Jarane s likom sam dobro poslovo, posten coj'k a i u ozbiljnim godinama, tako da sumnjam da je imao razloga da me laze, a ti vjerovo ili ne, meni ni u dzep, ni iz dzepa. Regulare kako god
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ovi u Africi su najjači, nemaju dva paracetamola ali zato u rat krenuti sad pa sad. Znao sam ovaj deal između Etiopije i Somalilanda neće proći tako smooth. A nije da je nebitno, pogotovo zbog ovog u Jemenu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Izrael obavijestio Kairo da će izvesti vojnu operaciju zauzimanja graničnog pojasa između Gaze i Egipta
Izrael je saopćio da planira vojnu operaciju kako bi preuzeo kontrolu nad granicom između Gaze i Egipta, piše Wall Street Journal.
Pozivajući se na izraelske i egipatske zvaničnike, u izvještaju se navodi da se u takvoj operaciji očekuje da će Izrael zauzeti granični prijelaz Rafah i stacionirati snage duž takozvanog Filadelfijskog koridora koji razdvaja Egipat i Gazu, a izraelske snage djeluju unutar pojasa.
Početak napada će zavisiti o razgovorima Izraelaca s egipatskom vladom koja posreduje u novom dogovoru o taocima između Izraela i Hamasa.
Izraelski zvaničnici su navodno pokušali da otklone zabrinutost Egipćana da bi operacija mogla nanijeti štetu Egiptu i da bi mogla prekršiti ograničenja pozicioniranja trupa u tom području kao dio mirovnog sporazuma između zemalja iz 1979. godine.
List također navodi da je Egipat odbio prijedlog Izraela da izraelske trupe provedu zajedničke patrole na egipatskoj strani granice, rekavši da radi na postavljanju barijera i povećanju nadzora u tom području.
"Izrael ne želi dugoročno biti odgovoran za Gazu, ali pitanje je kako osigurati da Gaza ostane demilitarizovana?", citiran je visoki izraelski vojni zvaničnik.
"To je prava dilema. Jedini način da kontrolišete geografsko područje je da kontrolišete šta ulazi i izlazi. Upravo sada, u bliskoj budućnosti, u narednih nekoliko decenija, Izrael treba da kontroliše granice zbog sigurnosnih problema", dodao je.
Izrael je saopćio da planira vojnu operaciju kako bi preuzeo kontrolu nad granicom između Gaze i Egipta, piše Wall Street Journal.
Pozivajući se na izraelske i egipatske zvaničnike, u izvještaju se navodi da se u takvoj operaciji očekuje da će Izrael zauzeti granični prijelaz Rafah i stacionirati snage duž takozvanog Filadelfijskog koridora koji razdvaja Egipat i Gazu, a izraelske snage djeluju unutar pojasa.
Početak napada će zavisiti o razgovorima Izraelaca s egipatskom vladom koja posreduje u novom dogovoru o taocima između Izraela i Hamasa.
Izraelski zvaničnici su navodno pokušali da otklone zabrinutost Egipćana da bi operacija mogla nanijeti štetu Egiptu i da bi mogla prekršiti ograničenja pozicioniranja trupa u tom području kao dio mirovnog sporazuma između zemalja iz 1979. godine.
List također navodi da je Egipat odbio prijedlog Izraela da izraelske trupe provedu zajedničke patrole na egipatskoj strani granice, rekavši da radi na postavljanju barijera i povećanju nadzora u tom području.
"Izrael ne želi dugoročno biti odgovoran za Gazu, ali pitanje je kako osigurati da Gaza ostane demilitarizovana?", citiran je visoki izraelski vojni zvaničnik.
"To je prava dilema. Jedini način da kontrolišete geografsko područje je da kontrolišete šta ulazi i izlazi. Upravo sada, u bliskoj budućnosti, u narednih nekoliko decenija, Izrael treba da kontroliše granice zbog sigurnosnih problema", dodao je.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Još jedan val inflacije i krize zbog UK i US
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
- LegendKiller
- Kontakt:
zašto bi imali WWIII, da je pao Kijev za 3 dana, niko na zapadu se ne bi ni počešao, naročito u Evropi. Primili bi k znanju, napisali saoštenje da oštro osuđuju agresiju i td. Putin bi instalirao svog lutka na čelo Ukrajine i to je to. Slično nešto kao što je bilo u Gruziji ili obrnuto na Kosovu. Nato je osjetio priliku da naškodi Rusiji tek nakon što su Ukri poružili žestok otpor, i kada su vidjeli da Ruska armija nije baš to što su Rusi reklamirali. Nakon početka agresije Ukri su dobili samo Jeveline od Britanaca, te Bajre od Turaka koji su ih spasali, Nijemci su poslali šljemove i mediciska sredstva, i to je to od opreme na početku rata. Tek kasnije se Nato značajnije uključio u pomoć.dscile je napisao/la: ↑13 jan 2024, 10:38
I s tim sto izmedju nas i Ukrajine imas i Rumuniju i Madjarsku i Hrvatsku, clanice NATO-a, sto znaci da Komsic tvrdi da bi imali WWIII da je zauzet Kijev u prvim danima. A onda se ne bi trebali brinuti za Banjaluku, svakako bi svi vjerovatno jeli, pili i disali Uranijum, ili sta vec ide u nuklearne bombe.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
DemokraCka zemlja
⚜️~⚜️~⚜️
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Demokratija par ekselans

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Bazinga12345
- Kontakt:
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Realno, jesmo li ikad vidjeli luđu izjavu zvanične vlade neke zemlje?
Ni Hag nas nece zaustaviti
Ni Hag nas nece zaustaviti

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Pensioner26
- Kontakt:
Smećari cionistički raspali. Pijavice im jele utrobu.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
"Jedina demokratija na Bliskom Istoku" 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- bavariapivo
- Kontakt:
A koga je to Haag zaustavio?
Svidjaju mi se ove direktne prozivke
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- numanumaye22
- Kontakt:
Ovo je nezabilježeno u povijesti ratovanja. Da zvaničnici neke države kažu da će nastaviti sa genocidom bez obzira šta međunarodni sud kaže i da svijet na to ne reaguje samo zato što se niko ne želi suprostaviti senilnoj budali Bidenu?!
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Cuj koga briga, pa Nijemce je briga. 70% zemlje u Namibiji je u posjedu Nijemaca.numanumaye22 je napisao/la: ↑14 jan 2024, 14:07Koga briga za yebenu Namibiju, evo nijemci se potrgase, 99 % ih ne zna ni na karti naci tu zemlju, ko ni mi.![]()
Prva slika koju Google izbaci kad ukucas Namibija.![]()
Ako nisi znao Nijemci su protjerali vecinu domaceg stanovnistva, oteli zemlju i pocinili genocid nad Namibijcima pocetkom 20og vijeka