Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Jabroni
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 21:53

Odgovorit ću ali mi je fascinantno nakon što sam ti šest puta rekao da ne razumiješ nisi otišao pa pročitao ponovno i pokušao razumijeti distinkciju koju stvarno nije toliko teško razumijeti, i da si svakim postom samo potvrđivao da nisi razumio.
Brokula je napisao/la:
31 jan 2024, 21:45
Opet te pitam, jel ti to bolje ubistvo ako ateista ubije nekog naspram ako religijski fanatik odscijece nekom glavu?
Nije. Sutra poremećena osoba može ubiti nekoga i usput biti vjernik/ateista i to neće imati nikakvu ulogu u ubistvu jer je poremećena osoba. Čitaj Staljin, čitaj Netanjahu.
No, imaš i situaciju kada osoba ubija u ime nečega, i ubistava u ime religije si imao uvijek i imaš ih danas. Ubistva u ime ateizma nisi, niti ih imaš danas. I onda kad mi ti kažeš da su religijski ekstremi jednaki kao ateistički dignu mi se preostale tri dlake na glavi jer doslovno porediš odsjecanje glava sa komentarima na internetu. I nećemo se pretvarat da su svi koji Allahekberaju bili poremećeni ljudi, masa je tu normalnih ljudi kojim je esktremno tumačenje Kur'ana pojelo mozak, niti da svi idu radi koristi i resursa.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 jan 2024, 21:55

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:53
Odgovorit ću ali mi je fascinantno nakon što sam ti šest puta rekao da ne razumiješ nisi otišao pa pročitao ponovno i pokušao razumijeti distinkciju koju stvarno nije toliko teško razumijeti, i da si svakim postom samo potvrđivao da nisi razumio.
Brokula je napisao/la:
Opet te pitam, jel ti to bolje ubistvo ako ateista ubije nekog naspram ako religijski fanatik odscijece nekom glavu?
Nije. Sutra poremećena osoba može ubiti nekoga i usput biti vjernik/ateista i to neće imati nikakvu ulogu u ubistvu jer je poremećena osoba. Čitaj Staljin, čitaj Netanjahu.
No, imaš i situaciju kada osoba ubija u ime nečega, i ubistava u ime religije si imao uvijek i imaš ih danas. Ubistva u ime ateizma nisi, niti ih imaš danas. I onda kad mi ti kažeš da su religijski ekstremi jednaki kao ateistički dignu mi se preostale tri dlake na glavi jer doslovno porediš odsjecanje glava sa komentarima na internetu. I nećemo se pretvarat da su svi koji Allahekberaju bili poremećeni ljudi, masa je tu normalnih ljudi kojim je esktremno tumačenje Kur'ana pojelo mozak, niti da svi idu radi koristi i resursa.

Daj mi navedi jedan primjer od danas ili juce tih ljudi koji ce sutra mozda ubiti u ime religije?
Tvoj argument je besmislen cisto jer gajis amonizitet prema religiji i vjeri.

Zanemarujes stotine miliona ubistava iz nekih drugih bolesnih razloga, ali ti ti izricito smeta jedno u ime religije.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 jan 2024, 21:57

get a room
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 jan 2024, 21:58

godrina je napisao/la:
31 jan 2024, 21:43
Surreal je napisao/la:
31 jan 2024, 21:35
https://twitter.com/****/status/1752789022605217793

srce da pukne
Ja sam se isplakao evo.
Kako izac iz ovog corsokaka ako se ikako moze... ?
Ne postuje niko nikog, empatije nikakve, skroz pogresni ideali, kvalitetnih "vodja" skoro da i nemamo.
Raja vaspitavajte djecu kao sto su vas vase nene i djedovi ili cemo nestat.
Nažalost neće Faris biti zadnja žrtva , jer takav je sistem opet nažalost . Ružno je reći , ali ljudi tek reaguju kada se desi nekom njihovom . Zar nije bolje spriječiti , nego liječiti ? Ja ovdje isto pišem da je do nas , kada odem ja i prijavim doktora da je htio kovertu , kada odeš ti i kažeš da u tvom ulazu ima diler , kada Marsal prijavi komšiju jer krade struju , kada Nerko prijavi vehabije što nam djecu vrbuju da ginu u Siriji , kada Rio prijavi kolegu koji se zaposlio preko štele , e onda možemo o nekim promjenama pričati .
Do tada ....
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 jan 2024, 22:00

Jabroni

Svijet bi izumro na konceptu lqbt vjerovanja u smislu da je to normalno i prirodno, da su svi gej život bi se sveo na umjetnu oplodnju. Nisam neko ko bi takvima sjekao glave, daleko od toga ali nije prirodno i to može i nauka dokazati da joj je u interesu. Ista stvar i sa trans lobijem gdje moraš imati ko zna koliko operacionih zahvata i ubrizgavanja raznih hemikalija da bi bio nešto zato što se tako osjećaš. Jel to ima nekog smisla i kome je u interesu da to promoviše i legalizuje je pitanje i bez doticaja religije.

Materijalno je danas svakako neuporedivo bolje u kakvom god aspektu to posmatrali, imati struju, grijanje, toplu vodu je luksuz kakvi mnogi najbogatiji ljudi u svom životu nisu mogli imati. Naravno, u istom tom svijetu imaš i glad, siromaštvo, konstantne ratove, smrti, zlo pa je nekako za mnoge tanka ta granica od ugodnog komfora do bombi nad glavama. Bez duhovnog aspekta i poimanja svijeta u konceptu dobrog i lošeg, vjerovanjem u Kreatora i pravičan sud ma kakav god sebi koncept i poimanje u glavi svako od nas kreirao ovaj svijet je osuđen na nepravdu i zločine, kriminalce i krupni kapital kao religiju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 jan 2024, 22:00

Ratovi su vođeni zarad resursa i pljačke, ali su opravdavani religijom. Religija je korištena radi ostvarivanja političkih ciljeva. Da li je i njoj samoj to bilo potrebno? Vjerujem da jeste, jer bez uticaja i novca nijedna religija (na samom početku) ne bi mogla preživjeti. Kasnije se razvijala drugačije, organizirajući se, i ulazeći u narod, pogotovo siromašni i neobrazovani, davajući im nadu da to njihovo, taj njihov život ima više smisla nego onaj bolji i tuđi. "Religija" je i politička kategorija, i bez jasne organizacije i finansiranja nijedno religijsko učenje ne bi moglo preživjeti, a da bi preživjelo moralo je da poseže za najradiklanije metode preživljavanja tj. sukobe, i ratove. Što se tiče prakse sile i straha, čitava religija se ne smije osuđivati djelima manjih frakcija ili sekti koje su nastale od iste. Uglavnom, kao i svaka organizacija, ona treba prostor i novac, a da bi to imala u određenom vremenskom intervalu trebalo je djelovati, najčešće silom.

S druge strane, i organizovani ateizam, ili organizovani polititčki pokret zasnovan na ateizmu to isto tako treba, i naravno radi kad treba. Pošto ateisti, ove na koje mislimo kad kažemo ateisti, isplivavaju pojedinačno kao dio te neke intelektualne kulture, oni nisu dio nikakvog političkog pokreta niti imaju želju da budu, jer je to intelektualno buđenje, koje ne treba zaštitu ni potrebe zajednice, pa tako oni ni ne žele niti ih zanima bilo kakva upotreba sile, ali svakako, primjetivši, prema toj nekoj dozi agresivnosti prema drugom ne sumnjam da bi se slično ponašali kao i svaka politički organizovana skupina, da to jesu.

Zakon koji vlada i vladat će uvijek dok je živih biča je zakon o preživljavanju. Nakad se borilo radi banana, danas su to ideološki ciljevi, intelektualni, organizacijski... Ideja ili komad mesa živog bića da bi preživjelo mora se boriti za sebe, i to je uglavnom silom, i ko god to niječe svom pokretu ili ideološkom pokretu, sam sebe laže ili tješi. Jedino pitanje je koliko je svaka od strana spremna i koliko je moguće da popusti drugoj strani.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 31 jan 2024, 22:02

VensanKasel je napisao/la:
31 jan 2024, 21:58
godrina je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

srce da pukne
Ja sam se isplakao evo.
Ne postuje niko nikog, empatije nikakve, skroz pogresni ideali, kvalitetnih "vodja" skoro da i nemamo.
Nažalost neće Faris biti zadnja žrtva , jer takav je sistem opet nažalost . Ružno je reći , ali ljudi tek reaguju kada se desi nekom njihovom . Zar nije bolje spriječiti , nego liječiti ? Ja ovdje isto pišem da je do nas , kada odem ja i prijavim doktora da je htio kovertu , kada odeš ti i kažeš da u tvom ulazu ima diler , kada Marsal prijavi komšiju jer krade struju , kada Nerko prijavi vehabije što nam djecu vrbuju da ginu u Siriji , kada Rio prijavi kolegu koji se zaposlio preko štele , e onda možemo o nekim promjenama pričati .
Do tada ....
Sve si sto posto u pravu ali nece ovo na dobro.
Zglajzali smo, dobro, mogu nas spasiti bas neke velike i hitne promjene.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 jan 2024, 22:03

VensanKasel je napisao/la:
31 jan 2024, 21:58
godrina je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

srce da pukne
Ja sam se isplakao evo.
Do tada ....
Ima u tome istine, prvi ja nemam tu neku vrstu "osjećaja" da bi trebao nešto poduzeti i prijaviti, kao što ti kažeš. Prije nekoliko godina, frajer u Hadžićima ubio trudnicu autom, Nejru Hamzić. Neki dan vidim lika na Ilidži na parkingu, lagano sjeda u auto (valjda dobio dopust), ni sam ne znam zašto nisam prijavio, ali valjda smo više i sami svjesni da nikakve normalne reakcije neće biti.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 31 jan 2024, 22:05

Ne moze nas niko spasiti, kamo srece da se zivi u potpunosti prema islamskim i hriscanskim nacelima, mi bismo cvjetali kao drustvo i drzava, a ovako smo zaglibili da nas niko nikad vise ne izvede na pravi put.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 jan 2024, 22:06

avenija je napisao/la:
31 jan 2024, 17:43
slika

1500 KM bez toplog, nije baš toliko loše.
Yebote ja se zapitah koliko su onda malo zaradjivali kad sam ja bio u osnovnoj prije 15 godina. :rol:

Mada im je i to puno, s obzirom na ono koliko nauce djecu. :rol:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 22:08

chily-rz je napisao/la:
31 jan 2024, 22:00
ali nije prirodno i to može i nauka dokazati da joj je u interesu.kao religiju.
Trandže nisu prirodne ali oni su mizeran broj LGBT zajednice.
Što se tiče ostatka, zadnji put smo imali istu diskusiju i dokazali da ne može nauka dokazati i da jeste prirodno, na što si ti odgovorio:
chily-rz je napisao/la:
Ja nauku postujem ali ne u domenu da mi je religija
Što mi je ono super od tebe, jer se uvijek lafo pozivaš na nauku, osim kad ti ne odgovara, onda je nebitna jel :mrgreen:
U svakom smislu nam je bolje. Moralno, materijalno, zdravstveno itd, uozbilji se. Drugi je problem što nije savršeno/dovoljno dobro i šta idemo jako sporim koracima naprijed

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2024, 22:11

chily-rz je napisao/la:
Jabroni

Svijet bi izumro na konceptu lqbt vjerovanja u smislu da je to normalno i prirodno, da su svi gej život bi se sveo na umjetnu oplodnju. Nisam neko ko bi takvima sjekao glave, daleko od toga ali nije prirodno i to može i nauka dokazati da joj je u interesu. Ista stvar i sa trans lobijem gdje moraš imati ko zna koliko operacionih zahvata i ubrizgavanja raznih hemikalija da bi bio nešto zato što se tako osjećaš. Jel to ima nekog smisla i kome je u interesu da to promoviše i legalizuje je pitanje i bez doticaja religije.

Materijalno je danas svakako neuporedivo bolje u kakvom god aspektu to posmatrali, imati struju, grijanje, toplu vodu je luksuz kakvi mnogi najbogatiji ljudi u svom životu nisu mogli imati. Naravno, u istom tom svijetu imaš i glad, siromaštvo, konstantne ratove, smrti, zlo pa je nekako za mnoge tanka ta granica od ugodnog komfora do bombi nad glavama. Bez duhovnog aspekta i poimanja svijeta u konceptu dobrog i lošeg, vjerovanjem u Kreatora i pravičan sud ma kakav god sebi koncept i poimanje u glavi svako od nas kreirao ovaj svijet je osuđen na nepravdu i zločine, kriminalce i krupni kapital kao religiju.
Svijet populacijski pada i bez lgbt-a. Padati će prije svega jer ljudi žele bolje uslove, pa se bore da ih ostvare. Pad broja djece po majci je osjetan i u izuzetno religioznim zemljama, ne samo na Zapadu.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 jan 2024, 22:14

Populacija pada radi Ryana Goslinga. Ko skonta skonta.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

reeds
Kontakt:

Post Postao/la reeds » 31 jan 2024, 22:15

jebm ti zivot, ovaj je gledao previse filmova, pa na kraju je to isprobao na neduznim djecacima, isprobaj kuci na svojima, dabogda ne vidio slobode nikada :evil: :evil:

"Četiri djeteta/mladića, školski drugovi iz 5-te gimnazije, maturanti, otišli da jedu i da se provozaju i u vožnji sreli ubicu koji im je dobacio “šta gledate i smijete se debili” dok su ovi stajali na semaforu kod Montane. Fina djeca, super đaci, neki od njih i sportisti bez ikakvih ekcesa u životu. Djeca su se tu i smijala, zaje*avala između sebe u Citroenu dok je crveno svjetlo bilo i jedan od njih je otvorio prozor i rekao ubici: 'Što brate, šta je problem?'

U međuvremenu se upalilo zeleno svjetlo, Šuman ih je pretekao i blokirao na tramvajskim šinama. Dešavalo se sve u sekundama i ubistvo se desilo na raskrsnici na Otoci, a ne kod Merkura.

Jedino je suvozač u Citroenu skontao da ide ka njima sa pištoljem i pobjegao impulsivno.

Šuman im je, dok je blokirano auto bilo, uletio na to prazno suvozačevo mjesto, vozača udario i dječaka iza njega (zato su dvojica povrijeđena) i ubio momčića Farisa koji je bio iza suvozačevog mjesta i pobjegao.

Dječak koji je jedini pobjegao (suvozač) dok je trčao i bježao koliko ga noge nose je odmah pozvao policiju. Ponavljam sve se to dešavalo u sekundama, nisu mogli ni odreagovati, izaći iz vozila ostala trojica.

Ovi su kasnije samo nastavili voziti i došli do Merkura, od adrenalina na prvu, ovo ubijeno dijete kao i ostala dvojica nisu ni skontali da je ovaj upucan. Do semafora kod Merkura je Faris umro".

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 31 jan 2024, 22:16

Nisam znao da su nastavnici u ustanovama za obrazovanje djece sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju nedovoljno posvećeni djeci. Šta bi tek bilo da su kvalitetno radili, od leoreya bi Elon Musk nastao. :bow:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 jan 2024, 22:22

Jabroni je napisao/la:
31 jan 2024, 21:53
Brokula je napisao/la:
Vrlo zanimljiv pogled, svaka cast realno. Samo sto ti sto ubijaju u ime Boga (Muslimani kad se najvise spominju), rade kontradikciju, ne mozes ubiti dijete i reci ovo sam uradio zbog Allaha, mislim svatas, da je musliman ne bi to uradio. I ono sto se spominje stalno za Kur'an o ubijanju nevjrernika, izumima se kontekst (koji svako kojeg imalo interesuje zna), to je vazilo za vrijeme kad su Muslimani bili protjerivani iz Meke u Medinu od strane nevjernika, sto je znacilo u samodbrani, sto ti danasnji zakon ratovanja dozvoljava. A ne znsci eo ti se ateista normalan, slobodan gradjanin da te @nerko ima pravo ubiti. @nerko snosi odgovornost da to zna, tako da ako neko ubije ateistu iz cistog mira, taj cini kontradikciju Islamu, ne znam moze li mu se i povezati taj cin s Islamom, ako me svatas.

Izvinjene na upadu.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 jan 2024, 22:26

Stavi bilo koja dva muškarca u istu sobu s namjerom da se dokaže prirodnost tog odnosa i produkt istog i možeš dokazati Jel rodna godina ili nije. Suviše je lako :mrgreen:

Dakle, ne mogu poštovati nešto što nauka nije u stanju praktički dokazati a ne u domenu teorija i osjećanja. U nas čoek kad tegalji nešto u kontinuitetu pa ga stigne onaj hronični umor najčešće kaže da se osjeća kao konj pa to ne znači da je prirodno čovjeku da bude konj a osjećaj je opet sms po sebi realan i prirodan čovjeku.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 jan 2024, 22:39

chily-rz je napisao/la:
31 jan 2024, 22:26
Stavi bilo koja dva muškarca u istu sobu s namjerom da se dokaže prirodnost tog odnosa i produkt istog i možeš dokazati Jel rodna godina ili nije. Suviše je lako :mrgreen:

Dakle, ne mogu poštovati nešto što nauka nije u stanju praktički dokazati a ne u domenu teorija i osjećanja. U nas čoek kad tegalji nešto u kontinuitetu pa ga stigne onaj hronični umor najčešće kaže da se osjeća kao konj pa to ne znači da je prirodno čovjeku da bude konj a osjećaj je opet sms po sebi realan i prirodan čovjeku.
Kakve to veze ima s prirodnošću? Miješaš opstanak i razmnožavanje sa prirodnošću. Imaš hejbet homoseksualnog ponašanja kod životinja što pokazuje da je prirodno. Uvijek tipa zaobilazite taj argument da je bog napravio životinje koje se karindžaju sa svojim polom i da je to njima normalno.

Što se tiče opstanka i razmnožavanja s čim miješaš prirodnost, najmanje što čovjek radi je vezano za to. Sve osim hrane, zdravlja i seksa spada pod drugu kategoriju koju ti nazivaš neprirodno, jer niti religija, niti bilo koja ljudska aktivnost koja nije sadržana u te tri stvari ne doprinosi razmnožavanju vrste kao vrste, ako ti je to definicija prirodnosti. Plus nije da je pede.rluk zarazan, ili da se nešto radikalno povećava pa da postoji opasnost da će kroz sto godina svi biti pe.deri i da će ljudski rod stati.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 jan 2024, 22:43

Ja ne znam zasto ljudi osudjuju homosexualizam,jel fkt zelite da se Fuad Backovic Deen razmnozava?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 31 jan 2024, 22:44

Joj zivotinje jedu svoje mlade, imaju incest pa nista os tog nije normalno za covjeka, slab argument.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.