FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 18 mar 2011, 19:14

reds je napisao/la:Ma protiv Shakhtara neće biti problema. ;)

Imaju dobru ekipu,sigurno da neće u ovaj dvomeč ući sa bijelom zastavicom ali već u 1.duelu na Nou Campu Barca bi trebala riješiti pitanje prolaska dalje.

Nego interesuje me Abidal,kakvo je stanje ? :(
Operisan je juce,dobro je sve proslo,ocekuje se da vec naredne sedmice napusti bolnicu :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 mar 2011, 19:15

Sve mi je jasno, al' da su igrači zasićeni "El Clasica"?! :lol:

Citiraću Slavena Bilića:"Ova Barcelona može izgubiti samo od jedne ekipe. Od Barcelone." Dakle, sve je jasno; ukoliko se održi ova forma, mislim da vam je zagarantovano finale, al' u finalu skoro nikad nema izrazitog favorita, jer ipak je jedna utakmica na neutralnom terenu, te svi idu sa 150% svojih mogućnosti. Tu nema popravnog, nema mjesta za greške, ma koliko bezazlene one bile.

Shakhtar je simpatična ekipa, prepuna stranaca(prvenstveno Brazilaca), koja je pokazala da i ekipe iz Istočne Evrope mogu nešto napraviti(prošle godine je CSKA napravila veliki uspjeh plasiravši se u četvrtfinale). No, tu je njihov kraj. Pep i igrači sigurno neće podcijeniti Shakhtar, a s druge strane, Ukrajinci će ući sa dosta respekta prema Blaugrani, tako da...

Po meni, najsigurnija opklada za prolaz u polufinale je Barcelona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 mar 2011, 19:17

Naravno da treba postojati određena doza straha, pa i Shakhtar je ekipa, tim koji je zasluženo ušao među 8 najboljih, 'ta nije im niko dao prolaz na lijepe oči jbt' ;)

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 18 mar 2011, 19:25

Cestitam unaprijed na prolazu, znaci slozio bih se sa Sajonijem, to je jedna onako vecini samo simpaticna ekipica sa par dobrih igraca, ali da imaju neke sanse protiv vas? Skoro nikakve, ispade da ih podcjenjujem, ali tako je.

Nego, meni je samo glupo sto cemo se najvjerovatnije sastat u polufinalu, kao sto rece Romario nece ni nama a ni vama biti lako igrati 4 utakmice protiv istog tima u samo 10-15 dana, ne ide nikako jbg. Moram priznati da me je strah, ali eto, sta se moze. Pero bueno, drzim Sahtaru fige.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 19 mar 2011, 00:11

koji isfur na izvlacenju.. cekam sa anonymous-em na skypu izvlacenje polufinala i sad ono "match 4" protiv.. ajde sad reko samo nemoj "match 2" al' jbg.. fkt steta sto nece biti el classico u finalu..

sto se tice shaktara mislim da nece biti problema.. uredu, jesmo se mucili sa njima, ali to je bila grupna faza, a tu skoro nikada nije igro najjaci sastav nit' se islo sad 100%... ovaj put ce prica biti drugacija... ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 19 mar 2011, 00:20

Cigrinski se vraca na Camp Nou :D
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 19 mar 2011, 00:25

Portillo je napisao/la:Cigrinski se vraca na Camp Nou :D
u novom starom ruhu... :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 mar 2011, 01:35

nidjo_barca je napisao/la:
reds je napisao/la:Ma protiv Shakhtara neće biti problema. ;)

Imaju dobru ekipu,sigurno da neće u ovaj dvomeč ući sa bijelom zastavicom ali već u 1.duelu na Nou Campu Barca bi trebala riješiti pitanje prolaska dalje.

Nego interesuje me Abidal,kakvo je stanje ? :(
Operisan je juce,dobro je sve proslo,ocekuje se da vec naredne sedmice napusti bolnicu :)
Da Allah da hajr al ja nisam u crnjaku ali cu vam reci vezano za taj kakrcinom. Nikako amam bas nikako nije dobro ko ga pokupi. Znam to jer mi je otac od prijatelja "otiso" i tada smo sve pratili i citali na netu i inace. Vidi - ljudi cak zamjene jetru vani (oko 300 000€) ali se vrati. Zato kazem - Molim Boga da bude dobro, ali treba sacekat, sacekat, sacekat. Nisam pesimista ali kad vidim kako neki pisu isto da je izvadio zub a ne najgori karcinom.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 19 mar 2011, 11:57

Lionel Messi
"Nikada ne bih mogao preći u Real"

"U Europi mogu igrati samo za Barcelonu", poručio je navijačima katalonskog ponosa najbolji nogometaš svijeta, Argentinac Lionel Messi.

Na upit novinara talijanskog Sky Sporta da li je ikada i pomislio o nastupanju za Real Madrid, Messi je ponudio očekivani odgovor.

"Nikada ne bih išao niti u Real niti u neki drugi klub. Nikad ne reci nikad, ali moj izbor je ostanak u Barceloni do kraja karijere. Barem kada su u pitanju europski klubovi. Možda bi mogao zaigrati u Argentini, ali europsku avanturu ću završiti u Barceloni. Moj odnos s trenerom Pepom Guardiolom je uvijek bio odličan. On je ovdje izgradio jednu ekipu punu zajedništva", rekao je Messi.

Svojedobno se Messijevo ime povezivalo s Interom, ali je Messi još jednom podvukao da ne želi napustiti Nou Camp.

"Hvala Interovom predsjedniku Massimu Morattiju na zanimanju, ali vidim se samo u Barceloni." 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 mar 2011, 12:09

Abidal će biti dobro?Nadam se da ćemo ga vidjet u idućem El Clasicu :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 19 mar 2011, 12:21

LBJ MVP je napisao/la:Abidal će biti dobro?Nadam se da ćemo ga vidjet u idućem El Clasicu :)
Bit ce ako Bog da dobro,a ova sezona je za njega gotova,nazalost. :(
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 mar 2011, 12:27

nidjo_barca je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Abidal će biti dobro?Nadam se da ćemo ga vidjet u idućem El Clasicu :)
Bit ce ako Bog da dobro,a ova sezona je za njega gotova,nazalost. :(
Šteta.Sada je ipak najvažnije da bude dobro
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 mar 2011, 13:16

Nema sanse buraz iako bi svi voljeli vidjeti Abija u najboljem izdanju. Popricaj s nekim ko je bolovo zuticu sta su bolesti jetre i vezu s vrhunskim sportom. A tek ovaj redoslijed. Zutica - ciroza jetre - karcinom jetre. Da bog da njemu zivota, a kad se vrati - dobrodosao.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 mar 2011, 14:18

Da se nama hoce Abi vratit - koji ce nam hoce/nece prepotentni. Nema on vise karakter za blaugranu. Treba ga odbit. Ko sto rekoh da se nama srcani i karakterni Abi vrati .... :cry: :cry:

ARSENAL SPREMAN PRODATI FABREGASA BARCELONI

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/ars ... loni/53721

The Punisher92
Kontakt:

Post Postao/la The Punisher92 » 19 mar 2011, 14:27

bparena je napisao/la:Da se nama hoce Abi vratit - koji ce nam hoce/nece prepotentni. Nema on vise karakter za blaugranu. Treba ga odbit. Ko sto rekoh da se nama srcani i karakterni Abi vrati .... :cry: :cry:

ARSENAL SPREMAN PRODATI FABREGASA BARCELONI

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/ars ... loni/53721
Ma kad bi tolike pare dali za njega,onda stvarno ne bi bili normalni,nema sanse da Fabregas vrijedi 45mil funti :o
znamo da nam je prioritet dobar stoper,lijevi bek i jedan napadac,mozda stoper nece ni trebati ako sve bude uredu sa Abidalom i ako bude u stanju nastaviti karijeru,a da se sad Fontas pokaze u pravom svijetlu,onda bi imali Abidala,Puyola,Piquea i Fontasa za stopere,Milita i Maksvela prodati,i dovesti jednog dobrog lijevog beka,npr Bastos ili Bale..
Eric Abidal!!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 19 mar 2011, 14:42

Ja sam uveren da cemo dovesti jedno vrhunsko pojacanje za letnji transfer period
E sad ako se lomi izmedju Fabregasa i Bale,ja bi izabrao Bale.
Jer je mladji od fabregasa 3 godine i igra poziciju koja nam vise skripi.
Onda bi Abidal preso na stopera a Millita bi prodali.
Takodje ocekujem da Thiago predje u prvi tim i to je dovoljno.
Mozda Bojana dati na pozajmicu a dovesti nekog jeftinog napdaca,ali to samo u slucaju da se ne dokaze do kraja sezone.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 19 mar 2011, 15:40

za Abidala se jos uvijek nista ne zna, operacija je uradjena bez problema, udstranjen je tumor, i sad koliko ja kontom u narednih nekoliko dana doktori ce utvrditi dal je dobrocudni ili onaj drugi ne daj Boze. ako bude dobrocudni, u sta se svi nadamo, onda ce se oporaviti brzo i nece mu zivot i zdravlje biti u pitanju, morat ce jos neko vrijeme biti u bolnici i na kontroloma sigurno, i onda se moze polako vratiti treninzima vjerovatno, al mislim da nema sanse da ubrzo zaigra jer treba vremena da vrati snagu potrebnu za utakmice, jer nije isto obicnom covjeku i profesionlnom sportisti se oporaviti, tako da vjerujem i ako sve akobogda bude dobro da nece moci zaigrati do kraja sezone, i bolje je da nista ne rizikuje, neka se fino odmori sve tamo do avgusta, pa ona lagano pripreme i igrat ce nadamo se od pocetka naredne sezone. Klub ce mu produziti ugovor bez obzira na sve i to je nas Abi sigurno i zasluzio, ako i ne bude igrao neka prima finu platu jer to je i zasluzio.

moze se naravno desiti da se ispostavi kako ovaj tumor nije uopste opasan, pa da se i brze vrati u top formu, pa bi onda mogao zaigrati mozda i za nekih mjesec dana, al to je nebitno, samo je bitno da nije zlocudni i da se ne siri.

sto se tice ovoga da je arsenal spreman prodati Fabregasa, naravno da je spreman sad kad je Fabregas pao u formi totalni, i fizicki i psihicki je dosta slabiji i htjeli bi se sigurno rijesiti ga i uzeti ogromnih 50 miliona, ali ja se nadam da rossel nece biti lud i platiti toliko, jer niti nam treba toliko niti vrijedi toliko. Nemam nista protiv njegovog dolaska, ali samo u slucaju da kosta 20 i koji milion plus mozda bojan, afelay ili neki nas igrac, jer ako on dodje imat cemo mozda i viska igraca u sredini, a tu je i Tiago kojem se mora dati prilika, i sad dati puno para za njega, a odbrana nam skripi, bilo bi glupo.

u situaciji u kakvoj jesmo, naravno da je puno logicnije dovesti bale-a ili nekog drugog vrhunskog lijevog beka, zavisno od situacije s Abidalom dovest stopera ako nedo bog ova bolest ga udalji s terena zauvijek, te jos jedan napadac umjesto bojana.

dakle lijevi bek, stoper ak ne bude abidala, i jos jedan napadac, to su tri pririteta i svaki je prioritetniji od dolaska Cesca, ako je stalo pepu da ga dovede, i ako je njemu stalo da dodje, treba poslati ponudu neku normalnu, a ako budu htjeli 50 miliona, nek se hebu onda i neka ga prodaju kome hoce
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 mar 2011, 15:47

Ne znam sto potencirate Bejla na lijevom boku...posebno ako Alves produzi ugovor,ne vidim kako mogu toliko ofanizivni bekovi igrati zajedno...posebno ako se zna da Bajl citavu godinu igra krilo i sumnjam da moze i igrati odbranu,i kada je igrao beka bio je nesto kao Marcelo(proslogodisnji,ovaj je malo bolji :) )
A na kraju takvog talentovano krilo ogranicit da igra samo beka je grehota..
stopera prvo dovesti koliko kosta a onda ostalo,ako bude bude...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 19 mar 2011, 15:57

Raul_64 je napisao/la:Ne znam sto potencirate Bejla na lijevom boku...posebno ako Alves produzi ugovor,ne vidim kako mogu toliko ofanizivni bekovi igrati zajedno...posebno ako se zna da Bajl citavu godinu igra krilo i sumnjam da moze i igrati odbranu,i kada je igrao beka bio je nesto kao Marcelo(proslogodisnji,ovaj je malo bolji :) )
ma i za njega bi prelazak u Barcu bio bingo, vodio bi se mozda kao lijevi bek, ali 95 posto vremena bi igrao kao lijevo krilo u nasoj igri, i jos bi imao puno prostora da pokaze sta zna, on je idealan tip igraca za tu poziciju za nsu igru, boljeg na svijetu trenutno nema i zato potenciramo njegov dolazak, koji se naravno i ne mora desti, ali bilo bi lijepo da se desi.

U nasoj ovoj igri i Marcelo bi bio sjajan, samo opet je Bale tu puno jaci, snazniji, brzi, opasnije itd. Nema tu nikakvih problema sto bi i alves i on bili zajedno u ekipi, i sad tako igramo, adriano i maxwel isto idu puno naprijed, samo sto nisu ta klasa. To su Pepove zamisli koje vidimo na terenu, kad imamo loptu, bekovi se transformisu u krila, a zadnji vezni Segio se transformise u stopera, i onda igramo sa tri stopera koji sprecavaju kontru, a ako loptu izgubimo brzi bekovi se brzo vracaju u odbaranu i to sjajno funkcionise. Vecina protivnika protiv Barce igra tako da naguraju igrace u sredini kako bi zaustavili nase napadace i xavija i iniestu, pa je onda dosta prostora po stranama, i da bi mogli biti efikasni protiv tako postavljenog protivnika, ti nasi bekovi, tj krila, moraju biti maximalno dobri jer oni u vecini slucajeva i lome protivnicke odbrane
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 19 mar 2011, 16:11

Romariooo je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Ne znam sto potencirate Bejla na lijevom boku...posebno ako Alves produzi ugovor,ne vidim kako mogu toliko ofanizivni bekovi igrati zajedno...posebno ako se zna da Bajl citavu godinu igra krilo i sumnjam da moze i igrati odbranu,i kada je igrao beka bio je nesto kao Marcelo(proslogodisnji,ovaj je malo bolji :) )
ma i za njega bi prelazak u Barcu bio bingo, vodio bi se mozda kao lijevi bek, ali 95 posto vremena bi igrao kao lijevo krilo u nasoj igri, i jos bi imao puno prostora da pokaze sta zna, on je idealan tip igraca za tu poziciju za nsu igru, boljeg na svijetu trenutno nema i zato potenciramo njegov dolazak, koji se naravno i ne mora desti, ali bilo bi lijepo da se desi.

U nasoj ovoj igri i Marcelo bi bio sjajan, samo opet je Bale tu puno jaci, snazniji, brzi, opasnije itd. Nema tu nikakvih problema sto bi i alves i on bili zajedno u ekipi, i sad tako igramo, adriano i maxwel isto idu puno naprijed, samo sto nisu ta klasa. To su Pepove zamisli koje vidimo na terenu, kad imamo loptu, bekovi se transformisu u krila, a zadnji vezni Segio se transformise u stopera, i onda igramo sa tri stopera koji sprecavaju kontru, a ako loptu izgubimo brzi bekovi se brzo vracaju u odbaranu i to sjajno funkcionise. Vecina protivnika protiv Barce igra tako da naguraju igrace u sredini kako bi zaustavili nase napadace i xavija i iniestu, pa je onda dosta prostora po stranama, i da bi mogli biti efikasni protiv tako postavljenog protivnika, ti nasi bekovi, tj krila, moraju biti maximalno dobri jer oni u vecini slucajeva i lome protivnicke odbrane
PS:Pa vise puta su zajedno igrali i Andriano i Alves,koji su obojica ofanzivni bekovi,pa je bilo dobro.
Nzn sto onda nebi mogao da igra i Bale?
MVP - Messi-Villa-Pedro

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.