Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

CAGarfia
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la CAGarfia » 30 jan 2024, 00:42

Pa meni je nedavno prišao lik pijan u kafiću, ja pisao nešto u svesku, priđe i uze svesku da vidi šta pišem, pitam ga ima li kakav problem on odmah nema samo me zanima šta pišeš. Vjerovatno se sasro da nisam policajac ili šta već. Srećom sam saburli pa ga nisam opalio jer bi samo problem nastao bez razloga, al reko **beš budalu. A da sam ga koji put puko, ja bih krivac bio. :mrgreen:

Previše se debila i klošara nakotilo, od djece do najstarijih.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 00:42

JayCatwright je napisao/la:
30 jan 2024, 00:37
Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi
Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 jan 2024, 00:45

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:42
Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi
Moro sam citati zakone BiH, jer kad sam u BiH moram postovati USA i BiH zakone, tako da znam pomalo (ono sto me interesovalo).
Ma meni se čini da ti sve znaš iskreno, nije bilo teme da ti nisi ponudio svoje stručno mišljenje.
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:40
Jabroni je napisao/la:
30 jan 2024, 00:34
Alem bi problem rješio tako što bi jednu pucnjavu pretvorio u 50 novih. Bogotac.
Ne mogu ni zamislit na šta bi ovo ovdje ličilo da svako može hodat sa pištoljem
Ma ko bi rijesio, svoje tumacenje ne trpaj meni. Imas zakon na snazi za posjedovanja oruzja u Bosni legalno, da li ti ljudi prave incidente? Sumnjam, sto pokazuje da ti ljudi su dostojni da imaju posjed istog, znaci dodji legalno do istog zasto da ne? A da, da te neko napadne s utokom, tvoje najvece sanse da prezivis su da je i ti imas, ti pokusaj rukama ili palicom slobodno, sa srecom ti, i svakom ko zeli tu metodu samoodbrane vs utoke. Imas pravo na to svakako
Evo kao ovo npr. Ti sa tolikom dozom samouvjerenosti pišeš da su ti ljudi dostojni i pretpostavljas da ti ljudi nisu imali ekscesa.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 00:54

30 jan 2024, 00:45

Ma meni se čini da ti sve znaš iskreno, nije bilo teme da ti nisi ponudio svoje stručno mišljenje.
Haj ne zezaj. Imam i godina polijepih, kroz zivot ti se trpaju informacije svakakve :mrgreen:
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:40

Evo kao ovo npr. Ti sa tolikom dozom samouvjerenosti pišeš da su ti ljudi dostojni i pretpostavljas da ti ljudi nisu imali ekscesa.
Pa kod vas je bas zeznuto doci do dozvole, moras vaditi i ljekarski ako me pamcenje dobro sluzi, meni recimo nisu priznali Americku dozvolu, dok sa Americkom vozackom mogu voziti. Ne vidim nekih incidenata s tim ljudima, naglasili bi valjda da je legalno posjedovo oruzje ubica x. Jedino u lovu sto se desi. Ono vjerovatno da se desi i ovako ali procentualno mislim da je slabo, provjeri pa okaci ako imas taj info svakako.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 30 jan 2024, 01:01

AshburtonG je napisao/la:
29 jan 2024, 23:55
I tog klosarcica ces sad hranit 15ak godina, umjesto gov.no eutanizirat ko bolesnog kera i isplatit porodici neku odstetu u iznosu koji bi ovaj potrosio u zatvoru. Kad se mafija kolje, onda navijam da ih sto vise pogine, ali ovako neko kad nastrada ni kriv ni duzan, eh to je zalosno...
Neće se ovaj u zatvoru fino provest, to je sigurno.

A da će ispast neko mudo u društvu klošara van zatvora, nažalost. Ja bih ovo razapeo ko Isusa kod Vječne vatre dok ne umre.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jan 2024, 01:04

Jedino pravo rjesenje je razoruzanje ili zabrane. Nikakva umna gimnastika ne moze biti na strani oruzja, kako ovog sitnog, tako i nuklearnog. Dovoljna je jedna budala, jedan potez. pogled, da mnogi nastradaju. Stalno bi neko bio na obaracu, na meti, u stresu, grcu..a kad krene nema zaustavljanja.
Ako ti sistem ne valja onda mjenjaj sistem. Zapad, nase zapadno drustvo nije divlje, anarhisticko niti ima predispozicije takvog necega. Sigurniji sam kad niko ili skoro niko nema oruzje nego kad ga svak ima. Zasto bi i imao, ti nisi vlast, nisi serif, ni sudija ni dzelat. Ako onaj zna da imas oruzje to ga nece sprijeciti da pravi problem, ako mu je to potreba ili posljedica necega, samo je dovoljno da bude brzi, pametniji od tebe, ustvari, nece ni razmisljati. Ovo govorim pod uslovom da drustvo u kojem si nije u anarhiji, nekom ratnom stanju ili slicno, tj u vec nekom sranju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 01:09

sljivo je napisao/la:
30 jan 2024, 01:04
Jedino pravo rjesenje je razoruzanje ili zabrane. Nikakva umna gimnastika ne moze biti na strani oruzja, kako ovog sitnog, tako i nuklearnog. Dovoljna je jedna budala, jedan potez. pogled, da mnogi nastradaju. Stalno bi neko bio na obaracu, na meti, u stresu, grcu..a kad krene nema zaustavljanja.
Ako ti sistem ne valja onda mjenjaj sistem. Zapad, nase zapadno drustvo nije divlje, anarhisticko niti ima predispozicije takvog necega. Sigurniji sam kad niko ili skoro niko nema oruzje nego kad ga svak ima. Zasto bi i imao, ti nisi vlast, nisi serif, ni sudija ni dzelat. Ako onaj zna da imas oruzje to ga nece sprijeciti da pravi problem, ako mu je to potreba ili posljedica necega, samo je dovoljno da bude brzi, pametniji od tebe, ustvari, nece ni razmisljati. Ovo govorim pod uslovom da drustvo u kojem si nije u anarhiji, nekom ratnom stanju ili slicno, tj u vec nekom sranju.
Naravno, imas pravo da tako razmisljas i da zivis, tvoje sopstveno pravo. Posjedujem legalno oruzje vec 15 godina, nikad mi nije trebao i da Bog da mi nikad ne trebo, ali neka ih. Better safe than sorry, a ti imas pravo da mislis i radis drugacije.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 jan 2024, 01:19

Zabrana bi samo dodatno stavila normalan narod podredjen polozaj, budale i kriminalci bi nastavile kupovat i nabavljat, njima je kršenje zakona posao
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jan 2024, 01:21

Meni djeluje da sa odredjenim drustvom ili organizacijom nije nesto ok kad ti, kao jedinka pored svog posla i poreza i qrca, i jos moras da u 21 vijeku na zapadu hodas ko revolveras i rafalas se da te ne bi neko ukino. i, ako je tako negdje to ne moze biti argument da bi svi tako trebali da rade ili da se organizuju. Trebao bi reci: moja je potreba da sebe branim jer bas nismo uredjeni a oni koji jesu oruzje ni pod razno ne bi trebali dozvojavati.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 01:29

sljivo je napisao/la:
30 jan 2024, 01:21
Meni djeluje da sa odredjenim drustvom ili organizacijom nije nesto ok kad ti, kao jedinka pored svog posla i poreza i qrca, i jos moras da u 21 vijeku na zapadu hodas ko revolveras i rafalas se da te ne bi neko ukino. i, ako je tako negdje to ne moze biti argument da bi svi tako trebali da rade ili da se organizuju. Trebao bi reci: moja je potreba da sebe branim jer bas nismo uredjeni a oni koji jesu oruzje ni pod razno ne bi trebali dozvojavati.
A daj @sljivo ne zezaj jebte, eto izgubi momak zivot od budale s utokom na semaforu, prav-zdrav. Budala svugdje na svihetu, kakav zapad, istok. Nikad ne znas, ucini sto mos da se zastiti ako ti zakon dozvoljava, ti imas svoj stav povodom toga i ok sta, meni zakon dozvoljava drugo. Ja pogresan a ti ispravan? Ono ne kontam.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 jan 2024, 01:41

Vise ce loseg donijeti i to je sva poenta priče. Ne znam kako ne kontaš

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 01:44

30 jan 2024, 01:41
Vise ce loseg donijeti i to je sva poenta priče. Ne znam kako ne kontaš
Svatam samo se ne slazem burazeru, vise se slazem s ovim sto je @bosnia napisao. Odnosno apsolutno se slazem s ovim sto je @bosnia napisao.

Uistalom niko te ne tjera, zivi k'o @sljivo, nemam nista protiv, vase pravo, a ne znam sto nekom drugom treba govoriti kako da se ophodi prema tome ako mu zakon dozvoljava i ako je sve legalno i zakonski ispravno. Ti nemoj niko te ne tjera.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 jan 2024, 02:57

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 01:29
sljivo je napisao/la:
A daj @sljivo ne zezaj jebte, eto izgubi momak zivot od budale s utokom na semaforu, prav-zdrav. Budala svugdje na svihetu, kakav zapad, istok. Nikad ne znas, ucini sto mos da se zastiti ako ti zakon dozvoljava, ti imas svoj stav povodom toga i ok sta, meni zakon dozvoljava drugo. Ja pogresan a ti ispravan? Ono ne kontam.
Ova djeca i da su imali pistolji, velike sanse su da bi im se noge oduzele kad dodje ovako neki mangup koji se ne boji. Djaba ti to.
Sjecam se jednog hrvata u njemackoj, bilder prodavao steroide. Lik ima pistolj i dodje jedan kurd, isamara ga uze mu pare i pistolj.
Djaba kad se bojis, mozes samo jos nekog drugog ubiti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 03:42

soko je napisao/la:
30 jan 2024, 02:57
alemsa je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
Ova djeca i da su imali pistolji, velike sanse su da bi im se noge oduzele kad dodje ovako neki mangup koji se ne boji. Djaba ti to.
Sjecam se jednog hrvata u njemackoj, bilder prodavao steroide. Lik ima pistolj i dodje jedan kurd, isamara ga uze mu pare i pistolj.

I koliko imas tako slucajeva gdje zaustavio masovno ubistvo itd. No, svakom svoje

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 30 jan 2024, 05:39

sljivo je napisao/la:
29 jan 2024, 23:17
Ne znam sta bi se moralo uraditi da na ulicama nema ovako poremecenih osoba, osoba koje bi za manji ili iracionalan razlog ubile neku nevinu osobu. Kakvo je to samo pomracenje uma...osobe, drustva...samo se nadati da sam neces naletii na neku ovako ppremecu osobu a takvih je mnogo izgleda, sam u saobracaju vidis koliko ima neuracunljivih likova, pa onda pogotovo ovih drogera, travara
Kao drustvo smo raga, dno dna. Sramota je rec da citas knjigu, gledas edukativnu emisiju. Furka je psovat politiku, bit 5 6 sati na tik toku, otic na kafu sve zivo ismijavat.
Jucer pricam sa kolegom bas oko ove teme. Realno, ne postuje niko nikog ba. Svi popili svu pamet svijeta. Nema kvalitetnog druzenja. Djeca kad se druze pricaju o tik tok herojima zmaci bolje da se ne druze. Ozbiljan zaokret nam treba ali smo bas kanalu, nismo ni svjesni u kolikom.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 jan 2024, 06:34

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 03:42
soko je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

I koliko imas tako slucajeva gdje zaustavio masovno ubistvo itd. No, svakom svoje
Sigurno nisu djeca zaustavili ili neki ne stabilan lik. Masovna ubistva se dese kad se neki ne stabilan lik docepa oruzja. Ili dobio legalno il uzeo od oca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2024, 07:52

soko je napisao/la:
30 jan 2024, 06:34
alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 03:42
soko je napisao/la:

Sigurno nisu djeca zaustavili ili neki ne stabilan lik. Masovna ubistva se dese kad se neki ne stabilan lik docepa oruzja. Ili dobio legalno il uzeo od oca.
Naravno, da nema oružja ne bi se desilo to ubistvo (evo ti zadnji slučaj u beogradu, mali uzelo od oca legalan pištolj), sva poenta priče, on bi još podijelio okolo i drugoj djeci i pustio da svako brani sebe pa da se poubijamo do zadnjega :mrgreen:

Alem je postao veći kršćanin od pape, što se kaže, veći republikanac od trumpa :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2024, 08:00

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:42
Pa evo ja radim u tužilaštvu i sve što imamo su incidenti sa tim legalnim, gdje se dijete dokopa pištolja od oca, gdje ljudi kad popiju uzmu pištolj, posvađaju se sa ženom, komšijom, ovim onim, potegnu pištolj i to je to.

Kako to onda nema problema (masovnih ubistava i slično) u skandinavskim državama kao u americi, britaniji, i ostatku evrope, ili je jedino ispravno samo ono što ameri republikanci koje finansira ta ista industrija oružja kažu i misle o tome :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 30 jan 2024, 08:03

Sarajevo je jedan veliki Bahnhofsviertel.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 jan 2024, 08:19

Americko drustvo je u raljama droge. Drzava u kojoj godisnje umre cca 80k od predoziranja uz ogroman broj teskih ovisnika.

Pa tu su neke vrste "laksih" droga svakodnevnica i sastavni dio druzenja bogatih, miljea u kojem se krecu uticajni advokati, doktori itd.

Dodamo li agresivnost tamosnjih crnaca, dobijemo recept za probleme. Zabrani im legalno posjedovanje oruzja, ilegalno ce zbavit primjer Glock za par stoja, kao sto i kod nas bas pomenuti mozes polovan uzeti za cak 700 KM ili kasikare na kg za 30ak KM.

U takvim drustvima, sve zabranjeno postaje duplo pozeljnije.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, Quartararo, soko i 40 gostiju.