Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la sljivo » 29 jan 2024, 23:44

Za druge ne velim, kazem za sebe.

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 29 jan 2024, 23:45

sljivo je napisao/la:
29 jan 2024, 23:44
Za druge ne velim, kazem za sebe.
ma uzmi bolan

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 29 jan 2024, 23:50

alemsa je napisao/la:
29 jan 2024, 23:43
sljivo je napisao/la:
29 jan 2024, 23:42
Znam da cu uvijek izbjegavat konflikt, i da nikad necu kupit ni imat oruzje, prvo radi sebe, pa onda i drugih ljudi. Ne interesuje me sta ce ko mislit i hoce li mi neko otet mobitel ili nece.
Da je ko imao oruzje mozda bi spasio zivot ovom momku. Nije ni oruzje striktno lose u pravim/normalnim rukama.
Zanimljivo kako ne razmišljaš u pravcu ''da niko nije imao oružje ovo se ne bi desilo''
Marsal je napisao/la:
29 jan 2024, 23:35
Volio bih samo znati šta je u tim trenucima Šumanu bilo u glavi, je l' mislio ovo je sad mojih pet minuta ili je razmišljao u pravcu da je nedodirljiv, možda je stvarno pomislio da zakoni ne važe za njega ili da će se bez problema izvući za ubistvo, dakle debelo bih platio samo da mogu vidjeti tok njegovih misli od "šta me gledaš, imaš problema" pa do samog čina ubistva.

Mislim svjestan sam da je intelektualno potkapacitiran, ali kako čovjeku ne dođe u glavu da će zbog običnog hira izgubiti život idućih makar 10-15 godina i to najboljih i najplodonosnijih godina.
Sumnjam da je razmišljao u tom trenutku, afekt, žuta minuta ili šta već, vjerovatno izrevoltiran svime u svom životu ova situacija mu bila samo okidač, vjerujem da je bio svjestan tek nakon što se sve desilo

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 jan 2024, 23:53

JayCatwright je napisao/la:
29 jan 2024, 23:50
alemsa je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
Znam da cu uvijek izbjegavat konflikt, i da nikad necu kupit ni imat oruzje, prvo radi sebe, pa onda i drugih ljudi. Ne interesuje me sta ce ko mislit i hoce li mi neko otet mobitel ili nece.
Da je ko imao oruzje mozda bi spasio zivot ovom momku. Nije ni oruzje striktno lose u pravim/normalnim rukama.
Zanimljivo kako ne razmišljaš u pravcu ''da niko nije imao oružje ovo se ne bi desilo''
Marsal je napisao/la:
Volio bih samo znati šta je u tim trenucima Šumanu bilo u glavi, je l' mislio ovo je sad mojih pet minuta ili je razmišljao u pravcu da je nedodirljiv, možda je stvarno pomislio da zakoni ne važe za njega ili da će se bez problema izvući za ubistvo, dakle debelo bih platio samo da mogu vidjeti tok njegovih misli od "šta me gledaš, imaš problema" pa do samog čina ubistva.

Mislim svjestan sam da je intelektualno potkapacitiran, ali kako čovjeku ne dođe u glavu da će zbog običnog hira izgubiti život idućih makar 10-15 godina i to najboljih i najplodonosnijih godina.
Sumnjam da je razmišljao u tom trenutku, afekt, žuta minuta ili šta već, vjerovatno izrevoltiran svime u svom životu ova situacija mu bila samo okidač, vjerujem da je bio svjestan tek nakon što se sve desilo
Zato sto to nije realno jer ce ga klosar imati bez obzira, sto ti i ovaj slucaj pokazuje, vjerovatno (sa kriminalnim rekordom), nije mogao imati oruzje legalno, ali ga ima/nosi bez obzira jel tako? Libo njega za zakon.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 jan 2024, 23:55

I tog klosarcica ces sad hranit 15ak godina, umjesto gov.no eutanizirat ko bolesnog kera i isplatit porodici neku odstetu u iznosu koji bi ovaj potrosio u zatvoru. Kad se mafija kolje, onda navijam da ih sto vise pogine, ali ovako neko kad nastrada ni kriv ni duzan, eh to je zalosno...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jan 2024, 23:58

alemsa je napisao/la:
29 jan 2024, 23:53
29 jan 2024, 23:50
alemsa je napisao/la:

Marsal je napisao/la:

Zato sto to nije realno jer ce ga klosar imati bez obzira, sto ti i ovaj slucaj pokazuje, vjerovatno (sa kriminalnim rekordom), nije mogao imati oruzje legalno, ali ga ima/nosi bez obzira jel tako? Libo njega za zakon.
Onda cemo podijeliti djeci u skolama pistolje i kalase i nek idu tako u skolu i u grad, pa nek se rokaju ako ih neko ruzno pogleda, necemo ih uciti nikakav drugi nacin ponasanja i odrastanja :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 jan 2024, 00:00

Ko bi rek'o da Alem ima preko 40 godina, ovako moj rođak od 12 razmišlja.
AshburtonG je napisao/la:
29 jan 2024, 23:55
I tog klosarcica ces sad hranit 15ak godina, umjesto gov.no eutanizirat ko bolesnog kera i isplatit porodici neku odstetu u iznosu koji bi ovaj potrosio u zatvoru. Kad se mafija kolje, onda navijam da ih sto vise pogine, ali ovako neko kad nastrada ni kriv ni duzan, eh to je zalosno...
Porodici ubice isplatiti ?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 00:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:
29 jan 2024, 23:58

Onda cemo podijeliti djeci u skolama pistolje i kalase i nek idu tako u skolu i u grad, pa nek se rokaju ako ih neko ruzno pogleda, necemo ih uciti nikakav drugi nacin ponasanja i odrastanja :mrgreen:
Ides u krajnost. U Bosni je barem teze legalno posjedovati oruzje, znaci da je ta osoba u vecini slucajeva normalna. Klosar ce ga imati bez obzira kao i sto ga ima. Znaci ti imas pravo da se stitis od njeg.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 00:03

30 jan 2024, 00:00

Postara me ti kralju, 35. Haj reci da vidim kako ti razmisljas, ukini oruzje skroz, klosar ce opet doci do njeg. Osim ako zivis u iluziji da nece.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2024, 00:04

alemsa je napisao/la:
29 jan 2024, 23:58

Ides u krajnost. U Bosni je barem teze legalno posjedovati oruzje, znaci da je ta osoba u vecini slucajeva normalna. Klosar ce ga imati bez obzira kao i sto ga ima. Znaci ti imas pravo da se stitis od njeg.
Pa ne mozes djecu uciti tome, shvatas li da su srednjoskolci bili, 18 godina, sta treba pustiti sve okolo da nose oruzje, garantujem da bi bilo 300 posto vise takvih slucajeva poznavajuci mentalitet naroda ovdje i sve ono sto nam je rat ostavio kao posljedice.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2024, 00:05

alemsa je napisao/la:
30 jan 2024, 00:03

Postara me ti kralju, 35. Haj reci da vidim kako ti razmisljas, ukini oruzje skroz, klosar ce opet doci do njeg. Osim ako zivis u iluziji da nece.
Pa jesu klosari oni sto vrse masakre po americkim skolama ili onaj Kosta, ili su oni samo imali lagan pristup oruzju.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 jan 2024, 00:06

alemsa je napisao/la:

Nisam ni rekao da se ukine skroz oružje, i to je utopija, ali ovo tvoje je dječije razmišljanje. Eto i rio ti je pojasnio. Stvorio bi samo kontraefekat, možda bi se spasio ovaj momak konkretno, ali bi imao nekih drugih 10 ubistava više.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 jan 2024, 00:13

alemsa je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
Ne znam kojom magijom bi mu u Bosni mogao spasiti oružjem život, šta god da je taj treći uradio išao bi u zatvor.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 30 jan 2024, 00:15

sljivo je napisao/la:
moras muda imati
ako si musko

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 30 jan 2024, 00:17

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
29 jan 2024, 23:22
Ne znam, cudno je, pratim ovu djecu danasnju.

1. Sankaju se djeca, bukvalno se ponasaju kao npc koji uopste nemaju sposobnost reakcije na bilo sta. Velika djeca, osnovna skola mozda i 4-5 razred. Bukvlano mutava, idu sredinom staze i djeca koja se spustaju ih kupe i udaraju.

2. Prije neki dan u Svemirko igraoni u novom Bingu. Djeca bukvalno ko stoka, divlje svinje, hodaju u carapama van igraone, kupe svu mogucu prljavstinu i nazad u igraoni, roditelji su tu, vide i gledaju ali nema reakcije, zanima me samo da li im je tako i u kuci. Djeca imaju izliv bijesa, urliču, šakama udaraju u onaj screen gdje su loptice.
Dijete hoda u podkosulju, suhi kasalj, iz pluca, dijete umire od kasljanja, jedno 7-8 puta dijete kaslje, mama nasminkana, svjeza sa frizerskog u stiklama ga uredno vraca u igraonu umjesto da se pozabavi djetetom da nema mozda upalu pluca.

3. Djeca gdje sam upisao svoje dijete u vrtic ( drzavni ). Moje zensko dijete mi se zali da je nekoliko djecaka zadirkuju, ganjaju, stipnu i udare, svaki dan se zali na zadirkivanje istih malih kabadahija. Jedno jutro idem uz stepenice, 2-3 djecaka urlicu, prave show, dvije su uciteljice, niko nista, ja djeci govorim sta je rec, sta divljaju, niko nista.

Hocu da kazem, da nas cekaju jos gore stvari sa ovom omladinom i facebook - instagram generacijom roditelja
jedan od boljih postova na temi

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 00:18

30 jan 2024, 00:04

Pa ne mozes djecu uciti tome, shvatas li da su srednjoskolci bili, 18 godina, sta treba pustiti sve okolo da nose oruzje, garantujem da bi bilo 300 posto vise takvih slucajeva poznavajuci mentalitet naroda ovdje i sve ono sto nam je rat ostavio kao posljedice.
Dobro to je jedan slucaj, vise mislim na opcenito. Pa imas zakon na snazi uredan. Pa se ne ubijaju okolo, barem ovi sto legalno posjedu. I to sto spominjes Ameriku, mislim da su izdali report da preko 90% ljudi sto legalno imaju oruzje, nemaju niti jedan incident s tim.
30 jan 2024, 00:06
alemsa je napisao/la:

Nisam ni rekao da se ukine skroz oružje, i to je utopija, ali ovo tvoje je dječije razmišljanje. Eto i rio ti je pojasnio. Stvorio bi samo kontraefekat, možda bi se spasio ovaj momak konkretno, ali bi imao nekih drugih 10 ubistava više.
Vise oruzja vise problema jel? Pa u tom slucaju ginu i klosari, ovako slabije (neduzni). Ali ok, ono rega misli sta hos.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 jan 2024, 00:28

alemsa je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
Ma ne bi ovdje pomoglo ni da su sva 4 momka bila naoruzana. Ko bi ocekivao u tim sekundama da ce ovaj izvuci pistolj i pucati u auto?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jan 2024, 00:34

Alem bi problem rješio tako što bi jednu pucnjavu pretvorio u 50 novih. Bogotac.
Ne mogu ni zamislit na šta bi ovo ovdje ličilo da svako može hodat sa pištoljem

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 jan 2024, 00:37

Aj što je tvrdoglav, i što misli da je pokupio svu pamet svijeta jer živi u Americi, nego se petlja frajer u sve živo i misli da su isti zakoni u BIH i u Americi

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2024, 00:40

Jabroni je napisao/la:
30 jan 2024, 00:34
Alem bi problem rješio tako što bi jednu pucnjavu pretvorio u 50 novih. Bogotac.
Ne mogu ni zamislit na šta bi ovo ovdje ličilo da svako može hodat sa pištoljem
Ma ko bi rijesio, svoje tumacenje ne trpaj meni. Imas zakon na snazi za posjedovanja oruzja u Bosni legalno, da li ti ljudi prave incidente? Sumnjam, sto pokazuje da ti ljudi su dostojni da imaju posjed istog, znaci dodji legalno do istog zasto da ne? A da, da te neko napadne s utokom, tvoje najvece sanse da prezivis su da je i ti imas, ti pokusaj rukama ili palicom slobodno, sa srecom ti, i svakom ko zeli tu metodu samoodbrane vs utoke. Imas pravo na to svakako

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Zaboljesutra i 6 gostiju.