Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Napadnuta nasa dzamija u Essenu od strane desnicara.
Bjezite iz te propasti, sve gore i gore stanje ce biti u propaloj Svabiji.
Bjezite iz te propasti, sve gore i gore stanje ce biti u propaloj Svabiji.
-
- Kontakt:
Pa najnormalnija pojava napada na muslimane, džamije u Bosni i Hercegovini. Posebno za katoličke i hrišćanske praznike a i mimo toga. Napadi na povratnike, uriniranje po džamijama, pucanje oko džamija i slično. I ako zbog toga treba bježati onda niko u Bosni ne bi trebao ostati.
Samo sto smo mi svoji na svom i ne mozes nikako porediti te napade, vi ste u tuđini, tretiraju vas kao kerove trenutno, a cim Afd dodje na vlast bit cete kao pacovi.Asimdemineri je napisao/la: ↑20 jan 2024, 17:23Pa najnormalnija pojava napada na muslimane, džamije u Bosni i Hercegovini. Posebno za katoličke i hrišćanske praznike a i mimo toga. Napadi na povratnike, uriniranje po džamijama, pucanje oko džamija i slično. I ako zbog toga treba bježati onda niko u Bosni ne bi trebao ostati.
Afd ovih dana sastanci i sa neonacistima, ne bi vam bio u krvi, Njemci su zeljni nacizma, bagra je to najveca.
Bili smo mi 92 na svom.Wanderson je napisao/la: ↑20 jan 2024, 18:39Samo sto smo mi svoji na svom i ne mozes nikako porediti te napade, vi ste u tuđini, tretiraju vas kao kerove trenutno, a cim Afd dodje na vlast bit cete kao pacovi.Asimdemineri je napisao/la: ↑20 jan 2024, 17:23Pa najnormalnija pojava napada na muslimane, džamije u Bosni i Hercegovini. Posebno za katoličke i hrišćanske praznike a i mimo toga. Napadi na povratnike, uriniranje po džamijama, pucanje oko džamija i slično. I ako zbog toga treba bježati onda niko u Bosni ne bi trebao ostati.
Afd ovih dana sastanci i sa neonacistima, ne bi vam bio u krvi, Njemci su zeljni nacizma, bagra je to najveca.
Njemci ako izbaca strance, Njemacka kao drzava ce propasti. Nece biti radnika, pogotovo ovi neonacisti, vecinom ljudi teski neradnici, na socijali. Propalici koje nisu uspijele u zivotu pa eto kriv im je neko drugi.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Wanderson, koji se jednom prilikom na forumu pohvalio kolicinom imetka koji posjeduje, previse se brine za sunarodnjake po inostranstvu kao i njihovu sudbinu. Postoji mogucnost da je dobrodusan i da zeli sve najbolje svojim sunarodnjacima, medjutim, rekao bih da je njegova motivacija malo drugacije prirode.
On i numa su dvije strane jednoga novcica.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Ostat ce potlaceni koji ce raditi za sicu, pa nisu Njemci budale, vide gdje ih dovede bagra iz Rumunije, Bugarske, BiH, Srbije, Turske.
Pljackate ljude, zarađujete plate, a novac iznosite iz drzave, gradite, saljete, ulazete po maticnim drzavama, a gore zivite po supama samo da je manja kirija.
Da je Hitler ziv vi bi bili novi Jevreji, a ovi slijede Hicinu ideologiju.
Pljackate ljude, zarađujete plate, a novac iznosite iz drzave, gradite, saljete, ulazete po maticnim drzavama, a gore zivite po supama samo da je manja kirija.
Da je Hitler ziv vi bi bili novi Jevreji, a ovi slijede Hicinu ideologiju.
U "sridu" kolegaRacioEmocionalan je napisao/la: ↑20 jan 2024, 19:41Wanderson, koji se jednom prilikom na forumu pohvalio kolicinom imetka koji posjeduje, previse se brine za sunarodnjake po inostranstvu kao i njihovu sudbinu. Postoji mogucnost da je dobrodusan i da zeli sve najbolje svojim sunarodnjacima, medjutim, rekao bih da je njegova motivacija malo drugacije prirode.

Opajdare najveće, da se tako kulturno izrazim.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Forum kao liječilište kompleksa.
Neodgojeni, površni kompleksaši bez respekta.
Neodgojeni, površni kompleksaši bez respekta.
4-IN-A-ROW
Haman da je tako Emire.
Nešto slično što ti radiš na temama EPL.
Svaka slučajnost je nenamjerna.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- AshburtonG
- Kontakt:
Pripremite granice za stotine hiljada protjeranih. Bjezite braco eto nacista.
Nešto slično srećem na temi EPL-a. Kompleksaši se razmnožavaju ko fungus.
4-IN-A-ROW
"Kao što je Muhamed a.s. volio Mekku a ona je krš i kamen
tako ja volim ovu Bosnu zelenu i lijepu i tu ću biti ja i moja djeca"

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ajde ovi sto su vec otisli ili sto oblje znaju, kako najlakse otici u Njemacku, pokrenuo sam postupak nostrifikacije diplome preko neke agencije, i eto prije par dana mi javise da je u potpunosti priznata, cim kazu dodje im u kancelariju salju mi je na adresu. Sad sta je pametno raditi kad dobijem tu diplomu. Kao upisao sam i kurs njemackog jer sam duduk za taj jezik. Godinama sam radio na podrucju gdje se pricao Engleski, tako da mi je sad ovo sve wauuu. Koje uslove moram jos ispuniti pa da se pakuje torba 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ne znam koja ti je diploma u pitanju. Uglavnom vrlo lahko se moze doci, samo trazi poslodavca i naravno uci jezik. Jezik ti ne mora biti prekretnica ako ti tvoja struka to dozvoljava tj. ako se vecinom koristi eng jezik. Kada nadjes poslodavca, lagano ambasada i kvalifikovana radna snaga ili ako je fakultet/IT plava karta, gdje za mjesec dana bukvalno dodjes u Njemacku.milanist je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:34Ajde ovi sto su vec otisli ili sto oblje znaju, kako najlakse otici u Njemacku, pokrenuo sam postupak nostrifikacije diplome preko neke agencije, i eto prije par dana mi javise da je u potpunosti priznata, cim kazu dodje im u kancelariju salju mi je na adresu. Sad sta je pametno raditi kad dobijem tu diplomu. Kao upisao sam i kurs njemackog jer sam duduk za taj jezik. Godinama sam radio na podrucju gdje se pricao Engleski, tako da mi je sad ovo sve wauuu. Koje uslove moram jos ispuniti pa da se pakuje torba![]()
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
El.teh energetike, u pitanju je SSS, sad ne znam dal je potrebno da znam njemacki dobro ili samo povrsno. Sto se tice Engleskog to je top.redbull93 je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:40Ne znam koja ti je diploma u pitanju. Uglavnom vrlo lahko se moze doci, samo trazi poslodavca i naravno uci jezik. Jezik ti ne mora biti prekretnica ako ti tvoja struka to dozvoljava tj. ako se vecinom koristi eng jezik. Kada nadjes poslodavca, lagano ambasada i kvalifikovana radna snaga ili ako je fakultet/IT plava karta, gdje za mjesec dana bukvalno dodjes u Njemacku.milanist je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:34Ajde ovi sto su vec otisli ili sto oblje znaju, kako najlakse otici u Njemacku, pokrenuo sam postupak nostrifikacije diplome preko neke agencije, i eto prije par dana mi javise da je u potpunosti priznata, cim kazu dodje im u kancelariju salju mi je na adresu. Sad sta je pametno raditi kad dobijem tu diplomu. Kao upisao sam i kurs njemackog jer sam duduk za taj jezik. Godinama sam radio na podrucju gdje se pricao Engleski, tako da mi je sad ovo sve wauuu. Koje uslove moram jos ispuniti pa da se pakuje torba![]()
Znaci traziti prvo poslodavca pa onda prijavljivati termin za vizu ?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Sto se jezika tice, to ti ovisi o poslodavcu. Ako njemu odgovaras sa engleskim jezikom, nikakve probleme nemas. Prvo poslodavac i ako imas kao sto kazes u potpunosti priznatu diplomu, onda se prijavis preko "kvalifikovana radna snaga" i mislim da brzo termin dobijes. Opet, nemoj me uzeti za rijec 100% ovo, jer ne znam jesu sta mijenjali.milanist je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:46El.teh energetike, u pitanju je SSS, sad ne znam dal je potrebno da znam njemacki dobro ili samo povrsno. Sto se tice Engleskog to je top.redbull93 je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:40Ne znam koja ti je diploma u pitanju. Uglavnom vrlo lahko se moze doci, samo trazi poslodavca i naravno uci jezik. Jezik ti ne mora biti prekretnica ako ti tvoja struka to dozvoljava tj. ako se vecinom koristi eng jezik. Kada nadjes poslodavca, lagano ambasada i kvalifikovana radna snaga ili ako je fakultet/IT plava karta, gdje za mjesec dana bukvalno dodjes u Njemacku.milanist je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:34Ajde ovi sto su vec otisli ili sto oblje znaju, kako najlakse otici u Njemacku, pokrenuo sam postupak nostrifikacije diplome preko neke agencije, i eto prije par dana mi javise da je u potpunosti priznata, cim kazu dodje im u kancelariju salju mi je na adresu. Sad sta je pametno raditi kad dobijem tu diplomu. Kao upisao sam i kurs njemackog jer sam duduk za taj jezik. Godinama sam radio na podrucju gdje se pricao Engleski, tako da mi je sad ovo sve wauuu. Koje uslove moram jos ispuniti pa da se pakuje torba![]()
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Bosnjo jedva docekao da u Njemackoj pale djamije, nacisti uveliko hodaju, rasizam na djelu, novi hitler se radja haha. Nisam ni znao za ovaj slucaj, dok ovdje ne procitah nasladjivanje, pa da ga demantujemo odmah.
https://www.bild.de/regional/essen/regi ... .bild.html
U kratkim crtama:
-Nije Dzamija zapaljena,a ni napadnuta, nego baustela, gdje se tek gradi
-Policija odmah dosla i uhvatila dva tinedjera 18 i 19, koji su materijal na bausteli zapalili
-Pozar toliki bio, da su ga policajci ugasili
-Policija ovoj djeci pretresla stanove gdje nisu nista nasli, nikakve nacionalisticke poruke/dokaze, a ni djeca nemaju dosije.
-Gradonacelnik Essena u subotu ujutro posjetio gradiliste Dzamije
Toliko o tome, rijec je izgleda samo o djeci koja su pravila sra.nja, a vjerujem da nisu ni znali da je zgrada Dzamije jer je obicna baustela. Ipak ne dolazimo na bosansku socijalu, bar ne jos.
https://www.bild.de/regional/essen/regi ... .bild.html
U kratkim crtama:
-Nije Dzamija zapaljena,a ni napadnuta, nego baustela, gdje se tek gradi
-Policija odmah dosla i uhvatila dva tinedjera 18 i 19, koji su materijal na bausteli zapalili
-Pozar toliki bio, da su ga policajci ugasili

-Policija ovoj djeci pretresla stanove gdje nisu nista nasli, nikakve nacionalisticke poruke/dokaze, a ni djeca nemaju dosije.
-Gradonacelnik Essena u subotu ujutro posjetio gradiliste Dzamije
Toliko o tome, rijec je izgleda samo o djeci koja su pravila sra.nja, a vjerujem da nisu ni znali da je zgrada Dzamije jer je obicna baustela. Ipak ne dolazimo na bosansku socijalu, bar ne jos.

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Aha, znaci sve je do toga sta poslodavac trazi od tebe... hvala na info pa vidit cemo onda kako cemoredbull93 je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:50Sto se jezika tice, to ti ovisi o poslodavcu. Ako njemu odgovaras sa engleskim jezikom, nikakve probleme nemas. Prvo poslodavac i ako imas kao sto kazes u potpunosti priznatu diplomu, onda se prijavis preko "kvalifikovana radna snaga" i mislim da brzo termin dobijes. Opet, nemoj me uzeti za rijec 100% ovo, jer ne znam jesu sta mijenjali.milanist je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:46El.teh energetike, u pitanju je SSS, sad ne znam dal je potrebno da znam njemacki dobro ili samo povrsno. Sto se tice Engleskog to je top.redbull93 je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:40
Ne znam koja ti je diploma u pitanju. Uglavnom vrlo lahko se moze doci, samo trazi poslodavca i naravno uci jezik. Jezik ti ne mora biti prekretnica ako ti tvoja struka to dozvoljava tj. ako se vecinom koristi eng jezik. Kada nadjes poslodavca, lagano ambasada i kvalifikovana radna snaga ili ako je fakultet/IT plava karta, gdje za mjesec dana bukvalno dodjes u Njemacku.

Sretno da bude.milanist je napisao/la: ↑21 jan 2024, 00:03Aha, znaci sve je do toga sta poslodavac trazi od tebe... hvala na info pa vidit cemo onda kako cemoredbull93 je napisao/la: ↑20 jan 2024, 23:50Sto se jezika tice, to ti ovisi o poslodavcu. Ako njemu odgovaras sa engleskim jezikom, nikakve probleme nemas. Prvo poslodavac i ako imas kao sto kazes u potpunosti priznatu diplomu, onda se prijavis preko "kvalifikovana radna snaga" i mislim da brzo termin dobijes. Opet, nemoj me uzeti za rijec 100% ovo, jer ne znam jesu sta mijenjali.![]()
![]()
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.