Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Mahmurluk
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Mahmurluk » 15 jan 2024, 08:23

Fagus501 je napisao/la:
14 jan 2024, 23:38
Moglo se dosta toga uraditi 2013 smo imali Svjesko za juniore momci su bili dobri Hrvaske vršnjake su pobjeđivali.Trebalo je njiha 80 posto tada baciti u vatru danas bi imali po 31 32 godine uz njiha ubacivati mlaze potencijale napravilo bi se nešto.Nego daj Prcea,Terzu i take do 44 godine zato danas imamo ovu blamažu hrvaska se riješila Balica sa33 god mi nemozemo Terze sa 45 god i nešto bi tjeli.Sa nule se treba krenuti staviti juniore i ne tražiti ništa 5 godina rezultat će doći i danas guraju debile Hercega,Mandica,Rižu Hamidovica daje ima se 5 godina staza probaj kakvog juniora vidiš da pojma nemaju
Svjetsko prvenstvo 2013. godine iskorišteno je za bogaćenje i punjenje vlastitih dzepova! Odavno ovdje nema rukometa, što je izmedju ostalog i vidljivo.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 15 jan 2024, 09:03

Eto navedi mi ta tri igraca koje bi mogli zaganjati.
Zna se čiji je to posao da traži igrače kako više nikada ne bi doživjeli ovakve blamaže , do nedavno smo uvijek imali makar 1-2 naturalizovna igrača , zadnji je bio mislim Tarabochia koga je Dragan Marković u Poljskoj trenirao i dogovorio , tu da ima volje prvo bi se otišlo u NEXE i provjerilo jer su im igrači za naš pojam svemirski brod , tu je Melić , već je prošlo 3 god od zadnjeg nastupa za Crnu Goru , dobro za njeg je sada vjerovatno kasno , ali još ima igrača kao npr Lovro Jotić kojem je vjerovatno isto prošlo dovoljno godina od zadnjeg nastupa za Hrvatsku i mnogi drugi i onda dalje prečešljati sve lige od Njemačke , Francuske , Austrije , Poljske itd itd .

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 jan 2024, 09:37

a gdje je onaj igrac sto je igrao za bugojno gdje vec sto je po 30 trpao po utakmici
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 15 jan 2024, 09:37

Bilo je uvjek dobri igrača većina nikada nije dobila priliku jedan Melic svjeska klasa nije mogao pored nekakvog Jaskica tada.Taki je bilo dosta i dan dan problem je pogrešna selektiranje i previše prostora nekim igračima.Jedan propalitet Ovcina igro 10 12 godina,Mandic 10 god,pivot Buric 10,Hamidovic 6god,Herceg 6 god Itd jarane mjenjaj vidi budala da neznanju Davidovic preko koga on upade.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 jan 2024, 10:19

Kakva je jbt ova gruzija kad smo mi favoriti
=\_1921_/=

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jan 2024, 10:32

Ako neutralisu nasi Tskhovrebadzea i Arsenashvilija, mozemo se nadat necemu. Nisam vjerovao da cu ovo ikad reci. :lol:

Ali mislim da ih dobijamo danas. :bih: :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 jan 2024, 11:10

invincible1921 je napisao/la:
15 jan 2024, 10:19
Kakva je jbt ova gruzija kad smo mi favoriti
Jednostavno loši. Pisao sam već o tome, ali oni nisu trebali ni igrati kvalifikacije, upali su tamo zbog suspenzije Rusije i Bjelorusije. U predkvalifikacijama su ispali od Finske. Kvalifikacije su preživjeli na temelju +14 pobjede nad Litvanijom. Tako da, znaju uzeti te ekipe srednjeg ranga, gdje sada spadamo i mi, ali su za ovaj nivo loši, lošiji od nas. Za Euro 2022. su ispali u predkvalifikacijama od Kipra, a za Euro 2020. od Italije i Luksemburga. Zapravo, posmatrano tako, oni odavno nisu uopšte ni igrali kvalifikacije za Euro i SP jer ne mogu proći predkvalifikacije.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 15 jan 2024, 11:11

Gruzija bolje trci od nas ako igrali kao protiv Holandije dobit će nas 4 5 razilke,imaju lošiju odbranu od nas bolju tranziciju i napad.Sad ako naši umrtve igru i golman sve pokupi imamo šanse mada pobjeda protiv njih ništa ne znaci i onu su ovdje zato sto su ih Madzari pustili utaknicu kao i nama komšije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jan 2024, 11:36

Fagus501 je napisao/la:
15 jan 2024, 11:11
Gruzija bolje trci od nas ako igrali kao protiv Holandije dobit će nas 4 5 razilke,imaju lošiju odbranu od nas bolju tranziciju i napad.Sad ako naši umrtve igru i golman sve pokupi imamo šanse mada pobjeda protiv njih ništa ne znaci i onu su ovdje zato sto su ih Madzari pustili utaknicu kao i nama komšije.
Pa dobro, nije sad da ne znaci nista. Pobjednik je nositelj u barazu za SP, mada smo i mi goli qrc sto se tice igre. Ne znam ko ce biti nenositelj u barazu, ako neko zna nek napise.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 jan 2024, 11:40

ako ce sve ostati isto pobjedom,bolje da nas i oni nabiju dvocifernom razlikom
Yugoslav First League:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jan 2024, 11:50

donDondon je napisao/la:
15 jan 2024, 11:40
ako ce sve ostati isto pobjedom,bolje da nas i oni nabiju dvocifernom razlikom
Ma jasta ce nego ostati. Mora se nesto drasticno promijeniti, pa da neko skonta da je najbolje neki sistem napraviti, uz ulaganja. Pogotovo jer je rukomet prejeftin sport.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 15 jan 2024, 12:00

DamirT je napisao/la:
15 jan 2024, 11:36
Fagus501 je napisao/la:
Pa dobro, nije sad da ne znaci nista. Pobjednik je nositelj u barazu za SP, mada smo i mi goli qrc sto se tice igre. Ne znam ko ce biti nenositelj u barazu, ako neko zna nek napise.

Mislim da najlosiji treci nece biti nositelj, tako da nama igra ili da ubijemo Gruziju golemo ili da dobije tipa Makedonija Svicarsku (a mi da dobijemo recimo 7). Isto tako i Grcka da dobije Cesku.....ili u nekom scenariju, odgovara remi Grcke i Ceske.

Ako grijesim, ispravite me.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 jan 2024, 12:18

EastwichTown je napisao/la:
15 jan 2024, 09:03
Eto navedi mi ta tri igraca koje bi mogli zaganjati.
Zna se čiji je to posao da traži igrače kako više nikada ne bi doživjeli ovakve blamaže , do nedavno smo uvijek imali makar 1-2 naturalizovna igrača , zadnji je bio mislim Tarabochia koga je Dragan Marković u Poljskoj trenirao i dogovorio , tu da ima volje prvo bi se otišlo u NEXE i provjerilo jer su im igrači za naš pojam svemirski brod , tu je Melić , već je prošlo 3 god od zadnjeg nastupa za Crnu Goru , dobro za njeg je sada vjerovatno kasno , ali još ima igrača kao npr Lovro Jotić kojem je vjerovatno isto prošlo dovoljno godina od zadnjeg nastupa za Hrvatsku i mnogi drugi i onda dalje prečešljati sve lige od Njemačke , Francuske , Austrije , Poljske itd itd .
onda se slazemo u potpunosti, to su sve donekle igraci koji imaju veze sa nama za mene je naturolizovani igrac znacio ovo sto mali Anadin igra za Qatar.

Slazem se da bi tako itekako jak tim skupili od tih igraca iz drugog plana. Samo sto ja nisam brojao da Sutona kao stranca jel ga je napravio Bosanac :D

Bilo bi to brate moj tri koplja bolje. Od tih bekova samo dovesti nase izvorno i na konju si: Suton, Vistorop, Hrstic i to je to.

Bila je nedavno za nekog Kubanca prica na desnom krilu zna li neko sta tu bi
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 15 jan 2024, 12:35

"Ta naturalizacija bi se mogla sprovesti tako sto bi u nasu ligu dosli neki igraci kojima bi onda bili dati papiri, ne vidim drugi realan nacin kad smo mi u pitanju"

To je u rukometu daleko prostije nego u kašarci ili fudbalu.Potrebna je neka veza igrača sa BiH i da je proteklo 3 godine od poslednjeg nastupa za neku selekciju.Nekada davno, Zlatko Marić kao direktor i Sead Hasanefendić kao selektor, kad su uvidjeli da u domaćoj ligi i inostranstvu nema nekog potencijala, u reprezentaciju su doveli Damira Radončića-crnogorac, Vladimira Počuću-srbin kasnije igrao ponovo za Srbiju, Vladana Krasavca-srbin, Marka Dobrkovića-crnogorac, žena mu bila bosanka, Zorana Martinovića-jedini od pobrojanih igrao u Bih-Borac Bl...Imenovani su uz Maglajliju, Sirću, Šumana...igrali onaj čuveni baraž kad je Danska dobijena sa 21.20.Znači, ako se ima vizija i ideja može se doći do igrača koji imaju neki vid konecije sa BiH.Može se ono ići i tim drugim putem, kroz radikalno podmlađivanje čekati generaciju koja će imati potreban kvalitet da igra velika takmičenja, ali to je dug proces i podrazumjeva odsustvo sa velikih takmičenja godinama, a pitanje je da li kod nas uopšte ima neko ko bi taj sistemski posao proveo, kako u finansijskom tako i u organizacijskom smislu.Puno je bolji ovaj instant put-naturalizacija jer se kroz njega dolazi do prosječne reprezentacije koja igra na EP i SP, a uz bilo kakav napredak omladinskih selekcija i klubova, očekivati malo veću produkciju igrača za A tim.Na kraju krajeva, ponajbolji bekovi koji su igrali za BiH u posleratnoj istoriji bili su naturalizovani-Zoran Martinović, Damir Radončić i Nikola Prce-rođen u Čapljini ali naturalizovan-vraćen nakon proteka 3 godine od zadnjeg nastupa za Hrvatsku.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 jan 2024, 12:48

djonla je napisao/la:
15 jan 2024, 12:00
DamirT je napisao/la:
Fagus501 je napisao/la:

Mislim da najlosiji treci nece biti nositelj, tako da nama igra ili da ubijemo Gruziju golemo ili da dobije tipa Makedonija Svicarsku (a mi da dobijemo recimo 7). Isto tako i Grcka da dobije Cesku.....ili u nekom scenariju, odgovara remi Grcke i Ceske.

Ne griješipš, u biti to je to.
Nenositelju u baražu su pobjednici predkvalifikacija:
Belgija-Italija
Estonija-Ukrajina
Slovačka-Izrael
Finska-Litvanija
I 6 posljednjeplasiranih ekipa u grupama na Euru, te najlošija trećeplasirana.

Teško mi možemo sad već izbjeći to da smo najlošiji trećeplasirani. Recimo, najjednostavnija opcija bi bila da mi dobijemo Gruziju, a da remiziraju Česi i Grci. Sve druge varijante iziskuju pobjedu nad Gruzijom od barem 7 razlike (na primjer, da Grčka dobije Češku, a da je naša pobjeda za 7 golova veća nego njihova ili Poljska Farane, a da je naša pobjeda za 8 veća nego njihova, ili Makedonija Švicarsku, a da je naša pobjeda za 7 veća nego njihova).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jan 2024, 12:50

djonla je napisao/la:
15 jan 2024, 12:00
DamirT je napisao/la:
Fagus501 je napisao/la:

Moguce je i to. Ja sam procitao nedavno negdje da ce treceplasirani biti nositelji u barazu. Mada da nam je pobijediti danas, pa onda sta bude bit ce :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 jan 2024, 12:51

Volim kad unaprijed razmisljamo o kalkulacijama za pretkvalifikacije, a pri tome jos nismo pobjedili Gruziju.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 jan 2024, 12:57

ovisnik je napisao/la:
15 jan 2024, 12:35
"Ta naturalizacija bi se mogla sprovesti tako sto bi u nasu ligu dosli neki igraci kojima bi onda bili dati papiri, ne vidim drugi realan nacin kad smo mi u pitanju"

To je u rukometu daleko prostije nego u kašarci ili fudbalu.Potrebna je neka veza igrača sa BiH i da je proteklo 3 godine od poslednjeg nastupa za neku selekciju.Nekada davno, Zlatko Marić kao direktor i Sead Hasanefendić kao selektor, kad su uvidjeli da u domaćoj ligi i inostranstvu nema nekog potencijala, u reprezentaciju su doveli Damira Radončića-crnogorac, Vladimira Počuću-srbin kasnije igrao ponovo za Srbiju, Vladana Krasavca-srbin, Marka Dobrkovića-crnogorac, žena mu bila bosanka, Zorana Martinovića-jedini od pobrojanih igrao u Bih-Borac Bl...Imenovani su uz Maglajliju, Sirću, Šumana...igrali onaj čuveni baraž kad je Danska dobijena sa 21.20.Znači, ako se ima vizija i ideja može se doći do igrača koji imaju neki vid konecije sa BiH.Može se ono ići i tim drugim putem, kroz radikalno podmlađivanje čekati generaciju koja će imati potreban kvalitet da igra velika takmičenja, ali to je dug proces i podrazumjeva odsustvo sa velikih takmičenja godinama, a pitanje je da li kod nas uopšte ima neko ko bi taj sistemski posao proveo, kako u finansijskom tako i u organizacijskom smislu.Puno je bolji ovaj instant put-naturalizacija jer se kroz njega dolazi do prosječne reprezentacije koja igra na EP i SP, a uz bilo kakav napredak omladinskih selekcija i klubova, očekivati malo veću produkciju igrača za A tim.Na kraju krajeva, ponajbolji bekovi koji su igrali za BiH u posleratnoj istoriji bili su naturalizovani-Zoran Martinović, Damir Radončić i Nikola Prce-rođen u Čapljini ali naturalizovan-vraćen nakon proteka 3 godine od zadnjeg nastupa za Hrvatsku.
opet se ponavljam do mene je.
za mene je naturalizovan igrac stranac, a ne neko ko ima durektnu vezu sa BiH, po tome onda Hrvati decenijama imaju po 4,5 naturalizovanih igraca.

kako god to je najbolja opcija po mom misljenju jel talenta nekog pretjeranog nemamo, mediji da malo izvrse pritisak vjerujem da bi dva tri direktna razgovora puno toga rjesila.
pa na kraju krajeva ako iko ima razloga da naturalise to smo mi jel nam Hrvati kupe kajmak godinama, cak “Bosnjaci” jedva cekaju zaigrati za drugu selekciju
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 jan 2024, 14:12

vise bih volio da nas gruzija odluci od rukometa nego da ih dobijemo pa da pricamo tek se upalila masina
Yugoslav First League:

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 15 jan 2024, 14:31

Čitav život vam neke kalkulacije i barazi ko skim hocel nas zapast najgori koće nam Dat bod dva,eto pustili su nam ljudi da idemo i šta smo uradili bruka i sramota.Crnagora ne radi kalkulacije isto im je s kim god igraju svjesni su ako dobiju Island ili Madzare ice dalje izgubili su po jedan nesretno,da su prošli opet bi ih čekao neko od ovih u drugoj fazi takmičenja.Ako imaš kvalitet ne trebaš se nikoga bojati i birati grupe

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.