RŠD Velež Mostar

mozak
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la mozak » 28 jan 2024, 15:57

.......................Hadžikić.....................
Oreč.........Hrkać.......Oliveira......Šturm
......Vehabović.....Pršeš.......Čaić......
....Guliashvili......Haskić.......Suljić....

Mislim da je ovo naš najjači sastav kada su igrači u formi.
Od Suljića očekujem da pokaže svoje kvalitete jer ih ima.
Mislim da je Čajić ispred Šikala.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

user1986
Kontakt:

Post Postao/la user1986 » 28 jan 2024, 16:01

Mostarwolf1981 je napisao/la:
28 jan 2024, 15:38
user1986 je napisao/la:
28 jan 2024, 15:35
OnlyLeft22 je napisao/la:
28 jan 2024, 14:41
Protiv Sahtara treba izvest najjaci sastav:

Haskic
Suljic - Vehabovic/Lohan - Guliashvili
Caic - Prses/D. Halilovic
Sturm - Oliveira - Zvonic - Orec
Hadzikic

Di je Hrkac?
Golem ti sastav sa najjacim karikama Lohanom i Suljicem. LOL
Ovdje sikalo fali
Ma jok kakvi, evo su svi znalci nabrojani hahahahaha

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 28 jan 2024, 16:24

28 jan 2024, 14:29
fudbalfudbal je napisao/la:
28 jan 2024, 14:27
28 jan 2024, 14:12
Sami sebi dajemo golove :crazy:

Ne smijes praviti ovakve greske protiv ovakvih klubova koji igraju grupnu fazu oni ce to odmah iskoristiti kao sto smo i vidjeli

Caic i Lohan su velika pojacanja :thumbup:
[/quote

Puce i Bruno, dvije greske, dvije predaje lopta u noge igracima Alashkerta i to je to
Svaki smo gol u Turskoj primili bas bezveze, malo vise koncentracije i bice super. A i vjerujem da ce biti vise koncentracije kada bude 5 milja nasih navijaca na stadionu :cool:
Vjerovatno su noge umorne od priprema pa samim tim i koncentracija pada .
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 jan 2024, 16:38

aimar21 je napisao/la:
Oba gola na isti način kao i jučer, iz naših grešaka. Jučer 2x nisu ispraćeni ubačaji sa strane, dok im danas dva puta poklanjamo čistu loptu. Pozitivno je što ne primamo golove iz akcija i cijelo vrijeme dobro stojimo i stvaramo pritisak. Alashkert je baš dobra ekipa i ovih par stranaca im odskače kvalitetom.
pa ako se i u buduce previse forsiralo ono dodavanje oko gola na svakoj utakmici ce neko pogrijesiti bar jedanput i eto ti ciste sanse za gol.Za takvu igru ti moras imati igrace sa sigurnim pasom a mi to nemamo,cim ih stisnu oni pod pritiskom pogrijese.Mislim da previse forsiraju to dodavanje pred i oko naseg gola .

Sto se tice igre solidno izdanje vecine igraca osim Puce,Djafe i Sikala koji nista napravili nisu.Puce izgleda jako tromo ,ja bi reko ko da se jedva krece ,Dzafa nista u napadu ,a Sikalo nista nije napravio na utakmici (a tu je da nesto kreira) samo vraca loptu nazad.Prses je dosta spor i previse nonsalantan,moze on to puno bolje.Vehabovic isto nista nije napravio osim sto na svakoj utakmici dobije zuti i stalno nesto prigovara.Zvona iako star je jako solidno odigro utakmicu pa i Olivijera(na stranu greska) :thumbup: Orec je nas najbolji igrac sa Gulasom i Haskicem,pa i Hadzikic je bio solidan.Pozitivno iznenadjenje je Peco,vrlo je agilan,borben i doprinosi napadu za razliku od suljica tako da je on po meni ispred Suljica,dakle mojih prvih 11 je sljedeci

Hadjikic
Orec-Hrkac_Olivijera_Sturm
Prses-Caic
D/Halilovic ili Vehabovic(mada mi je Vehabovic los u zadnje vrijeme)
Gulas-Haskic-Peco (dva brza i borbena krila)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 28 jan 2024, 17:03

rodjak je napisao/la:
28 jan 2024, 16:38
aimar21 je napisao/la:
Oba gola na isti način kao i jučer, iz naših grešaka. Jučer 2x nisu ispraćeni ubačaji sa strane, dok im danas dva puta poklanjamo čistu loptu. Pozitivno je što ne primamo golove iz akcija i cijelo vrijeme dobro stojimo i stvaramo pritisak. Alashkert je baš dobra ekipa i ovih par stranaca im odskače kvalitetom.
pa ako se i u buduce previse forsiralo ono dodavanje oko gola na svakoj utakmici ce neko pogrijesiti bar jedanput i eto ti ciste sanse za gol.Za takvu igru ti moras imati igrace sa sigurnim pasom a mi to nemamo,cim ih stisnu oni pod pritiskom pogrijese.Mislim da previse forsiraju to dodavanje pred i oko naseg gola .

Sto se tice igre solidno izdanje vecine igraca osim Puce,Djafe i Sikala koji nista napravili nisu.Puce izgleda jako tromo ,ja bi reko ko da se jedva krece ,Dzafa nista u napadu ,a Sikalo nista nije napravio na utakmici (a tu je da nesto kreira) samo vraca loptu nazad.Prses je dosta spor i previse nonsalantan,moze on to puno bolje.Vehabovic isto nista nije napravio osim sto na svakoj utakmici dobije zuti i stalno nesto prigovara.Zvona iako star je jako solidno odigro utakmicu pa i Olivijera(na stranu greska) :thumbup: Orec je nas najbolji igrac sa Gulasom i Haskicem,pa i Hadzikic je bio solidan.Pozitivno iznenadjenje je Peco,vrlo je agilan,borben i doprinosi napadu za razliku od suljica tako da je on po meni ispred Suljica,dakle mojih prvih 11 je sljedeci

Hadjikic
Orec-Hrkac_Olivijera_Sturm
Prses-Caic
D/Halilovic ili Vehabovic(mada mi je Vehabovic los u zadnje vrijeme)
Gulas-Haskic-Peco (dva brza i borbena krila)
Samo se mora uzeti u obzir da su ovo dva tima od kojih mi kasnije pravimo jedan koji predstavlja ono najjače što imamo. To govorim zbog ovih grešaka koje spominješ. Zadnjih nekoliko utakmica u ligi je to baš dobro i sigurno izgledalo. Baš danas dok sam gledao kontam kakvu prednost mi imamo u Hadžikiću. Lik nogom igra kao vezni igrač i bukvalno ga u organizaciji napada možeš koristiti kao trećeg stopera. Trenutno su im noge baš teške jer je ovo vrhunac priprema, tako da neke greške možemo pripisati i umoru. Ja sam siguran da će sve leći na svoje mjesto do nastavka prvenstva.

Što se tiče igrača, uglavnom se slažem i za pozitivno i za negativno. Nešto se nadam da nakon potpunih priprema više možemo očekivati od Suljića, Džafića i Pece. Roster nam je dobro širok i ono što je važno je da više nema igrača koji samo popunjavaju broj. Na svakog od ovih se u određenom momentu može ozbiljno računati i to je veliki plus.

Velika pohvala za Jogunovića, za pola sata pokazao zrelost i sigurnost i par puta baš lijepo odigrao iz zadnje linije.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 jan 2024, 09:30

Navijači Tuzle na Facebooku a i na forumu očekuju prolaz protiv nas, a i imaju pravo, imaju novog trenera i dobro igraju u Turskoj. Moramo biti oprezni
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 30 jan 2024, 09:40

30 jan 2024, 09:30
Navijači Tuzle na Facebooku a i na forumu očekuju prolaz protiv nas, a i imaju pravo, imaju novog trenera i dobro igraju u Turskoj. Moramo biti oprezni
Razmišljao sam o tome. Moramo biti dobro oprezni, znamo šta je bilo sa njima prošlu utakmicu. 15 minuta ih razvaljuješ, ali ne zabiješ i onda ti spucaju kontru pa se čupaj do kraja utakmice. Sada će biti još zeznutiji, Slavko je baš namazan. Ekipe su mu defanzivne i sigurno će biti čvrsti nazad. Naprijed će se vjerovatno osloniti na Pantelića i njegovu brzinu, a on je pokazao ove sezone da može biti dobro opasan iz kontre.

Opet, mislim da smo za klasu kvalitetniji i ako bude pristup na nivou, možemo ih riješiti bez većih problema. Ta utakmica bi nam mogla dati veliki zamah za nastavak prvenstva i treba je shvatiti maksimalno oprezno. Nakon ove utakmice u Kupu se sve do kraja igra na dvije utakmice i tu vidim našu veliku snagu i šansu za trofej.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 jan 2024, 09:49

aimar21 je napisao/la:
30 jan 2024, 09:40
Razmišljao sam o tome. Moramo biti dobro oprezni, znamo šta je bilo sa njima prošlu utakmicu. 15 minuta ih razvaljuješ, ali ne zabiješ i onda ti spucaju kontru pa se čupaj do kraja utakmice. Sada će biti još zeznutiji, Slavko je baš namazan. Ekipe su mu defanzivne i sigurno će biti čvrsti nazad. Naprijed će se vjerovatno osloniti na Pantelića i njegovu brzinu, a on je pokazao ove sezone da može biti dobro opasan iz kontre.

Opet, mislim da smo za klasu kvalitetniji i ako bude pristup na nivou, možemo ih riješiti bez većih problema. Ta utakmica bi nam mogla dati veliki zamah za nastavak prvenstva i treba je shvatiti maksimalno oprezno. Nakon ove utakmice u Kupu se sve do kraja igra na dvije utakmice i tu vidim našu veliku snagu i šansu za trofej.
Slazem se, nadam se da cemo napuniti stadion i biti 12 igrac. Jer u ovakvim utakicama kada se samo igra 1 utakmica puno znaci imati pun stadion koji te bodri. Vjerujem da ce Klafuric spremiti ekipu na najbolji nacin i jedva cekam petak :ljepota:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 30 jan 2024, 11:14

je li se sva cetvorica njihovih navijaca slazu u ovoj procjeni?

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 jan 2024, 12:02

mobih je napisao/la:
30 jan 2024, 11:14
je li se sva cetvorica njihovih navijaca slazu u ovoj procjeni?
Mozda ih ima samo cetvorica, ali nam uvijek prave problem na terenu. Svaka utakmica protiv njih je jako teska, to smo vidjeli i ove sezone.
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 30 jan 2024, 12:12

Ma kakvi Only pa bas nam u zadnje vrijeme najvise leze ove tuzlanske ekipe. Upravo si ti nedavno postavljao statistiku. Sa one dvije u polufinalu kupa kada smo ih dobili 4:0 i 1:0 skor sa tuzlacima prvenstvo + kup 12-10-3 :mrgreen:
Omjer od 2019 do danas
SAMO LIGASKE UTAKMICE

Sloboda: 5-5-1

Tuzla City: 5-5-2
Zadnih 7 protiv Tuzla City 5-2-0 a znas kako su se i ove zadnje dvije provukli :crazy:

slika

Bez sekunde respekta po cetvrtfinale

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 jan 2024, 12:15

CampobelloDiMazara je napisao/la:
30 jan 2024, 12:12
Ma kakvi Only pa bas nam u zadnje vrijeme najvise leze ove tuzlanske ekipe. Upravo si ti nedavno postavljao statistiku. Sa one dvije u polufinalu kupa kada smo ih dobili 4:0 i 1:0 skor sa tuzlacima prvenstvo + kup 12-10-3 :mrgreen:
Omjer od 2019 do danas
SAMO LIGASKE UTAKMICE

Sloboda: 5-5-1

Tuzla City: 5-5-2
Zadnih 7 protiv Tuzla City 5-2-0 a znas kako su se i ove zadnje dvije provukli :crazy:

slika

Bez sekunde respekta po cetvrtfinale
Ma znam

Nego ovdje i na facebooku ocekuju laganu pobjedu kao i protiv Igmana, pa smo vidjeli kako je zavrsilo. Trebamo biti jako oprezni, oni nemaju nista izgubiti
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 30 jan 2024, 12:21

Ma ne treba sada srat i glumit da smo mi Bayern ali po realnom odnosu snaga i tradicije sve je na nasoj strani. Mozda je i njima bolje da se baziraju na opstanak mada to nama nista ne znaci. Bez respekta na pobjedu protiv svakoga tako se gradi pobjednicki mentalitet

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 jan 2024, 12:23

CampobelloDiMazara je napisao/la:
30 jan 2024, 12:21
Ma ne treba sada srat i glumit da smo mi Bayern ali po realnom odnosu snaga i tradicije sve je na nasoj strani. Mozda je i njima bolje da se baziraju na opstanak mada to nama nista ne znaci. Bez respekta na pobjedu protiv svakoga tako se gradi pobjednicki mentalitet
Slazem se

Nadam se da ce nas biti 4000+ :ljepota:

Posjete protiv Tuzle na areni od ulaska u PL:

2019/20: 3000
2021/22: 2500
2021/22: 4500
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 30 jan 2024, 13:10

E cuj simin han pobjedu ocekuje i prolaz protiv nas :damn: :damn:
Arena Rodjeni, 4 hiljade na stadionu i petarda u mrezi tog malenog klubica za pocetak jednog lijepog Velezovog proljeca.
19V22

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 jan 2024, 14:11

Poslije rata smo igrali sa francuskim prvoligasima Sochaux i Brest. Ruskim prvoligasima Rostov, Arsenal Tula i Krylya Sovetov. Bursaspor i velikan AEK iz Atine. Nekoliko ukrajinski prvoligaša i danski prvoligaš itd…

Sad je na redu Sahtar :ljepota:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 30 jan 2024, 14:24

Cernica22 je napisao/la:
30 jan 2024, 13:10
E cuj simin han pobjedu ocekuje i prolaz protiv nas :damn: :damn:
Arena Rodjeni, 4 hiljade na stadionu i petarda u mrezi tog malenog klubica za pocetak jednog lijepog Velezovog proljeca.
Nebi bih bio bas tako siguran. Petrovic je stari lisac.... ;)

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 30 jan 2024, 15:19

Definitivno dolaze u nezgodnom trenutku, prije pauze bi ih raskovali 3 razlike i vjerovatno bi oni došli sa drugim timom zbog umora. Sada imaju novog trenera dolaze svježi sa priprema i sumnjam da će se štediti. Ipak uz ozbiljan pristup nama ni puno bolje ekipe od njih nisu mogle centra preći tako da nema sumnje u prolazak dalje,

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 30 jan 2024, 23:34

Sta kaze Peljto u novom podcastu, u Vrapcicima najgore psovke, tu smo najjaci i sampioni :rol: u zivotu nije cuo sto je kod nas, doktori primarijusi psovki, ne znas bi li smio u auto sjest :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.