FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

Unknown11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown11 » 13 jan 2024, 18:07

Po mome skromnom mišljenju, najveći problem Kluba od rata na ovamo, bilo je neplansko dovođenje igrača i odsustvo bilo kakve razvojne i egzistencijalne strategije. Takav nas je pristup doveo do toga da svaku godinu-dvije krećemo ispočetka, te se nabra 30 godina vrtnje ukrug. Toliko me to konsternira da zaista sumnjam da Klub i ja navijamo za isto Sarajevo.
Kako su prijeratne titule i plasmani u Europu dolazili kao plod višegodišnjeg rada, tako je ovaj poslijeratni period obilježen stihijskim pristupom i koketiranjem sa raznoraznim, u najmanju ruku, sumnjivim tipovima. To nije moje Sarajevo.
Titula 1985h. došla je kao kruna prethodnog niza plasmana u Europu i kad smo ostali bez tada ubjedljivo najboljeg igrača bivše nam lige. E to je primjer uspješnog rada i ispravne politike.
Međutim, prvi put od '95-e, zauzima se jasan stav i razmišlja se unaprijed što ukazuje na postojanje plana. Ako postoji plan, postoji i sistem, ako postoji sistem, postoji i strategija. Ti jednostavni indikatori, krucijalni su za pravilan kurs Kluba. Sarajevo je, po ko zna koji put, od septembra 2023g. ponovo krenulo ispočetka. To je sramotna činjenica, ali je moramo prihvatiti i shvvatiti da se prvi put u novijoj historiji Kluba, sjeme ispravno posijalo i da tek sad ide zayebancija oko zaljevanja, njegovanja, uzgoja, obrade... Ali, to je neophodno ako hoćemo da nam uspjesi i titule dolaze kao plodovi dobrog rada i strategije, a ne zato što su ih historijski tokovi naplavili na naše obale.
Lično, nisam bio za Rožmana, a nisam ni sad nešto pretjerano. Daleko od toga da čovjek nije profesionalan i radišan, ali on je Balkanac i sklon je marifetlucima kao i svi mi. Istini za volju, do sada nisam primjetio tu karakteristiku kod njega, ali iskustvo me poziva na oprez. Zaista bih volio da su doveli nekog Švabu, Holandeza, Švicarca... nekog ko veze nema sa našim međedoyebinama i koji bi uveo gvozdenu disciplinu.
No, može biti da će Rožman prije nekog Švabe, donijeti onaj sastojak koji godinama nedostaje klubu. Vrijeme i rezultati su najbolji sudija. Do prvog sumiranja, treba mu dati max. podršku i slobodu..Na kraju parade ćemo svoditi račune. Do njega je koliko će parada trajati.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 jan 2024, 18:14

Lucas je napisao/la:
13 jan 2024, 16:35
spezial je napisao/la:
13 jan 2024, 16:28
nokee je napisao/la:
13 jan 2024, 16:14
Ma ja ba treba dizelaze ubaciti umjesto ove "djece". Tako je i Jakir izbacio sve mlade i ubacio starohane Basica Savica Sucica Ilinkovica i druge dzuturume i suvereno vladao sa starohanima.
Al negativa je negativa dzaba sva prica.
Ta ekipa bez bilbije, jakovljevica, ticinovica, corluke, ne bi dogurala nidokle
Dobro si, devet kapitalaca i dva mlađa momka, Savic i Basic, na kraju pregazili ligu uz obaranje svih rekorda. Jedva cekam da vidim kako cemo mi proci sa Rožmanom naredne sezone, tada nece imati nikakva prava na izgovore i opravdanja.
Nisu dva mladja nego vecina ekipe je mlada. Sucic Ilinkovic Basic i Savic srce ekipe, dakle kompletan vezni red
Tu se dodaje iskustvo u vidu Bilbije Ticinovica i Jakovljevica i relativno mlade Corluke Cuzea itd..
Dakle spoj kakav i mi tezimo, spoj neki. Sredina terena da bude potentna brza mlada, par iskusnih igraca.
Bez tog spoja ne ide.
Rozman skontao gdje najvise skripi i tu smo se i pojacali, suditi o prelaznom roku mozemo tek nakon 5 6 kola nastavka, do tada mlacenje prazne slame.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 jan 2024, 18:17

Da neće Ćorić kod nas ?

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 jan 2024, 18:22

Aduka87 je napisao/la:
13 jan 2024, 17:22
Ma Pitari bi mijenjali ekipu svakih 6 mjeseci, i onda se cude sto nema konstante u igarama i rezultatima, raskidali bi ugovore i tako sve u krug. Beganovic i Radovic su sasvim ok, nisu sad neke klase, ali vala nisu ni antifudbaleri kako ih pojedini dozivljavaju, Durakovic je podizao forumu do povrede, stoperi su okej, ocito se planira ozb gurati Celik, sta ce vam vise ?
Rozman je vidio da ne stima sredina terena i tu je doveo dva pojacanja i tjt, vjerovatno ce doci zamjena za Mulalica, mislim mora jer si ostao na jednom desnom beku.
Ma dosadno raji, nema nikakvih utakmica i dešavanja, pa serru kao maksumi. Ja znam da bi voljeli da je sad kao u periodu Ibrakovića što je bilo. Otišlo 10, došlo 15 igrača, 150 imena se spominje, dočekuju se na aerodromu, dolaze na pripreme, traje hajc, za svakog igrača si znao kad potpisuje itd.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 jan 2024, 18:29

Beganovic ponajbolji bek lige i kapiten slobode u plbih, kupili ga slovenci i naigrao se i tamo.

Durakovic najvece iznenadjenje plbih, pozvan u reprezentaciju, zivot mu se promijenio za jednu sezonu, doveli ga kao najboljeg iz igmana i hvalili smo poteze da kupujemo najbolje i najmladje iz lige...

5 mjeseci poslije daj kupuj nove bekove 😂😂😂😂😂
Bolesni ste i fudbalski glupi ko kurrac, ajd zdrao
NEMA NAZAD

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 jan 2024, 18:33

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijes ... 5M3nSpJelo

Evo koga zanima, jedan članak o ocu Julardžije da ubije ovu dosadu. :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 jan 2024, 18:35

https://x.com/FootColic/status/1746163557849309323?s=20

Debi Avrama i gol i to kakav gol ...do nas je ipak :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 jan 2024, 18:47

Matej Rodin, bivsi stoper Želje, Krakovije i Ostendea, slobodan igrac. 28 godina, oko 90 utakmica u prvim ligama Poljske i Belgije. Kako vam se čini ?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 jan 2024, 18:59

Lucas je napisao/la:
13 jan 2024, 18:47
Matej Rodin, bivsi stoper Želje, Krakovije i Ostendea, slobodan igrac. 28 godina, oko 90 utakmica u prvim ligama Poljske i Belgije. Kako vam se čini ?
Nije on los fudbaler, ali bilo ko je ikad nosio plavi dres ne treba se spominjati u našem kontekstu. Mislim da smo to apsolvirali. Eno im filozofije pa nek tamo igraju. A nije ni neki level da mu se može progledat kroz prste.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jan 2024, 19:18

Mali Fočo iz Željezničara je odličan fudbaler, dati malom veću platu i dovesti ga.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 13 jan 2024, 19:29

Lucas je napisao/la:
13 jan 2024, 18:47
Kapitalac pravi kako bi Niko Nikić rekao

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 jan 2024, 19:45

Surreal je napisao/la:
13 jan 2024, 19:18
Mali Fočo iz Željezničara je odličan fudbaler, dati malom veću platu i dovesti ga.
Focin otac je svakako "zatezao" oko ugovora sa njima. Nadam se da ima sanse da ga uzmemo, kao i Plocu. Po meni je Foco trenutno njihov najveci talenat...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jan 2024, 19:48

NazorUso je napisao/la:
13 jan 2024, 19:45
Surreal je napisao/la:
Focin otac je svakako "zatezao" oko ugovora sa njima. Nadam se da ima sanse da ga uzmemo, kao i Plocu. Po meni je Foco trenutno njihov najveci talenat...
Ma u tim godinama se gledaju pare, pusti tu njihovu priču o filozofiji. Svakako Rožman voli mlade i energične igrače, realno trebamo pokupiti sve što valja iz omladinskih pogona i nema sekiracije za budućnost.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 jan 2024, 20:19

Zna li neko koliko puta naši treniraju na dan, jednom ili dvaput?

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 jan 2024, 20:40

Surreal je napisao/la:
13 jan 2024, 19:48
NazorUso je napisao/la:
13 jan 2024, 19:45
Surreal je napisao/la:
Ma u tim godinama se gledaju pare, pusti tu njihovu priču o filozofiji. Svakako Rožman voli mlade i energične igrače, realno trebamo pokupiti sve što valja iz omladinskih pogona i nema sekiracije za budućnost.
Slazem se. Zato i kazem obzirom da je zatezao sa ugovorom, ima materijala da se pokupi :D
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 jan 2024, 20:45

holyman je napisao/la:
13 jan 2024, 18:29
Beganovic ponajbolji bek lige i kapiten slobode u plbih, kupili ga slovenci i naigrao se i tamo.

Durakovic najvece iznenadjenje plbih, pozvan u reprezentaciju, zivot mu se promijenio za jednu sezonu, doveli ga kao najboljeg iz igmana i hvalili smo poteze da kupujemo najbolje i najmladje iz lige...

5 mjeseci poslije daj kupuj nove bekove 😂😂😂😂😂
Bolesni ste i fudbalski glupi ko kurrac, ajd zdrao
Tako je. Bolest prava. Potrbusi se valjda i smislja sta srat.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 jan 2024, 20:51

miky_hz je napisao/la:
13 jan 2024, 18:35
https://x.com/FootColic/status/1746163557849309323?s=20

Debi Avrama i gol i to kakav gol ...do nas je ipak :mrgreen:
Mi smo stvarno sredina za istraživanje :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 13 jan 2024, 21:07

Pa da se durakovic nije doveo, ovdje bi se pojedini objesili
A sad ti isti kmece kako ne valja durakovic i da se drugi bel dovodi

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 13 jan 2024, 23:18

I tako ustanem ja ujutru, uzmem olovku i papir i pisem po cemu treba pljuvat danas :urnebes:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 13 jan 2024, 23:35

nokee je napisao/la:
13 jan 2024, 16:14
Ma ja ba treba dizelaze ubaciti umjesto ove "djece". Tako je i Jakir izbacio sve mlade i ubacio starohane Basica Savica Sucica Ilinkovica i druge dzuturume i suvereno vladao sa starohanima.
Al negativa je negativa dzaba sva prica.
**** majku ovdje ce likovi i u 2075 pisati bio jedan Jakir tad u Zrinjskom sta je covjek radio...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Google Adsense [Bot], Herpes, InatSilniBosanski, MaroonBjelave, mosarajvosa83, Sazg, Skojevska, TETRAPAK i 85 gostiju.