Termini mečeva su katastrofa za Australiju + interes je dobrim dijelom opao jer nema Rafe i Rogera. Lično meni najveću dušu slemova i jest prva sedmica, bilo je zaista pregršt dobrih mečeva i napetih..FAA-Thiem, Rublev-Seyboth, Fritz-Acosta, Novak sa Prižmićem i Popirinom, Zverev-Klein, Ruud-Purcell, Kecmanović sa Struffom i Paulom, Medo-Ruusuvuori, danas Zverev i Norrie. Još kad dodaš na to da Alcaraz, Sinner i Đoković izgledaju brutalno. Ne znam šta više poželjeti od slema. Šest od prvih osam nositelja završi u kvoteru + Hurkač i Fritz. Cazaux dokazao šta može i nadam se da će nastaviti ovim ritmom. Žene nisu vrijedne spomena osim Sabalenke i Gauff, te onog preokreta Swiatek i tiebreaka Rybakine kad je izletila.
Prva sedmica po meni teško da je mogla bolja biti, a najbolje tek slijedi. Kao što ronaldo reče, projektovana polufinala bi bila najbolja stvar, ali sam stava da svi mogu zakuhat osim Fritza protiv Đokovića. Bio bih iznenađen da do seta dođe, ali nek me demantira. Hubi i Medo za sada 2-2 u head to head okršaju, Zverev vodi 4-3 protiv Alcaraza, Sinner 4-2 protiv Rubleva. Novak ima dva izgubljena seta protiv Fritza u 8 mečeva, a i to u onom famoznom meču kada je Novak povrijeđen igrao u Melburnu 2021. godine.
Navijam da favoriti dobiju, pa da se petak od ranih jutarnjih sati gleda na max.