Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 14:35

Arvid je napisao/la:
30 jan 2024, 14:00
Jabroni je napisao/la:
30 jan 2024, 12:23
Arvid je napisao/la:
30 jan 2024, 09:06
Od Amera bi prepisao policiju. Malo nešto hu ha, odma ga tejzerom po šupari da se počne na podu trzati ko svinja nakon malja u glavu. Opet malo nešto, pucaljkom ga izbušiti. Ove brude sa ped.erušama čiji sadržaj ne prelazi 8 KM bi preventivno tako.
To zvuči dobro u praksi dok ti u policiju ne upadnu takve glavurde pa onda krenu liječit komplekse i frustracije preko ljudi.
U ovo malo interakcije s policijom u životu sam naletio na itekakve kompleksaše i slučajeve, a kako bi se tek sjatili da imaju neke konkretne ovlasti.
A i to što kažeš, opet bi mene tejzalo zato što nemam trokut u gepeku a neki Pizda Koreli sa wisha će nastaviti kako je naučio.
Ma pro-police samo udri, ne udaraju dzaba, ko ce te izudarati ako se normalno ponasas i radis sta ti govori "dobar dan gospodine", ljubaznist i ostalo. U BiH vidim x videa gdje se on nesto raspravlja, k'o hu-ha, bum pendrek s babom se raspravljaj. Ima i losih policajaca ne kazem, mora biti

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 30 jan 2024, 14:41

gaston je napisao/la:
30 jan 2024, 08:03
Sarajevo je jedan veliki Bahnhofsviertel.
Jest da bi moglo biti malo više horsaša, al odavno nisam vidio bolji opis situacije..
The saddest thing in life is wasted talent.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 jan 2024, 15:15

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 14:10
Slatinash_7 je napisao/la:
30 jan 2024, 13:52

Kafana je figurativni naziv, mjesto gdje se može i jesti i piti, ti podatci se onako lako friziraju, ne u USA naravno..hocu reci, pucnjave se dešavaju svuda, na mjestima sa više, manje ili nikako alkohola kao ovo u Sarajevu, šta je šta gledaš i nema te, to je debilizam većih razmjera, ali da toga ne dođe gospodin sa šeširom ima pištolj u kolima vjerovatno ili gdje god nije preko 50% prihoda alohol tj.gdje god nema oznake zabrane, pa ti maši rukama bogaraj i psuj mater..Hocu reći, USA sistem je poprilično iskorijenio obične kabadahije kojih je kod nas na svakom ćošku u svako doba dana i noći, u šiša baru gdje nema alkohola mislis da Hatić i ekipa ne nose pištolje, pucaju i ostalo..pa meni druga upucali u Zdravljaku kod osnovne škole..Mislim da to kod nas ne bi radilo, kao što nešto drugo ne bi radilo u USA, Njemačkoj, Švicarskoj šta god..Švicarci služe vojni rok pa ne pucaju po svijetu okolo kao Izraelci ...isti sistem na dvije različite lokacije ne radi
Da, bude oznaka " u ovom objektu je 51% prihoda alkohol", sto znaci da ne mozes imati vatreno oruzje. Ima svako u autu, no ne mos se pobiti s nekim u kafani, otic po pistolj pa pucati, to je krivicno djelo, no imas pravo ako je kreno za tobom da ti jos naudi, da ga ubijes bez obzira sto si pjan. Dok u Bosni imas pravo pucati u noge. U Usa si odgovoran za svaki hitac koji ispalis, sto znaci da ako zelis zaustaviti oruzanu pljacku ili masovno ubistvo, a pogodis nekog slucajno, bit ces krivicno gonjen. No, opcenito se slazem s tobom

https://youtu.be/lGEqSWKwz_g?si=txLcu1od5uL8WEM0

Naprasi amidza klosare
Ma da, u principu ne poznajem ja tako dobro situaciju kod Vas gore, i otac ne izlazi aman zaman, pa vjerovatno nešto površno i kaže ali u principu to je to.. Svakako kad se posvađate u kafani izađete napolje da to riješite, on te krene maltretirati uzmeš pištolj i riješiš ga...Mislim ja se sjećam jednog perioda u Tuzli, svaki petak i subotu je tuča, skakanje po glavi, kabadahije dolaze uzimaju ljudima reket onako dzaba, pare na kamatu 1000% dnevno, takve i treba rokat, pogotovo kad još dođu pa se iživljavaju..Lokalni fol mafijaši tuku djecu po cesti jer ga je slučajno pogledao..za takve je pištolj..
Samo kažem, iskreno mislim da to kod nas ne bi radilo, jer nam je sve živo potkupljivo pa bi se iz te "slobode" izrodila anarhija samo takva...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 jan 2024, 15:21

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 jan 2024, 15:23

Posmrtni ostaci zabetonirani u fontani u Brčkom pripadaju žrtvama genocida u Srebrenici
Za ovo doslovno ne postoji dovoljan epitet.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 15:41

30 jan 2024, 15:15
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 14:10
30 jan 2024, 13:52

Kafana je figurativni naziv, mjesto gdje se može i jesti i piti, ti podatci se onako lako friziraju, ne u USA naravno..hocu reci, pucnjave se dešavaju svuda, na mjestima sa više, manje ili nikako alkohola kao ovo u Sarajevu, šta je šta gledaš i nema te, to je debilizam većih razmjera, ali da toga ne dođe gospodin sa šeširom ima pištolj u kolima vjerovatno ili gdje god nije preko 50% prihoda alohol tj.gdje god nema oznake zabrane, pa ti maši rukama bogaraj i psuj mater..Hocu reći, USA sistem je poprilično iskorijenio obične kabadahije kojih je kod nas na svakom ćošku u svako doba dana i noći, u šiša baru gdje nema alkohola mislis da Hatić i ekipa ne nose pištolje, pucaju i ostalo..pa meni druga upucali u Zdravljaku kod osnovne škole..Mislim da to kod nas ne bi radilo, kao što nešto drugo ne bi radilo u USA, Njemačkoj, Švicarskoj šta god..Švicarci služe vojni rok pa ne pucaju po svijetu okolo kao Izraelci ...isti sistem na dvije različite lokacije ne radi
Da, bude oznaka " u ovom objektu je 51% prihoda alkohol", sto znaci da ne mozes imati vatreno oruzje. Ima svako u autu, no ne mos se pobiti s nekim u kafani, otic po pistolj pa pucati, to je krivicno djelo, no imas pravo ako je kreno za tobom da ti jos naudi, da ga ubijes bez obzira sto si pjan. Dok u Bosni imas pravo pucati u noge. U Usa si odgovoran za svaki hitac koji ispalis, sto znaci da ako zelis zaustaviti oruzanu pljacku ili masovno ubistvo, a pogodis nekog slucajno, bit ces krivicno gonjen. No, opcenito se slazem s tobom

https://youtu.be/lGEqSWKwz_g?si=txLcu1od5uL8WEM0

Naprasi amidza klosare
Ma da, u principu ne poznajem ja tako dobro situaciju kod Vas gore, i otac ne izlazi aman zaman, pa vjerovatno nešto površno i kaže ali u principu to je to.. Svakako kad se posvađate u kafani izađete napolje da to riješite, on te krene maltretirati uzmeš pištolj i riješiš ga...Mislim ja se sjećam jednog perioda u Tuzli, svaki petak i subotu je tuča, skakanje po glavi, kabadahije dolaze uzimaju ljudima reket onako dzaba, pare na kamatu 1000% dnevno, takve i treba rokat, pogotovo kad još dođu pa se iživljavaju..Lokalni fol mafijaši tuku djecu po cesti jer ga je slučajno pogledao..za takve je pištolj..
Samo kažem, iskreno mislim da to kod nas ne bi radilo, jer nam je sve živo potkupljivo pa bi se iz te "slobode" izrodila anarhija samo takva...
Da, to je to. Bio je onaj slucaj u Zenici (okolina Zenice) podavno sam cito o tome. Gdje dedo zivio od penzije s zenom, i valjda neko prodavo drva, dedo nije imo para da kupi, i taj neki komsija tu sta je vec mu reko kupit cu ti ja pa ces mi vracati, dedo mu reko penzija mala ne mogu ti puno vracati, ovaj kao nije problem koliko mos. I onda poceo dedi naplacivati kamatu, sa 700km nabio na 3 hiljade, dolaziti mu kuci samarati i njeg i zenu mu, i jednom kad je doso da ih maltretira dedo uzme pusku i ohladi ga, i zatvorili ga, u Usa bi mu bilo opravdano. Tu se recimo slazem s Americkim zakonom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 jan 2024, 16:09

Izgleda da ovaj mali baš nedužan bio ...

Jeli kod Baltazara i zakačili se na kružnom ovi izletili iz auta i krenuli na ubicu , sa nožem ga zakačili po ruci i pucali iz plinskog pištolja ...

Onda je ubica otišao do svog auta po pištolj , ovi krenuli bježati on ih stigne i puca na šinama , ovi bježali mali nazad ostao i nedužan nastrada ....

Maloprije sam čuo tu priču .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 30 jan 2024, 16:21

VensanKasel je napisao/la:
30 jan 2024, 16:09

Jeli kod Baltazara i zakačili se na kružnom ovi izletili iz auta i krenuli na ubicu , sa nožem ga zakačili po ruci i pucali iz plinskog pištolja ...

Onda je ubica otišao do svog auta po pištolj , ovi krenuli bježati on ih stigne i puca na šinama , ovi bježali mali nazad ostao i nedužan nastrada ....

sto je tuznije ovi imali plinski a ovaj imao pravi,joj divljeg zapada a djeca po 19 god
ja sa 19 godina od oca krišom rakiju pio ,mijesao kolu i vino kao da sam otkrio struju,sad djeca pistolje nosaju
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 jan 2024, 16:30

donDondon je napisao/la:
30 jan 2024, 16:21
30 jan 2024, 16:09

sto je tuznije ovi imali plinski a ovaj imao pravi,joj divljeg zapada a djeca po 19 god
ja sa 19 godina od oca krišom rakiju pio ,mijesao kolu i vino kao da sam otkrio struju,sad djeca pistolje nosaju
Isto vala , tetovirao se i stari vidio tetovažu meni srce stalo :D

Kažu i za ubicu dobar bio , ono bubreg bi ti dao ako nije na speedu , a valjda se baš često speedirao ... Dozvolu za pištolj nije imao .
Oko čega li se likovi posvađaše majko draga ...

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 30 jan 2024, 16:33

Tako mi Allaha, poslije Gazze najtužnija vijest koju sam pročitao je presudba premijeru Fadil Novalić. Čovjek koji pet puta pada Allahu na sedžu, čiji je dedo bio imam kojeg su presudili na 9 godina zatvora samo zato što je po kućama djecu podučavao Kur'anu. Čovjek koji je vrijedan, koji zna voditi, unapređivati. I Jusufa, alejhisselam, su potvarali i nevinog presudjivali, ali kod Allaha i vjernika njegov ugled je samo rastao. Fadile, u ratu si dao djelove tijela za našu državu, kasnije si je preuzeo i uzeo kao malo djete i podigao je na noge, ista ta država te je nevinog osudila. Allah te sačuvao, a mi smo bespomoćni. Fadile halali nam.
Halalite na zvucnoj podlozi, nisam je mogao ukloniti !!!
:rol: :tokralju:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 jan 2024, 16:35

CAGarfia je napisao/la:
30 jan 2024, 16:33
Tako mi Allaha, poslije Gazze najtužnija vijest koju sam pročitao je presudba premijeru Fadil Novalić. Čovjek koji pet puta pada Allahu na sedžu, čiji je dedo bio imam kojeg su presudili na 9 godina zatvora samo zato što je po kućama djecu podučavao Kur'anu. Čovjek koji je vrijedan, koji zna voditi, unapređivati. I Jusufa, alejhisselam, su potvarali i nevinog presudjivali, ali kod Allaha i vjernika njegov ugled je samo rastao. Fadile, u ratu si dao djelove tijela za našu državu, kasnije si je preuzeo i uzeo kao malo djete i podigao je na noge, ista ta država te je nevinog osudila. Allah te sačuvao, a mi smo bespomoćni. Fadile halali nam.
:rol: :rol: :rol: :rol:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 jan 2024, 16:35

30 jan 2024, 16:30

Kažu i za ubicu dobar bio , ono bubreg bi ti dao ako nije na speedu , a valjda se baš često speedirao ... Dozvolu za pištolj nije imao .
Ovaj kreten koji je pucao je kao maloljetnik uhvacen zbog kradje, pa dva puta posjedovanje droge... zavrsio samo osnovnu, izbacen iz srednje, pravo fin momcic.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 jan 2024, 16:46

harden je napisao/la:
30 jan 2024, 16:35

Ovaj kreten koji je pucao je kao maloljetnik uhvacen zbog kradje, pa dva puta posjedovanje droge... zavrsio samo osnovnu, izbacen iz srednje, pravo fin momcic.
Yebo li ih speed , koliko je samo raje na tome ... Treba vratiti vojsku , ovo su posljedice antidruštvenih mreža i debilizama , kad vidim da Escobara uzdižu sve ti je jasno ... Nažalost ima ovakvih u Sarajevu koliko hoćeš .

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 jan 2024, 16:47

Jbg, drustvo koje slusa Desingericu koji ih lupa patikom po glavi, Bubu i Jalu koji su kriminalci, pjevaju o kriminalu a plivaju u parama, Real Madrid i ekipa uzori omladini i njegovi citati kruze po storyjima, covjek koji je onog sto je iz zatvora pobjegao prijavio muriji je "pizzda i drukara, sta se on petlja". Olivera Cirkovic najcitaniji pisac, Zijad Turkovic i Zemunci najgledaniji na youtubeu... I sta se onda moze i ocekivat? Sta posten zivot i obrazovanje nudi nekom od 14 god ko slusa Bubu kako pjeva o utokama i guzzi po tri odjednom, a profesor u skoli ima 1300 platu. Film "Tesko je biti fin" dobro opisuje to, kad lik Aleksandra Seksana prica o roditeljima, dobri i posteni ljudi a pate se u zivotu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 30 jan 2024, 16:53

napoleon72 je napisao/la:
30 jan 2024, 16:47
Jbg, drustvo koje slusa Desingericu koji ih lupa patikom po glavi, Bubu i Jalu koji su kriminalci, pjevaju o kriminalu a plivaju u parama, Real Madrid i ekipa uzori omladini i njegovi citati kruze po storyjima, covjek koji je onog sto je iz zatvora pobjegao prijavio muriji je "pizzda i drukara, sta se on petlja". Olivera Cirkovic najcitaniji pisac, Zijad Turkovic i Zemunci najgledaniji na youtubeu... I sta se onda moze i ocekivat? Sta posten zivot i obrazovanje nudi nekom od 14 god ko slusa Bubu kako pjeva o utokama i guzzi po tri odjednom, a profesor u skoli ima 1300 platu. Film "Tesko je biti fin" dobro opisuje to, kad lik Aleksandra Seksana prica o roditeljima, dobri i posteni ljudi a pate se u zivotu.
Ukratko, svjedočimo opštoj dekadenciji svega onoga što jedno društvo čini civilizacijom, a ne plemenskom zajednicom.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 30 jan 2024, 17:23

CAGarfia je napisao/la:
30 jan 2024, 16:33
Je li ovo avenija :yawn:
Stone hands👊

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 jan 2024, 17:29

Pereira je napisao/la:
30 jan 2024, 17:23
Je li ovo avenija :yawn:
nerkolfc
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 17:31

30 jan 2024, 16:46
harden je napisao/la:
30 jan 2024, 16:35

Yebo li ih speed , koliko je samo raje na tome ... Treba vratiti vojsku , ovo su posljedice antidruštvenih mreža i debilizama , kad vidim da Escobara uzdižu sve ti je jasno ... Nažalost ima ovakvih u Sarajevu koliko hoćeš .
A nije se tvoja generacija (klosari tvoje generacije) lozila na Celu, Ciketa s Ilidze i ostale. Ovo se fakat otelo kontroli tu nea price, a da je bilo i prije te furke bilo je.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 jan 2024, 17:33

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 12:35
rio_Ferdy88 je napisao/la:
30 jan 2024, 08:00
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:42

Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).
Pa evo ja radim u tužilaštvu i sve što imamo su incidenti sa tim legalnim, gdje se dijete dokopa pištolja od oca, gdje ljudi kad popiju uzmu pištolj, posvađaju se sa ženom, komšijom, ovim onim, potegnu pištolj i to je to.

Kako to onda nema problema (masovnih ubistava i slično) u skandinavskim državama kao u americi, britaniji, i ostatku evrope, ili je jedino ispravno samo ono što ameri republikanci koje finansira ta ista industrija oružja kažu i misle o tome :D
Nisam to rekao, kad ti je zakon na snazi da mora imati 21 godinu:
slika

slika
Osoba koja ispunjava ove uvjete je sasvim normalan gradjanin svake drzave ovog svijeta nevezano za oruzje.

@soko logicno

@slatinash

Ne mozes imati oruzje na sebi u kafani niti na bilo kojem mjestu/lokalu gdje preko 50% prihoda alkohol.
Jbt kad sam tek poceo raditi, ovi moji ameri svaki cetvrtak trap shooting i smijes dvije pive popit dok pucas. I onda idemo u piti, moj cimer pun gepek municije i sacmara i 24 pack budlighta.
Bio je ovaj jedan iz wisconsina, lik pravo poremecen, dobro da nije pio.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 jan 2024, 17:33

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 17:31
A nije se tvoja generacija (klosari tvoje generacije) lozila na Celu, Ciketa s Ilidze i ostale. Ovo se fakat otelo kontroli tu nea price, a da je bilo i prije te furke bilo je.
Nemoguce, prije je sve bilo bolje :shock:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Huske, sarajevskiMarlboro i 13 gostiju.