sve ok sto si nabrojao, ali ne bih ja prepumpavao Nizozemsku nimalo ok kvalitetniji jesu, ali nisu gornji dom europskog rukometa u nekim navratimo kad pocnu srljati nemaju glavu.zaostrog je napisao/la: ↑12 jan 2024, 11:46Ma vala i priča da "slavimo poraze" je glupost. Ko je slavio? Samo smo svi pratili Yellow kup i očekivali da nas Švedska, koja je među najjačim u Evropi, rastavi od života. Evo prvi ja, da je neko ponudio 15 razlike prije utakmice, prihvatio bih. Ovako, 45 minuta je djelovalo više nego dobro. Mene čak zabrinjava koliko dobro u smislu da smo bezveze ispucali dobru utakmicu na ŠveđanedonDondon je napisao/la: ↑12 jan 2024, 09:13Mi smo jedina nacija koja slavi poraze,odes na euro izgubis 9 golova razlike i svi sretni,nemoj onda ni ici sta cemo tamo
mislim jest ovo poboljsanje na osnovu onih pripremnih tekmi ali mi eto zadnje 4 tekme sve poraze imamo i sve to oko dvocifrene razlike a realno nije nam losa reprezentacija mnogo kvalitete je tu![]()
A za kvalitet su evo drugi rekli sve već. Vidim da već oni koji ne poznaju rukomet idu u smjeru "Nizozemsku moramo dobiti". Zapravo je neuporedivo, ljudi imaju 10-ak igrača u Bundesligi, u PSG i sl. Ono što mi je uvijek najlakše poređenje, ali svako iz njihovog rostera bi kod nas imao ulogu, dok bi tek možda 2-3 naša igrača tamo uopšte bila u rosteru.
I na kraju krajeva, rukomet je sport gdje nije baš lahko da dobijaš jače od sebe. Ok je kad je neko precijenjen ili kad imaš kvalitet koji ne vidiš, ali dok će u fudbalu i Moldavija u 10 utakmica otkinuti nešto Francuzima, ovdje ni u 1000 ne bi prišli ispod 20 razlike. I nevezano za našu grupu, na cijelom Euru u prvoj fazi imaš možda 1 ili 2 grupe gdje stvari nisu savršeno jasne. Odnosno, evo svodi se na današnji dan.![]()
iskreno ja se ne nadam nikakvom pozitivnom rezultatu previse puta sam se opekao od nas sport, glavni razlog zbog kojeg necemo napraviti nista je to sto nemamo kvalitet u ofanzivnom smislu da neko rijesi 1:1, Panic iako najbolji ne moze praviti toliku razliku na najvisem nivou.
i ja bih samo dodao da uz nedostatak ulaganja u rukomet, opet da smo dosli sa nasim najjacim sastavom bila bi daleko druga prica plus da su neki igraci koji su se mogli rijesiti rijeseni mozda bi bili i u prednosti, znaci na kraju dodes na isto da nam najgori sljamovi drustva sjede u savezima isti oni koji u nogometu namjestaju domace prvenstvo, isti oni koji u kosarci prodaju papire Hrvatima za Matkovica a legende su sporta kod nas, isti oni koji se u rukometu javno prepucavaju i igraju Zadruge