Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

PikachuSA
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la PikachuSA » 20 jan 2024, 11:33

DamirT je napisao/la:
19 jan 2024, 22:35

Dobro smo mi svi zivi ko nas sve lijeci. Evo da ne bude da samo govorim za medicinu, tako je u cjelini. Citavo drustvo kod nas funkcionise na stelu. Oni sto su bas se posvetili nekom fakultetu i nesto naucili, u manjini su i vjerovatno u Njemackoj, Svicarskoj, Austriji itd. Oni sto veze nemaju, ostali su u BiH i preko stranke i stele dobili neki posao u svojoj struci o kojem veze nemaju.
Kod nas u Sarajevu, najbolji učenici uglavnom ovdje upišu i završe bachelor, pa odu vani na master. Manji dio ode odmah nakon srednje (znam za nekoliko slučajeva), a jedan dio (entuzijasti) ostane ovdje.
Primjera radi, na mom smjeru je ove godine, nakon završetka bachelora, značajan dio studenata otišao vani na master. I to uglavnom oni najbolji. U generaciji koja bi trebala završiti ove godine će najvjerovatnije biti copy-paste scenario.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 20 jan 2024, 12:07

slika
VivaLaStella je napisao/la:
20 jan 2024, 02:46
alemsa je napisao/la:
20 jan 2024, 00:43
19 jan 2024, 23:19
Old school, ukljuci se k'o @bavaria :mrgreen: Sve ti je Young Dolph danas dok nije pogino nedavno, to ti je novi 2pac bio, i zivio tako (thug life), i sa 100 miliona u dzepu. Njega su bas isli da ubiju, ranjen 3 puta u LA, u Charlotte ispaljeno 100 metala na njeg, sreca auto mu bilo blindarno, ali na kraju su uspjeli roknuli ga sa 20 metaka. Piso je sta mu se desavalo (nakon tih 100 metaka izdo je pjesmu 100 shots Lol). Ono ako se lozis na taj gangsta rap fazon, on je bio the realest. Gangsta rap vec odavno nije mainstream/komercijala kao sto je bio 90ih, komercijala su Kendrick Lamar, J. Cole, Drake i to. Pa vam se ne svidja, ali gangsta rap je itekako popularan, samo sto ne dopire do vas.

Sviđa mi se i to, ali nisam striktno u tom gangsta rap fazonu. Više gotivim verbalne vratolomije ovih sa istočne strane.
Nas, Big L, Mobb Deep i to.

A slabo pratim amere u zadnje vrijeme. Kad je počeo onaj mumble rap fazon, totalno sam ispao iz te scene

slika

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 20 jan 2024, 12:21

PikachuSA je napisao/la:
20 jan 2024, 11:33
DamirT je napisao/la:
19 jan 2024, 22:35

Dobro smo mi svi zivi ko nas sve lijeci. Evo da ne bude da samo govorim za medicinu, tako je u cjelini. Citavo drustvo kod nas funkcionise na stelu. Oni sto su bas se posvetili nekom fakultetu i nesto naucili, u manjini su i vjerovatno u Njemackoj, Svicarskoj, Austriji itd. Oni sto veze nemaju, ostali su u BiH i preko stranke i stele dobili neki posao u svojoj struci o kojem veze nemaju.
Kod nas u Sarajevu, najbolji učenici uglavnom ovdje upišu i završe bachelor, pa odu vani na master. Manji dio ode odmah nakon srednje (znam za nekoliko slučajeva), a jedan dio (entuzijasti) ostane ovdje.
Primjera radi, na mom smjeru je ove godine, nakon završetka bachelora, značajan dio studenata otišao vani na master. I to uglavnom oni najbolji. U generaciji koja bi trebala završiti ove godine će najvjerovatnije biti copy-paste scenario.
Bit ce u svakoj, pa sad kvalifikovana snaga jos malo i moze zaobici kompletan proces u ambasadi. Drzavljanstvo EU im se nudi nakon samo 3 godine uz jezik i struku. :lol: Budimo realni koliko je uopste realno ocekivat da mi udjemo za 3 godine u EU? Evo i da udjes, par godina ti traje proces dok ti sve drzave Sengena puste da radis u tim zemljama bez dozvole. Cak po zakonu imaju pravo individualno braniti to 8 godina nakon sto udjes u EU, kao sto je recimo Svica blokirala hrvate do nedavno. Pa pustila, pa opet rampa. Dakle lakse doci po EU drzavljanstvo, cak i 8 godina nije puno za pasos, brzo prodje.

Sad mladi u struci, samo spreme jezik, za sto iskreno ima vremena, priznaju diplomu i to je to. Fazon je sto su vani priznate i diplome sa privatnih fakulteta jer su npr u Njemackoj duzni priznati diplomu koju priznaje nase ministarstvo obrazovanja i koje ima akreditaciju nase zemlje, pa je zato jos lakse. Znam masu ljudi koji su zavrsili npr ekonomiju u Travniku i sad vani rade u struci, dosta njih u bankama i slicno, tako da i to olaksava proces.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 jan 2024, 12:37

Sunce ti poljubim kako naporan lik
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jan 2024, 13:23

20 jan 2024, 11:24

Meni recimo 50 nikada nije legao, prije 10tak godina sam bio 100% team G-Unot :mrgreen: A Game je bio jedan od prvih američkih repera koje sam gotivio "uzduž i poprijeko"

Koga imaš još od tih iz Memphisa?
Onaj 50 sa pocetka 00ih. Eto recimo meni Game nije nesto legao osim nekoliko stvari (ona jedna sa Lil Wayne cini mi se). Ima ih 15 trenutno iz Memphisa, ali eto najpopularniji su Dolph, Yo gotti, Moneybagg Yo i Key Glock (mada mi njegov glas ne lezi).

1:00 kad krene, udara

P.S. Poslusaj od Dolpha album rich slave (kad ufatis vremena), posebno pjesme death row, the land, cray-cray, 1. Scale, I see $'s.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 jan 2024, 13:58

numanumaye22 je napisao/la:
20 jan 2024, 12:21

Bit ce u svakoj, pa sad kvalifikovana snaga jos malo i moze zaobici kompletan proces u ambasadi. Drzavljanstvo EU im se nudi nakon samo 3 godine uz jezik i struku. :lol: Budimo realni koliko je uopste realno ocekivat da mi udjemo za 3 godine u EU? Evo i da udjes, par godina ti traje proces dok ti sve drzave Sengena puste da radis u tim zemljama bez dozvole. Cak po zakonu imaju pravo individualno braniti to 8 godina nakon sto udjes u EU, kao sto je recimo Svica blokirala hrvate do nedavno. Pa pustila, pa opet rampa. Dakle lakse doci po EU drzavljanstvo, cak i 8 godina nije puno za pasos, brzo prodje.

Sad mladi u struci, samo spreme jezik, za sto iskreno ima vremena, priznaju diplomu i to je to. Fazon je sto su vani priznate i diplome sa privatnih fakulteta jer su npr u Njemackoj duzni priznati diplomu koju priznaje nase ministarstvo obrazovanja i koje ima akreditaciju nase zemlje, pa je zato jos lakse. Znam masu ljudi koji su zavrsili npr ekonomiju u Travniku i sad vani rade u struci, dosta njih u bankama i slicno, tako da i to olaksava proces.
Pametnice, de ti nama reci koji se poslom baviš u DE, pitao sam te to već jednom ali si izbjegao odgovor.
Znači, ne tražim da mi kažeš ime firme, nego samo posao kojim se baviš, odnosno u kojoj si struci.
Koliko pametuješ, mislio bi neko da si desna ruka Olafa Scholza
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 20 jan 2024, 14:09

19vendetta87 je napisao/la:
20 jan 2024, 13:58
numanumaye22 je napisao/la:
20 jan 2024, 12:21

Pametnice, de ti nama reci koji se poslom baviš u DE, pitao sam te to već jednom ali si izbjegao odgovor.
Znači, ne tražim da mi kažeš ime firme, nego samo posao kojim se baviš, odnosno u kojoj si struci.
Koliko pametuješ, mislio bi neko da si desna ruka Olafa Scholza
Pa rekao sam to davno, nisi ti to upratio, tvoj problem, ali evo opet cu ti napisat da me popustis s tim. IT sam struka. Ili kako voli baboedin rec McDonalds, meni je svejedno sta ces vjerovati. Uostalom, ne znam sta je uopste na forumu bitno cime se neki anonimac bavi u privatnom zivotu, cime god da se ja bavim, ti niti ces profitirat, a vjerovatno neces ni izgubit neke pare na meni. Svaki posao je okej, nemam tendenciju da vrijedjam nekog po tome sta radi.

Moj post gore je sasvim normalan, nikakvo prozivanje, vec realnost i cinjenica s kojom se suocavamo zadnjih 10 godina.

Napisem na PDF "odlazak u inostranstvo" za olaksavanje viza i dobijanje drzavljanstva, jer fkt ima dosta ljudi s ovog foruma vani, 60-70 % je vani ili planira uskoro i onda pocnu vrijedjati likovi kojih se to i ne tice jer ne zive tu. :rol:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 20 jan 2024, 14:26

alemsa je napisao/la:
20 jan 2024, 13:23

Meni recimo 50 nikada nije legao, prije 10tak godina sam bio 100% team G-Unot :mrgreen: A Game je bio jedan od prvih američkih repera koje sam gotivio "uzduž i poprijeko"

Onaj 50 sa pocetka 00ih. Eto recimo meni Game nije nesto legao osim nekoliko stvari (ona jedna sa Lil Wayne cini mi se). Ima ih 15 trenutno iz Memphisa, ali eto najpopularniji su Dolph, Yo gotti, Moneybagg Yo i Key Glock (mada mi njegov glas ne lezi).

P.S. Poslusaj od Dolpha album rich slave (kad ufatis vremena), posebno pjesme death row, the land, cray-cray, 1. Scale, I see $'s.
A ono, real rap uvijek poštujem pa kakav god da je
Samo ovaj noviji zvuk mi baš nikako ne leži :( Nekako mi nije to to. Kažem ti, poslije ~2016 sam totalno ispao iz ove priče i slušao samo ponešto novo. Eto npr. Game mi je bio među omiljenim reperima, a i njegovo mi je sve bilo krš poslije 2014.
bavariapivo je napisao/la:
20 jan 2024, 12:07
slika
:thumbup:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jan 2024, 15:10

20 jan 2024, 14:26

A ono, real rap uvijek poštujem pa kakav god da je
Samo ovaj noviji zvuk mi baš nikako ne leži :( Nekako mi nije to to. Kažem ti, poslije ~2016 sam totalno ispao iz ove priče i slušao samo ponešto novo. Eto npr. Game mi je bio među omiljenim reperima, a i njegovo mi je sve bilo krš poslije 2014.

A dobro, gotivio sam i prije zvuk iz Memphisa 3-6, Playa Fly, Project Pat, tako da mi je ova tranzicija ok. Stas ti prvi sad imaju po 50 godina, ovi drugi mojih godina ili mladji (izdavat ce jos stvari) :). Zanimljivije mi je da cekam kad ce album izaci jebga.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 20 jan 2024, 16:41

alemsa je napisao/la:
20 jan 2024, 13:23

Moracu ih poslušati…

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 20 jan 2024, 17:11

Njemačka: U Essenu zapaljeno gradilište bosanske džamije
Bolje našim povratnicima u tkzv. entitet RS nego našim izbjeglicama u Njemačkoj. Kakvi divljaci.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 jan 2024, 17:18

Jesu li gadonačelnik Essena i lokalni svećenik organizirali skup podrške ispred policijske stanice :hmmmmm:
100% sportski i krajnje opušten potpis

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 jan 2024, 17:57

kako sam tek sad naletio na ovaj dokumentarac, prvi put da vidim Igre '84 s ovako dobrim kvalitetom slike, prvi put da ih zapravo i "dozivim"

Don't believe the hype.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 20 jan 2024, 20:08

“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 jan 2024, 20:18

Ćinjenice, malicioznost, politikanstvo

slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 jan 2024, 20:35

akisarajevo92 je napisao/la:
20 jan 2024, 17:57
kako sam tek sad naletio na ovaj dokumentarac, prvi put da vidim Igre '84 s ovako dobrim kvalitetom slike, prvi put da ih zapravo i "dozivim"

Dobar kanal :thumbup:

Druže Tito :bow: :salut:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 jan 2024, 21:16

Joj pogledah Face to Face sa ovom profesoricom, Bože sačuvaj
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 jan 2024, 05:16

20 jan 2024, 14:26

Eo ubise Dolphovi, Yo Gotti-iju brata i sestru, i on nosi pancir, jer je bio povezan sa dva prijasna pokusaja ubistva nad Dolphom, a i ovo misle da je namjestio. I njemu su dani odbrojani, 90e opet u Memphisu. Memphis se ne zaje.baje :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2024, 09:54

Najgluplji narod na planeti zemlji i šire.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /240120050
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.