A mi to imamo neki svoj univerzalni sistem igre ? Da bi centarfor zabio gol, nasao se u prilici , bekovi-krila (njih cetvorica) makar po dva-tri kvalitetna centaršura u šesnaesterac moraju imati. Vezni igraci, moraju dostaviti ili spojiti centarfora sa golom, uputiti kvalitetan pas. Mi to sve NEMAMO, jer nam krila vise idu u prodor nego centarsut, jer bekovi ne znaju centrirati, vezni igraci (Migi , Kobiljar) vuku loptu do iznemoglosti. Kad sve to saberes i oduzmes Hadzic je nama najmanji problem.Hazre je napisao/la: ↑26 jan 2024, 15:59Ne pase u sistem igre....fali svasta pomalo nesta. Od tehnike pa dalje...TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑26 jan 2024, 15:39Ma nebih bas rekao i tako ga nazvao...Dao je 6 golova, vise nego npr. Krpic i slicni.Ako bi gledali statistiku i igru nase ekipe, nije on previse fulao , koliko je imao pravih lopti. Vise su neki dtugi igraci fulali ali se ne spomenu.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Elvir Baljic
Potpisujem ovo 100%. Tako je. Svi skoro igraju za sebe. Nista timski. Svoj se interes gleda....TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑26 jan 2024, 16:24A mi to imamo neki svoj univerzalni sistem igre ? Da bi centarfor zabio gol, nasao se u prilici , bekovi-krila (njih cetvorica) makar po dva-tri kvalitetna centaršura u šesnaesterac moraju imati. Vezni igraci, moraju dostaviti ili spojiti centarfora sa golom, uputiti kvalitetan pas. Mi to sve NEMAMO, jer nam krila vise idu u prodor nego centarsut, jer bekovi ne znaju centrirati, vezni igraci (Migi , Kobiljar) vuku loptu do iznemoglosti. Kad sve to saberes i oduzmes Hadzic je nama najmanji problem.Hazre je napisao/la: ↑26 jan 2024, 15:59Ne pase u sistem igre....fali svasta pomalo nesta. Od tehnike pa dalje...TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑26 jan 2024, 15:39
Ma nebih bas rekao i tako ga nazvao...Dao je 6 golova, vise nego npr. Krpic i slicni.Ako bi gledali statistiku i igru nase ekipe, nije on previse fulao , koliko je imao pravih lopti. Vise su neki dtugi igraci fulali ali se ne spomenu.
Pozdravljam dolazak Ćosića.Nadam se da će biti motivisan i u tandemu sa Bihorcem pokazati da je kvalitetan stoper.
Hoće li Ćosić biti spreman za Velež. Dali se priključio ekipi u Turskoj.
DECIC VS TUZLA CITY, Monday 29.01.2024!
MNE TINE ZONE 13:30!
MNE TINE ZONE 13:30!
Taman snage imaju za jedno poluvrijeme.Nadam se da će ući cio drugi tim.
Nastavlja se sa igrom toplo hladno. Od vrlo dobre do vrlo slabe igre. Netačni kratki pasovi zaštitni znak Tuzle.
Hadzic je kloc nevidjen....Mi ako se budemo pouzdali na Pantelica samo tesko nama onda. Ovo je haos bogami sto se tice Hadzica..danas opet sta je promasio i kretnju prema golmanu, tobe jarabi.
Slaba igra, posebno nakon milion izmjena u drugom poluvremenu - to vise nije licilo ni na sta...
Zabrinut sam sto ne vidim Karjasevica, Nukica, Ordagica na ovim pripremama...
Masovic - igrac manje... Ima radijus kretanja kornjace kojoj su odsjekli sve noge (i glavu kao bonus)
A najsmjesnije je sto kod svakog kornera stoji pored zastavice i smeta nasem igracu koji izvodi korner...
Ali nazalost, koliko vidim, I Jasaragic je slican nivo promasaja…
Zabrinut sam sto ne vidim Karjasevica, Nukica, Ordagica na ovim pripremama...
Masovic - igrac manje... Ima radijus kretanja kornjace kojoj su odsjekli sve noge (i glavu kao bonus)
A najsmjesnije je sto kod svakog kornera stoji pored zastavice i smeta nasem igracu koji izvodi korner...
Ali nazalost, koliko vidim, I Jasaragic je slican nivo promasaja…
1.Golmani solidni- prednost Loliću... šta je sa Fejzom?
2.Bekovi po meni Čolić i Nikić bolji od Hodžića i Jašarevića
3.Bihorac neprikosnoven, danas Mustafa solidan, Ćosić nije pokazao klasu
4.Delimeđac i Kobiljar danas dobri,Migi može i mora bolje
5.Pantelić u realizacuji šanse kod gola odličan, u ostalim segmentima igre neprimijetan, Jahović na krilu slab učinak.
6.Hažić pored ovakvih bekova i krila je neupotrebljiv.
7. Sušić je pokazao kako zadnji vezni ne treba da igra., on je opšta opasnost po vlastiti gol kad god ima loptu
8. ostali manje više... spram svog renomea
9.Nukić,Ordagić, Huso..... šta je s njima, povrede ili..?
Može ova ekipa eliminisati Velež, nekako sam ubijeđen daa će tako biti, pogotovu ako se Sušiću zabrani kretanje na našoj polovici terena
2.Bekovi po meni Čolić i Nikić bolji od Hodžića i Jašarevića
3.Bihorac neprikosnoven, danas Mustafa solidan, Ćosić nije pokazao klasu
4.Delimeđac i Kobiljar danas dobri,Migi može i mora bolje
5.Pantelić u realizacuji šanse kod gola odličan, u ostalim segmentima igre neprimijetan, Jahović na krilu slab učinak.
6.Hažić pored ovakvih bekova i krila je neupotrebljiv.
7. Sušić je pokazao kako zadnji vezni ne treba da igra., on je opšta opasnost po vlastiti gol kad god ima loptu
8. ostali manje više... spram svog renomea
9.Nukić,Ordagić, Huso..... šta je s njima, povrede ili..?
Može ova ekipa eliminisati Velež, nekako sam ubijeđen daa će tako biti, pogotovu ako se Sušiću zabrani kretanje na našoj polovici terena
-
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme odlicno, dominirali smo, agresivni po izgubljenoj lopti, dosta dobro je izgledalo. Dnevno momci imaju dva treninga , jak je tempo, noge teske, tesko je ocekivati neku ljepotu od igre.
Elvir Baljic
Slažem se da su pripreme i da se to sve još uštimava.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑29 jan 2024, 21:18Prvo poluvrijeme odlicno, dominirali smo, agresivni po izgubljenoj lopti, dosta dobro je izgledalo. Dnevno momci imaju dva treninga , jak je tempo, noge teske, tesko je ocekivati neku ljepotu od igre.
Međutim ne smiju se dešavati amaterske pojave kso što je naša asistencija kod njihovog gola a pogotovu Tinova igra u svojoj trećini.
Ljepotu igre niko i ne očekuje jer ovaj trener igra čvrsto i na rezultat što je u ovom trenutku sasvim u redu.
Jučerašnja pobjeda je hvale vrijedna, ipak treba biti realan i reći da smo imali puno sreće. Lolić je skinuo par zicera u stilu Nojera a osim asista Bihorca za 1:1 iste ili još teže grešje napravili su Šuki i Tin.
Što Balja kaže još su noge teške, sve u svemu treba biti zadovoljan očiglednom pomaku odnosa prema igri, biće TC u gornjem dijelu tabele.
Što Balja kaže još su noge teške, sve u svemu treba biti zadovoljan očiglednom pomaku odnosa prema igri, biće TC u gornjem dijelu tabele.
Još malo pa počinje.
Zlatko Čajkovski.
Maribor će igrati sa drugim timom.Imaju isti dan još jednu utakmicu.
NASLEDNJA TEKMA-ZADNJA TEKMA
NK MARIBOR - RKS RAKOW
01. 02. 2024 -11.00
----------------------------------------
01.02. Tuzla City-NK Maribor (Slovenija)
NASLEDNJA TEKMA-ZADNJA TEKMA
NK MARIBOR - RKS RAKOW
01. 02. 2024 -11.00
----------------------------------------
01.02. Tuzla City-NK Maribor (Slovenija)
Možda je i dobro da se igra sa drugim timom Maribora. I rezervna postava Slovenaca dovoljno je jaka da bude generalka pred zvanične utakmice. Sad će to... dok dlan o dlan valja u Mostar.
Vojo Ubiparip dugo će biti na čelu liste najboljih strijelaca TC- a.
32 ili 33 gola koliko je dao bez kup utakmica je dugo nedostižno.
Možda Pantelić ako ostane još koju sezonu
32 ili 33 gola koliko je dao bez kup utakmica je dugo nedostižno.
Možda Pantelić ako ostane još koju sezonu
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 8 gostiju.