Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 27 jan 2024, 22:47

Kajzer10 je napisao/la:
27 jan 2024, 22:39

Ne mogu oni, ali mogu vjerovatno djeca ako se rode u USA.
To da, mada ono ne bih nesto vjerovo u to plaho, ali u svakom slucaju postoji razlog, sad koji ne znam. Crnce pocinju gubiti polako, sve vise crnaca prelazi u reoublikance, bas me interesuju ovi izbori da vidim kako ce glasati (jer 94% glasa za demokrate). Ma sad ce Trump pa ce to rijesiti, reko je vec sut karta ide svakom ko je preso. Vjerovatno ce i promjeniti zakon ako su djeca rodjena a roditelji ilegalni da ne mogu automatski ta djeca dobiti drzavljanstvo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2024, 23:08

Bakira je sujeta pojela. Ponašao se kao da mu je Alija ostavio SDA u amanet i niko drugi nije imao ni promil šanse da je preuzme. Sulejman Tihić je bio prvi i posljednji lider SDA kojeg sam cijenio, bez obzira što o toj kriminalnoj hobotnici mislim sve najgore i želim im sve najgore, Tihić je imao pragmu, ali nije završio posao do kraja.

Bakir je, pored toga što je uništio stranku, uništio i Bošnjake, podijelio ih, partijski interes je apsolutno uvijek bio na prvom mjestu i trebaće decenije da se sanira šteta koju su napravili, ako se ikada i sanira.

Nije to bilo ni toliko strašno do posljednje četiri godine Novalićeve Vlade u tehničkom mandatu koje su bile fatalne po Federaciju, a kompromisi koje su morali praviti na državnom nivou su bili katastrofalni po državu. To su bile godine kada se zbog Sebije izdao svaki interes, sve se predalo u ruke Čoviću, a na državnom nivou Dodiku. Afera respiratori je samo pokazala da su bili sigurni da nikada neće odgovarati jer su sve odradili amaterski i traljavo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jan 2024, 23:19

alemsa je napisao/la:
27 jan 2024, 22:23
RollMan je napisao/la:
27 jan 2024, 22:14
Aleme sta se ovo desava u Texasu , vidim da hoće neki haos da izbije , ko vi hoćete nesto ,a Bajeden vam ne da
Ma kakav haus, zavrsit ce ovo Greg sto je poceo i to je to, Biden moze da se pusi. 25 states podrzava Texas.

300k ljudi preslo u Decembru oko 8 miliona ukupno, ne moze se vise tolerisati a on (Biden) ne radi nista povodom toga.
Budi realan, Biden ne zna gdje se nalazi većinu vremena a ne da uradi nešto povodom ove krize u Texasu :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 jan 2024, 23:29

MortemHz je napisao/la:
27 jan 2024, 23:19

Budi realan, Biden ne zna gdje se nalazi većinu vremena a ne da uradi nešto povodom ove krize u Texasu :mrgreen:
Pa eto zna da kaze da ne moze Greg zatvoriti ulaze, pa da ide na vrhovni sud, i da se i dalje nateze. Ocigledno da zeli da sto vise predje. Idu svi kamioni za TX, a i ostali states su rekli da ce poslati ljude ako bude trebalo, moze se pusiti.

I kazu predsjednik nije bitan, to je samo marioneta i onako, jeste dzavola, ova senilna budala ubija tu tezu u svakom smislu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 jan 2024, 00:42

A jeste se uhvatili rata i politike...ko da nemamo precih stvari.
Sta mislite ko ce pobjediti na ZG - Sejla Zonic ili Đula Drini?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 jan 2024, 01:09

19vendetta87 je napisao/la:
28 jan 2024, 00:42
A jeste se uhvatili rata i politike...ko da nemamo precih stvari.
Sta mislite ko ce pobjediti na ZG - Sejla Zonic ili Đula Drini?
Svidja mi se ime i prezime druge osobe,znaci dvica.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 28 jan 2024, 01:21

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 28 jan 2024, 01:35

Virtu4l je napisao/la:
27 jan 2024, 23:08
Bakira je sujeta pojela. Ponašao se kao da mu je Alija ostavio SDA u amanet i niko drugi nije imao ni promil šanse da je preuzme. Sulejman Tihić je bio prvi i posljednji lider SDA kojeg sam cijenio, bez obzira što o toj kriminalnoj hobotnici mislim sve najgore i želim im sve najgore, Tihić je imao pragmu, ali nije završio posao do kraja.

Bakir je, pored toga što je uništio stranku, uništio i Bošnjake, podijelio ih, partijski interes je apsolutno uvijek bio na prvom mjestu i trebaće decenije da se sanira šteta koju su napravili, ako se ikada i sanira.

Nije to bilo ni toliko strašno do posljednje četiri godine Novalićeve Vlade u tehničkom mandatu koje su bile fatalne po Federaciju, a kompromisi koje su morali praviti na državnom nivou su bili katastrofalni po državu. To su bile godine kada se zbog Sebije izdao svaki interes, sve se predalo u ruke Čoviću, a na državnom nivou Dodiku. Afera respiratori je samo pokazala da su bili sigurni da nikada neće odgovarati jer su sve odradili amaterski i traljavo.
Odlaskom Tihica krece i raspad SDA, olos je isturila podvodljivog Bakira, preuzela stranku i unistila je.
Imali su sansu staviti Semsu Mehmedovica na celo i krenuti u remont.

Na sljedecim opstim izborima ce dozivjeti debakl neviđenih razmjera, na ovim lokalnim mogu jos tu i tamo ostvariti solidan rezultat u manjim sredinama.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 28 jan 2024, 01:54

Da je Bakir uništio bosnjake više od oca uništio je,
Da se Sebija više od njeg pita,pita se
Da je u stranci sam ološ,ološ je
Da ološi vladaju ovom državom,vladaju
Da država sa ovom strukturom i ustavom nema budućnosti,nema
Ali isto tako svaka budala vidi i da je ovo sudjenje namješteno.

Ono što mene brine je sljedeće,ako se tako namjesti premijeru i jednom poznatom licu sa televizije,kako onda ja da budem siguran u ovoj drzavi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 jan 2024, 01:58

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 jan 2024, 07:28

donDondon je napisao/la:
28 jan 2024, 01:54

Ono što mene brine je sljedeće,ako se tako namjesti premijeru i jednom poznatom licu sa televizije,kako onda ja da budem siguran u ovoj drzavi
Ako su njima onako poštenim uspjeli podmetnuti respiratore s kojima nemaju nikakve veze, tebi u najmanju ruku mogu podmetnuti pokvarene avione.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jan 2024, 08:04

ASD je napisao/la:
28 jan 2024, 07:28
donDondon je napisao/la:
28 jan 2024, 01:54

Ako su njima onako poštenim uspjeli podmetnuti respiratore s kojima nemaju nikakve veze, tebi u najmanju ruku mogu podmetnuti pokvarene avione.
Netreba ismijavati ga. Vidis da je sam sebe u postu prozvao budalom.

Nevjerujem da je budala. Vise mi baca na vutru ili jaki ljekovi.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 jan 2024, 09:12

alemsa je napisao/la:
27 jan 2024, 23:29
MortemHz je napisao/la:
27 jan 2024, 23:19

Pa eto zna da kaze da ne moze Greg zatvoriti ulaze, pa da ide na vrhovni sud, i da se i dalje nateze. Ocigledno da zeli da sto vise predje. Idu svi kamioni za TX, a i ostali states su rekli da ce poslati ljude ako bude trebalo, moze se pusiti.

I kazu predsjednik nije bitan, to je samo marioneta i onako, jeste dzavola, ova senilna budala ubija tu tezu u svakom smislu
Pa Biden onakav senilan jedino i moze biti marioneta. Vidi se da je lik za nekog starackog doma.

A i sve u svemu, u vecini drzava, predsjednicka uloga po ustavu i jeste, kako da se izrazim, nista posebno. Predstavljas drzavu, dajes ordenje, pomilovanja, potpisujes zakone koje skupstina donosi (iz prve, ili iz druge maksimalno, znaci ne mozes ni odbiti), itd.. U teoriji bi recimo Ana Brnabic trebala biti veca figura od Vucica, ali vidimo da u praksi to i nije.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 28 jan 2024, 10:11

tuzlak1987 je napisao/la:
27 jan 2024, 20:36
Ko im je kriv, sto su krali i kupovali respiratore koji ubijaju bez ikakvih dozvola. Sto ja nisam u zatvoru, da kradem bio bih.

A Aliju su osudili komunisti kojima je bio cilj da drzava opstane, a pustili na prijevremenu slobodu cetnici koji su razbijali Jugoslaviju. A i Alija je svakako srbocetnik koji je sluzio kao povod da se mogu klati Bosnjaci. I on i Fikret Abdic dvije razlicite igre Srpske akademije nauka i umjetnosti.
Ti nisi u vinklu. Ti i takvi kao ti ste gori i od jednog četnika.
Nije čudo što je došlo do podjela među nama. Takvi šizologičari nam ne trebaju.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2024, 10:15

Nama Balkancima je to tesko shvatiti da Americki predsjednici imaju rok trajanja tj. odradi svojih 8 godina maksimalno i zavrsio si. Mi smo navikli da neko bude po 30 40 godina i da mijenja pravila kako bi sto duze ostao ili da bude 20 godina pa nestane na godinu dvije pa se opet vrati.

A isto tako nama je cudno kada vidimo da jedan covjek ne odredjuje sve i nije upleten u sve sfere zivota tj. Kada nam je cudno sto predsjednik Amerike nije diktator vec radi sta mu se kaze i sto procijeni na hiljade ljudi koji se nalaze ispod njega.

Generalno za Balkan je i Iran za koju govore da je Islamska drzava jedna velika demokratija gdje se mijenjaju politicke figure.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 jan 2024, 10:20

Pensioner26 je napisao/la:
28 jan 2024, 10:11
Ko im je kriv, sto su krali i kupovali respiratore koji ubijaju bez ikakvih dozvola. Sto ja nisam u zatvoru, da kradem bio bih.

A Aliju su osudili komunisti kojima je bio cilj da drzava opstane, a pustili na prijevremenu slobodu cetnici koji su razbijali Jugoslaviju. A i Alija je svakako srbocetnik koji je sluzio kao povod da se mogu klati Bosnjaci. I on i Fikret Abdic dvije razlicite igre Srpske akademije nauka i umjetnosti.
slika
slika
Clanovi Odbora za slobodu misli i izrazavanja - Dobrica Cosic, Radovan Samardzic, Mihailo Markovic isl. potpisali peticiju za pomilovanje aktera Sarajevskog procesa.

To su intelektualci iz miljea koji je oblikovao velikosprsku ideologiju, a neki od njih i proklamovali onaj Memorandum SANU.

Samo na sekund razmisli o razlozima...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2024, 10:23

Pensioner26 je napisao/la:
28 jan 2024, 10:11

Podjela je nastala kada smo 1993 krenuli za Alijinom pricom da Bosnjaci trebaju biti i muslimani i da se treba mozda odreci mjesta iz kojih su Bosnjaci protjerani.
Da su se Bosnjaci vodili pricom Nijaza Durakovica sad bi bilo sve dobro, a ovako su izabrali da prate ovog udbasa iz Srbije kojeg su Seselj i Cosic pustali iz zatvora.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 28 jan 2024, 10:26

bez ratnih i političkih tema?

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 jan 2024, 12:33

slika
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 jan 2024, 12:34

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 122 gosta.