FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
42
16%

Ukupno glasova: 258

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 13 jan 2024, 20:38

MojaMalenkost je napisao/la:
13 jan 2024, 20:36
U juniorima ima potencijala samo ih se mora gurnuti minimalno 2-3 u prvih 11. Ni jedan junior ne smije biti sam iz svoje generacije jer ce ga pojesti trema i pritisak. Sa jednim-dvojicom suigraca iz svoje generacije bi to bila druga prica bar kada je psiha u pitanju.
Svaka cast, ovo je tacno.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 13 jan 2024, 20:46

Opasno se pojedinci igraju sa statusom kluba znaci milion km za pojacanja je trebalo biti spremno za 6 7 igraca a ne suplja prica i dovodenje amatera kao prethodnih 5 6 god gdje ce se desiti 1 Santos ili slicno

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 13 jan 2024, 20:56

Pa i Bruno kaze da je iznenadjen sto igraci nisu izdrzali treninge

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 13 jan 2024, 20:57

Malo me brine situacija sa Boljevićem, od njega baš puno očekujem, nadam se da će biti spreman da što prije uleti u ekipu i da prođe pripreme, mislim da bi on mogao biti naš ključni igrač u drugom dijelu sezone.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 jan 2024, 21:05

muharemovicdzelo je napisao/la:
13 jan 2024, 20:57
Malo me brine situacija sa Boljevićem, od njega baš puno očekujem, nadam se da će biti spreman da što prije uleti u ekipu i da prođe pripreme, mislim da bi on mogao biti naš ključni igrač u drugom dijelu sezone.
Cuo sam da Boljevic ima diskus herniju. Ne znam koliko je tacno.
Pročepit će negdje.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 13 jan 2024, 21:17

13 jan 2024, 20:36
U juniorima ima potencijala samo ih se mora gurnuti minimalno 2-3 u prvih 11. Ni jedan junior ne smije biti sam iz svoje generacije jer ce ga pojesti trema i pritisak. Sa jednim-dvojicom suigraca iz svoje generacije bi to bila druga prica bar kada je psiha u pitanju.
Upravo.
Efendic, Semdin, Alagic i Šabić su trenutno fizicki, a Boga mi i znanjem (barem to nije teško), itekako fizicki konkurentni da se potuku sa seniorima za mjesto u timu.
Naravno, treba ih postepeno uvoditi, više njih ubacivati radi samopouzdanja, dozirati im minutazu, da proju dvije pripreme sa seniorima...
Posebno je zamimljiv Alagic, fizicki solidan, ima znanja, dobar u duelu i beskompromisan, zadnji vezni, pozicija koja nam najvise skripi.
Fočo nije potpisao iz kadeta, on je, kako kažu, najperspektivniji igrač iz kadeta, fizicki jak, dominantan u sredini terena.
S druge strane, Džafo je fizicki nejak, ali itekako ima njuh za gol, trpa li trps, valjda nadodje što se tiče i fizike, još je mlad

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 13 jan 2024, 21:19

13 jan 2024, 21:05
muharemovicdzelo je napisao/la:
13 jan 2024, 20:57
Cuo sam da Boljevic ima diskus herniju. Ne znam koliko je tacno.
Nazalost, tako kažu.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 13 jan 2024, 21:28

Sa diskus hernijom ne možeš do ćenife doći,čovjek igrao u Izraelo prije nas,ovde normalno radio dok nismo prešli na plastiku,kad mu se živac uklještio.
Sličan problem ima i Coca čim dođe na plastiku ima problem sa mišićem.
Brohra ribo se...

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 13 jan 2024, 21:41

Kad pomisliš da ne može biti gore, oni nas uvjere da može. Ovolika nesposobnost u Klubu odavno nije bila, od upravljačkih struktura pa do igrača a traje godinama. Imenuješ "karikaturu" iz Londona za predsjednika kluba, isprosipao nas frajer samo tako. Možemo pripisati pod "traženje slamke spasa" ili "daj šta daš". Zatim se pronađe generalni sponzor koji nam potraje k'o prosječna plata jednoj četveročlanoj porodici. Izgradnja i puštanje u funkciju jedne biletarnice nam traje godinu dana, megaprojekat šta ćeš. Vrhunac pitanje strateškog partnera. Godinu dana se vode sastanci, razgovori, pregovori, proglase čovjeka strateškim partnerom i - ništa. Onda potpišeš sporazum sa Arapima koji je propao čak i za naša očekivanja brže od očekivanog. Pa ljudi moji nijednu jedinu "veću" odluku nisu u stanju donijeti na ispravan način.

Ja se pitam kakav je osjećaj našeg sportskog direktora kad sa tribina ili pored aut linije gleda predstave "pojačanja" koje je doveo. Ni grižnje savjesti ni obraza reklo bi se, jer da ima ovo, sam bi odstupio sa ove pozicije. Ne uzimam u obzir javne nastupe gdje je petljao, da ne kažem lagao. Dovesti u ekipu ovoliki škart za kratko vrijeme je veliki uspjeh. Manite se priča oko para. Da su omladinci igrali umjesto njih, imali bi i više bodova a i više bi uštedjeli jer eto to nam je i cilj bio. Veliko razočarenje moj Bekriću.

Pozitivno sam se iznenadio imenovanjem Akrapovića za trenera. Bolji od prethodnika u svakom smislu ali to mu neće ništa značiti sa ovim trenutnim igračima. Neka nam je Bog na pomoći i Bruni i nama navijačima.

UČLANI SE, OBAVI SVOJU NAVIJAČKU DUŽNOST! VOLIM TE ŽELJO
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 13 jan 2024, 21:41

Trenutno imamo odličnu generaciju i juniora i kadeta, nadam se da ćemo to znati iskoristiti. Normalno da toj djeci treba još rada i odricanja, materijala ima sigurno.

Činjenica je da smo igrali ponajbolji ako ne i najbolji fudbal dok su naša djeca bila tu.

Nadam se da ćemo bar dvojicu uspjeli afirmirati (pored Jabera) do kraja sezone. Znajući nas, to neće biti slučaj, ali nadam se da je bar trener vidio ako drugi nisu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 13 jan 2024, 22:22

Samo zamjeniti danasnju prvu postavu sa prvom postavom juniora.

Ko nije bio propustio je fudbalsku poeziju danas..

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 13 jan 2024, 23:14

Ima dobar kiropraktičar u Zenici, Ermin Hamzić, koji rješava i diskus herniju

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 13 jan 2024, 23:18

Mi ocito nismo svjesni kolko je ozbiljna situacija, pa ako ne dovede rumeni 3-4 pojacanja, al bas pojacanja, koji ce biti medju 11 , ja nas vidim vec protiv Celika u Zenici..

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 13 jan 2024, 23:47

Ako napunimo Grbavicu protiv zrinje i uzmemo tri boda, pola posla smo s tim napravili. Isto tako ako prva tri kola krenu nizbrdo moze svasta biti do kraja.

Nase je da dodjemo na stadion bar da pokusamo dati promil snage igracima i podrsku treneru koji je hvala.bogu realan i hoce reci objektivno neke stvari bez zavlacenja.

Potrebno je dosta rada sad ali i nase podrske.

Ova instruisana psovanja i pljuvanje po bekricu se izlizalo i ne bi me cudilo da su neki menadzeri to pokrenuli kako bi mogli ubacivati svoje neke u klub. Ne kazem da su sad nesto bolji igraci ali bar ima neki filter.

Akrapovic rece sam da ga je Bekric prvi kontaktirao, zadovoljni ste trenerom al vam je Bekric i dalje prelos, hajmo biti malo realni. Nit sam za Bekrica niti protiv ali ruku na srce doveo je trenera (koji ako se ne pokaze opet ce biri pljuvacina po bekricu i treneru). Doveo je Ovcinu, Boljevica i Selimovica pa i Cosica koji se nije pokazao. Turanjanin je bio jedan od boljih juniora prije par godina. Prije toga je doveo Santosa, Hodzica, Amoaha i mnoge druge. Nije sve crno kako pisete. Imao je i greski, ali ne znam sta hocete vi u ovoj situaciji, koga da dovedemo? Ja sam uvjeren da mnogi i ne zele igrati kod nas i ako im.se ponudi ista plata kao u nekom drugom timu jer ce kod nas imati duplo veci pritisak koji ce ih vrlo vjerovatno pojesti i unistiti im tu neku njihovu karijeru.

Okrenimo se mi tome da damo podrsku kad je vec ovako kako jeste.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 jan 2024, 23:48

Meraak1921 je napisao/la:
13 jan 2024, 23:18
Mi ocito nismo svjesni kolko je ozbiljna situacija, pa ako ne dovede rumeni 3-4 pojacanja, al bas pojacanja, koji ce biti medju 11 , ja nas vidim vec protiv Celika u Zenici..
Doveo si trenera koji bi mozda uradio nesto dobro s ekipom u iole ozbiljnom klubu.

Valjda su mu obecali pojacanja (ne prinove), inace sa ovom ekipom i jos nije radio u BiH nikad, idemo u federalku.
Ono bez praviH pojacanjaaaa smo samo bacili pare na trenera.

Povedi nas Bekrija legendo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 14 jan 2024, 01:31

Izudin Cavalic priključuje se Želji na pripremama...
Trenutno nastupa za Gornji Rahić, karijeru počeo u Budućnosti iz Banovića, ubi nas Bekrija ovim seljacima iz okoline Tuzle i same Tuzle.
slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 14 jan 2024, 01:33

Novi igrač na Grbavici ?
Navodno će nas pojačati Obren Cvijanović.
slika

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 14 jan 2024, 01:36

Pročitao na onoj fb stranici "transfer romours BiH"
Tako da vjerujem da nije tačno :rol:

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 14 jan 2024, 11:08

Mamba21 je napisao/la:
14 jan 2024, 01:31
Izudin Cavalic priključuje se Želji na pripremama...
Trenutno nastupa za Gornji Rahić, karijeru počeo u Budućnosti iz Banovića, ubi nas Bekrija ovim seljacima iz okoline Tuzle i same Tuzle.
slika
Ma neka dovode i ovakve, zna se i s njima ubosti. Samo ovakvi ne mogu biti neko od koga ocekujes da ce podici kvalitet i uciniti nas konkurentnijim. Ako cemo se "pojacavati" samo sa ovakvima onda mi ocigledno pravimo ekipu za federalnu ligu i vec smo se predali.
Pročepit će negdje.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 14 jan 2024, 12:31

Hahahhahaha Obren Cvijanovic

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.