Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 10:39

MortemHz je napisao/la:
13 jan 2024, 10:14
Asteriks je napisao/la:
13 jan 2024, 09:22
Za izgradnju Koridora 5c BiH je dobila preko 550 miliona eura bespovratnih sredstava. Onda dostupni su i povoljni krediti itd.

FBiH ima cca 135 km autoputa dok RS blizu 110 km.

U preko dvije decenije od pocetka radova, samo su Crna Gora i Kosovo iza, koje ima tek 50ak km manje.

Ozbiljne zemlje na ovu povrsinu zavrse pricu max za 10 godina.

Svi odgovorni su podbacili, a isticati bilo koje ime u pozitivnim smislu je bogohuljenje i za lomacu.

Hrvatska je od 2000. do ulaska u EU izgradila preko 400 kilometara autoputa.
Upravo tako, ne vidim svrhu u poređenju dva idiota. O čemu diskutujemo, ko je gori? :mrgreen:
Hrvati pametni, zaduzili se i povezali sebi svu zemlju cestama. Mi se zaduzili i povecali sebi bijeli hljeb i kupili nova auta, vazda sirotinja gladna bili :rol:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 10:42

ljevak je napisao/la:
13 jan 2024, 10:39
numanumaye22 je napisao/la:
13 jan 2024, 10:22
samoposmatram je napisao/la:
13 jan 2024, 08:59
U BiH zaposlenost 39%. Nezaposlenost preko 10%. Svaki cetvrti radnik je u javnom sektoru. Uvoz duplo veci od izvoza.
Investicije nesigurne. Investitori srbi, hrvati i kinezi.

Ekonomski gledano je BiH rupa bez dna. Nek je prosjek 2000 maraka BiH je u debelom qurcu, jer ljudi ce i dalje napustati BiH, a naseljavati vecinom azijska sirotinja. Nije prva ni posljednja zemlja u svijetu koja je izmjenila genetski kod zbog migracija.

Glupim ljudima pripisivati djela, koja sama nisu postigla, ce uvijek izazivati bjes kod mene.

Novalicu je zarada prevarom u epidemiji mjera, a Niksicu je Ramo mjera.

Nijedan spasiti Bosnu nece. Niti bi je branio pod njihovom upravom.
Cuj nezaposlenost u Bejha 10 % :rol:

Realno bar 60 % ljudi ne radi, ili cak nije ni na birou pa se i ne vodi ko nezaposlen.

Rupa bez dna jeste ali ne iseljavaju ljudi samo zbog toga. Iseljavaju jer su im bogatije zemlje otvorile vrata, sto prije nije bio slucaj.

Jer podsjetimo SDA je vladala i 2002 pa se nije selilo toliko, jednostavno jer do Njemacke tesko da si mogao i turisticki, kamoli da jednom Mehi iz Varesa daju da konobari i da mu otvore svoje radno trziste.

Da Njemacka sad otvori vrata Indiji kao nama, imao bi 100M zahtjeva pred Njemackom ambasadom u Indiji.

Na svijetu imas 15ak bogatih zemalja protiv kojih se 160 ostalih jednostavno u tom smislu ne mogu izborit.

Jedna medicinska sestra u SBK i dalje radi za 800 km, i onda dobije ponudu da radi za 5000 KM i to pocetnu platu, kako se moze siromasnija zemlja s tim izborit? To je nemoguce matchovat.
Brojevi o nezaposlenosti i zaposlenosti su kod nas farsa. To vise niko ne uzima za ozbiljno. Pola ih na birou ima stalni posao ili su vlasnici firmi. Znam bezbroj primjera, barem u mom kraju.
Pa ja, kakav je to biro gdje ti dodjes s Audi a6 od 30k eura i parkiras ga i prijavljujes se na biro, ima li to igdje drugo na svijetu? Niko te ni ne pita sta radis :rol:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 13 jan 2024, 10:44

ljevak je napisao/la:
Brojevi o nezaposlenosti i zaposlenosti su kod nas farsa. To vise niko ne uzima za ozbiljno. Pola ih na birou ima stalni posao ili su vlasnici firmi. Znam bezbroj primjera, barem u mom kraju.
I da uzmemo da su farsa, dodjes do drugog problema, rad na crno.

Meni je najvise zao sto drzava unisti poljoprivredu i stocarstvo. Svake godine sve gore i gore cifre.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 jan 2024, 10:58

MortemHz je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:
13 jan 2024, 09:22
Za izgradnju Koridora 5c BiH je dobila preko 550 miliona eura bespovratnih sredstava. Onda dostupni su i povoljni krediti itd.

FBiH ima cca 135 km autoputa dok RS blizu 110 km.

U preko dvije decenije od pocetka radova, samo su Crna Gora i Kosovo iza, koje ima tek 50ak km manje.

Ozbiljne zemlje na ovu povrsinu zavrse pricu max za 10 godina.

Svi odgovorni su podbacili, a isticati bilo koje ime u pozitivnim smislu je bogohuljenje i za lomacu.

Hrvatska je od 2000. do ulaska u EU izgradila preko 400 kilometara autoputa.
Upravo tako, ne vidim svrhu u poređenju dva idiota. O čemu diskutujemo, ko je gori? :mrgreen:
Hrvati pametni, zaduzili se i povezali sebi svu zemlju cestama. Mi se zaduzili i povecali sebi bijeli hljeb i kupili nova auta, vazda sirotinja gladna bili :rol:
Nismo se baš zadužili. Hrvatska ima dug od 115 milijardi maraka dok mi imamo 13 milijardi maraka duga i to otprilike po pola entiteti RS i FBiH iako mi imamo duplo više stanovnika. Ima tu mnogo prostora da se zadužiš ali su ti potrebni projekti i europski fondovi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 jan 2024, 11:00

MortemHz je napisao/la:
13 jan 2024, 10:58
MortemHz je napisao/la:

Nismo se baš zadužili. Hrvatska ima dug od 115 milijardi maraka dok mi imamo 13 milijardi maraka duga i to otprilike po pola entiteti RS i FBiH iako mi imamo duplo više stanovnika. Ima tu mnogo prostora da se zadužiš ali su ti potrebni projekti i europski fondovi.
Za malu i tako siromasnu zemlju smo itekako zaduzeni. Jedna Hrvatska prosle godine od turizma uzela samo 11 milijardi.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 jan 2024, 11:03

Samo ova dva posta o zaposlenosti i nezaposlenosti u Bosni koja ce uvesti iduce godine 20 000 radnika sa istoka jer ih u Bosni nema više i ovaj o poredjenju autoputa u Hrvatskoj sa autoputem u Bosni je dovoljno da obojica budu iskljuceni iz komunikacije u iole ozbiljnijim krugovima ljudi. Npr na skyscrapercity forumu bi odmah bili banovani nakon ova dva posta da ne ometaju i kvare kvalitet diskusije i foruma.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jan 2024, 11:06

dscile je napisao/la:
13 jan 2024, 10:44
ljevak je napisao/la:
I da uzmemo da su farsa, dodjes do drugog problema, rad na crno.
Obojica ste u pravu.

Mi se moramo boriti protiv rada na crno. Do sada ništa nismo radili.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 jan 2024, 11:08

Nije to baš tako crno-bijelo. Mnogo turističkih resursa drže stranci, k'o recimo u Grčkoj, kad su upali u krizu pa uglavnom Nijemci pokupovali od aerodroma do poslastičarnica.

Al' da su nam pobjegli 100 godina, mislim na Hrvate, to je apsolutno tačno. Ima tu masu faktora za uspjeh, Hrvati su "miljenici" Nijemaca prije svega.

Turizam ne razvija privredu onoliko koliko mi mislimo. Da je tako, Francuska npr ili Italija bi ugasili svu, ili većinu manufakture i posvetili se turizmu. Proizvodnja i visokosofisticirana industrija su garant za uspjeh i mi na tome trebamo radit'.

A ne, da se dičimo koliko smo trupaca izvezli u Belgiju i Njemačku i koliko je ljudi u centru Sarajeva pazarilo ćevape i jogurt.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 jan 2024, 11:21

13 jan 2024, 11:00
Jedna Hrvatska prosle godine od turizma uzela samo 11 milijardi.
Svaka zemlja moze privuci ozbiljan broj turista samo da razradi kvalitetan plan te unprijedi infrastrukturu i poveze odredjene lokacije. Cak i ako nema bogomdane plaze i izlaz na more.

Evo ti primjer neko, na prvu zabaceno mjesto u Austriji sa par stotina stanovnika ima banku, postu, hotele, ljecilista, onda u blizini ski staze, zicare, liftove, organizovane ture prevoza itd. Zatim dobro razgranat zeljeznicki saobracaj te uopste javni prevoz, pa digitalizaciju veceg stepena itd.

I onda vidimo kako je npr. turizam Austrije glede prihoda, broja stranih turista i slicno jaci od hrvatskog. Zamisli da Austrijanci imaju more...

To ti je ono kada ponudu ne ogranicavas na sezonu, a tako je i sa poljoprivredom. Izmedju ostalog, zbog toga jedna mala Holandija hrani pola svijeta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 13 jan 2024, 12:24

slika

Sta se ovdje dešava? Jel ovo sve ide legalno pa se ovi nemaju šta buniti? Ili će nas neko zaebat?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 jan 2024, 12:51

nerkolfc je napisao/la:
13 jan 2024, 12:24
slika

Sta se ovdje dešava? Jel ovo sve ide legalno pa se ovi nemaju šta buniti? Ili će nas neko zaebat?
Kako ove demokratije brzo zaborave da su demokratije kad im neko dirne u eksploataciju resursa.

Ako se ovo odnosi na Litij u Loparama, garantovano zivotom to se nece kopati. Sve nase opstine u ovom dijelu Bosne su vec slozne oko toga. I narod i politicari (sa par izuzetaka naravno)
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 13 jan 2024, 13:10

Brokula je napisao/la:
13 jan 2024, 12:51
nerkolfc je napisao/la:
slika

Kako ove demokratije brzo zaborave da su demokratije kad im neko dirne u eksploataciju resursa.

Ako se ovo odnosi na Litij u Loparama, garantovano zivotom to se nece kopati. Sve nase opstine u ovom dijelu Bosne su vec slozne oko toga. I narod i politicari (sa par izuzetaka naravno)
https://mondo.ba/Info/Politika/a1265638 ... ozima.html

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 jan 2024, 13:39

nerkolfc je napisao/la:
13 jan 2024, 13:10
Brokula je napisao/la:
13 jan 2024, 12:51
nerkolfc je napisao/la:
slika

https://mondo.ba/Info/Politika/a1265638 ... ozima.html
Koji paradox jbt :urnebes:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 jan 2024, 16:40

Koja smo mi sila :bow:
slika

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 13 jan 2024, 16:43

Brokula je napisao/la:
13 jan 2024, 16:40
slika
i u Hrvatskoj mozes vidjeti sve vise muskaraca iz Indije, Bangladesa, Pakistana koji rade kao vozaci javnog prevoza i kao dostavljaci hrane

nece dugo proci da tako bude i kod nas, na zadnji konkurs za nove vozace u GRAS-u skoro se niko nije javio pa morali raspisati novi konkurs
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jan 2024, 16:44

Brokula je napisao/la:
slika
Meni drug u praonici ima jednog iz Burundija , sad završava papire za još četvoricu iz Bangladeša .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 13 jan 2024, 16:45

Valjda pocnu ploditi zene iz Čelica, pa se nesto promijeni da se vise ne kote pascad kao ovaj karfiol :yawn:
Stone hands👊

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 jan 2024, 16:46

slika

Bosna se u Mannheimu brani :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 jan 2024, 16:46

akisarajevo92 je napisao/la:
13 jan 2024, 16:43
Brokula je napisao/la:
slika
i u Hrvatskoj mozes vidjeti sve vise muskaraca iz Indije, Bangladesa, Pakistana koji rade kao vozaci javnog prevoza i kao dostavljaci hrane

nece dugo proci da tako bude i kod nas, na zadnji konkurs za nove vozace u GRAS-u skoro se niko nije javio pa morali raspisati novi konkurs
Šta ono Muzur radi sa Ilidžom , syebao sam se neki dan kad sam prošao.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 13 jan 2024, 16:51

akisarajevo92 je napisao/la:
13 jan 2024, 16:43
Brokula je napisao/la:
slika

da ispravim tvrdnju, bar u Zagrebu, ne možeš više vidjet dostavljača/vozača da nije pakistanac il' nepalac

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.