OnlyLeft22 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 16:05
Imajednabrigada je napisao/la: ↑22 jan 2024, 16:01
AlemC85 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 12:24
Buzimljani uvijek ste dobro dosli u Nas i Vas Velez.
Gradovi Heroji Mostar Buzim i Gorazde
Potpisujem ovo za gradove heroje, jer koliko sam se informisao slicne su nam situacije i okolnosti bile ratnih godina. Ljudi sa posebnim karakterom
Hvala na dobrodošlici i nadam se da će momci opravdati naša očekivanja i afirmirati se kao prvotimci, ako Bog da.
Bio je jedan nas iz Mostara u Buzimu, imao je nadimak "Mostarac" rahmet mu dusi
Ne trebamo sad pricati o ratu, ali se zna kroz sta su Buzim i Mostar prosli
Bujrum u Mostar i nadam se da cemo odigrati prijateljsku utakmicu ovdje
A hocemo pricati i o ratu, jer takvi ljudi kao Rahmetli Mostarac zasluzuju da se prica i pamte jer da nije njih, Bog zna, gdje bi bili mi. I drago mi je da si ga spomenuo brate jer borci iz najjače jedinice u Armiji "HAMZE"(bar po broju dobijenih odlikovanja), kazu da je to bio prije svega predobar i hrabar momak, jedan od najhrabriji u HAMZI.
Posto se ja bas ne sjecam rata, prosle godine sam isao sa komandirom HAMZI i njegovim saborcima u obilazak tih linija, gdje su bile teske borbe i gdje je Haris poginuo.
Cak sam bio u kuci u kojoj je bio kada je podlegao, odmarao tu, poslije akcije koju su imali, i granata tenkovska pogodila Direkt kucu i zadala mu smrtonosne rane dok su jos njih par ranjeni. Sudbina je htjela da bude sehid ako Bog da.
Klubovi imaju dobru saradnju i nadam se de Ce se organizirati i neka prijateljska bilo bi lijepoo, to je do Uprava dvaju klubova.
Evo u prilogu slika i tekst o Mostarcu za one koji nisu znali koje zanima a trebalo bi nas sviju zanimati.

"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz