Zanimljiv dan. Hrvatska je fakat iznenadila. Zapravo, u neku ruku nije strašno iznenađenje pobjeda, jer su nakon godina lutanja počeli praviti reprezentaciju na pravi način, ali su način pobjede i rezultat strašni. Zapravo, Hrvatima je sada najveći problem pritisak i očekivanje javnosti. U jednom trenutku se to svelo na "šta će oni", pa im je bilo lakše iz te pozicije igrati. S druge strane, Boga mi su opet digli očekivanja pred prvenstvo, a sada još više i to je teret. Međutim, šta god bilo, makar ispali sad u grupi, Hrvatska se nakon godina užasa ima za šta uhvatiti, a to je ova utakmica protiv Španije. Vidjeli su da mogu i da postoji način da su u samom vrhu, samo trebaju naći sad formulu za kontinuitet. I po meni, šta god bilo do kraja, oni su s ovim već dobili nešto na ovom Evropskom prvenstvu.
Rumunija se baš raspala protiv Austrije u drugom poluvremenu. Bezveze ekipe, a ovi ih natamburaju solidnom razlikom. Srbija luzerski. Ovdje će vjerovatno usrati i prolazak dalje, ili ako ne to, onda bilo kakvu mogućnost da se u sljedećoj fazi bore za nešto (mada je pored Francuske, Njemačke, Španije i Hrvatske svakako nerealno). Crna Gora poput naše repke često, dobro se držali i izgubili tako da ti ostane žao jer se moglo više, ali zapravo to je taman omjer snaga. Sljedeće kolo je ključno. Ubijeđen sam da će Island lahko uzeti Mađare, pa je pitanje mogu li i Srbi.