Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Jestel imali priliku upoznat nasih ljudi da su bez kredita kupili kuću
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Rekose prosle godine u januaru da ce u drugoj polovici godine poceti gradnja autoputa Tuzla - Orasje, dionica Mihatovici - Previle, da je osigurano 134 miliona, a evo ni dan danas nije pocelo kako mi se cini. Zna li neko gdje je problem? Mislim pretpostavljam, ali hajde da cujem 

Kako da ne, pa imas nasih milionera kralju, poznajem najmanje 5. Ovaj jedan iz Austina, bio jak mehanicar i u Tuzli za Mercedese, cim je dosao u Usa prije 25 godina, zaposlio se u Mercedes tad je imo preko $50 satnicu, skupio pare otvorio svoju radnju. Zadnji put kad smo sjedili kae da izlazi milion godisnje, i vjerujem mu, kuce po Italiji, Hrvatskoj, auta, brodovi sve keshovina. Drugi isto u Austinu ima Italijanski restoran, stariji cojk dosadno mu pa je kupio jahtu i plovi do Turske

- ASD
- Kontakt:
Generalno je to sve slabo. Kao narod jako malo uspješnih dajemo.
prijavi firmu i eto pazar legalan. simpleRollMan je napisao/la: ↑24 jan 2024, 20:09ima neko vrijeme kako je to stupilo na snagu ne znam tačno , najveći problem nastaje kada svoje legalne pare teško ubacuješ u legalne tokove , primjer čovjeka koji se bavi stočarstvom ,pčelarstvom na selu , prodaje svoje proizvode godinama , uštedi 20-30 hiljada i te pare kad sutra hoće iskoristiti za kupovinu stana uz kredit , notar će ga maltretirat životom ili banka da im objasni kakvo mu je porijeklo tog novca , a čovjek nema nikakav račun ili potvrdu da to pravda , karikiram neki glupi primjer , ima tih slučajeva sličnih u stvarnosti vjerovatno gorihalemsa je napisao/la: ↑24 jan 2024, 19:48
Svaku tranzakciju preko 10k provjera IRS. Dobro je sto je to i kod vas pocelo (nisam znao). Ostalo moras prikazati odakle ti pare za nesto, zato ovi sto mute vecu kolocinu novca, otvire restiran ili nesto da peru pare. A sto se tice transfera izmedju ljudi preko zelle (aplikacije) mos i do $2500 dnevno
, direktno sa racuna na racun.
Kad vi tamo kupujete kuću i imate onih 20% učešća , jel se ide to sitnih detalja odakle vam to , mislim ko bi već mogao pitati agent ili bankar
mos i do $2500 dnevno
koliko najviše casha mozes podici na ATMu dnevno?

Mislim da nema nigdje vise naših miliona u dijaspori kao u Americi.alemsa je napisao/la: ↑24 jan 2024, 21:43Kako da ne, pa imas nasih milionera kralju, poznajem najmanje 5. Ovaj jedan iz Austina, bio jak mehanicar i u Tuzli za Mercedese, cim je dosao u Usa prije 25 godina, zaposlio se u Mercedes tad je imo preko $50 satnicu, skupio pare otvorio svoju radnju. Zadnji put kad smo sjedili kae da izlazi milion godisnje, i vjerujem mu, kuce po Italiji, Hrvatskoj, auta, brodovi sve keshovina. Drugi isto u Austinu ima Italijanski restoran, stariji cojk dosadno mu pa je kupio jahtu i plovi do TurskeSabko u Hou, nekoliko restorana i kafica, sat od 30k na ruci jebga itd.
Ima nasih ljudi s parama jakim.
Samo iz mog grada ima jedan koji je sigurni milioner tamo.
- ASD
- Kontakt:
Opet se zeleni tuku po TK.
Began Muhić (načelnik Živinica) i navodno Smajo Mandžić. Opet zbog stolica.
Began Muhić (načelnik Živinica) i navodno Smajo Mandžić. Opet zbog stolica.

Procentualno vrlo moguce
Ne znam sta smatras uspjehom?
Ima u missouriu onaj berix, milioner, nas covjek drzi cevabdzinice, przionice kafe itd
Ma ima naših kijamet ali pola ih više I ne dolazi nazad
Ma ima naših kijamet ali pola ih više I ne dolazi nazad
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Dok su Berixi živi još, kroz 20-30 godina to nikakve veze sa Bosnom neće imati.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- ASD
- Kontakt:
Pa evo recimo, naši ljudi po Njemačkoj, Austriji, Sloveniji što su kao uspješni biznismeni, svi su se obogatili isključivo na tome što su ljudima sređivali vizu na minimalac, a i dosta su muljali državu s njima. Ljudi im rade godinu-dvije, pa bježe glavom bez obzira.
Slabo naših ima u branšama gdje se mora radnike platiti dobro i gdje treba zaposliti visokoobrazovani kadar.
- Centre forward
- Kontakt:
Mi smo majstori za asimilaciju, al' tako je nastala najveća nacija ikad, da se ne lažemo.
Marlon Brando ima fino germanske krvi, pa nikad nije rek'o da je Nijemac.
Mene zanima ima li naš koji da je profesor na prestižnom Univerzitetu, inženjer u Lockheed Martinu, vrhunski kardiolog itd., shvatate šta hoću reć', man'te se pita i ćevapa ?
Mene zanima ima li naš koji da je profesor na prestižnom Univerzitetu, inženjer u Lockheed Martinu, vrhunski kardiolog itd., shvatate šta hoću reć', man'te se pita i ćevapa ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Muhamed SacirbegovicCentre forward je napisao/la: ↑24 jan 2024, 23:54Mi smo majstori za asimilaciju, al' tako je nastala najveća nacija ikad, da se ne lažemo.

Mirsad Hadzikadic
A dobro, ja to vise gledam kroz pare.ASD je napisao/la: ↑24 jan 2024, 23:53Pa evo recimo, naši ljudi po Njemačkoj, Austriji, Sloveniji što su kao uspješni biznismeni, svi su se obogatili isključivo na tome što su ljudima sređivali vizu na minimalac, a i dosta su muljali državu s njima. Ljudi im rade godinu-dvije, pa bježe glavom bez obzira.
Slabo naših ima u branšama gdje se mora radnike platiti dobro i gdje treba zaposliti visokoobrazovani kadar.
- Centre forward
- Kontakt:
Znao sam da ćeš Šaćirbeya spomenut'
Kakva je to lopina.
Hadzikadić OK, al' nije to taj level, ono da je klasa. Čim se to kvarta u naš politički život, meh. K'o u Srbiji onaj Saša Radulović. Inženjer, k'o i ovaj naš a doš'o da se bavi politikom. Nešto tu mnogo smrdi.
Neki dan sam pis'o, ima unuka Emerika Bluma, ti si Sarajlija pa znaš ko je gospodin. Dama je Tito za medicinu, ugledna profesorica.

Hadzikadić OK, al' nije to taj level, ono da je klasa. Čim se to kvarta u naš politički život, meh. K'o u Srbiji onaj Saša Radulović. Inženjer, k'o i ovaj naš a doš'o da se bavi politikom. Nešto tu mnogo smrdi.
Neki dan sam pis'o, ima unuka Emerika Bluma, ti si Sarajlija pa znaš ko je gospodin. Dama je Tito za medicinu, ugledna profesorica.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Ne znam za lockheed. Ja sam radio za UTAS. Sad radim u firmi sto pravi test facilities za avio i helikopter motore. Radim trenutno na projektima sa GE, Rolls Roys, US marine base, PW itd. Magistar masinstva. Ima nas jos po takvim firmamaCentre forward je napisao/la: ↑24 jan 2024, 23:54Mi smo majstori za asimilaciju, al' tako je nastala najveća nacija ikad, da se ne lažemo.
Jaran mi radi za Airforce, jaka pozicija, ima ispod sebe preko 20 inzinjera.
Inace ne volim govoriti puno o sebi, da nebi ispalo da se dizem. Al eto pogledaj ako te zanima prosjek plate principal inzinjera sa 20 godina iskustva
Zaboravi za Vedada, inzinjer godine u boeingu bio. On je iz Kozarca
- Centre forward
- Kontakt:
Ne radi se tu o plati, ako me razumiješ. Svaka tebi čast na tome. Inženjer si el tehnike ili mašinstva, pretpostavljam.
Da naš čoek radi u jednoj takvoj branši, u Državi koja "vodi" tehnološki progres je veliki uspjeh. Aferim.
Da naš čoek radi u jednoj takvoj branši, u Državi koja "vodi" tehnološki progres je veliki uspjeh. Aferim.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Masinstvo, fluid dynamics radim.Centre forward je napisao/la: ↑25 jan 2024, 00:18Ne radi se tu o plati, ako me razumiješ. Svaka tebi čast na tome. Inženjer si el tehnike ili mašinstva, pretpostavljam.
Da naš čoek radi u jednoj takvoj branši, u Državi koja "vodi" tehnološki progres je veliki uspjeh. Aferim.![]()
Najbolji kolega je IT vice president u jednoj IT firmi, jako uspjesan. Isto nas lik.
Od moje raje, na najvecoj poziciji je rodica, ona je u executive timu od jedne od glavnih banki.
- Centre forward
- Kontakt:
Moram ovo burazeru ispričat'. On je slab na Amere a posebno na inženjere mašinstva.soko je napisao/la: ↑25 jan 2024, 00:22Masinstvo, fluid dynamics radim.Centre forward je napisao/la: ↑25 jan 2024, 00:18Ne radi se tu o plati, ako me razumiješ. Svaka tebi čast na tome. Inženjer si el tehnike ili mašinstva, pretpostavljam.
Da naš čoek radi u jednoj takvoj branši, u Državi koja "vodi" tehnološki progres je veliki uspjeh. Aferim.![]()
Najbolji kolega je IT vice president u jednoj IT firmi, jako uspijesan. Isto nas lik.
Od moje raje, na najvecoj pozicije je rodica, onaj je u executive timu od jedne od glavnih banki.

Trenutno je u Njemačkoj, al' splet okolnosti mu nije dao da upiše mašinstvo, a šteta, bistar momak.
Eto vidiš samo iz tvoje porodice i poznanika toliko stručnjaka vani. To je snaga USA, a mi kao narod dok skontamo šta znači škola, biološki ćemo nestati.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kenan Arnautović (Sarajevo) - potpredsjednik Svjetske federacije neurohirurgaCentre forward je napisao/la: ↑24 jan 2024, 23:54Mi smo majstori za asimilaciju, al' tako je nastala najveća nacija ikad, da se ne lažemo.
Ljiljana Đukanović (Sarajevo) - glavni naučni službenik na univerzitetu u Lisabonu
Branko Rihtman (Sarajevo) - mikrobiolog univerziteta Warwick u Ujedinjenom Kraljevstvu
Mirsad Hadžikadić (Banja Luka) - izvršni direktor analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline, dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Charlotte
Haris Alibašić (Doboj) - vanredni profesor u programu za javnu upravu na Univerzitetu Zapadne Floride
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.