Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RollMan
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la RollMan » 24 jan 2024, 21:24

Jestel imali priliku upoznat nasih ljudi da su bez kredita kupili kuću
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 24 jan 2024, 21:32

Rekose prosle godine u januaru da ce u drugoj polovici godine poceti gradnja autoputa Tuzla - Orasje, dionica Mihatovici - Previle, da je osigurano 134 miliona, a evo ni dan danas nije pocelo kako mi se cini. Zna li neko gdje je problem? Mislim pretpostavljam, ali hajde da cujem :)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 jan 2024, 21:34

RollMan je napisao/la:
24 jan 2024, 21:24
Vecinom stariji ljudi sto su vec ispatili kuce, djeca se odsele pa uzmu nesto manje. Mladji slabo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2024, 21:43

RollMan je napisao/la:
Kako da ne, pa imas nasih milionera kralju, poznajem najmanje 5. Ovaj jedan iz Austina, bio jak mehanicar i u Tuzli za Mercedese, cim je dosao u Usa prije 25 godina, zaposlio se u Mercedes tad je imo preko $50 satnicu, skupio pare otvorio svoju radnju. Zadnji put kad smo sjedili kae da izlazi milion godisnje, i vjerujem mu, kuce po Italiji, Hrvatskoj, auta, brodovi sve keshovina. Drugi isto u Austinu ima Italijanski restoran, stariji cojk dosadno mu pa je kupio jahtu i plovi do Turske :rol: Sabko u Hou, nekoliko restorana i kafica, sat od 30k na ruci jebga itd. :rol: Ima nasih ljudi s parama jakim.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jan 2024, 22:19

Generalno je to sve slabo. Kao narod jako malo uspješnih dajemo.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 24 jan 2024, 23:00

RollMan je napisao/la:
24 jan 2024, 20:09
alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 19:48

Svaku tranzakciju preko 10k provjera IRS. Dobro je sto je to i kod vas pocelo (nisam znao). Ostalo moras prikazati odakle ti pare za nesto, zato ovi sto mute vecu kolocinu novca, otvire restiran ili nesto da peru pare. A sto se tice transfera izmedju ljudi preko zelle (aplikacije) mos i do $2500 dnevno
, direktno sa racuna na racun.
ima neko vrijeme kako je to stupilo na snagu ne znam tačno , najveći problem nastaje kada svoje legalne pare teško ubacuješ u legalne tokove , primjer čovjeka koji se bavi stočarstvom ,pčelarstvom na selu , prodaje svoje proizvode godinama , uštedi 20-30 hiljada i te pare kad sutra hoće iskoristiti za kupovinu stana uz kredit , notar će ga maltretirat životom ili banka da im objasni kakvo mu je porijeklo tog novca , a čovjek nema nikakav račun ili potvrdu da to pravda , karikiram neki glupi primjer , ima tih slučajeva sličnih u stvarnosti vjerovatno gorih

Kad vi tamo kupujete kuću i imate onih 20% učešća , jel se ide to sitnih detalja odakle vam to , mislim ko bi već mogao pitati agent ili bankar
mos i do $2500 dnevno

koliko najviše casha mozes podici na ATMu dnevno?
prijavi firmu i eto pazar legalan. simple :zviz:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 jan 2024, 23:00

alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 21:43
RollMan je napisao/la:
Kako da ne, pa imas nasih milionera kralju, poznajem najmanje 5. Ovaj jedan iz Austina, bio jak mehanicar i u Tuzli za Mercedese, cim je dosao u Usa prije 25 godina, zaposlio se u Mercedes tad je imo preko $50 satnicu, skupio pare otvorio svoju radnju. Zadnji put kad smo sjedili kae da izlazi milion godisnje, i vjerujem mu, kuce po Italiji, Hrvatskoj, auta, brodovi sve keshovina. Drugi isto u Austinu ima Italijanski restoran, stariji cojk dosadno mu pa je kupio jahtu i plovi do Turske :rol: Sabko u Hou, nekoliko restorana i kafica, sat od 30k na ruci jebga itd. :rol: Ima nasih ljudi s parama jakim.
Mislim da nema nigdje vise naših miliona u dijaspori kao u Americi.
Samo iz mog grada ima jedan koji je sigurni milioner tamo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jan 2024, 23:14

Opet se zeleni tuku po TK.

Began Muhić (načelnik Živinica) i navodno Smajo Mandžić. Opet zbog stolica. :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2024, 23:39

jasmin10 je napisao/la:
24 jan 2024, 23:00

Mislim da nema nigdje vise naših miliona u dijaspori kao u Americi.
Samo iz mog grada ima jedan koji je sigurni milioner tamo.
Procentualno vrlo moguce
ASD je napisao/la:
24 jan 2024, 22:19
Generalno je to sve slabo. Kao narod jako malo uspješnih dajemo.
Ne znam sta smatras uspjehom?

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 24 jan 2024, 23:43

Ima u missouriu onaj berix, milioner, nas covjek drzi cevabdzinice, przionice kafe itd

Ma ima naših kijamet ali pola ih više I ne dolazi nazad
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jan 2024, 23:46

Dok su Berixi živi još, kroz 20-30 godina to nikakve veze sa Bosnom neće imati.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jan 2024, 23:53

alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 23:39

Pa evo recimo, naši ljudi po Njemačkoj, Austriji, Sloveniji što su kao uspješni biznismeni, svi su se obogatili isključivo na tome što su ljudima sređivali vizu na minimalac, a i dosta su muljali državu s njima. Ljudi im rade godinu-dvije, pa bježe glavom bez obzira.

Slabo naših ima u branšama gdje se mora radnike platiti dobro i gdje treba zaposliti visokoobrazovani kadar.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 jan 2024, 23:54

Mi smo majstori za asimilaciju, al' tako je nastala najveća nacija ikad, da se ne lažemo.

Marlon Brando ima fino germanske krvi, pa nikad nije rek'o da je Nijemac.

Mene zanima ima li naš koji da je profesor na prestižnom Univerzitetu, inženjer u Lockheed Martinu, vrhunski kardiolog itd., shvatate šta hoću reć', man'te se pita i ćevapa ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 jan 2024, 00:03

Centre forward je napisao/la:
24 jan 2024, 23:54
Mi smo majstori za asimilaciju, al' tako je nastala najveća nacija ikad, da se ne lažemo.

Mene zanima ima li naš koji da je profesor na prestižnom Univerzitetu, inženjer u Lockheed Martinu, vrhunski kardiolog itd., shvatate šta hoću reć', man'te se pita i ćevapa ?
Muhamed Sacirbegovic :mrgreen:
Mirsad Hadzikadic
ASD je napisao/la:
24 jan 2024, 23:53
alemsa je napisao/la:
24 jan 2024, 23:39

Pa evo recimo, naši ljudi po Njemačkoj, Austriji, Sloveniji što su kao uspješni biznismeni, svi su se obogatili isključivo na tome što su ljudima sređivali vizu na minimalac, a i dosta su muljali državu s njima. Ljudi im rade godinu-dvije, pa bježe glavom bez obzira.

Slabo naših ima u branšama gdje se mora radnike platiti dobro i gdje treba zaposliti visokoobrazovani kadar.
A dobro, ja to vise gledam kroz pare.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 jan 2024, 00:12

Znao sam da ćeš Šaćirbeya spomenut' :D Kakva je to lopina.

Hadzikadić OK, al' nije to taj level, ono da je klasa. Čim se to kvarta u naš politički život, meh. K'o u Srbiji onaj Saša Radulović. Inženjer, k'o i ovaj naš a doš'o da se bavi politikom. Nešto tu mnogo smrdi.

Neki dan sam pis'o, ima unuka Emerika Bluma, ti si Sarajlija pa znaš ko je gospodin. Dama je Tito za medicinu, ugledna profesorica. :salut:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 jan 2024, 00:14

Ne znam za lockheed. Ja sam radio za UTAS. Sad radim u firmi sto pravi test facilities za avio i helikopter motore. Radim trenutno na projektima sa GE, Rolls Roys, US marine base, PW itd. Magistar masinstva. Ima nas jos po takvim firmama
Jaran mi radi za Airforce, jaka pozicija, ima ispod sebe preko 20 inzinjera.

Inace ne volim govoriti puno o sebi, da nebi ispalo da se dizem. Al eto pogledaj ako te zanima prosjek plate principal inzinjera sa 20 godina iskustva

Zaboravi za Vedada, inzinjer godine u boeingu bio. On je iz Kozarca

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 jan 2024, 00:18

Ne radi se tu o plati, ako me razumiješ. Svaka tebi čast na tome. Inženjer si el tehnike ili mašinstva, pretpostavljam.

Da naš čoek radi u jednoj takvoj branši, u Državi koja "vodi" tehnološki progres je veliki uspjeh. Aferim. :salut:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 jan 2024, 00:22

25 jan 2024, 00:18
Ne radi se tu o plati, ako me razumiješ. Svaka tebi čast na tome. Inženjer si el tehnike ili mašinstva, pretpostavljam.

Da naš čoek radi u jednoj takvoj branši, u Državi koja "vodi" tehnološki progres je veliki uspjeh. Aferim. :salut:
Masinstvo, fluid dynamics radim.
Najbolji kolega je IT vice president u jednoj IT firmi, jako uspjesan. Isto nas lik.
Od moje raje, na najvecoj poziciji je rodica, ona je u executive timu od jedne od glavnih banki.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 jan 2024, 00:27

soko je napisao/la:
25 jan 2024, 00:22
25 jan 2024, 00:18

Masinstvo, fluid dynamics radim.
Najbolji kolega je IT vice president u jednoj IT firmi, jako uspijesan. Isto nas lik.
Od moje raje, na najvecoj pozicije je rodica, onaj je u executive timu od jedne od glavnih banki.
Moram ovo burazeru ispričat'. On je slab na Amere a posebno na inženjere mašinstva. :D
Trenutno je u Njemačkoj, al' splet okolnosti mu nije dao da upiše mašinstvo, a šteta, bistar momak.

Eto vidiš samo iz tvoje porodice i poznanika toliko stručnjaka vani. To je snaga USA, a mi kao narod dok skontamo šta znači škola, biološki ćemo nestati.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jan 2024, 00:33

Kenan Arnautović (Sarajevo) - potpredsjednik Svjetske federacije neurohirurga
Ljiljana Đukanović (Sarajevo) - glavni naučni službenik na univerzitetu u Lisabonu
Branko Rihtman (Sarajevo) - mikrobiolog univerziteta Warwick u Ujedinjenom Kraljevstvu
Mirsad Hadžikadić (Banja Luka) - izvršni direktor analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline, dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Charlotte
Haris Alibašić (Doboj) - vanredni profesor u programu za javnu upravu na Univerzitetu Zapadne Floride
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.