Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jesil gledao Fallen 1998?Bosniak10 je napisao/la: ↑30 jan 2024, 08:56Pozdrav svima,
Posto mi je thriller omiljeni zanr i po meni najbolji filmovi su upravo thrilleri pisite najbolje thrillere koje ste pogledali.
Ovo su neki koji su meni prejaki:
The Butterfly Effect
Prisoners
Pulp Fiction
Seven
Parasite
The Departed
The Prestige
Memento
The Sixth Sense
Heat
Uncut Gems
Donnie Darko
Ex Machina
Nedavno sam gledam Street Kings sa Keanu Reevsom i baš je underrated film.
Čim je Denzel tu odmah je to filmčina, pogledat će se. HvalaDonRamiz je napisao/la: ↑30 jan 2024, 13:28Jesil gledao Fallen 1998?Bosniak10 je napisao/la: ↑30 jan 2024, 08:56Pozdrav svima,
Posto mi je thriller omiljeni zanr i po meni najbolji filmovi su upravo thrilleri pisite najbolje thrillere koje ste pogledali.
The Butterfly Effect
Prisoners
Pulp Fiction
Seven
Parasite
The Departed
The Prestige
Memento
The Sixth Sense
Heat
Uncut Gems
Donnie Darko
Ex Machina
Nedavno sam gledam Street Kings sa Keanu Reevsom i baš je underrated film.![]()
Vrhunski film.
odličan film, samo glava dobro zaboli
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑31 jan 2024, 00:10Pogledao novi Hirokazuov uradak Monster, vidi se uticaj Kurisawe i Rashomona, super casting i zanimljiva rezija.
Nakon toga danski kandidat za Oskara Promised land, i naravno tu je Mads, nacionalni simbol Danske, neka njihova verzija westerna, u stilu pokoravanja zapada u USA, samo na danski nacin, srednji vijek i njihovo uredjenje tada. Drzi paznju al vidi se da je s namjerom radjen za utrku za Oskara, malo previse ziheraski al vrijedi u svakom slucaju pogledati ako nista zbog Madsa.
I na kraju, slag na tortu, About dry grasses, novi uradak Nuri Bilge Ceylana, bas onako za kontemplaciju i uzivanje, poslastica za nas ljubitelje lika i djela najboljeg turskog rezisera i jednog od najboljih evropskih novije generacije. Opet tematika turske provincije, Anadolija i sve njezine cari u velikom planu, vizuelni masterpis, a opet je disekcija pojedinca i zivota u toj provinciji, teznje za necim boljim i bijegom dalje, kod njih je to Istanbul a kod nas Sarajevo i Njemacka. I iznenadjujuce puno dijaloga za Nurija, kraj fantastican, gdje nam postaje jasno zbog cega ovaj naziv filma. Ko voli njega i njegov slow burn nacin slikanja i pripovijedanja svakako must watch, samo treba imati 3 sata vremena i odmoran mozak za gledanje![]()
The Usual Suspects 1995Bosniak10 je napisao/la: ↑30 jan 2024, 08:56Pozdrav svima,
The Butterfly Effect
Prisoners
Pulp Fiction
Seven
Parasite
The Departed
The Prestige
Memento
The Sixth Sense
Heat
Uncut Gems
Donnie Darko
Ex Machina
Nedavno sam gledam Street Kings sa Keanu Reevsom i baš je underrated film.
Završeno poglavlje ybg, dosta raje se i ugasilo nakon endgamea, dva glavna junaka se penzionisala, a onda su krenuli sa hiperprodukcijom i brzanjem, posljedično CGI kriminalan, te po meni prevelikom in your face inkluzijom. I tu priču multiversea su isfušerili.Devedesetka je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:22Marvelovi filmovi su jedno vrijeme bili mnogo zabavni i mnogo kvalitetno urađeni.. Eh sad šta se dešava u zadnje vrijeme..
Ma dobro moralo je nekad doci do zida.
Da završeno poglavlje, al' da su toliko loši opet mi ne ide nikako u glavu..Finn je napisao/la: ↑31 jan 2024, 23:19Završeno poglavlje ybg, dosta raje se i ugasilo nakon endgamea, dva glavna junaka se penzionisala, a onda su krenuli sa hiperprodukcijom i brzanjem, posljedično CGI kriminalan, te po meni prevelikom in your face inkluzijom. I tu priču multiversea su isfušerili.Devedesetka je napisao/la: ↑31 jan 2024, 22:22Marvelovi filmovi su jedno vrijeme bili mnogo zabavni i mnogo kvalitetno urađeni.. Eh sad šta se dešava u zadnje vrijeme..
Ma dobro moralo je nekad doci do zida.
Sve nade polažem u Deadpool 3 da će biti neki restart MCUa (a najavljuju i da će pričom biti restart). Ako to ne upali, bit će sve gore.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.