Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Eto njega na tik toku za 15 godina
I koji je smisao ovom suditi, staviti ga na teret drzave sljedećih 20 godina i izaci ce sa 50 i ko garantuje da opet nece nekog ubiti. Smrtna kazna mila majka, **** li mu i mater i oca koji ga nisu na vrijeme odgajali, streljati u sred Sarajeva smrada.Surreal je napisao/la: ↑29 jan 2024, 19:38strašnoČetiri dijeteta/momčića, školski drugovi iz 5 gimnazije, maturanti, otišli da jedu i provozaju se i u vožnji sreli ubicu koji im je dobacio, 'sta gledate i smijete se debili' dok su ovi stajali na semaforu kod Montane. Fina djeca, super đaci, neki od njih i sportisti bez ikakvih ekcesa u životu. Djeca su se tu i smijala, zajebavala između sebe u Citroenu, dok je crveno svijetlo bilo i jedan od njih je otvorio prozor i rekao ubici, 'što brate, šta je problem'. U međuvremenu se upalilo zeleno svijetlo, Šuman ih je pretekao i blokirao na tramvajskim šinama, dešavalo se sve u sekundama i ubistvo se desilo na raskrsnici na Otoci, a ne kod Merkura. Jedino je suvozač u Citroenu skontao da ide ka njima sa pištoljem i pobjegao impulsivno. Šuman im je, dok je blokirano auto bilo, uletio na to prazno suvozačevo mjesto, vozača udario i dječaka iza njega (zato su dvojica povrijeđena), a ubio momčića Farisa koji je bio iza suvozačevog mjesta i pobjegao. Dječak koji je jedini pobjegao (suvozač) dok je trčao i bježao koliko ga noge nose, je odmah pozvao policiju. Ponavljam, sve se to dešavalo u sekundama, nisu mogli ni odreagovati, izaći iz vozila ostala trojica...
Ovi su kasnije samo nastavili voziti i došli do Merkura, od adrenalina, na prvu, ovo ubijeno dijete kao i ostala dvojica nisu ni skontali da je ovaj upucan. Do semafora kod Merkura je Faris umro.
Ovo se moglo desiti sinoć svakome...
Pa za ovakve stvari bi valjda trebala biti maksimalna kazna? Jel kod nas 40 godina?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Jest to maksimalna mislim ali ko garantuje da ce toliku dobiti ili da nece izaci ranije zbog vladanja. Sad mu vidio slike, 30 kila sa krevetom, slika i prilika tih klosara sto se furaju na mafiju, 30 kila, air max patike, **** i pistolj u istoj.
Dobit će oko 10 godina max eto ga sa 7 godina na vikendu slobodnom u Sarajevu 50 kg teži, jos veci idiot i problem.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- JayCatwright
- Kontakt:
Kao i u svakom postu opet lupaš gluposti. Nema yebene šanse da će dobiti samo 10 godina. Pogledaj koliko je Sefić dobio, a nije mu se sudilo za ubistvo.
Dobit će ovaj 20 sigurno.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- LegendKiller
- Kontakt:
jeste 40 godina, kazna dugotrajnog zatvora, ali se može izreći samo starijim od 21 godine. Kolika će kazna biti sve zavisi ko je ubica. Evo konklretan primjer kako naše pravosuđe može ali neće.
Ubice one djevojke iz Olova su dobile po 40 godine, zaslužili jesu i gore, ali tu kaznu su dobili samo zato što su njih dvojica niko i ništa, nikao iza njih nije mogao stati, niti se advokat angažovati. I ide kazna država pokazuje moć. Oni da su imali novac i advokata, pa nikad ne bi dobili toliko, to bi se osporavalo ovo ono, te bili neuračunljivi zbog alkoloha, te iskazali kajanje, milion stvari. Ovaj mali je isto tako došao sa advokatom, dakle ide se u dug proces.
Sa druge strane Sefić je dobio 16.5 godina zbog ubistva dvije djevojke. Toliko je dobio jer je imao novac i leđa. Onaj Rastoder još nikad nije ni osuđen jer mu je kazna ukinuta. Pa evo zadnji slučaj ovog Berberovića, nije priznao pa se ide u postupak, neće dobiti više od 10. Naravno nije svaka radnja ista i to poštujem , ali kada govorimo o prevenciji i upozorenju, veća opasnost za građane su sefić, berberović i slični nego ona dvojica sa početka posta.
Moze reci i da je lud, pa u ludari biti ne vidjeti cuze.LegendKiller je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:18jeste 40 godina, kazna dugotrajnog zatvora, ali se može izreći samo starijim od 21 godine. Kolika će kazna biti sve zavisi ko je ubica. Evo konklretan primjer kako naše pravosuđe može ali neće.
Ubice one djevojke iz Olova su dobile po 40 godine, zaslužili jesu i gore, ali tu kaznu su dobili samo zato što su njih dvojica niko i ništa, nikao iza njih nije mogao stati, niti se advokat angažovati. I ide kazna država pokazuje moć. Oni da su imali novac i advokata, pa nikad ne bi dobili toliko, to bi se osporavalo ovo ono, te bili neuračunljivi zbog alkoloha, te iskazali kajanje, milion stvari. Ovaj mali je isto tako došao sa advokatom, dakle ide se u dug proces.
Sa druge strane Sefić je dobio 16.5 godina zbog ubistva dvije djevojke. Toliko je dobio jer je imao novac i leđa. Onaj Rastoder još nikad nije ni osuđen jer mu je kazna ukinuta. Pa evo zadnji slučaj ovog Berberovića, nije priznao pa se ide u postupak, neće dobiti više od 10. Naravno nije svaka radnja ista i to poštujem , ali kada govorimo o prevenciji i upozorenju, veća opasnost za građane su sefić, berberović i slični nego ona dvojica sa početka posta.
Svakako je cin ludjaka, hladno se moze pozvat na to
20+ pod uslovom da se ustanovi da je tesko, a ne obicno ubistvo.
Jedino ovo eventualno - ko drugog usmrti pri bezobzirnom nasilnickom ponasanju.
Dobit ce nesto i za posjedovanje oruzja.
aleme to vjestak odlucuje. Inace bi bilo ludih ko u prici.
Jedino ovo eventualno - ko drugog usmrti pri bezobzirnom nasilnickom ponasanju.
Dobit ce nesto i za posjedovanje oruzja.
aleme to vjestak odlucuje. Inace bi bilo ludih ko u prici.
Svakako ali su rijetki ovi slucajevi, obicno bude neka frka panika ili planirano ubistvo, posebno u BiH. Ne moze se hadzija pozvat da je lud, kad je planiro ubistvo, ne moze proci, no ovaj moze pokusati.
Mislis da mu nece naci da mu nisu neke zice spojene u mozgu kako treba.Kajzer10 je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:31Moze ali nije on pametniji od neuropsihijatra.
Kazna dugotrajnog zatvora (ako bude kvalifikano kao teško ubistvo) se može izreći u trajanju od 21 do 45 godina.
S tim, što ne postoji ni promil šanse da dobije maksimalnu propisanu kaznu jer će mu uzeti barem neku olakšavajuću okolnost i samim time skinuti koju godinu (ovako na prvu, mlađa osoba, ne znam da li je ranije osuđivan, ako nije i to je olakšavajuća, a ukoliko prizna i to je uvijek olakšavajuća). Nažalost, u ovakvim slučajevima bi možda i trebalo napraviti izuzetak, ali sudije moraju uzeti u obzir sve okolnosti, kako olakšavajuće, tako i otežavajuće i u skladu s tim odmjeriti kaznu i obrazložiti isto, inače im je presuda nezakonita i nepravilna (ukinuta/preinačena). Većina pravosuđa (98%) doslovno živi za tu normu i strahuje od drugostepenog, zbog toga i jesu kazne kakve jesu... A dosta ih i nema mu.da donijeti presudu i odmjeriti maksimalnu ili približno maksimalnu kaznu, jer da se razumijemo, ne znaju to ni obrazložiti, idu linijom manjeg otpora.
S tim, što ne postoji ni promil šanse da dobije maksimalnu propisanu kaznu jer će mu uzeti barem neku olakšavajuću okolnost i samim time skinuti koju godinu (ovako na prvu, mlađa osoba, ne znam da li je ranije osuđivan, ako nije i to je olakšavajuća, a ukoliko prizna i to je uvijek olakšavajuća). Nažalost, u ovakvim slučajevima bi možda i trebalo napraviti izuzetak, ali sudije moraju uzeti u obzir sve okolnosti, kako olakšavajuće, tako i otežavajuće i u skladu s tim odmjeriti kaznu i obrazložiti isto, inače im je presuda nezakonita i nepravilna (ukinuta/preinačena). Većina pravosuđa (98%) doslovno živi za tu normu i strahuje od drugostepenog, zbog toga i jesu kazne kakve jesu... A dosta ih i nema mu.da donijeti presudu i odmjeriti maksimalnu ili približno maksimalnu kaznu, jer da se razumijemo, ne znaju to ni obrazložiti, idu linijom manjeg otpora.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Ako je neko lud, vidis i primjetis. Mogu svi svjedoci reci da je normalan, kaze korumpirani vjestak da nije. Onda tuzilastvo nadje drugog vjestaka i utvrdi se kako jest.
Rijetko se na to neko poziva, osim ako je neko bas lud ili granicno lud.
Ne znam sta koju olaksavajucu okolnost mogu naci. Procita maloprije da je poznat policiji od prije. Tako da vjerovatno ima dosije. Jos pogotovo zasto je uopste nosio pistolj sa sobom, a najvjerovatnije nema dozvolu za njega.LjumanM95 je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:37Kazna dugotrajnog zatvora (ako bude kvalifikano kao teško ubistvo) se može izreći u trajanju od 21 do 45 godina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Od ranije poznat policiji i pravosnažno osuđen su dva različita pojma. Ne mora značiti da je osuđivan (iako je to rijetkost naravno kada je ovakav tip osobe u pitanju). A što se tiče tih okolnosti, imaš ih taksativno pobrojano dosta u zakonu, advokati uzimaju masnu lovu da 'iskopaju' nešto i često i uspiju u tome. Što se tiče pištolja, ako nije imao dozvolu, to će ići u sticaju sa ubistvom, dobiće dvije kazne i odmjeriće mu jedinstvenu kaznu zatvora.DamirT je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:42Ne znam sta koju olaksavajucu okolnost mogu naci. Procita maloprije da je poznat policiji od prije. Tako da vjerovatno ima dosije. Jos pogotovo zasto je uopste nosio pistolj sa sobom, a najvjerovatnije nema dozvolu za njega.LjumanM95 je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:37Kazna dugotrajnog zatvora (ako bude kvalifikano kao teško ubistvo) se može izreći u trajanju od 21 do 45 godina.
Što se tiče neuračunljivosti, to je isključivo pravna ocjena suda, jer uglavnom imaš dva suprostavljena mišljenja vještaka (ili više njih), od kojih jedan kaže da nije bio neuračunljiv, drugi da je bio bitno smanjeno urančunljiv, a treći da je bio neuračunljiv. Naravno, sud ne može sam donijeti takvu odluku, mora odabrati jedno od mišljenja i obrazložiti isto, kao i što nije priklonio vjeru drugim vještacima, ali u principu sud odlučuje o (ne)uračunljivosti.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sam se predao policiji, možda to?DamirT je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:42Ne znam sta koju olaksavajucu okolnost mogu naci. Procita maloprije da je poznat policiji od prije. Tako da vjerovatno ima dosije. Jos pogotovo zasto je uopste nosio pistolj sa sobom, a najvjerovatnije nema dozvolu za njega.LjumanM95 je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:37Kazna dugotrajnog zatvora (ako bude kvalifikano kao teško ubistvo) se može izreći u trajanju od 21 do 45 godina.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- VensanKasel
- Kontakt:
To može biti samo otežajavuća okolnost , jer je pobjegao sa mjesta zločina .MortemHz je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:55Sam se predao policiji, možda to?DamirT je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:42Ne znam sta koju olaksavajucu okolnost mogu naci. Procita maloprije da je poznat policiji od prije. Tako da vjerovatno ima dosije. Jos pogotovo zasto je uopste nosio pistolj sa sobom, a najvjerovatnije nema dozvolu za njega.LjumanM95 je napisao/la: ↑29 jan 2024, 20:37Kazna dugotrajnog zatvora (ako bude kvalifikano kao teško ubistvo) se može izreći u trajanju od 21 do 45 godina.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google [Bot], sarajevskiMarlboro i 347 gostiju.