FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 15 jan 2024, 14:08

Bayo je napisao/la:
15 jan 2024, 13:36
Transfer Desta bi bio veći fail nego od Sarra.
Džabe klupa ako ju treneri ne koriste, eto ove sezone su na raspolaganju 3 golmana, dvojica ne mogu ni prismrditi terenu, džabe ti rezervni napadač koji pored Lewata i Kanea ne može do minuta.
Ispunjavati trenerima sve ili većinu želja je opasno kao i imati škrtu i lijenu te nesposobnu upravu, dugoročne su posljedice.
Možda bi bio, možda ne bi bio, to ne možeš znati. U Barceloni su flopali mnogi igrači. Klupa nikad nije džaba, naravno da bih volio da se Neuera nekad pošalje na klupu, ali opet u slučaju povreda koje uvijek dođu, bolje je imati svjetsku klasu na klupi nego nekog polovnjaka ili igrača iz drugog tima. Klupa je jedan od glavnih razloga zašto se uzelo 6 trofeja u sezoni 2019/20. To što neki igrači vedre i oblače i odlučuju ko će igrati a ko ne je krivica uprave. Kane treba igrati što više jer se treba uigrati i naučiti automatizme, njemu da kažeš i da ide na klupu ne bi se bunio. Nije takav čovjek. A Lewat je bio obični sebičnjak koji je samo mislio na ličnu statistiku. Slažem se da je opasno, ali je isto opasno i besmisleno dovoditi trenera na duže staze, a nisi voljan da ga ispoštuješ i da mu daš šta mu treba za njegovu filozofiju fudbala ili viziju. Nije svako Heynckes da se prilagodi na sve što mu daš.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 jan 2024, 14:26

Bayo je napisao/la:
15 jan 2024, 14:05
Kimmich - De Jong razmjena?
Teško da bi ovaj naš prist'o da ide tamo. Ne djeluje mi neko k'o vikendom odmara na plaži, k'o što recimo radi Ana Lewandowski. On je više "hladan" tip, za recimo kišni Manchester, Liverpool iliii Newcastle.

Valjalo bi, al' Frenki ima tamo kolk'o se ja sejaćam baš ogromnu platu, mor'o bi to malo da revidira.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 15 jan 2024, 15:52

Bundesliga je napisao/la:
15 jan 2024, 14:08
Možda bi bio, možda ne bi bio, to ne možeš znati.
Frajer se srozao do PSV-a.
U Barceloni su flopali mnogi igrači.
Bogami i u Bayernu su RB-ovi rafalno flopali odnosno nisu zadovoljili, Mazraui ne valja, Cancelo, Pavard, uskoro će se riješiti i Daviesa pa neće imati niti jednog bočnog...
Klupa nikad nije džaba, naravno da bih volio da se Neuera nekad pošalje na klupu, ali opet u slučaju povreda koje uvijek dođu, bolje je imati svjetsku klasu na klupi nego nekog polovnjaka ili igrača iz drugog tima.
Problem je što će rijetko tko doći (ako nije izgoren) ako zna da neće vidjeti terena osim na treningu.
Klupa je jedan od glavnih razloga zašto se uzelo 6 trofeja u sezoni 2019/20.
Specifična sezona u kojoj još nije bilo toliko izraženo ne smijete dovoditi pojačanja jer bumo se ljutili i bumo jako namrgođeni i bumo protestirali i nebumo potpisali nove ugovore i u kojoj su klupu napunili igračima čiji klubovi su jedva čekali da ih se riješe (Coutihno, Perišić.)
Slažem se da je opasno, ali je isto opasno i besmisleno dovoditi trenera na duže staze, a nisi voljan da ga ispoštuješ i da mu daš šta mu treba za njegovu filozofiju fudbala ili viziju. Nije svako Heynckes da se prilagodi na sve što mu daš.
On je imao premalo vremena i nije pokazao išta da bi mu se otvorila kesa, ova sezona će pokazati da li ga se isplati ostavljati ili ne, pa samim time i ispunjavati želje. Želja zvana Araujo je jednostavno stupidna.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jan 2024, 12:53

Kako je krenuo Tuchel će na ljeto otjerati De Ligta i dovesti onog cirkusanta Arajua.Samo zbog ove ludosti bi trebao popiti otkaz na ljeto.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 16 jan 2024, 18:29

Pola januara, a samo doveden otpad iz Spursa. :rol:
Kakvi imbecili vode ovaj klub, to je za proucavanje.
Steta sto Eberl tek od Aprila nastupa.
Da je srece da sutra krene sa radom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jan 2024, 00:25

De Ligt povrijedio koljeno. Lik od stakla pravljen i onda se ovdje iscudjavaju sto ne igra, sto ga Tuchel ne mirise lol.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 17 jan 2024, 10:10

Od svih stvari koje uprava trenutno radi posebno reduce,ili jedino uzbudljivo je ovo oko mladjih igraca I mogucnosti da napokon imamo super igrace na posudbama Koji bi za Godin dvije mogli biti buducnost kluba.
Xabi Simon's izgleda Zelja na ljeto.
Realno koliko God Tuchel nervirao nadam.se da ce ostati u klubu bar Koji godinu da napravimo kakvu takvu Konstantu.
Realno na ljeto ce biti dosta promjena I za ocekivati je pomake nabolje.
Nostranu svi ovi problemi oko ugovora imamo jako dobro Tim I ako se ostvari samo dio prica oko pojacanja za ocekivati je bolju jacu momcad sa boljim mentalit3tom I Mazda put ka onom stardom Bayernu I mentalnom Gigantu sto je bila odlika dugo dugo

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 jan 2024, 10:32

Wirtza cemo tesko dovesti ako produzi ugovor, Bayern nece platiti 150 mil ni za koga pa ni za njega.
Wirtzu se nudi ogromno povećanje plate, sto ce biti najveca plata u klupskoj historiji.

Amaterski prelazni rok, dovodimo cetvrte ili pete opcije.

Na primjeru Arauja se vidi sva nesposobnosti trenutne uprave kluba. Igrač koji osim lijepog prezimena nema nikakve kvalitete da bude placen 100 mil eura.

Zao mi je Kane, ovi nisu u stanju da mu dovedu kvalitetne igrača sa kojima bi napao Ligu prvaka. Tuchel je krenuo pogresnim putem skupljanja otpada koje cemo se rjesavati godinama.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 17 jan 2024, 13:20

armando je napisao/la:
12 jan 2024, 23:06
Truhla atmosfera ovdje :evil:

Kako bi nam dobro došli oni dani prošli
Ha, Isaković :P
Neuer mačka, nije skijaš.
Džemal laka konjica. Eto neki kažu Kaka, ja Zidane, ali ima nešto i od Muhameda Alija :cool:
Tekmu sporadično gledao, stoga ne bih u detalje. Fin rezultat i hajmo dalje.

Nema više velikog Franza, baš me interesuje šta će se po njegovom imenu postaviti/odrediti.
DFB kup se već pominje, stadion Bayerna?
Ahh, kako to lijepo zvuči, ali saznaće se.
Ne pratim u zadnje vrijeme, al da je truhlo,truhlo je ,odavno.Mada takvo vrijeme došlo 😀 ,vrijeme stalno krivo za sve, nije do ljudi 😀.
Sto se Bayerna tice,kontam da ce biti bolje,samo da Eberle dodje pa da kupi pola svita 😁😁, para ima nije da nema.
RIP Franz J.B
VOLIM BAYERN

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 jan 2024, 13:53

Dosadašnji prijelazni rok urađen je prema očekivanjima, zna se da on nije namijenjen za strateška pojačanja nego za premošćivanje sezone. Trebao bi vam još doći Mukiele i to bi bilo sasvim uredno odrađeno.

Oko pojačanja i trenera ima poznati "circulus vitiousus".
Treneru se kao ne daju pojačanja jer se prvo "mora dokazati". Na stranu to što kod vas već dolaze dokazani treneri a ne anonimusi, ali recimo da se nije dokazao kod vas u klubu. Mogao je prije osvojiti dvije lige prvaka i pet stranih liga, ali eto nije se dokazao baš kod vas, pa ga se još testira jel on onaj pravi. I recimo da u sezoni ostvari odličan rezultat, npr. uzme bundes i dođe od 1/2 finala lp. I to sa Pavlovićem, Mukieleom, nikakvim Kimmichom, lošim Comanom, katastrofalnog Gnabryja da ni ne spominjem. Ako je to uspio sa takvom ekipom pa što bi mu se onda i kupovalo ne znam koga - vratiće se Nübel i Staniša, Kimmich teško da više može ponovit ovako lošu sezonu, Goretzka isto tako, dovoljno bi bilo samo Gnabryja zamijenit nekim tipa Zaragoza i to bi bilo to.
Jasno je da u toj logici nešto ne štima.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jan 2024, 14:24

ledar je napisao/la:
17 jan 2024, 13:53
Treneru se kao ne daju pojačanja jer se prvo "mora dokazati".
Baš, kao da su doveli amatera na klupu a ne već dokazanog trenera. Potpuno je besmislena ta priča, jer dovodiš čovjeka, gubiš vrijeme na nekakvo dokazivanje dok ti igrači propadaju igrajući sa polovnjacima. Koja je smisao dovoditi Kanea, a ne upariš ga sa svjetskim klasama. Onda nemoj ni dovoditi trenera na duže staze ako ga nećeš ispratiti sa onime što mu treba. Nek Dreesen i Hainer vode tim kao treneri kad su tako mami pametni. Iskreno, mene čudi koliko je Tuchel strpljiv sa svim sranjima koja ga okružuju u Njemačkoj, počevši od uprave do navijača. I kad se pobjeđuje, pljuje se po njemu. Nisam čuo nijednu lijepu riječ o njemu. Definitivno zaslužuje više poštovanja, Englezi su ga puno više cijenili.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 jan 2024, 22:09

Dokazan je i Mourinho pa je izgorio i nitko ozbiljan mu ne bi dao posao a kamoli da slaže momčad, a nije on jedini, eksperti pobjegnu trenirati repku ali tamo nema wishlista pa se nakon isprobavanja svega i svačega popije noga, dok u klubu uvijek postoji niste mi doveli ovoga i onoga pa ja sad pušim zbog toga, ne pušiš jer ne znaš motivirati momčad, nemaš pomoćnika koji je ustvari odrađivao najvažniji posao, momčad ti je okrenula leđa jer nemaš jaja, tvoja taktika ne pali ili jednostavno ne znaš..

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 jan 2024, 12:33

Upravo je Mourinho primjer da nema ništa bez ulaganja. Kad je došao u Romu potrošili su 130 milki na pojačanja i rezultati nisu izostali - iste sezone osvojili su Konferencijsku ligu, a iduće bili viceprvaci Eurolige (izgubili u finalu na penale od Seville). Nakon prve sezone investiranja uslijedile su dvije sezone deinvestiranja - kupovali su za po 10 milki (ukupno 20), a prodavali za po 75 milki (ukupno 150). Tako je Roma u zadnje tri sezone na transferima ostala u plusu 17 milki (one prve sezone investiranja tolko su prodali), a kao posljedica momčad se kvalitetom vratila tamo gdje je i prije bila (zapravo malo ispod jer su drugi iskoristili njihovo deinvestiranje). Rezultata više nije bilo, a platio je glavom (gle čuda) trener kojemu su uspjeli rasturit sve što je dotad gradio.

Općenito se od trenera očekuju čuda, da uskrsava mrtve, da genijalnim kombinacijama izbacuje nadmoćnijeg protivnika (ko da su njegovi igrači uopće u stanju shvatit a kamoli usvojit te genijalne kombinacije, kad bi ih i bilo), a zapravo je to skoro uvijek gigo tehnologija (garbage in, garbage out). Uvijek je naravno bilo izuzetaka, da david mlatne golijata, ali zna se kako to obično završava.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 jan 2024, 13:18

ledar je napisao/la:
18 jan 2024, 12:33
Baš, Mourinho došao u Romu odmah osvojili trofej nakon 4000 godina posta i sljedeće godine igrali finale Europa Lige. A, naravno to je bilo moguće jer su investirali u kadar uz provjerenog trenera. Kada su rasprodali pola tima, normalno da će i rezultati izostati. Naposlijetku, Mourinho je sam rekao kako on nije Jose "Potter" Mourinho i da ne može izvoditi čuda. Eno sad im je De Rossi trener, pa da vidimo kako će se on provesti lol. Bayo ima ovu sirotinjsku transfer politiku sigurno nekih 13-14 godina već, sa izuzetkom možda 2015/16 sezone kada je Pepun imao prejaku klupu i vjerovatno 16/17. Ostalih sezona, sve je to bilo meh, uvijek fali 1-2 igrača svjetske klase ili više. Pa je protiv Intera falio Ribery, odbrana bila blagi užas sa Van Buytenom na čelu, 2012 protiv Chelsea falio zadnji vezni i još par igrača. Klupa bila nepostojeća u obe ove sezone. A sve su to trofeji koji su se mogli osvojiti uz dovoljno investiranja u tim. Svakako, nije garant, ali veće su šanse da bi osvojili nego da ti polovnjaci igraju u prvoj postavi ili su prve opcije sa klupe. Jedina alternativa je da imaš sistem koji funkcioniše do savršenstva, ili gotovo savršeno. Ali i za to ti trebaju igrači koji mogu to sprovesti u djelo, primjer 2020 Thiago u veznom redu, Gnabry u formi života, Kimmich sa savršenim ubačajima sa desnog beka, Muller i Lewat naprijed.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 19 jan 2024, 10:11

ledar je napisao/la:
Upravo je Mourinho primjer da nema ništa bez ulaganja. Kad je došao u Romu potrošili su 130 milki na pojačanja i rezultati nisu izostali - iste sezone osvojili su Konferencijsku ligu, a iduće bili viceprvaci Eurolige (izgubili u finalu na penale od Seville). Nakon prve sezone investiranja uslijedile su dvije sezone deinvestiranja - kupovali su za po 10 milki (ukupno 20), a prodavali za po 75 milki (ukupno 150). Tako je Roma u zadnje tri sezone na transferima ostala u plusu 17 milki (one prve sezone investiranja tolko su prodali), a kao posljedica momčad se kvalitetom vratila tamo gdje je i prije bila (zapravo malo ispod jer su drugi iskoristili njihovo deinvestiranje). Rezultata više nije bilo, a platio je glavom (gle čuda) trener kojemu su uspjeli rasturit sve što je dotad gradio.
Možda je rezultata u europskim natjecanjima i bilo, ali u domaćoj ligi koja je za sve klubove najvažnija nije bilo, a i zbog ffp-a nisu mogli ulagati i da su htjeli, poanta je da je frajer u padu i zadnja dva kluba su mu Tottenham i Roma i ako u prvoj sezoni ne napravi nešto, nakon toga slijedi pad a nitko ozbiljan neće ulagati ne znam kakve novce za 6 mjesto u ligi, između njega i Alonsa, svi će birati Alonsa i na njemu graditi budućnost a ovoga će dovesti onako da napravi cirkus.
ledar je napisao/la:
Općenito se od trenera očekuju čuda, da uskrsava mrtve, da genijalnim kombinacijama izbacuje nadmoćnijeg protivnika (ko da su njegovi igrači uopće u stanju shvatit a kamoli usvojit te genijalne kombinacije, kad bi ih i bilo), a zapravo je to skoro uvijek gigo tehnologija (garbage in, garbage out). Uvijek je naravno bilo izuzetaka, da david mlatne golijata, ali zna se kako to obično završava.
Očekuje se i da trener ne krivi visinu trave za poraze, liječničku službu, da mu 2-3 milijarde nije dosta i sl.

Bayern je sa Danteom osvajao LP, sad više ni De Light ne može pomoći niti valja...

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 19 jan 2024, 11:17

Ko da nam netko od kluba pravi Tottenham.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jan 2024, 11:35

PSG želi permanentan transfer Mukielea a naši neće radi povratka Staniše na ljeto. Pregovori oko Trippiera su u toku.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

600
Kontakt:

Post Postao/la 600 » 19 jan 2024, 11:47

Mislim da nasi radi pametno u ovom periodu. Zele dovesti i Tripiera na posudbu sto bi dobro bilo za sirinu do kraja sezone pa poslije i njega i Dajera vratiti na ljeto u maticne klubove. Stanisicu dati uz Mazruija glavnu ulogu od iduce sezone za borbu na desnom beku.
Mada mislim da nece Njukasl tako lahko svog kapitena pustiti.Jedino sto ih je stisnuo FFP pa bi nam to mozda moglo ici u korist
Keep calm and say out loud MIA SAN MIA

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 jan 2024, 14:55

Bayo je napisao/la:
19 jan 2024, 10:11

Možda je rezultata u europskim natjecanjima i bilo, ali u domaćoj ligi koja je za sve klubove najvažnija nije bilo, a i zbog ffp-a nisu mogli ulagati i da su htjeli, poanta je da je frajer u padu i zadnja dva kluba su mu Tottenham i Roma i ako u prvoj sezoni ne napravi nešto, nakon toga slijedi pad a nitko ozbiljan neće ulagati ne znam kakve novce za 6 mjesto u ligi, između njega i Alonsa, svi će birati Alonsa i na njemu graditi budućnost a ovoga će dovesti onako da napravi cirkus.
Kako da napravi rezultat sa momčadi koja je 2021. imala kadar od 380 milki, dok je Juve imao kadar od 640 milki, Inter od 560 itd. Rezultat u ligi (6.mj.) je bio adekvatan financijskoj snazi kadra (6.mj. po marketu). A guraš na dvije fronte, od kojih je ona europska bila sjajna. I to kao nije dobro, pa nije čovjek David Copperfield da radi čuda, ovo u europi je samo po sebi već bilo mini čudo.

Što se tiče Alonsa ove sezone dosad sve pet, ali treba pričekati kraj sezone za konačni sud, dok o budućnosti o tom potom. Tako se dizalo i Ten Haga u nebesa pa sad hoda ko bos po trnju u unitedu. Dok se npr. Ancelottija odbacivalo ko krpu, isto je bio u padu (Napoli, Everton), užas, katastrofa... da bi onda ponovo doživio zvjezdane trenutke u Realu. Tako da je sve to relativno, može da bude al ne mora da znači.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jan 2024, 15:06

Odlično objašnjeno @Ledar. Roma je bila daleko po jačini kadra u ligi iza nekolicine klubova. Tako da taj rezultat je mjera, a realno nisu ni imali neki bogovski kadar, već nekoliko dobrih igrača koji su ih i doveli do finala Koneferencijske lige koju su i osvojili i kasnije do finala Europa Lige. Da se razumijemo, ja Mourinha ne želim u Bayernu, nego ovo je da se dokaže poenta. Nema ništa bez ulaganja, uz trenera koji zna šta radi naravno. Alonso je mačak u vreći, sličan hajp je bio i oko Nagelsmanna, wunderkind ovo ono. A znamo kako je na kraju sve završilo. Treba donijeti odluku na većem uzorku, a ne tjerati trenera koji je u klubu manje od godinu dana, a da nije dobio ni poštene šanse.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.