Koji cu se qrac navikavati na okus vodeVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2024, 11:53Najjača gospodara mi , navikneš se kasnije![]()
Prvi put je najteže![]()

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Koji cu se qrac navikavati na okus vodeVensanKasel je napisao/la: ↑22 jan 2024, 11:53Najjača gospodara mi , navikneš se kasnije![]()
Prvi put je najteže![]()
Tu je dublji problem i veći od samih tih imena, i Nele da dođe grlili bi ga. Suština je u tome da je sarajevski karakter rata potpuno drukčiji od ostatka BiH i tamošnjeg poimanja stvarnosti. Svugdje drugo su ratovali Srbi protiv Bošnjaka kao što i jeste ,u Sarajevu se upotrebljava svaki drugi mogući termin osim konkretnog ,raja i građani, vs papci, ruralni ,seljani ,opančari, brđani ,bradati i ni sam ne znam sta vise,vjerovstno se tako uci i u skolama Zato moze doc i Biljana Plavsic dobila bi ovacije.
Uvijek su bili kriminalna organizacija. Ko ne placa clanarinu godinama, mora platit 2500 KM i vise samo da mu ukopaju najblizeg. Ima ih viska bar milju na platnom spisku. Placao bi svak to, ali kad skontas kako su im kriminalno neuredjena groblja, postavlja se pitanje za sta se daju pare? Zasto bi to uopste placao? Moras hodat po grobovima da dodjes do nekog svog, nema puta, travurine znaju zarasti. U normalnim katolickim grobljima imas puteve, cesme da operes ruke, sve zivo, a mi toliki cistunci znamo samo lapit pare i nista drugo. Bukvalno smo zaostali za svijetom i tu, seljacka posla.
Jer im je to biznis, isto ko što je vlasnicima restorana bajram kad raja ogladni il vlasnicima autoškola kad neko napuni 18
Šta je bolan biznis ? O čemu pričaš ?BosniaBoston je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:27Jer im je to biznis, isto ko što je vlasnicima restorana bajram kad raja ogladni il vlasnicima autoškola kad neko napuni 18
Mislim da nije u redu da pišete ovakve gluposti , barem iz poštovanja prema žrtvama rata Sarajeva . Jadno i tužno sa vaše strane . Mene bi bilo sramota ovako nešto napisati . I ovo je zadnji put da vam ovako fino pišem , jer zaista prelazite svaku mjeru .RollMan je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:00Tu je dublji problem i veći od samih tih imena, i Nele da dođe grlili bi ga. Suština je u tome da je sarajevski karakter rata potpuno drukčiji od ostatka BiH i tamošnjeg poimanja stvarnosti. Svugdje drugo su ratovali Srbi protiv Bošnjaka kao što i jeste ,u Sarajevu se upotrebljava svaki drugi mogući termin osim konkretnog ,raja i građani, vs papci, ruralni ,seljani ,opančari, brđani ,bradati i ni sam ne znam sta vise,vjerovstno se tako uci i u skolama Zato moze doc i Biljana Plavsic dobila bi ovacije.
Pa daju kad imaju monopol nad ukopima, ne može se mali čovjek tek tako izboriti sa sistemomjasmin10 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:29Šta je bolan biznis ? O čemu pričaš ?BosniaBoston je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:27Jer im je to biznis, isto ko što je vlasnicima restorana bajram kad raja ogladni il vlasnicima autoškola kad neko napuni 18
To sto njima narod daje, to je greška ljudi. Kriviti islamsku zajednicu zbog toga je retardirano.
Uostalom niko vas i ne tjera da plaćate islamsku zajednicu.
Haj budi realan. Oni moraju doći kad je dzenaza. Pare im se u kovertu daju nakon dzenaze. Nikakav monopol to nije. Nego je glup narod koji im to daje.BosniaBoston je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:34Pa daju kad imaju monopol nad ukopima, ne može se mali čovjek tek tako izboriti sa sistemomjasmin10 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:29Šta je bolan biznis ? O čemu pričaš ?BosniaBoston je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:27
Jer im je to biznis, isto ko što je vlasnicima restorana bajram kad raja ogladni il vlasnicima autoškola kad neko napuni 18
To sto njima narod daje, to je greška ljudi. Kriviti islamsku zajednicu zbog toga je retardirano.
Uostalom niko vas i ne tjera da plaćate islamsku zajednicu.
Hajde ne zezaj Boga ti, znam da ti nista ne valja kod Bosnjaka, ali ne hodas po mezarju da bi dosao do kojeg trebas. Nas odnos prema smrti je drugaciji realno, i tradicija samog mezarja, tabuta itd. Prije su bile samo table drvene, ko se sjeca pa su poceli sa nisanima graviranim, sto razumijem, da ne moras mijenjati, opet oznacavati slova/farbati. Nista protiv nikog ali ostali jos malo pa ce klimu uredjaj u grobove uredjivati. Nas odnos prema tome je simple, kao sto i treba biti, barem po mom misljenju.numanumaye22 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:17Uvijek su bili kriminalna organizacija. Ko ne placa clanarinu godinama, mora platit 2500 KM i vise samo da mu ukopaju najblizeg. Ima ih viska bar milju na platnom spisku. Placao bi svak to, ali kad skontas kako su im kriminalno neuredjena groblja, postavlja se pitanje za sta se daju pare? Zasto bi to uopste placao? Moras hodat po grobovima da dodjes do nekog svog, nema puta, travurine znaju zarasti. U normalnim katolickim grobljima imas puteve, cesme da operes ruke, sve zivo, a mi toliki cistunci znamo samo lapit pare i nista drugo. Bukvalno smo zaostali za svijetom i tu, seljacka posla.
A tek sta hodze uzimaju, kad umre neko njima je Bajram. Pa ima li ijedan hodza da ne vozi dzipa?![]()
Ne znam na kojem si to ti mezarju bio ali je i kod nas to davno otislo u tacku. Udjes na mezarje jedan nisan ovako drugi onako neko pravi suzu neko nekakvu grobnicu u mermeru a gdje tek skrnavljenje mezarja sa betonskim okolicamaalemsa je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:49Hajde ne zezaj Boga ti, znam da ti nista ne valja kod Bosnjaka, ali ne hodas po mezarju da bi dosao do kojeg trebas. Nas odnos prema smrti je drugaciji realno, i tradicija samog mezarja, tabuta itd. Prije su bile samo table drvene, ko se sjeca pa su poceli sa nisanima graviranim, sto razumijem, da ne moras mijenjati, opet oznacavati slova/farbati. Nista protiv nikog ali ostali jos malo pa ce klimu uredjaj u grobove uredjivati. Nas odnos prema tome je simple, kao sto i treba biti, barem po mom misljenju.numanumaye22 je napisao/la: ↑22 jan 2024, 18:17Uvijek su bili kriminalna organizacija. Ko ne placa clanarinu godinama, mora platit 2500 KM i vise samo da mu ukopaju najblizeg. Ima ih viska bar milju na platnom spisku. Placao bi svak to, ali kad skontas kako su im kriminalno neuredjena groblja, postavlja se pitanje za sta se daju pare? Zasto bi to uopste placao? Moras hodat po grobovima da dodjes do nekog svog, nema puta, travurine znaju zarasti. U normalnim katolickim grobljima imas puteve, cesme da operes ruke, sve zivo, a mi toliki cistunci znamo samo lapit pare i nista drugo. Bukvalno smo zaostali za svijetom i tu, seljacka posla.
A tek sta hodze uzimaju, kad umre neko njima je Bajram. Pa ima li ijedan hodza da ne vozi dzipa?![]()