Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

CAZIN
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la CAZIN » 13 jan 2024, 22:59

Samo pitanje kako je moguće da niko iz Izvidjaca nije dobio poziv na siri spisak ako nista a ljudi su jedini kod nas u ligi koji pokusavaju igrati moderni rukomet?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 jan 2024, 23:01

Pensioner26 je napisao/la:
13 jan 2024, 22:35
slika

Ovaj gdje god se pojavi donese nam taksirat.
Mozda je Buric mislio na ovog selektora,koliko SDPeovaca ima u reprezentaciji :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 13 jan 2024, 23:03

CAZIN je napisao/la:
13 jan 2024, 22:59
Samo pitanje kako je moguće da niko iz Izvidjaca nije dobio poziv na siri spisak ako nista a ljudi su jedini kod nas u ligi koji pokusavaju igrati moderni rukomet?
Svi koji vrijede igraju za mlade ili se nadaju A selekciji Hrvatske.Čak ni oni što igraju za kadete i juniore Izviđača, a nisu pozvani sa hrvatske mlađe selekcije ne žele da se odazivaju na pozive BiH.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 13 jan 2024, 23:03

Kako su ovi invalidi uopste dosli do EP.

Sta je sa onim malim Vuksicem,najjači igrac u kvalif a sad ga nema ?
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jan 2024, 23:25

Ma nema, moramo imati jedan "nas" klub koji ce uzimati perspektivne igrace iz cijele BiH, uz mladje skolovanije trenere naravno. Nebitno je li to Bosna, Maglaj, Sloboda, Gracanica. Sto je najgore, nije skup sport uopste. Uz malo veca ulaganja, mozemo kupiti kajmak (igrace) za nekoliko godina. Dzaba ovaj Izvidjac kad niko nece da igra za nas. Radije nece ni igrati nikako za reprezentaciju Hrvatske, nego kod nas da budu u timu. Isto to i za one iz RS-a.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 13 jan 2024, 23:28

Mi se bezveze i mucimo igdje plasirati kad smo kanta za nabijanje u bilo kojem sportu. Tako i u fudbalu nedaj Bože da odemo na EP, ljudi bi nam po 5,6 golova slozili za poluvrijeme ko Portugalci u Zenici. Pa onda molis Boga, da popuste u drugom poluvremenu.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 13 jan 2024, 23:42

DamirT je napisao/la:
13 jan 2024, 23:25
Ma nema, moramo imati jedan "nas" klub koji ce uzimati perspektivne igrace iz cijele BiH, uz mladje skolovanije trenere naravno. Nebitno je li to Bosna, Maglaj, Sloboda, Gracanica. Sto je najgore, nije skup sport uopste. Uz malo veca ulaganja, mozemo kupiti kajmak (igrace) za nekoliko godina. Dzaba ovaj Izvidjac kad niko nece da igra za nas. Radije nece ni igrati nikako za reprezentaciju Hrvatske, nego kod nas da budu u timu. Isto to i za one iz RS-a.
Samo ozbiljan klub ili više njih mogu podići kvalitet i stvarati igrače.Trenutno su takva ulaganja u rukomet da našu ligu niko ne prati, što za posljedicu ima da klubovi igraju 10-tak godina sa istim rosterom jer se niko ne prodaje i igrači godinama igraju u klubu, mladi igrači od njih ne mogu dobiti šansu, napuste rukomet /posao ili studije/ i krug se završava.Da je veća kvaliteta, igrači bi se prodavali vani i otvarali mjesta za mlađe igrače i onda bi se i reprezentacija punila brže i sa kvalitetnijim igračima.Sloboda je polako krenula nekim pozitivnim pravcem, solidno ulaže i ako se ulaganja budu povećavala iz godine u godinu, mogla bi postati taj klub u koji bi se slivali potencijalni reprezentativci.Nažalost, ostali Konjuh, Gračanica,Krivaja, Maglaj...slabo ulažu i nema fluktuacije igrača.Velika je šteta što Bosna Visoko tavori, jer je u posleratnom periodu dala najviše reprezentativaca, u Visokom ljudi vole i poznaju rukomet, to im je sport br.1, imaju solidne uslove i što je najbitnije imaju masovnost djece i znaju napraviti školovanog igrača.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jan 2024, 23:51

ljevak je napisao/la:
13 jan 2024, 21:40
Raonffa je napisao/la:
13 jan 2024, 21:23
ovisnik je napisao/la:
13 jan 2024, 20:29
Loša utakmica, ništa nije štimalo od samog početka, slaba energija u odbrani, bezidejnost u napadu, čini se da su svu energiju, bar kad je u pitanju igra u odbrani,potrošili protiv Švedske.Tanak roster, koji jednostavno nema nikakvog ofanzivnog potencijala.Nema se tu ništa zamjeriti Smajlagiću, spominjati Šuman i slični, isto je godinama, nije do selektora, godine slabog rada u "bošnjačkim" klubovima, nepostojanje infrastrukture saveza/do skora nisu imali kancelarije i samo 2-3 uposlena/,odlazak srba i hrvata u komšiluk, staromodna vizija svih trenera u omladinskim selekcijama klubova....dovodi do ovakvog rezultata.Nema tu posebnog recepta, ako nemaš domaće kvalitete trenutno, naturalizuješ 2-3 beka, što je bar u rukometu lako, i igraš dok ne razviješ svoje igrače kroz omladinske selekcije.Tak su put prošli i Španija, Mađarska, Slovenija....svi su dovodili naturalizovane igrače i pravili rezultate, te za to vrijeme razvijali svoje.Imamo što imamo i to je očigledno nedovoljno da se ne sramotimo na prvenstvima, treba krenuti ispočetka ako za to u ovoj zemlji uopšte ima vizije i volje.
To je to, sve rečeno, mada teško da će ovo pročitati bilo ko od ovih dežurnih stručnjaka i sveznalica što sad bacaju drvlje i kamenje po selektoru i igračima, isto kao da smo mi u najmanju ruku Island pa hej razbila nas Nizozemska 15 razlike, zamisli katastrofe u pm :D

PS: Pipe mi malo nije jasan sa ovom izjavom o iskustvu i mladim igračima kojima će ovo prvenstvo značiti, isto kao da imamo 10 debitanata koji će narednih 10 godina igrati za reprezentaciju.

U realnosti imaš Hodžića, Perića i eventualno Faljića od ovih mlađih za koje možeš reći da bi za 2-3-5 godina trebali biti bolji igrači odnosno da su neki potencijal.

Mehmedčehajić i Muhović daj Bože da maknu dalje od naše lige, a ovog Majstorovića nisam ni gledao iskreno tako da ne mogu suditi. Ovi ostali su već u relativno ozbiljnim igračkim godinama i od većine njih nećemo imati neke koristi u budućnosti (govorim o prosječnim igračima poput Hercega, Mandića, Hamidovića i slično).
džango s vogoscom bi bolje prosao. :kafa:
grujic je izmislio rukomet glede davidovica il kako se vec preziva :kafa:
ja sam bolji od hercega iako ne treniram vec 15 godina :D
ne diraj muhovica i mehmeda č, to su damirovi i irfanovi puleni.
Ma svi su igrači u našoj ligi, a kad odu u inostranstvo brže se vrate ovamo nego što odu tamo, pusti šuplju :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 13 jan 2024, 23:57

DamirT je napisao/la:
Ne može to kad je svim našim klubovima cilj da osvoje ligu , **** ga liga kao da je Bundes Liga pa samo to ljudima u glavi i onda se naravno dovode igrači sa strane i djeca iz omladinskih pogona poslije juniora pretežno i završe sa rukometom.
To bi najprije mogla Sloboda uraditi , pošto imaju i studentske domove , fakultete , dif ... sve preduslove da uz školovane trenere privuku talente iz cijele države , Sloboda već ima i drugu ekipu i to je neki plus jer osim Izviđača čini mi se da niko nema , mislim da su doveli u tu drugu ekipu momka iz Visokog koji je bio u PSG-u , 2007 god , 2:00 visok .

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 14 jan 2024, 00:45

EastwichTown je napisao/la:
13 jan 2024, 23:57
DamirT je napisao/la:
Ne može to kad je svim našim klubovima cilj da osvoje ligu , **** ga liga kao da je Bundes Liga pa samo to ljudima u glavi i onda se naravno dovode igrači sa strane i djeca iz omladinskih pogona poslije juniora pretežno i završe sa rukometom.
To bi najprije mogla Sloboda uraditi , pošto imaju i studentske domove , fakultete , dif ... sve preduslove da uz školovane trenere privuku talente iz cijele države , Sloboda već ima i drugu ekipu i to je neki plus jer osim Izviđača čini mi se da niko nema , mislim da su doveli u tu drugu ekipu momka iz Visokog koji je bio u PSG-u , 2007 god , 2:00 visok .
Jesu, Faris Zečević lijevi bek ima odlične predispozicije samo da se bude razvijao dobro.

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 14 jan 2024, 00:51

Ne mogu da vjerujem da se po facebooku i ovde pise kako treba vratiti Bilala Sumana, fajsbuk komentatore donekle mogu i razumiti, 70% njih nije iz rukometnog svijeta, dok je ovde na ovom forumu velika vecina ukljucena u rukomet ili je nekad bila.
Taj isti Suman je potrosio jednu od nasih najboljih reprezentacija koju smo imali, kad su svi igraci bili u top formi u dobrim klubovima...sa kojom nista nije napravio.

Moram jos da se osvrnem na Smajlagica, covjek kao da je zalutao totalno u ovoj reprezentaciji, koliko god tromo i nezainteresovano izgleda na nasoj klupi, poslije tekme izadje pred kamere i izgovori jos milion gluposti i degradira sebe kao nekoga ko je "rukometno ime"....Mene bi bilo stid daxmi igraci izgledaju onako na treningu, a ne na evropskom lrvenstvu pred 15 hiljada ljudi i jos koliko ko zna ljudi ispred ekrana.Na to sve on kaze "dali smo sansu igracima, gradimo novu reprezentaciju" koji su to igraci???? Ja ne vidim ni jednog igraca osim Hadzica i Faljica koji bi mozda mogli nesto da daju reprezentaciji kroz neki period.
Svi ostali "igraci" ne zasluzuju da budu na spisku od 50 imena ukljucujuci i Panica i golmana burica koji se ponasaju kao da su dosli na pijacu. Odnos prema reprezentaciji 0 bodova

Fujjj !!!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 14 jan 2024, 01:03

DamirT je napisao/la:
12 jan 2024, 09:59
zaostrog je napisao/la:
12 jan 2024, 01:20
Činjenica je da je plasman ogromna stvar. Jer, od priče "rukomet ne igra niko ozbiljno" se došlo do toga da ga igra skoro cijela Evropa. Turci se pokušavaju na glavu nasaditi da budu konkurentni, ne ide. Šta tek reći za Izrael? Ni Ukrajine nema, kao ni Slovačke, a ni nijedne od baltičkih zemalja. Ili još bolje, nama je ovo 3. Euro u nizu, i tu smo u grupi od 19 reprezentacija kojim je to uspjelo.

I naravno da trebamo igrati svaki Euro, ali u rukomet se ne ulaže praktično ništa. Da je pameti pa da se napravi barem jedan klub kao što je nekad bila RK Bosna koji će okupiti igrače koji valjaju i koja će malo razvijati neka imena za reprezentaciju. Za to treba mizerno ulaganje u odnosu na fudbal recimo. Evo danas imamo vijest da je vlada FBiH izdvojila 3 miliona KM za infrastrukturne projekte Veleža i Zrinjskog. Taj iznos bi bio dovoljan da imamo klub u Ligi prvaka u rukometu (naravno, uslov je normalan klub i normalan menadžment, što je problem već). Slična stvar je i u košarci.

Raduje igra od večeras. Ako pristup ostane na ovom nivou, Gruziju sigurno možemo dobiti. Oni su zapravo ispali u predpredkvalifikacijama (od Finske), pa su vraćeni zbog izbacivanja Rusije i Bjelorusije. Kasnije su ipak digli nivo, ali opet vjerujem da smo jači. Protiv Nizozemske ne treba očekivati puno. I kad smo bili dobro jači, bio nam je problem dobiti jače od sebe, a kamoli sada. Opet borba kao večeras i bilo bi lijepo da završi pristojno. Na kraju krajeva, 6 ekipa će završiti sa 0 ili 1 bodom, pa bi nas pobjeda protiv Gruzije promakla barem na 18. mjesto. Štaviše, ako nas Holandezi ne raspu, može to biti i bolje i to je sasvim ok.

U tom smislu, nama bi nekakav potajni viši cilj mogla biti 17. pozicija. Ova pozicija garantuje status nosioca u baražu za SP. Kada bi nam potencijalni protivnici bili recimo: Italija, Ukrajina, Slovačka, Litvanija, Makedonija, Rumunija, Crna Gora, Farska Ostrva, Gruzija, Grčka, Austrija, možda bismo i mogli zazivati neku sreću :)
Svaka rijec na mjestu :clap:
Dok god budemo ovako razmišljali ovako ćemo se i brukati.
Nije ni počelo prvenstvo mi već skrojili s kim se moze igrat s kim ne koje mjesto, a došao si medju najbolje I ti tu,nema predaje gazis i da su svemirci pa otoci veličine Bugojna dobise norvešku.

Mi nismo sportska nacija nit imamo pobjednički mentalitet,uspjeh ostvarimo ako nam dijaspora da pola repke ,jer djeca odrastaju u drugačijem okruženju

Za ovu bruku rukometa zadnjih mjesec dana već sa gruzijom ne bi nijedan trener trebao sjediti na klupi,već večeras otjerati najmanje 5 igrača na tribine do polaska kuci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 14 jan 2024, 01:29

Pa sam sebi skačeš u usta. Kakve veze ima trener ako smo nesportska nacija? I generalno, previše se površno gleda. Moj komentar iznad je bio na osnovu stanja u rukometu (ili sportu uopšte, kako hoćeš). Ne možeš očekivati rezultat bez da išta uložiš i bez da napraviš bilo kakav plan. A ono što je izuzetno bitno - mi moramo okrenuti novi list, a ne vazda vraćati se u prošlost. Pri tome mislim i na nestručan kadar, na nestručne ljude koji to trebaju isplanirati, uraditi. Kao što sam napisao, napravi rukometni klub koji će igrati Ligu prvaka i koji će okupljati djecu iz cijele BiH, ko god valja. Nakon toga postavi STRANCE (da, isključivo strance) da sređuju taj sistem i grade tu djecu. I najvažnija stvar - vjeruj u proces. Ne može ništa preko noći, ni za godinu ili dvije. I tako je u gotovo svakom sportu. Bilo da je to šah, ili rukomet, ili fudbal. Stvar je samo da u nekim treba manje para, u nekima više, u nekima manje vremena, u nekima više.

Recimo, da se sutra počnemo baviti nekom budućnošću i raditi sve idealno, nama bi plan trebao biti najranije Euro 2030. što se rukometa tiče. Prije toga može nešto da se desi, ali trebamo biti spremni žrtvovati ciklus-dva. Ali, da to nije žrtva divlja, kako radimo u svakom sportu, nego da zaista postoji cilj, vizija i da je realizuju pravi ljudi.

Ista stvar je i u fudbalu kojeg većina kao bolje razumije. Prvo, moramo vjerovati u vrijeme, u proces. Dakle, glupost je očekivati da se reprezentacija plasira na SP 2026. ili kad već, nego treba poravniti i reći: "Cilj je Euro 2028" (lupam). Nakon toga treba sve usmjeriti ka tome, apsolutno sve. Plus, shvatiti da nismo u stanju realizovati to vlastitim snagama. Koliko god se ovdje neki busali kao "šta će nam stranci, znamo i sami", ne znamo :) Nije to stvar sporta, nego svega. Organizovati bilo kakav događaj, voditi bilo kakav biznis. Ne znamo, zaostajemo i nije sramota to priznati i krenuti u proces tražeći pomoć. Kao što ni u fudbalu nema ni jedan jedini trener iz BiH (pri tome ne mislim na BiH državljane nego trenere koji su počeli graditi karijeru u BiH i koje je BiH rodila, dakle sistem) koji je dogurao dalje od Angole, tako ni u rukometu nemamo ništa. S djecom rade užasni ljudi, sistem je loš, a i reprezentacija uglavnom tako funkcioniše. I tu ne mislim na selektora, jer uloga selektora manje-više, nego na sve one koji sistem čine. Pa pogledajte trenere po našoj ligi, u našim najjačim klubovima. Eto možemo uzeti i primjer RK Bosne u najboljem periodu. I tada se pravila užasna greška jer se nije doveo čovjek sa strane, nego se puštalo domaćim dunđerima da to vode.

Nema ovdje krivice ni u igračima koji su tamo otišli, a u selektoru hajd eto manje-više, možda za debakl. Ako se iko bori i baca na glavu vazda, to su rukometaši. Jednostavno, ljudi ne shvataju kolika je razlika u kvalitetu. Ali eto, i ta Nizozemska može biti dobar primjer, jer su prije 5-6 godina bili daleko ispod nas. Selektor Nizozemske je čovjek koji je 10 godina bio na čelu švedske reprezentacije, modernih shvatanja, koji je osvojio 4 EP i 2 SP. U ekipi imaju 9 igrača koji igraju Bundesligu, jednog u PSG, dvojicu u Danskoj. Nama su pola ekipe igrači iz PLBiH koja je kvalitetom ko njemačka 7. liga otprilike. Jedan igrač u Bundesligi, jedan u Francuskoj i hajd eto ovi kao solidni po Sloveniji, Danskoj, Hrvatskoj, par komada. Na čemu vi temeljite očekivanja? Naravno, na tome što "Farani ne izgube". Farani ne izgube jer imaju jaču ekipu i jer su skontali da im je rukomet šansa i posvetili se tome i vjerovali procesu.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 jan 2024, 07:54

zaostrog je napisao/la:
14 jan 2024, 01:29
Pa sam sebi skačeš u usta. Kakve veze ima trener ako smo nesportska nacija? I generalno, previše se površno gleda. Moj komentar iznad je bio na osnovu stanja u rukometu (ili sportu uopšte, kako hoćeš). Ne možeš očekivati rezultat bez da išta uložiš i bez da napraviš bilo kakav plan. A ono što je izuzetno bitno - mi moramo okrenuti novi list, a ne vazda vraćati se u prošlost. Pri tome mislim i na nestručan kadar, na nestručne ljude koji to trebaju isplanirati, uraditi. Kao što sam napisao, napravi rukometni klub koji će igrati Ligu prvaka i koji će okupljati djecu iz cijele BiH, ko god valja. Nakon toga postavi STRANCE (da, isključivo strance) da sređuju taj sistem i grade tu djecu. I najvažnija stvar - vjeruj u proces. Ne može ništa preko noći, ni za godinu ili dvije. I tako je u gotovo svakom sportu. Bilo da je to šah, ili rukomet, ili fudbal. Stvar je samo da u nekim treba manje para, u nekima više, u nekima manje vremena, u nekima više.

Recimo, da se sutra počnemo baviti nekom budućnošću i raditi sve idealno, nama bi plan trebao biti najranije Euro 2030. što se rukometa tiče. Prije toga može nešto da se desi, ali trebamo biti spremni žrtvovati ciklus-dva. Ali, da to nije žrtva divlja, kako radimo u svakom sportu, nego da zaista postoji cilj, vizija i da je realizuju pravi ljudi.

Ista stvar je i u fudbalu kojeg većina kao bolje razumije. Prvo, moramo vjerovati u vrijeme, u proces. Dakle, glupost je očekivati da se reprezentacija plasira na SP 2026. ili kad već, nego treba poravniti i reći: "Cilj je Euro 2028" (lupam). Nakon toga treba sve usmjeriti ka tome, apsolutno sve. Plus, shvatiti da nismo u stanju realizovati to vlastitim snagama. Koliko god se ovdje neki busali kao "šta će nam stranci, znamo i sami", ne znamo :) Nije to stvar sporta, nego svega. Organizovati bilo kakav događaj, voditi bilo kakav biznis. Ne znamo, zaostajemo i nije sramota to priznati i krenuti u proces tražeći pomoć. Kao što ni u fudbalu nema ni jedan jedini trener iz BiH (pri tome ne mislim na BiH državljane nego trenere koji su počeli graditi karijeru u BiH i koje je BiH rodila, dakle sistem) koji je dogurao dalje od Angole, tako ni u rukometu nemamo ništa. S djecom rade užasni ljudi, sistem je loš, a i reprezentacija uglavnom tako funkcioniše. I tu ne mislim na selektora, jer uloga selektora manje-više, nego na sve one koji sistem čine. Pa pogledajte trenere po našoj ligi, u našim najjačim klubovima. Eto možemo uzeti i primjer RK Bosne u najboljem periodu. I tada se pravila užasna greška jer se nije doveo čovjek sa strane, nego se puštalo domaćim dunđerima da to vode.

Nema ovdje krivice ni u igračima koji su tamo otišli, a u selektoru hajd eto manje-više, možda za debakl. Ako se iko bori i baca na glavu vazda, to su rukometaši. Jednostavno, ljudi ne shvataju kolika je razlika u kvalitetu. Ali eto, i ta Nizozemska može biti dobar primjer, jer su prije 5-6 godina bili daleko ispod nas. Selektor Nizozemske je čovjek koji je 10 godina bio na čelu švedske reprezentacije, modernih shvatanja, koji je osvojio 4 EP i 2 SP. U ekipi imaju 9 igrača koji igraju Bundesligu, jednog u PSG, dvojicu u Danskoj. Nama su pola ekipe igrači iz PLBiH koja je kvalitetom ko njemačka 7. liga otprilike. Jedan igrač u Bundesligi, jedan u Francuskoj i hajd eto ovi kao solidni po Sloveniji, Danskoj, Hrvatskoj, par komada. Na čemu vi temeljite očekivanja? Naravno, na tome što "Farani ne izgube". Farani ne izgube jer imaju jaču ekipu i jer su skontali da im je rukomet šansa i posvetili se tome i vjerovali procesu.
bravo!

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 14 jan 2024, 09:06

Odlicno receno,ja cu potvrditi da je u Banja Luci rukomet unisten totalno,grad koji je dao olimpijske pobjednike, igrace 5,6 razlicitih reprzentacija,trenutno nema nikakav sistem.Bojan Ljubisic sa 40 godina je bio najbolji rukometas po izboru novinara,i njega samog je bilo sramota uzeti nagradu. Sistem i samo sistem ostalo sve je propast...

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 14 jan 2024, 09:40

Kod vas je pozitivno što se organizuje školsko takmičenje u gradu i što je u Borcu besplatna članarina , možda iz toga se nešto napravi .

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 jan 2024, 09:42

Ista priča svaki put.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 jan 2024, 09:43

aqarius je napisao/la:
13 jan 2024, 19:44
JohnCleese je napisao/la:
13 jan 2024, 19:33
Sve nade polažem u Sejlu Zonic i Zvezde Granda :bih:
Đula iz Cazina..bit će tijesno,bit će 2:1..
Nasa je pobjeda sigurno.

Malo sam bacio oko u historiju Zvezda Granda i od 2013 godine kada je Amar Jasarspahic Gile probio led i postao prvi bh osvajac ovog prestiznog takmicenja nasa mala ali nadarena zemlja ima 8 pobjednika.
Aferim i kapa dole za takmicarski duh ali i odlican osjecaj za televoting naseg naroda kada je to najpotrebnije.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 jan 2024, 09:51

Arvid je napisao/la:
14 jan 2024, 09:42
Ista priča svaki put.
Ukratko kada repka popusi,kriva drzava ne ulaze (sto je istina),krivi srbi i hrvati,krivi svi i malo se o tome talasa,prodje zaboravi se do narednog takmicenja i sve tako :rol: :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 14 jan 2024, 10:06

EastwichTown je napisao/la:
14 jan 2024, 09:40
Kod vas je pozitivno što se organizuje školsko takmičenje u gradu i što je u Borcu besplatna članarina , možda iz toga se nešto napravi .
Ja kad sam isao u osnovnu skolu,u 5. razredu nastavnik nas uvede u sve jedan dvoranski sport,mislim na ove popularne,kosarka,rukomet,odbojka, cim neko malo odskace usmjerava ga,tu i tu i treniraj,ali to su bili nastavnici starog kova,ne vjerujem da je sad tako, iz moje osnovne skole je izasao Bozidar Jovic Hr, Neso Golic,Bojinovic Sr, Andrej Golic Fr,da ne pricam koliko igraca Borca.
Rukomet je specifican sport,ne moze se igrati pred zgradom,na livadi,mora te neko usmjeriti,mislim da toga nema vise u Bl,zato i nema talenata kao nekad....

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.