Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Pa otelo se kontroli jer je i ta tadašnja jalija bila prava jalija, ovo danas vidjelo jalije nije.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
Ma nigdje veze jalija k'o jalija.
Amerika, ovdje nekako sve na brzaka. Treba se promjeniti sistem obrazovanja da postanes policajac. Jedan moj stari kolega je sargent, komsija moj iz bosne, pravo dobar lik.Arvid je napisao/la: ↑30 jan 2024, 14:00A i to što kažeš, opet bi mene tejzalo zato što nemam trokut u gepeku a neki Pizda Koreli sa wisha će nastaviti kako je naučio.Jabroni je napisao/la: ↑30 jan 2024, 12:23To zvuči dobro u praksi dok ti u policiju ne upadnu takve glavurde pa onda krenu liječit komplekse i frustracije preko ljudi.
U ovo malo interakcije s policijom u životu sam naletio na itekakve kompleksaše i slučajeve, a kako bi se tek sjatili da imaju neke konkretne ovlasti.
A onda imas ovakve
https://www.desmoinesregister.com/story ... /28837033/
Klosar klosar samo ovaj pomjerio granice, isti kalup. Ako nije isto slicno je bilo, snime lika u tramvaju njih dvojica-trojica prebiju ga pravog-zdravog. Onih domaca bilo (svaka cast izuzeticima), sve ludo k'o zivotinje, cim kaze da je domac predji na drugu stranu ukice. Jarana i mene na Zeljeznici, dvojica susretose (starijih), tad bile furka one sprinterice, ko ih he imo bio je Tito, njemu kae skidaj sprinterice, i skide sta ce.
- JayCatwright
- Kontakt:
Lol pa imao si i prije 15 ak godina ovakve situacije ko sinoc. Mrnjavac i Mistric mi prvi padaju na pamet
U Americi me zaustavili mozda 3 puta u zivotu, "yes sir, no sir, whatever you need me to do", 2 puta mi dali upozorenje, i jedan napisao kaznu, u sca tri skucajeva mi se zahvalili na ljubaznosti. U Bosni me zaustavio oko 3 poslijepodne, dobar dan gospodine, kaze nisi upalio svijetla (jebga jest po njihovom zakonu moras imat svijetla stalno upaljena), ok, vozacku, izvolite, sjedi kaze tu, ok, ode coj'k vrati se nakon 5-10 minuta, izvoli vozacku upali svjetla i nastavi voziti, mogul ti reko dati cvaju na kafu, kaze ne moze, ok hvala (u Americi mu ne bi to ni reko jer bi mi pisao kaznu za mito). Tako se ponasaj, tvoje sanse da ti se nista nece desiti su 98%.soko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 17:45Amerika, ovdje nekako sve na brzaka. Treba se promjeniti sistem obrazovanja da postanes policajac. Jedan moj stari kolega je sargent, komsija moj iz bosne, pravo dobar lik.Arvid je napisao/la: ↑30 jan 2024, 14:00A i to što kažeš, opet bi mene tejzalo zato što nemam trokut u gepeku a neki Pizda Koreli sa wisha će nastaviti kako je naučio.Jabroni je napisao/la: ↑30 jan 2024, 12:23
To zvuči dobro u praksi dok ti u policiju ne upadnu takve glavurde pa onda krenu liječit komplekse i frustracije preko ljudi.
U ovo malo interakcije s policijom u životu sam naletio na itekakve kompleksaše i slučajeve, a kako bi se tek sjatili da imaju neke konkretne ovlasti.
A onda imas ovakve
https://www.desmoinesregister.com/story ... /28837033/
Sta ce se on raspravljati s tobom tu, kod babi kuci pa se raspravljaj.
Da, normala i meni kad sam bijel. Lik se sa mnom ispricao, pita sta radim, reko inzinjer, kaze on hoce mu sin da bude i pricao sa njim 10 minuta pa onda o njemackoj i autobahnu.
E sad moj radni kolega iz Irana, handre ga. Kolega crnac, magistar masinstva, zena doktorica, imaju dobra auto uvijek im pretresaju auta. Ovaj marokanac, njega i zenu(bijela amerikanka) izveli iz auta njemu lisice i nju u drugo auto. Ispitiju nju jel ona sa njim dobrovoljno.
Lik doktor, pravo fin al eto crn, musliman, ima mali afro pa im izgleda ko kriminalac
E sad moj radni kolega iz Irana, handre ga. Kolega crnac, magistar masinstva, zena doktorica, imaju dobra auto uvijek im pretresaju auta. Ovaj marokanac, njega i zenu(bijela amerikanka) izveli iz auta njemu lisice i nju u drugo auto. Ispitiju nju jel ona sa njim dobrovoljno.
Lik doktor, pravo fin al eto crn, musliman, ima mali afro pa im izgleda ko kriminalac
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
E svasta, znaci dupli arsinisoko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 18:35Da, normala i meni kad sam bijel. Lik se sa mnom ispricao, pita sta radim, reko inzinjer, kaze on hoce mu sin da bude i pricao sa njim 10 minuta pa onda o njemackoj i autobahnu.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sumnjam da je zbog tog ali nek misle sta hoce, a i da jeste suradjuj sta. Nas je u Arizoni (nisam ja vozio), sa Uhaulom truck-om bilo davno, zaustavi lik, blizu granice bili vjerovatno je mislio da valjamo drogu ili nesto, udje unutra sve je pregledo, nije nista naso, napisa mu kaznu i cao, sta trebam se raspravljati s njim, diskriminacija nepravda, radi sto ti kaze i zacepi, vozdra.soko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 18:35Da, normala i meni kad sam bijel. Lik se sa mnom ispricao, pita sta radim, reko inzinjer, kaze on hoce mu sin da bude i pricao sa njim 10 minuta pa onda o njemackoj i autobahnu.
- JayCatwright
- Kontakt:
USA je sagrađena na rasizmu, ništa čudno
Ma nek misli ko sta zeli, prije da je ponasanje, cim ga zaustavi, ovaj mozda ima nalog za hapsenje, ili pistolj koji ne smije imati, ili droga itd. I odma je interakcija sumnjiva, odnosno on je sumnjiv, i normalno da ce pajkan "kopati" da to nadje. Sta mene sad interesuje sto ce mi pajkan pretresati cijelo auto, pretresaj libo me kad nemam nista nelegalno, a da imam vec bi mi bila prpa cim bi me zaustavio.
Mora da je taj doktor izgledao pravo sumnjiv i odbijao suradnju, kao i ti ostali, svi nešto kriju. Nema šanse da tek tako maltretiraju ljude pa jel ti čitaš šta ti alem pišesoko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 18:35Da, normala i meni kad sam bijel. Lik se sa mnom ispricao, pita sta radim, reko inzinjer, kaze on hoce mu sin da bude i pricao sa njim 10 minuta pa onda o njemackoj i autobahnu.
- JayCatwright
- Kontakt:
Ako ces lakse zaspatialemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 19:23Ma nek misli ko sta zeli, prije da je ponasanje, cim ga zaustavi, ovaj mozda ima nalog za hapsenje, ili pistolj koji ne smije imati, ili droga itd. I odma je interakcija sumnjiva, odnosno on je sumnjiv, i normalno da ce pajkan "kopati" da to nadje. Sta mene sad interesuje sto ce mi pajkan pretresati cijelo auto, pretresaj libo me kad nemam nista nelegalno, a da imam vec bi mi bila prpa cim bi me zaustavio.

Pa ok, eto mozda taj policajac misli da je diler, vozi dobro auto i sta vec ne, i sta ? Nek misli, nemas droge kod sebe nek pretresa sta te libo. Predrasude kod nekog mozda postoje to je sasvim normalno, i ti kad vidis klosara automatski imas neki vid predrasude. Imas onog crnca na youtube instruktora za dozvole oruzja, gdje snimo svaku interakciju s policijom, i sve mu proslo u najboljem redu, ono "kako se trebas ponasati ako te zaustavi policija".Jabroni je napisao/la: ↑30 jan 2024, 19:29Mora da je taj doktor izgledao pravo sumnjiv i odbijao suradnju, kao i ti ostali, svi nešto kriju. Nema šanse da tek tako maltretiraju ljude pa jel ti čitaš šta ti alem pišesoko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 18:35Da, normala i meni kad sam bijel. Lik se sa mnom ispricao, pita sta radim, reko inzinjer, kaze on hoce mu sin da bude i pricao sa njim 10 minuta pa onda o njemackoj i autobahnu.
Pa ok njih zatvaraju zato sto su crnci, mene ne zatvaraju zato sto sam bijel. Posteno. Prije da me ne zatvaraju jer nikad nisam zakon prekrsio (osim saobracaja). Trebo bi pokusati da napravim prekrsaj vrijedan zatvora pa da vidim koliko ce mi rasa pomoci, da testiram malo

Ðe onaj sto je ubio 2 lika pa plakao po sudu?alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 19:54Pa ok njih zatvaraju zato sto su crnci, mene ne zatvaraju zato sto sam bijel. Posteno. Prije da me ne zatvaraju jer nikad nisam zakon prekrsio (osim saobracaja). Trebo bi pokusati da napravim prekrsaj vrijedan zatvora pa da vidim koliko ce mi rasa pomoci, da testiram malo![]()
- JayCatwright
- Kontakt:
Ako vam treba savjet oko programiranja, pitajte Alema
Ako vam treba savjet oko ugradnje bojlera, pitajte Alema
Ako vam treba osvrt na rat u Ukrajini, pitajte Alema
Ako vam treba savjet oko najboljeg stomatologa u Bugojnu, pitajte Alema
JayCatwright je napisao/la: ↑30 jan 2024, 20:10Ako vam treba savjet oko programiranja, pitajte Alema

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.