Previše se debila i klošara nakotilo, od djece do najstarijih.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).JayCatwright je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:37Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi
Ma meni se čini da ti sve znaš iskreno, nije bilo teme da ti nisi ponudio svoje stručno mišljenje.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:42Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).JayCatwright je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:37Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi
Evo kao ovo npr. Ti sa tolikom dozom samouvjerenosti pišeš da su ti ljudi dostojni i pretpostavljas da ti ljudi nisu imali ekscesa.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:40Ma ko bi rijesio, svoje tumacenje ne trpaj meni. Imas zakon na snazi za posjedovanja oruzja u Bosni legalno, da li ti ljudi prave incidente? Sumnjam, sto pokazuje da ti ljudi su dostojni da imaju posjed istog, znaci dodji legalno do istog zasto da ne? A da, da te neko napadne s utokom, tvoje najvece sanse da prezivis su da je i ti imas, ti pokusaj rukama ili palicom slobodno, sa srecom ti, i svakom ko zeli tu metodu samoodbrane vs utoke. Imas pravo na to svakako
Haj ne zezaj. Imam i godina polijepih, kroz zivot ti se trpaju informacije svakakveJayCatwright je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:45
Ma meni se čini da ti sve znaš iskreno, nije bilo teme da ti nisi ponudio svoje stručno mišljenje.
Pa kod vas je bas zeznuto doci do dozvole, moras vaditi i ljekarski ako me pamcenje dobro sluzi, meni recimo nisu priznali Americku dozvolu, dok sa Americkom vozackom mogu voziti. Ne vidim nekih incidenata s tim ljudima, naglasili bi valjda da je legalno posjedovo oruzje ubica x. Jedino u lovu sto se desi. Ono vjerovatno da se desi i ovako ali procentualno mislim da je slabo, provjeri pa okaci ako imas taj info svakako.
Neće se ovaj u zatvoru fino provest, to je sigurno.AshburtonG je napisao/la: ↑29 jan 2024, 23:55I tog klosarcica ces sad hranit 15ak godina, umjesto gov.no eutanizirat ko bolesnog kera i isplatit porodici neku odstetu u iznosu koji bi ovaj potrosio u zatvoru. Kad se mafija kolje, onda navijam da ih sto vise pogine, ali ovako neko kad nastrada ni kriv ni duzan, eh to je zalosno...
Naravno, imas pravo da tako razmisljas i da zivis, tvoje sopstveno pravo. Posjedujem legalno oruzje vec 15 godina, nikad mi nije trebao i da Bog da mi nikad ne trebo, ali neka ih. Better safe than sorry, a ti imas pravo da mislis i radis drugacije.sljivo je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:04Jedino pravo rjesenje je razoruzanje ili zabrane. Nikakva umna gimnastika ne moze biti na strani oruzja, kako ovog sitnog, tako i nuklearnog. Dovoljna je jedna budala, jedan potez. pogled, da mnogi nastradaju. Stalno bi neko bio na obaracu, na meti, u stresu, grcu..a kad krene nema zaustavljanja.
Ako ti sistem ne valja onda mjenjaj sistem. Zapad, nase zapadno drustvo nije divlje, anarhisticko niti ima predispozicije takvog necega. Sigurniji sam kad niko ili skoro niko nema oruzje nego kad ga svak ima. Zasto bi i imao, ti nisi vlast, nisi serif, ni sudija ni dzelat. Ako onaj zna da imas oruzje to ga nece sprijeciti da pravi problem, ako mu je to potreba ili posljedica necega, samo je dovoljno da bude brzi, pametniji od tebe, ustvari, nece ni razmisljati. Ovo govorim pod uslovom da drustvo u kojem si nije u anarhiji, nekom ratnom stanju ili slicno, tj u vec nekom sranju.
A daj @sljivo ne zezaj jebte, eto izgubi momak zivot od budale s utokom na semaforu, prav-zdrav. Budala svugdje na svihetu, kakav zapad, istok. Nikad ne znas, ucini sto mos da se zastiti ako ti zakon dozvoljava, ti imas svoj stav povodom toga i ok sta, meni zakon dozvoljava drugo. Ja pogresan a ti ispravan? Ono ne kontam.sljivo je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:21Meni djeluje da sa odredjenim drustvom ili organizacijom nije nesto ok kad ti, kao jedinka pored svog posla i poreza i qrca, i jos moras da u 21 vijeku na zapadu hodas ko revolveras i rafalas se da te ne bi neko ukino. i, ako je tako negdje to ne moze biti argument da bi svi tako trebali da rade ili da se organizuju. Trebao bi reci: moja je potreba da sebe branim jer bas nismo uredjeni a oni koji jesu oruzje ni pod razno ne bi trebali dozvojavati.
Svatam samo se ne slazem burazeru, vise se slazem s ovim sto je @bosnia napisao. Odnosno apsolutno se slazem s ovim sto je @bosnia napisao.JayCatwright je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:41Vise ce loseg donijeti i to je sva poenta priče. Ne znam kako ne kontaš
Ova djeca i da su imali pistolji, velike sanse su da bi im se noge oduzele kad dodje ovako neki mangup koji se ne boji. Djaba ti to.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:29A daj @sljivo ne zezaj jebte, eto izgubi momak zivot od budale s utokom na semaforu, prav-zdrav. Budala svugdje na svihetu, kakav zapad, istok. Nikad ne znas, ucini sto mos da se zastiti ako ti zakon dozvoljava, ti imas svoj stav povodom toga i ok sta, meni zakon dozvoljava drugo. Ja pogresan a ti ispravan? Ono ne kontam.sljivo je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:21Meni djeluje da sa odredjenim drustvom ili organizacijom nije nesto ok kad ti, kao jedinka pored svog posla i poreza i qrca, i jos moras da u 21 vijeku na zapadu hodas ko revolveras i rafalas se da te ne bi neko ukino. i, ako je tako negdje to ne moze biti argument da bi svi tako trebali da rade ili da se organizuju. Trebao bi reci: moja je potreba da sebe branim jer bas nismo uredjeni a oni koji jesu oruzje ni pod razno ne bi trebali dozvojavati.
soko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 02:57Ova djeca i da su imali pistolji, velike sanse su da bi im se noge oduzele kad dodje ovako neki mangup koji se ne boji. Djaba ti to.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:29A daj @sljivo ne zezaj jebte, eto izgubi momak zivot od budale s utokom na semaforu, prav-zdrav. Budala svugdje na svihetu, kakav zapad, istok. Nikad ne znas, ucini sto mos da se zastiti ako ti zakon dozvoljava, ti imas svoj stav povodom toga i ok sta, meni zakon dozvoljava drugo. Ja pogresan a ti ispravan? Ono ne kontam.sljivo je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:21Meni djeluje da sa odredjenim drustvom ili organizacijom nije nesto ok kad ti, kao jedinka pored svog posla i poreza i qrca, i jos moras da u 21 vijeku na zapadu hodas ko revolveras i rafalas se da te ne bi neko ukino. i, ako je tako negdje to ne moze biti argument da bi svi tako trebali da rade ili da se organizuju. Trebao bi reci: moja je potreba da sebe branim jer bas nismo uredjeni a oni koji jesu oruzje ni pod razno ne bi trebali dozvojavati.
Sjecam se jednog hrvata u njemackoj, bilder prodavao steroide. Lik ima pistolj i dodje jedan kurd, isamara ga uze mu pare i pistolj.
Djaba kad se bojis, mozes samo jos nekog drugog ubiti.
Kao drustvo smo raga, dno dna. Sramota je rec da citas knjigu, gledas edukativnu emisiju. Furka je psovat politiku, bit 5 6 sati na tik toku, otic na kafu sve zivo ismijavat.sljivo je napisao/la: ↑29 jan 2024, 23:17Ne znam sta bi se moralo uraditi da na ulicama nema ovako poremecenih osoba, osoba koje bi za manji ili iracionalan razlog ubile neku nevinu osobu. Kakvo je to samo pomracenje uma...osobe, drustva...samo se nadati da sam neces naletii na neku ovako ppremecu osobu a takvih je mnogo izgleda, sam u saobracaju vidis koliko ima neuracunljivih likova, pa onda pogotovo ovih drogera, travara
Sigurno nisu djeca zaustavili ili neki ne stabilan lik. Masovna ubistva se dese kad se neki ne stabilan lik docepa oruzja. Ili dobio legalno il uzeo od oca.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 03:42soko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 02:57Ova djeca i da su imali pistolji, velike sanse su da bi im se noge oduzele kad dodje ovako neki mangup koji se ne boji. Djaba ti to.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 01:29
A daj @sljivo ne zezaj jebte, eto izgubi momak zivot od budale s utokom na semaforu, prav-zdrav. Budala svugdje na svihetu, kakav zapad, istok. Nikad ne znas, ucini sto mos da se zastiti ako ti zakon dozvoljava, ti imas svoj stav povodom toga i ok sta, meni zakon dozvoljava drugo. Ja pogresan a ti ispravan? Ono ne kontam.
Sjecam se jednog hrvata u njemackoj, bilder prodavao steroide. Lik ima pistolj i dodje jedan kurd, isamara ga uze mu pare i pistolj.
I koliko imas tako slucajeva gdje zaustavio masovno ubistvo itd. No, svakom svoje
Naravno, da nema oružja ne bi se desilo to ubistvo (evo ti zadnji slučaj u beogradu, mali uzelo od oca legalan pištolj), sva poenta priče, on bi još podijelio okolo i drugoj djeci i pustio da svako brani sebe pa da se poubijamo do zadnjegasoko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 06:34Sigurno nisu djeca zaustavili ili neki ne stabilan lik. Masovna ubistva se dese kad se neki ne stabilan lik docepa oruzja. Ili dobio legalno il uzeo od oca.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 03:42soko je napisao/la: ↑30 jan 2024, 02:57
Ova djeca i da su imali pistolji, velike sanse su da bi im se noge oduzele kad dodje ovako neki mangup koji se ne boji. Djaba ti to.
I koliko imas tako slucajeva gdje zaustavio masovno ubistvo itd. No, svakom svoje
Pa evo ja radim u tužilaštvu i sve što imamo su incidenti sa tim legalnim, gdje se dijete dokopa pištolja od oca, gdje ljudi kad popiju uzmu pištolj, posvađaju se sa ženom, komšijom, ovim onim, potegnu pištolj i to je to.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:42Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).JayCatwright je napisao/la: ↑30 jan 2024, 00:37Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi
Trenutno korisnika/ca: L-Train, Quartararo, soko i 40 gostiju.