Tennis

- The men to win a Grand Slam final from 2 sets down in the Open Era
2024 - Sinner

(AO) VS Medvedev (RUSSIA)
2022 - Nadal

(AO)

Medvedev
2021 - Djokovic

(RG)
2020 - Thiem

(US)
2004 - Gaudio

(RG)
1999 - Agassi

(RG)
1984 - Lendl

(RG)
1974 - Borg

(RG)
Nanjuših tako već u rezimeu polufinalnom, opet taj deja vu, bez njega nigdje.
Da je bar Medvedev izgubio ono četvrtfinale od Augera 2022. Za obojicu bi bilo produktivnije vjerojatno, pfff. A šteta da Sascha nije ušao ovdje u finale.
Daniil lako mogao ispasti u prvom tjednu manje više u svakom meču, Hurkacza i Zvereva svladao na rutinu usprkos zamoru i odličnim izdanjima suparnika i potom u finalu imao punu kontrolu 100-ak minuta. Obično se nakon tih sat i pol, dva znaju kao na prekidač promijeniti stvari.
Sinner se upisao i sada su očekivanja od njega onakva kakva i trebaju biti od potencijala takvog formata, isto kao i s Alcarazom. Za razliku od Medvedeva(koji ipak nije slovio na toj razini talenta što se uostalom i na NextGenu pokazalo, niti je bio istaknuta zvijezda niti je išao do kraja u tad veoma snažnoj konkurenciji), Zvereva i ostalih, ovaj NEW GEN je legitiman. Trebalo im je da svrgnu Đokovića direktno u obračunima u završnici Slamova, to su Carlitos i Jannik uradili upravo na njegovim Slamovima, Wimbledonu i Rod Laver Areni i sada je na Djokeru, BOAT-u da pokuša uzvratiti.
Pratio sam vašu raspravu oko termina i AO, meni budi uspomene iz djetinjstva, tamo negdje ranih 2000-ih se sjećam Agassi-Schuettler da sam se probudio i Serena Venus pod teškim kašljem ispratio, nekako mi AO odudara.
Roland Garros ove godine su i Olimpijske Igre tako da je i to extra Slam, za kraj Nadalove karijere vjerojatno.
Svjedočimo nečemu fenomenalnome. Zaista se održavaju nogomet, košarka i muški tenis već 4-5 desetljeća manje-više konstantno s fenomenalnim erama i konkurencijom