Brokula je napisao/la: ↑31 jan 2024, 21:12
Prvi moj post na ovu temu je bio da ljudi u moci uvijek zloupotrebljavaju poziciju i moc i moji postovi su se kalemili na taj argument.
Ta prica da vjerski fanatici ubijaju ti je totalno besmislena jer covjeku samo treba povod da ubija ako zeli.
Staljin i Mao su pobili toliko ljudi pa nisu bili vjerski fanatici, to je bila poenta.
Cak sta vise, 99% ratova i ubijanja apsulutno veze nema sa religijom. Na kraju se iza svega uvijek krije zelja za osvajanjem, pljackom resursa i prosirivanjem teritorije, a svakako da je mnogo istih okarakterisano kao sveti pohodi.
I sta si zapeo za to odscijecanje glava, jel ti bas to ubistvo smeta, dok su ti ostala okej?
Ne znam brate ne ubijam niti igdje branim neka ubistva, vidim ti ih pravdaš, pa bolje da ti meni kažeš, što su tebi ta ubistva ok a druga nisu, ili što uvijek praviš lažnu paralelu između dvije strane kad nisu ni slične? Nema mi ništa gore od lažnog centra koji uvijek heavily naginje ka desno. Ostatak posta pokazuje da nisi razumio razliku koju sam ti napisao. Ako ti se da, pročitaj opet, ako ne, je.bat ga.
chily-rz je napisao/la: ↑31 jan 2024, 21:12
Ne znam kako će biti smisla kad na pitanje odgovaraš kontra pitanjem.
Ti ne želiš da vidiš da ovaj današnji svijet odnosno njegovo ustrojstvo, zakoni i moralni principi veze s religijom nemaju.
Ne uci islam našu djecu da je ok da se drogiraju, kockaju, alkoholišu, bludnice i mafijaju nego liberalno društvo. Ok, tebi je normalno da tebi sutra mati kaže da je od sad zoveš babo, meni nije i to je to.
Samo sam na prvo odgovorio pitanjem, jer sam znao da ćeš me lakše razumjeti i jesi jer si skrenuo s teme implicitnosti, jer to i jeste bila poenta zato što svaki put kad dođete s implicitnom pričom da je LGBT psihološki poremećaj vas dočeka jednak odgovor za religiju, i to ne zato što to ljudi misle ili jer su neki advokati za pe.dere, nego vam se na taj način pokušava skrenuti pažnja na manjkavost i površnost u vašem razmišljanju.
chily-rz je napisao/la: ↑31 jan 2024, 21:12
Ne uci islam našu djecu da je ok da se drogiraju, kockaju, alkoholišu, bludnice i mafijaju nego liberalno društvo. Ok, tebi je normalno da tebi sutra mati kaže da je od sad zoveš babo, meni nije i to je to.
Uz sve mane današnjeg svijeta, a ima ih na pretek nažalost i trebamo stremiti ka ispravljanju njih, i dalje nam je neuporedivo bolje nego kad je religija vodila glavnu riječ (pogotovo krščanstvo)