Premijer liga BiH - aktuelno

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 jan 2024, 11:47

Drago mi je sto su ostali forumasi prepoznali tesko stanje kod jednog forumskog psovaca majki i sestara pa ignorisu svaki njegov komentar

Ja mu naprimjer ne uzimam za zlo jer cuo sam se kroz privatne poruke sa par pitara koji ga poznaju i koji su mi prenijeli neke tuzne stvari 🥹

Momak je rodom iz istocne bosne i prije ratnih desavanja te izbjeglistva u Hrasnicu kao dijete je jahao kozlica i pao sa njega prilikom cega je udario glavom od kamen 🥹

Zbog njegovog zdravlja sam vam svima zahvalan sto ga ignorisete. Bravo momci 😇

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 13 jan 2024, 11:50

Espiritosanto je napisao/la:
13 jan 2024, 11:40
Antipolitika3 je napisao/la:
12 jan 2024, 18:23
mosarajvosa83 je napisao/la:
12 jan 2024, 17:22

Gdje ste radnicka klaso,klub iz naroda nismo vas prepoznali :rol: Najveca politicka prcija uz Zrinjski od kad se igra ova liga,najace kad popuju i drze predavanja drugima,jos im samo Bake na celo kluba nije bio. Cuj leksilium zbog Veleza :lolno: Mora vam se odat priznanje,imate bas smisla za crni humor hahah
Cuj politicke prcije a komunjare osnovale FK Sarajevo 40 godina nakon klubova u Mostaru.
Uja brabonjak bosanski :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Plus ukrali igrace Zelji :wave:
:urnebes:
Da nije rata bilo kao da bi neko i znao za Zrinjski nekakav :lolno: Nistu znali ni kako se zovu pa poslije rata sastancili da odluce koji naziv. Zamisli cijeli zivot ti svi navijaju za druge klubove i sad na silu moras navijat za nakav Zrinjski. Inace lafo nas osnovala drzava,stranka po logici nekoj bi imali sve,medjutim vidimo da se zbog Zrinjskog i stadioni otimaju,ja mislim da nema na svijetu bijednijeg i mizernijeg kluba.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 jan 2024, 11:52

13 jan 2024, 11:31
tabba77 je napisao/la:
13 jan 2024, 11:25
nekoIzMostara je napisao/la:
13 jan 2024, 11:01

Kao sto rekoh, vi rijesili probleme pa drugima dajete savjete kako i sta :kafa:

slika :kafa: :kafa:
Ovo vaše je stvar kulture, a to ne možeš riješiti. :wave:
Kad je pitanju ručno čišćenje, očsitili smo blizu dva miliona metara kvadratnih, a mašinskim čišćenjem 4, 400.000 m2, kaže Mirza Ramić, portparol KJKP RAD. Ekipa TV1 bila je tamo. Pronašli su stare komade odjeće, namještaj, igračke, knjige, pa čak i animalni otpad, u nastavku pogledajte fotografije. Građani su do sada napravili 20 novih-starih nelegalnih deponija, a jedna od njih je u sarajevskom naselju Boljakov Potok.

Stvar kulture :wave:
„Što se tiče naselja, naselje je super za živjeti. Nema buke, izdvojeno je, taman je fino za živjeti. Samo je nama najveći problem deponija. Zato što zagađuje. To je nesnošljivo. Pogotovo ovdje kad dođu vjetrovi, to je nenormalno kako vjetrovi nose to smeće, nose ga do grada. Pogotovo kad je sjever. I životinje dođu, kerovi dođu, galebovi to raznose, to je nenormalno“, govori nam Husnija Greljo u dvorištu svoje kuće.
Već 60 godina, mještani naselja Vrapčići pored Mostara žive uz deponiju smeća. Od vlasti traže njeno zatvaranje, ali se umjesto toga najavljuje proširenje.
Nemoj dalje Bgt da idemo u raspravu.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jan 2024, 11:57

Nista slagao nisam, samo istinu kazem, ljudi nisu pocistili svoju avliju, al zato su strucni da drugima daju savjete kako treba. I pri tome ne msm na smece.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 13 jan 2024, 12:02

Joj Cirilu humora sta je ovo :rol: :tokralju: isto djeca u 1 osnovne. Ajde sto imas debilan smisao za humor nego i sto laze :rol: Daj jos Cirilo svega ti hahah djeca ti se smiju. Lik je prekuco igricu.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 13 jan 2024, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jan 2024, 12:05

tabba77 je napisao/la:
13 jan 2024, 11:52
tabba77 je napisao/la:

Kad je pitanju ručno čišćenje, očsitili smo blizu dva miliona metara kvadratnih, a mašinskim čišćenjem 4, 400.000 m2, kaže Mirza Ramić, portparol KJKP RAD. Ekipa TV1 bila je tamo. Pronašli su stare komade odjeće, namještaj, igračke, knjige, pa čak i animalni otpad, u nastavku pogledajte fotografije. Građani su do sada napravili 20 novih-starih nelegalnih deponija, a jedna od njih je u sarajevskom naselju Boljakov Potok.

„Što se tiče naselja, naselje je super za živjeti. Nema buke, izdvojeno je, taman je fino za živjeti. Samo je nama najveći problem deponija. Zato što zagađuje. To je nesnošljivo. Pogotovo ovdje kad dođu vjetrovi, to je nenormalno kako vjetrovi nose to smeće, nose ga do grada. Pogotovo kad je sjever. I životinje dođu, kerovi dođu, galebovi to raznose, to je nenormalno“, govori nam Husnija Greljo u dvorištu svoje kuće.
Već 60 godina, mještani naselja Vrapčići pored Mostara žive uz deponiju smeća. Od vlasti traže njeno zatvaranje, ali se umjesto toga najavljuje proširenje.
https://****/vijest/pitanje-je-dan ... iji/212176

Stanovnci koji imaju kuće na ulazu u deponiju kažu nam da im je najveći problem smrad i svaka vrsta zaraze potoka koji izlazi iz deponije i prolazi kroz naselje. Zna to i ministar Bečarević i tvrdi da je potok u katastrofalnom stanju.

- Čim padne mrak, iz potoka se osjeti smrad. Ne znam što je smrada manje po danu, a više se osjeti noću. To nije za mene pitanje već za inspekciju – kazao nam je Emir Hanušić, čija se kuća nalazi u blizini potoka koji izlazi iz deponije Smiljevići.

Nemoj Bgt dalje da idemo u raspravu :kafa:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 13 jan 2024, 12:08

tabba77 je napisao/la:
tabba77 je napisao/la:

Pa ovo je legalna deponija, ovdje ste pisali o nelegalnim deponijama i kao da samo u Mostaru imaju nelegalne deponije i da je to stvar kulture nas.
Ova deponija što ovaj čovjek piše o njoj nije uopšte u gradu i postojala je i prije ovih naselja i puno godina nego što je navedeni gospodin tu napravio kuću.
Nemam namjeru ulaziti u raspravu,samo sam onom postavio sliku da je isto stanje i kod vas a i isto stanje što se tiče nelegalnih deponija i ista je stvar kulture.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jan 2024, 12:13

13 jan 2024, 12:08
tabba77 je napisao/la:

Pa ovo je legalna deponija, ovdje ste pisali o nelegalnim deponijama i kao da samo u Mostaru imaju nelegalne deponije i da je to stvar kulture nas.
Ova deponija što ovaj čovjek piše o njoj nije uopšte u gradu i postojala je i prije ovih naselja i puno godina nego što je navedeni gospodin tu napravio kuću.
Nemam namjeru ulaziti u raspravu,samo sam onom postavio sliku da je isto stanje i kod vas a i isto stanje što se tiče nelegalnih deponija i ista je stvar kulture.
Ma dobar je Tabba, regularan je, sa njim se moze normalno komunicirati :bih:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 jan 2024, 12:18

13 jan 2024, 12:13
tabba77 je napisao/la:

Da te pitam nešto nevezano za fudbal i sve ostalo o čemu smo pisali (a i ostale mostarce). Zna li neko šta je sa A. Tojaga, plavka, doktorica? :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 13 jan 2024, 12:18

Analiza uzorka otpadnih voda uzetih iz lagune i cijevi deponije je pokazala 100 puta veće vrijednosti arsena nego što je dozvoljeno. Stručnjaci kažu da je arsen kralj otrova, taloži se u kostima i oštećuje mozak i jetru. Analiza je utvrdila zagađenost i drugim supstancama, što pokazuju visoke vrijednosti hemijske i biološke potrošnje kisika. Ova dva parametra pokazuju ukupno onečišćenje otpadnih voda. Prema Uredbi, vrijednost hemijske potrošnje ne bi trebala prelaziti 700 g/m3, a u uzorku vode iz lagune rezultat je pokazao 15.400 g/m3.

Hemijski inženjer Amel Salihagić objašnjava da nalazi pokazuju onečišćenja koja bi mogla imati teške posljedice po ljudsko zdravlje, kao što su promjene na plodu trudnica, karcinomi i druga teška oboljenja.

Mostarskom deponijom je ranije upravljalo preduzeće „Uborak“ koje je otišlo u stečaj. Formiranjem novog Javnog preduzeća „Deponija“ planiralo se početi sa modernim upravljanjem otpadom pa je obustavljen dovoz smeća na stari dio odlagališta. Iako se na njega duže od 60 godina odlagao i opasni otpad, stari dio odlagališta nije potpuno saniran jer Grad Mostar nema tri miliona maraka da zatvori i kontroliše procjedne vode. Zbog toga je i novi dio odlagališta u neposrednoj blizini bio suočen sa problemima i prije otvaranja jer zatrovane procjedne vode sa starog dijela i dalje

Sad mi je jasno zasto je Cirilo ogranicen i paglu,halal ti bilo pasa ovaj arsen te odra. Hebo skupljanje zeljeza,pazi zdravlje.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 jan 2024, 12:29

Rasprave na ovom pdf, ako nije Zeljo udarna tema, stvarno nemaju smisla i debilne su.
Cuj ljudi se raspravljaju u cijem gradu ima vise smeća. Prepucavanje na nivou pretskolske kad se djeca svađaju čiji je otac jači.
Ovaj pdf ce propasti, u slucaju da ispadnemo iz lige...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 13 jan 2024, 12:37

19vendetta87 je napisao/la:
13 jan 2024, 12:29
Rasprave na ovom pdf, ako nije Zeljo udarna tema, stvarno nemaju smisla i debilne su.
Cuj ljudi se raspravljaju u cijem gradu ima vise smeća. Prepucavanje na nivou pretskolske kad se djeca svađaju čiji je otac jači.
Dabogda propao pdf. :kafa:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 13 jan 2024, 12:39

13 jan 2024, 11:50
Antipolitika3 je napisao/la:
12 jan 2024, 18:23

Cuj politicke prcije a komunjare osnovale FK Sarajevo 40 godina nakon klubova u Mostaru.
Uja brabonjak bosanski :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Plus ukrali igrace Zelji :wave:
Da nije rata bilo kao da bi neko i znao za Zrinjski nekakav :lolno: Nistu znali ni kako se zovu pa poslije rata sastancili da odluce koji naziv. Zamisli cijeli zivot ti svi navijaju za druge klubove i sad na silu moras navijat za nakav Zrinjski. Inace lafo nas osnovala drzava,stranka po logici nekoj bi imali sve,medjutim vidimo da se zbog Zrinjskog i stadioni otimaju,ja mislim da nema na svijetu bijednijeg i mizernijeg kluba.
Ne odustaje :rol: Moram reci da uzivam u ovoj zavisti, bijedi i nemoci ozbiljnijeg sarajevskog kluba.
Susjedi ni u najvecim mukama koje su ih zadesile nisu ovako pjenili.
Tom nebitnom klubu cete jos dugo dugo gledat u ledja..**** sve ono sto ste mastali da cete postat u ovoj ligi, postao je Zrinjski i znam da pece, boli, al tako je kako je.
Kao sto rekoh, samo radite i tko zna, jednog dana mozda i zamijenimo uloge i postanete opet bitni

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 13 jan 2024, 12:43

tutankamon1905 je napisao/la:
13 jan 2024, 12:39
13 jan 2024, 11:50

Ne odustaje :rol: Moram reci da uzivam u ovoj zavisti, bijedi i nemoci ozbiljnijeg sarajevskog kluba.
Susjedi ni u najvecim mukama koje su ih zadesile nisu ovako pjenili.
Tom nebitnom klubu cete jos dugo dugo gledat u ledja..**** sve ono sto ste mastali da cete postat u ovoj ligi, postao je Zrinjski i znam da pece, boli, al tako je kako je.
Kao sto rekoh, samo radite i tko zna, jednog dana mozda i zamijenimo uloge i postanete opet bitni
Ko pjeni? Samo sam rekao cinjenice o tvom klubu nastalom na mrzinji i na silu sve,bez emocije i ostalih stvari. Pojma nemam ni o kakvoj bijedi pises,ulogama i slicno. Nebi mjenjao jednu godinu mog kluba za sve to sto imate tj cjelokupno vase postojanje. Vidim da si ti prvi poceo pjeniti i to je sasvim ok,normalno da ces pjeniti na velikana. Jednostavno sudjeno vam je da budete politicka prcija,zbog toga ste i nastali i to vam je cilj postojanja. Vidi se emocija kad Velez branis,to ti je prirodnije,normalnije stanje,nije lako promijeniti klub zato i imam razumijevanja prema tebi.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 13 jan 2024, 12:56

Guess the location challenge

slika
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 jan 2024, 13:00

Location confirmed

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /221115015

Neočekivan učesnik u saobraćaju viđen je jutros u Sarajevu - koza se prošetala ulicama u centru grada.

Na raskrsnici kod Katedrale Srca Isusova, u ulici Mula Mustafe Bašeskije jutros je snimljena koza.

Ima jos

https://****.ba/amp/multimedia ... eva/498409

Spoj prirode i životinja: Pogledajte stado koza na ispaši u naselju Grdonj iznad Sarajeva

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 13 jan 2024, 13:02

Vracajte je izginut ce
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 jan 2024, 13:02

19vendetta87 je napisao/la:
13 jan 2024, 12:29
Bukvalno :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jan 2024, 13:08

tabba77 je napisao/la:
13 jan 2024, 12:18
13 jan 2024, 12:13

Da te pitam nešto nevezano za fudbal i sve ostalo o čemu smo pisali (a i ostale mostarce). Zna li neko šta je sa A. Tojaga, plavka, doktorica? :mrgreen:
Ma ja, nisi ni lud. Hem plavusa hem doktorica :D

Znam Tojaga A., al nije plava i nije doktorica. Eventualno iz videnja, ali mozda neko drugi zna :D

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 13 jan 2024, 13:14

Sta cini zimski raspust ljudi se raspravljaju o deponiji.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, MaroonBjelave i 32 gosta.