. Neki dan je bila priča kako se ne može amater prodati za 400 000 KM, odnosno ko bi platio 400 000KM za igrača kojeg može imati na ljeto besplatno.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:41Ček ček, zar nije neki dan bila priča da igrač sa amaterskim ugovorom može da ide kad hoće i gdje hoće, kako to sad direktor Čelika javno kaže da su tražili obeštećenje za svog igrača koji je pod, također, amaterskim ugovorom? Ali ozbiljno sad, bez zezancije. Zašto Mujkić može ptići bez obeštećenja, a Sivac ne može, iako obojica imaju amaterske ugovore?
Nešto se ušutili ti norvežani i austrijanci

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Sah matsimonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:41Ček ček, zar nije neki dan bila priča da igrač sa amaterskim ugovorom može da ide kad hoće i gdje hoće, kako to sad direktor Čelika javno kaže da su tražili obeštećenje za svog igrača koji je pod, također, amaterskim ugovorom? Ali ozbiljno sad, bez zezancije. Zašto Mujkić može ptići bez obeštećenja, a Sivac ne može, iako obojica imaju amaterske ugovore?

Da vidimo sta ce sad da kazu.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Pa onda nek čekaju kraj sezone. Mi smo svoju cijenu dali sad i ne znam šta ti je tu smiješno. Trebamo dati besplatno ključnog igrača samo zato što može da ide na kraju besplatno, i to u pola borbe za titulu? Niko nije rekao da ide, rečeno je koja je cijena pa makar otišao džaba sa zviždukom za kraj zadnjeg kola.Truhlo je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:48Ne može ni Sivac, ne može ni Mujkić. Mogu na kraju sezone. Neki dan je bila priča kako se ne može amater prodati za 400 000 KM, odnosno ko bi platio 400 000KM za igrača kojeg može imati na ljeto besplatno.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:41Ček ček, zar nije neki dan bila priča da igrač sa amaterskim ugovorom može da ide kad hoće i gdje hoće, kako to sad direktor Čelika javno kaže da su tražili obeštećenje za svog igrača koji je pod, također, amaterskim ugovorom? Ali ozbiljno sad, bez zezancije. Zašto Mujkić može ptići bez obeštećenja, a Sivac ne može, iako obojica imaju amaterske ugovore?
Nešto se ušutili ti norvežani i austrijanci![]()
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
- prisonbreak
- Kontakt:
Ja koliko se sjecam Teuhlo je rekao da niko nece dati 400.000 KM za igraca kojem istice ugovor za 6 mj.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:56Pa onda nek čekaju kraj sezone. Mi smo svoju cijenu dali sad i ne znam šta ti je tu smiješno. Trebamo dati besplatno ključnog igrača samo zato što može da ide na kraju besplatno, i to u pola borbe za titulu? Niko nije rekao da ide, rečeno je koja je cijena pa makar otišao džaba sa zviždukom za kraj zadnjeg kola.Truhlo je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:48Ne može ni Sivac, ne može ni Mujkić. Mogu na kraju sezone. Neki dan je bila priča kako se ne može amater prodati za 400 000 KM, odnosno ko bi platio 400 000KM za igrača kojeg može imati na ljeto besplatno.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:41Ček ček, zar nije neki dan bila priča da igrač sa amaterskim ugovorom može da ide kad hoće i gdje hoće, kako to sad direktor Čelika javno kaže da su tražili obeštećenje za svog igrača koji je pod, također, amaterskim ugovorom? Ali ozbiljno sad, bez zezancije. Zašto Mujkić može ptići bez obeštećenja, a Sivac ne može, iako obojica imaju amaterske ugovore?
Nešto se ušutili ti norvežani i austrijanci![]()
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
-
- Kontakt:
Ja koliko se sjećam niko od naših nije rekao da ide 100%, nego da ima upita i da je to naša cijena. Ne znam stvarno šta vam je tu smiješno, naš je igrač još minimalno pola sezone i možemo tražiti 400 miliona, a ne hiljada. Kad bude mogao ići bez toga, ako mu se bude išlo, nek ide.prisonbreak je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:58Ja koliko se sjecam Teuhlo je rekao da niko nece dati 400.000 KM za igraca kojem istice ugovor za 6 mj.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:56Pa onda nek čekaju kraj sezone. Mi smo svoju cijenu dali sad i ne znam šta ti je tu smiješno. Trebamo dati besplatno ključnog igrača samo zato što može da ide na kraju besplatno, i to u pola borbe za titulu? Niko nije rekao da ide, rečeno je koja je cijena pa makar otišao džaba sa zviždukom za kraj zadnjeg kola.
- prisonbreak
- Kontakt:
Ma niko se nije smijao, ili da je nesto smijesno. Nego da ja banalan clanak o tome da ide za 400.000 KM.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
-
- Kontakt:
Ma ne pratite članke, svi naši portali su rekla kazala ili piši za cvaju. Eto prvo nije tačno da ide (ako je već to neki portal napisao), nego da je to naša cijena. A tu se opet vraćamo na ovo, naš igrač naša cijena kakva takva dok ugovor ne istekne.prisonbreak je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:01Ma niko se nije smijao, ili da je nesto smijesno. Nego da ja banalan clanak o tome da ide za 400.000 KM.
Možeš 100 miliona tražiti ako hoćeš, smiješno je bilo da su pojedinci tvrdili da se može završiti transfer iz prve lige za 400 000KM momku kojem ugovor ističe za 6 mjeseci i za kojeg se masna naknada za treniranje mora platiti sarajevu, dinamu i istri pri potpisu pro ugovora.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:07Ma ne pratite članke, svi naši portali su rekla kazala ili piši za cvaju. Eto prvo nije tačno da ide (ako je već to neki portal napisao), nego da je to naša cijena. A tu se opet vraćamo na ovo, naš igrač naša cijena kakva takva dok ugovor ne istekne.prisonbreak je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:01Ma niko se nije smijao, ili da je nesto smijesno. Nego da ja banalan clanak o tome da ide za 400.000 KM.
Čelik je prvobitno tražio neku realnu cifru za Sivca 20k, sad zbog svega ovoga neće nikako ići i to je to.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Pa to jeste, nema teorije ni po meni, i meni je cijena previše nabijena, međutim, otići će na kraju besplatno ili će sad platiti 200 hiljada eura i to je to. A hajde da pogledamo i sa druge strane, Oddu je to sića bukvalno, sa sve naknadama. Ako su sigurni da će ubosti s njim potpuno i da im treba sad, oni će platiti.Truhlo je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:15Možeš 100 miliona tražiti ako hoćeš, smiješno je bilo da su pojedinci tvrdili da se može završiti transfer iz prve lige za 400 000KM momku kojem ugovor ističe za 6 mjeseci i za kojeg se masna naknada za treniranje mora platiti sarajevu, dinamu i istri pri potpisu pro ugovora.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:07Ma ne pratite članke, svi naši portali su rekla kazala ili piši za cvaju. Eto prvo nije tačno da ide (ako je već to neki portal napisao), nego da je to naša cijena. A tu se opet vraćamo na ovo, naš igrač naša cijena kakva takva dok ugovor ne istekne.prisonbreak je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:01Ma niko se nije smijao, ili da je nesto smijesno. Nego da ja banalan clanak o tome da ide za 400.000 KM.
Čelik je prvobitno tražio neku realnu cifru za Sivca 20k, sad zbog svega ovoga neće nikako ići i to je to.
Samo na kraju sezone moze otici.Moze i sad ali da mu klub da ispisnicu.U ovom slucaju ispisnica kosta odredjenu svotu novca.Dok ce na kraju sezone on potpuno besplatno otici.simonknows je napisao/la: ↑02 feb 2024, 20:41Ček ček, zar nije neki dan bila priča da igrač sa amaterskim ugovorom može da ide kad hoće i gdje hoće, kako to sad direktor Čelika javno kaže da su tražili obeštećenje za svog igrača koji je pod, također, amaterskim ugovorom? Ali ozbiljno sad, bez zezancije. Zašto Mujkić može ptići bez obeštećenja, a Sivac ne može, iako obojica imaju amaterske ugovore?
!
-
- Kontakt:
Većina bitnih igrača će i sljedeće sezone igrati u PL za Slobodu. Mislim tu na Muminovića,Dilavera Mujkića, Kalesića, Dervišagića,Delića. Vidjet ćemo što će biti s Hadžanovićem, Vulićem, Merdovićem, Lelićem,Čivićem. Kako će se pokazati novajlije Kovčić, Mihalj, Ignjatović.
Kakav bolan Dilaver, ti veterani nemaju šta tražiti u PL. Vi ste i ispali iz PL jer vam pola ekipe nije moglo potrčati. Said, Jusić, Komazec, Vranješ, itd. Samo mlađi igrači koji mogu trčati, prošla su ta vremena, ni Sarajevo ne trpi igračinu Vrančića. Zrinjski je iskorak napravio kada je trkačku ekipu napravio i riješio se tih imena.montolivo18 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:26Većina bitnih igrača će i sljedeće sezone igrati u PL za Slobodu. Mislim tu na Muminovića,Dilavera Mujkića, Kalesića, Dervišagića,Delića. Vidjet ćemo što će biti s Hadžanovićem, Vulićem, Merdovićem, Lelićem,Čivićem. Kako će se pokazati novajlije Kovčić, Mihalj, Ignjatović.
@simonknows ma nisu stranci glupi. Zvuči sića 200k € za njih, ali to je njima godišnja plata za probrati slobodnog igrača. Mujkić jest potencijal, ali prva liga federacije nije nikakvo mjerilo. Treba njemu 2 jače sezone u PL u paru sa dobrim stoperom. Mahmić iz Čelika je životinja sa 16 godina bio pa grije klupu sad u Veleža par godina poslje.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Aha, taman da ugrozite negativni rekord Gradine u PLmontolivo18 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:26Većina bitnih igrača će i sljedeće sezone igrati u PL za Slobodu. Mislim tu na Muminovića,Dilavera Mujkića, Kalesića, Dervišagića,Delića. Vidjet ćemo što će biti s Hadžanovićem, Vulićem, Merdovićem, Lelićem,Čivićem. Kako će se pokazati novajlije Kovčić, Mihalj, Ignjatović.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Nisi daleko od istineVivaLaStella je napisao/la: ↑03 feb 2024, 07:51Aha, taman da ugrozite negativni rekord Gradine u PLmontolivo18 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:26Većina bitnih igrača će i sljedeće sezone igrati u PL za Slobodu. Mislim tu na Muminovića,Dilavera Mujkića, Kalesića, Dervišagića,Delića. Vidjet ćemo što će biti s Hadžanovićem, Vulićem, Merdovićem, Lelićem,Čivićem. Kako će se pokazati novajlije Kovčić, Mihalj, Ignjatović.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ovo danas je katastrofa. Nalic mi nije jasan uopste, zašto je samo zamijenio dva igrača a većina ih nije ni mogla izdržati. Ako ovako budu igrali protiv Sarajeva, katastrofa se sprema…
Šta radi skupština SlobodeOdbor za upravljanje će imati poput Upravnog odbora članove Skupštine u njemu, kao i članove koji ne dolaze iz redova Skupštine.
Natpolovičnu većinu moraju činiti članovi Skupštine, a tijelo poput Upravnog odbora može činiti 5,7 ili 9 članova.

Kod nas se to zvalo odbor za hitnost

Za Slobodu, Čelik ili bilo koji drugi klub u BiH postoje dvije opcije. Upravljačka prava po uzoru na FK Sarajevo ili članski model kao kod nas. Članski model može biti široko narodni, otvoren svima uz simboličnu članarinu, ili ono što je Azmir na ljeto predložio, članski model gdje bi iznos članarine i mjesta u skupštini bio 100KM mjesečno ili 1200KM godišnje. Ima i primjer Željezničara gdje se članovi kandiduju i delegiraju u skupštinu.
Tim potezom bi otjerali ove nehljebare, a klub bi profitirao sa pristojnim novcem od članarine, npr u Čeliku to donese 45 do 50 000KM godišnje. Naravno da ovo nije model finansiranja, nego model skupštine, koju ako sad uporedimo ne donosi ništa.
Za upravljačka prava treba dobro guzicu oznojiti, jer ni jedan od ova dva kluba nije trenutno samoodrživ, pa bi nekom logikom prvo trebalo srediti klub, repove iz prošlosti, poslovati pozitivno i onda tražiti hajmo reći investitore. I to je mač sa dvije oštrice, gdje smo se mi opekli sa Olgunom, koji je u nepune 2 godine zavalio klub za još par miliona u dugove i ispalio se. Neko navodi primjer škupija, ali kod njih postoji zakon o sportu i uređen su klub bili prije dolaska turčina. Neki zaključak bi bio da nije dobro upuštati se u te akrobacije dok klub nije čist i dok ne posluje zdravo.
Tim potezom bi otjerali ove nehljebare, a klub bi profitirao sa pristojnim novcem od članarine, npr u Čeliku to donese 45 do 50 000KM godišnje. Naravno da ovo nije model finansiranja, nego model skupštine, koju ako sad uporedimo ne donosi ništa.
Za upravljačka prava treba dobro guzicu oznojiti, jer ni jedan od ova dva kluba nije trenutno samoodrživ, pa bi nekom logikom prvo trebalo srediti klub, repove iz prošlosti, poslovati pozitivno i onda tražiti hajmo reći investitore. I to je mač sa dvije oštrice, gdje smo se mi opekli sa Olgunom, koji je u nepune 2 godine zavalio klub za još par miliona u dugove i ispalio se. Neko navodi primjer škupija, ali kod njih postoji zakon o sportu i uređen su klub bili prije dolaska turčina. Neki zaključak bi bio da nije dobro upuštati se u te akrobacije dok klub nije čist i dok ne posluje zdravo.
-
- Kontakt:
To je iz razloga što više struja se petlja u rad kluba, a niko od njih ne želi dobro klubu, i jednostavno žele da se osiguraju. Osim toga, ovo je svakako prelazno rješenje. Najdalje do ljeta, a onda ćemo da vidimo za dalje. Svakako nije bilo prijava za UO, tako da... Nek vode ovi kad nema niko drugi. Ili da stavimo ključ u bravu? Od te 2 opcije biram ovu prvu, preživjeli smo i gore, preživit ćemo i ovo.Truhlo je napisao/la: ↑06 feb 2024, 12:32Šta radi skupština SlobodeOdbor za upravljanje će imati poput Upravnog odbora članove Skupštine u njemu, kao i članove koji ne dolaze iz redova Skupštine.
Natpolovičnu većinu moraju činiti članovi Skupštine, a tijelo poput Upravnog odbora može činiti 5,7 ili 9 članova.Možeš ući u upravni odbor, ali oni imaju većinu u upravnom odboru... Ovo je preslikana situacija kad je politika uništavala Čelik i isti princip funkcionisanja prije nekih 10ak godina.
Kod nas se to zvalo odbor za hitnost![]()
-
- Moderator
- Kontakt:
Baš. Pa ko je gledao utakmicu il utakmice ove sezone jasno mu je sve. Nije to neka nadmoć u rangu premijerligaša, mučiš se sa Rahićem u završnici, nabrojani igrači su većinom oni koji su iznad nekog prosjeka u Prvoj ligi FBiH ali Premijer.. Da ne prozivam imenom nikog, ali neke od nabrojanih je smiješno pročitati + budžet za Premijer će trebati baš dosta veći il će to biti muke kao i prije (ovo trenutno ne miriše da će za 5mj tačno biti nekih finansijskih priliva većih il sponzora). Nije lahko klub voditi, naročito u Premijer ligi BiH, osim ako nemaš baš dubok džep!VivaLaStella je napisao/la: ↑03 feb 2024, 07:51Aha, taman da ugrozite negativni rekord Gradine u PLmontolivo18 je napisao/la: ↑02 feb 2024, 21:26Većina bitnih igrača će i sljedeće sezone igrati u PL za Slobodu. Mislim tu na Muminovića,Dilavera Mujkića, Kalesića, Dervišagića,Delića. Vidjet ćemo što će biti s Hadžanovićem, Vulićem, Merdovićem, Lelićem,Čivićem. Kako će se pokazati novajlije Kovčić, Mihalj, Ignjatović.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.