Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 jan 2024, 08:47

J.bg svaka priča ima dvije strane medalje pa i ova alemova.. Igrom slučaja otac mi je jedan od ljudi u texasu koji nema nikakvo oružje, ponajviše zbog rata PTSP-a i takvih gluposti da ne napravi problem..to se zove savjestan građanin..E sad, kako mi on priča, kod njih nema kabadahija, ljudi se skroz slabo svađaju, tuku, baš zbog toga što te neko radi toga može ubiti i još vrlo vjerovatno ne odgovarati za to. I sad, svakome svoje, neko nakon svega što je prošao u životu voli da ode u kafanu i da ga niko ne dira, mi ovdje gledamo to da izbjegnemo ali ne možeš uvijek, x puta se desilo, dođe majmun i pali ljudima šamare i ostalo, što to nekome treba, ovjeriš ga i doviđenja..Ja to ne bih uradio,ali znam ljudi koji su istučeni od dotičnih a bi, i uradili bi uslugu svijetu 99%, onaj 1% je statistička greška. Šta mislite koliko bi puta bio ubijen onaj iz Gradačca da je neko imao pištolj tu, makar 10 puta, i onda dvoje ljudi živo zdravo, on svakako mrtav ubijen..Mislim nismo mi takvo društvo, mi smo merhamteli narod i ne možemo se porediti sa Amerikancima i sa stogodišnjom istorijom pucanja na svakog živog i zato mislim da nema potrebe da isti sistem bude uveden kod nas, ali da kod njih radi, definitivno radi, logično, ima mana ima svega ali da se to polirati
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2024, 08:53

Asteriks je napisao/la:
30 jan 2024, 08:19
Americko drustvo je u raljama droge. Drzava u kojoj godisnje umre cca 80k od predoziranja uz ogroman broj teskih ovisnika.

Pa tu su neke vrste "laksih" droga svakodnevnica i sastavni dio druzenja bogatih, miljea u kojem se krecu uticajni advokati, doktori itd.

Dodamo li agresivnost tamosnjih crnaca, dobijemo recept za probleme. Zabrani im legalno posjedovanje oruzja, ilegalno ce zbavit primjer Glock za par stoja, kao sto i kod nas bas pomenuti mozes polovan uzeti za cak 700 KM ili kasikare na kg za 30ak KM.

U takvim drustvima, sve zabranjeno postaje duplo pozeljnije.
Široka je to tema, al neće zabrane same po sebi riješiti taj problem u potpunosti, al hoće smanjiti dostupnost oružja običnim ljudima, djeci itd. Imaš primjer evropskih zemalja gdje čak ni policija ne nosi oružje, al to se ne dešava preko noći, prevencija je najbolji način, a to se radi kroz edukaciju od školskih dana, razvijanje svijesti u društvu o štetnosti toga i slično. Isto kao i pušenje.

Imaš primjer i Švice koja je druga država u svijetu po oružju po glavi stanovnika, al zato incidenata vezano za isto nema od početka dvijehiljaditih kad je zadnji bio. Ako već Ameri žele mogu prepisati od njih kako se to postiže.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 30 jan 2024, 08:54

Čak se i možemo pohvaliti da je u našoj regiji a tu mislim još i na Hrvatsku, Srbiju, CG i ove okolne zemlje ostalo još nekog tradicionalnog štiha. Poštivanje obitelji, druženja, tradicionalne obitelji i slično. Još nisu primat preuzeli ****, transvestiti i šta još ne. Ali imamo problem s tom dozom malograđanstva, seljakluka. Omladina je u ku.rcu, heroji su tiktokeri, razni **** i neradnici. Netko 10 godina izučava medicinu, muči se na faxu, specijalizaciji i ostvari svoj san i na kraju ga vlastito dijete ponizi, kome je heroj Omčo a ne njegov otac. Profesori su došli na nivo sprdnje, predmet ismijavanja. Svaki dan se objavi neki video gdje se profesor snima a često i šamara. Jednostavno nije u modi biti pošten, dobar i normalan. Mnogima je smiješno da netko veže pojas, da ima ljudi koji umjesto zadimljene krčme odaberu da gledaju predstavu ili igrokaz. Ubojstvo ovog degenerika i ne čudi. Nije mi čudno da mu je došao taj trenutak da opali. Puno je bolesnika počevši od kocke, kladionice, droge, alkohola. Evo od ovih nabrojanih poroka uvijek sam se pitao što te može dovesti do toga da se navučeš na nešto od ovoga. Ali očito je taj degenerik isfrustriran i mislio hajde barem ću ovako doživjeti svojih 5 minuta slave iako će poslije kmečati cijeli život radi toga. Ali opet ću se vratiti na usporedbu sa alkoholom ili kockom, isto je po meni to slabost čovjeka. Trebaš biti glup ili baš mentalni patuljak da se dovedeš u tu sitiaciju. Tako i s ovim, nije za čuditi

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 jan 2024, 09:06

Od Amera bi prepisao policiju. Malo nešto hu ha, odma ga tejzerom po šupari da se počne na podu trzati ko svinja nakon malja u glavu. Opet malo nešto, pucaljkom ga izbušiti. Ove brude sa ped.erušama čiji sadržaj ne prelazi 8 KM bi preventivno tako.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 jan 2024, 09:14

Krenuli smo stopama cancelovanja svega i svačega jer ovi aktivisti nemaju pametnija posla :rol:

slika

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 30 jan 2024, 09:29

jednostavno smo previse zaostali kao i vecina drzava,pa nas ustav da je napravljen prije 70 godina mi ga ni sad ne bi dirali djabe sto vrijeme ide ,nove tehnologije nova razmisljanja itd...

mislim da konvencije o drogama koje se u nasoj drzavi vode u zakonu stare su preko 30,35 godina(mozda se nisam ni lijepo izrazio)
A u zadnjih 10 godina 500 novih droga.

Druga stvar ne mozes nista promijeniti ako ne mozes nekog kazniti,mi nemamo ni zatvora ,pa da li znate ako nekog ubijes oni puste nekog sa manjim krivicnim da bi tebe stavili tu,pa onda oni dopusti vikendom kao kuci ga saljes pa nije na bausteli ...

I Ja sam bio da policajci dobiju veca ovlastenja ,ali kad vidis ko sve radi ko policajac da se tu placa ulaz kao na neku predstavu onda pogledas kome da das ovlastenja,vec korumpiranim uhljebima koji su tu dosli preko uvlacenja u sup.ak a ne sposobnoscu i pameti.Pola ih tu radi jer su napaceni u zivotu pa im znacka daje osjecaj superiornosti,tek bi tad propali ko drzava da oni smiju vise udarati itd...
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 jan 2024, 09:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
30 jan 2024, 08:53

Široka je to tema, al neće zabrane same po sebi riješiti taj problem u potpunosti, al hoće smanjiti dostupnost oružja običnim ljudima, djeci itd. Imaš primjer evropskih zemalja gdje čak ni policija ne nosi oružje, al to se ne dešava preko noći, prevencija je najbolji način, a to se radi kroz edukaciju od školskih dana, razvijanje svijesti u društvu o štetnosti toga i slično. Isto kao i pušenje.

Imaš primjer i Švice koja je druga država u svijetu po oružju po glavi stanovnika, al zato incidenata vezano za isto nema od početka dvijehiljaditih kad je zadnji bio. Ako već Ameri žele mogu prepisati od njih kako se to postiže.
SAD su ogromna zemlja, koja broji preko 335 miliona stanovnika. Tu je isprepleten veliki broj drugacijih kultura, obicaja sa mnogo razlicitosti, cak i onih koji su tu vec godinama.

Onda, drzava granici sa najvecim nakro-kratelima, koji koriste sve pogodnosti americkog trzista da na svaki nacin prebace velike kolicine ilegalnog.

Tesko je u praksi preslikati neciji model na drugacije okolnosti i mentalitet drustva koji je poseban za svako podrucje.

Svica ima 9 milion stanovnika od cega cca 25 % zivi na selu. :mrgreen:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2024, 10:36

Vjeverica777 je napisao/la:
30 jan 2024, 08:54
Čak se i možemo pohvaliti da je u našoj regiji a tu mislim još i na Hrvatsku, Srbiju, CG i ove okolne zemlje ostalo još nekog tradicionalnog štiha. Poštivanje obitelji, druženja, tradicionalne obitelji i slično. Još nisu primat preuzeli ****, transvestiti i šta još ne. Ali imamo problem s tom dozom malograđanstva, seljakluka. Omladina je u ku.rcu, heroji su tiktokeri, razni **** i neradnici. Netko 10 godina izučava medicinu, muči se na faxu, specijalizaciji i ostvari svoj san i na kraju ga vlastito dijete ponizi, kome je heroj Omčo a ne njegov otac. Profesori su došli na nivo sprdnje, predmet ismijavanja. Svaki dan se objavi neki video gdje se profesor snima a često i šamara. Jednostavno nije u modi biti pošten, dobar i normalan. Mnogima je smiješno da netko veže pojas, da ima ljudi koji umjesto zadimljene krčme odaberu da gledaju predstavu ili igrokaz. Tako i s ovim, nije za čuditi
To je to, dobro rečeno, sistem vrijednosti je poremećen, obrazovanje degradirano i dobiješ to što dobiješ.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 jan 2024, 11:31

Stanivuković svim građanima Srbije poklonio besplatno parkiranje u Banjoj Luci, bh. državljani moraju plaćati
:bow:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 jan 2024, 11:57

Arvid je napisao/la:
30 jan 2024, 11:31
Stanivuković svim građanima Srbije poklonio besplatno parkiranje u Banjoj Luci, bh. državljani moraju plaćati
:bow:
Kod ovakvih vijesti uvijek se sjetim fildzana Alje i njegovog potpisa. Obesmislio je covjek drzavu u svakom smislu. :rol:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 jan 2024, 12:06

Objavljen godišnji izvještaj o najkorimpiranijim zemljama u Europi, BIH najgora u regionu
Ma pravo cudo koliko puno je dobrih ljudi, i bogobojaznih ‘postenih’ muslimana :rol:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 jan 2024, 12:13

numanumaye22 je napisao/la:
30 jan 2024, 12:06
Objavljen godišnji izvještaj o najkorimpiranijim zemljama u Europi, BIH najgora u regionu
Ma pravo cudo koliko puno je dobrih ljudi, i bogobojaznih ‘postenih’ muslimana :rol:
Ok
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jan 2024, 12:23

Arvid je napisao/la:
30 jan 2024, 09:06
Od Amera bi prepisao policiju. Malo nešto hu ha, odma ga tejzerom po šupari da se počne na podu trzati ko svinja nakon malja u glavu. Opet malo nešto, pucaljkom ga izbušiti. Ove brude sa ped.erušama čiji sadržaj ne prelazi 8 KM bi preventivno tako.
To zvuči dobro u praksi dok ti u policiju ne upadnu takve glavurde pa onda krenu liječit komplekse i frustracije preko ljudi.
U ovo malo interakcije s policijom u životu sam naletio na itekakve kompleksaše i slučajeve, a kako bi se tek sjatili da imaju neke konkretne ovlasti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 12:35

30 jan 2024, 08:00
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:42
JayCatwright je napisao/la:
30 jan 2024, 00:37
Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi
Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).
Pa evo ja radim u tužilaštvu i sve što imamo su incidenti sa tim legalnim, gdje se dijete dokopa pištolja od oca, gdje ljudi kad popiju uzmu pištolj, posvađaju se sa ženom, komšijom, ovim onim, potegnu pištolj i to je to.

Kako to onda nema problema (masovnih ubistava i slično) u skandinavskim državama kao u americi, britaniji, i ostatku evrope, ili je jedino ispravno samo ono što ameri republikanci koje finansira ta ista industrija oružja kažu i misle o tome :D
Nisam to rekao, kad ti je zakon na snazi da mora imati 21 godinu:
slika

slika
Osoba koja ispunjava ove uvjete je sasvim normalan gradjanin svake drzave ovog svijeta nevezano za oruzje.

@soko logicno

@slatinash

Ne mozes imati oruzje na sebi u kafani niti na bilo kojem mjestu/lokalu gdje preko 50% prihoda alkohol.

atribut
Kontakt:

Post Postao/la atribut » 30 jan 2024, 12:59

Kod nas je takav zakon da i kad se branis kriv si(govorim iz licnog iskustva pisao sam ovdje sta mi se desilo ako se sjecate) tako da je i bolje sto nisu imali pistolj samo bi sebi neko zivot upropastio jos vise,a ovog majmuna sto ubi momka treba objesiti,a ne da ga ja hranim narednih 15 godina sto neko napisa. I imal normalnog insana iz ovog buca potoka,imam osjecaj sta god da se desi lose da je osoba iz buca potoka cim ih hrane bgte

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 30 jan 2024, 13:07

Kod nas jesu možda zakoni rigorozni, ali zato svako ko aplicira dobije dozvolu.

Opet razumijem Alema. Zamislite da vas napadne jedna od najjačih vojski na svijetu, a vi nemate ni pištolj jer ste vjerovali tom sistemu da će vas štititi. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 13:13

ArtemisFowl je napisao/la:
30 jan 2024, 13:07
Kod nas jesu možda zakoni rigorozni, ali zato svako ko aplicira dobije dozvolu.

Opet razumijem Alema. Zamislite da vas napadne jedna od najjačih vojski na svijetu, a vi nemate ni pištolj jer ste vjerovali tom sistemu da će vas štititi. ;)
Zvuci poznato zar ne

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 jan 2024, 13:52

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 12:35
30 jan 2024, 08:00
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:42

Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).
Pa evo ja radim u tužilaštvu i sve što imamo su incidenti sa tim legalnim, gdje se dijete dokopa pištolja od oca, gdje ljudi kad popiju uzmu pištolj, posvađaju se sa ženom, komšijom, ovim onim, potegnu pištolj i to je to.

Kako to onda nema problema (masovnih ubistava i slično) u skandinavskim državama kao u americi, britaniji, i ostatku evrope, ili je jedino ispravno samo ono što ameri republikanci koje finansira ta ista industrija oružja kažu i misle o tome :D
Nisam to rekao, kad ti je zakon na snazi da mora imati 21 godinu:
slika

slika
Osoba koja ispunjava ove uvjete je sasvim normalan gradjanin svake drzave ovog svijeta nevezano za oruzje.

@soko logicno

@slatinash

Ne mozes imati oruzje na sebi u kafani niti na bilo kojem mjestu/lokalu gdje preko 50% prihoda alkohol.
Kafana je figurativni naziv, mjesto gdje se može i jesti i piti, ti podatci se onako lako friziraju, ne u USA naravno..hocu reci, pucnjave se dešavaju svuda, na mjestima sa više, manje ili nikako alkohola kao ovo u Sarajevu, šta je šta gledaš i nema te, to je debilizam većih razmjera, ali da toga ne dođe gospodin sa šeširom ima pištolj u kolima vjerovatno ili gdje god nije preko 50% prihoda alohol tj.gdje god nema oznake zabrane, pa ti maši rukama bogaraj i psuj mater..Hocu reći, USA sistem je poprilično iskorijenio obične kabadahije kojih je kod nas na svakom ćošku u svako doba dana i noći, u šiša baru gdje nema alkohola mislis da Hatić i ekipa ne nose pištolje, pucaju i ostalo..pa meni druga upucali u Zdravljaku kod osnovne škole..Mislim da to kod nas ne bi radilo, kao što nešto drugo ne bi radilo u USA, Njemačkoj, Švicarskoj šta god..Švicarci služe vojni rok pa ne pucaju po svijetu okolo kao Izraelci ...isti sistem na dvije različite lokacije ne radi
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 jan 2024, 14:00

Jabroni je napisao/la:
30 jan 2024, 12:23
Arvid je napisao/la:
30 jan 2024, 09:06
To zvuči dobro u praksi dok ti u policiju ne upadnu takve glavurde pa onda krenu liječit komplekse i frustracije preko ljudi.
U ovo malo interakcije s policijom u životu sam naletio na itekakve kompleksaše i slučajeve, a kako bi se tek sjatili da imaju neke konkretne ovlasti.
A i to što kažeš, opet bi mene tejzalo zato što nemam trokut u gepeku a neki Pizda Koreli sa wisha će nastaviti kako je naučio.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 14:10

Slatinash_7 je napisao/la:
30 jan 2024, 13:52

Kafana je figurativni naziv, mjesto gdje se može i jesti i piti, ti podatci se onako lako friziraju, ne u USA naravno..hocu reci, pucnjave se dešavaju svuda, na mjestima sa više, manje ili nikako alkohola kao ovo u Sarajevu, šta je šta gledaš i nema te, to je debilizam većih razmjera, ali da toga ne dođe gospodin sa šeširom ima pištolj u kolima vjerovatno ili gdje god nije preko 50% prihoda alohol tj.gdje god nema oznake zabrane, pa ti maši rukama bogaraj i psuj mater..Hocu reći, USA sistem je poprilično iskorijenio obične kabadahije kojih je kod nas na svakom ćošku u svako doba dana i noći, u šiša baru gdje nema alkohola mislis da Hatić i ekipa ne nose pištolje, pucaju i ostalo..pa meni druga upucali u Zdravljaku kod osnovne škole..Mislim da to kod nas ne bi radilo, kao što nešto drugo ne bi radilo u USA, Njemačkoj, Švicarskoj šta god..Švicarci služe vojni rok pa ne pucaju po svijetu okolo kao Izraelci ...isti sistem na dvije različite lokacije ne radi
Da, bude oznaka " u ovom objektu je 51% prihoda alkohol", sto znaci da ne mozes imati vatreno oruzje. Ima svako u autu, no ne mos se pobiti s nekim u kafani, otic po pistolj pa pucati, to je krivicno djelo, no imas pravo ako je kreno za tobom da ti jos naudi, da ga ubijes bez obzira sto si pjan. Dok u Bosni imas pravo pucati u noge. U Usa si odgovoran za svaki hitac koji ispalis, sto znaci da ako zelis zaustaviti oruzanu pljacku ili masovno ubistvo, a pogodis nekog slucajno, bit ces krivicno gonjen. No, opcenito se slazem s tobom

https://youtu.be/lGEqSWKwz_g?si=txLcu1od5uL8WEM0

Naprasi amidza klosare

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, nerkolfc i 9 gostiju.