rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑30 jan 2024, 18:57
soko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 18:35
Da, normala i meni kad sam bijel. Lik se sa mnom ispricao, pita sta radim, reko inzinjer, kaze on hoce mu sin da bude i pricao sa njim 10 minuta pa onda o njemackoj i autobahnu.
E sad moj radni kolega iz Irana, handre ga. Kolega crnac, magistar masinstva, zena doktorica, imaju dobra auto uvijek im pretresaju auta. Ovaj marokanac, njega i zenu(bijela amerikanka) izveli iz auta njemu lisice i nju u drugo auto. Ispitiju nju jel ona sa njim dobrovoljno.
Lik doktor, pravo fin al eto crn, musliman, ima mali afro pa im izgleda ko kriminalac
E svasta, znaci dupli arsini
Ma ja ba. Normalno da hajde recicu vecina crnaca pravi problem, to je duboka diskusija.
Al ovo sto ja znam su obrazovani ljudi. Nisu kriminalci. Ovdje ima rasizma, pogotovo dole juzno. Bio sam na prije 10 godina odmoru, vozio iz Chicaga do South Carolina. Gdje god ja dodjem sve super, ljudi ljubazni, pogotovo zene, vole accent. Odlican provod, bio single tad.
Dolazim na posao, kazem ovom jaranu crncu, joj kako je dole fino. Ljudi prijatni. Kaze on meni jesu tebi, meni ne. Pricaju ljudi kroz sta oni prolaze.
Vecina ljudi su korektni al ima sljama. Zivim ovdje 25 godina, prosao citavu Ameriku. Evo sad pisem iz LA.