Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Evo ga ide sad ravnanje do kraja
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ljudi nikog nisu ubili

Kakva je ovo stoka primitivna zapadna
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Ček ovi Huti nemaju podršku Vlade Jemena tj. oni kontrolišu dio Jemena i njih gura Iran, a zvaničlu Vladu Jemena podržava Saudija o.O
- Pensioner26
- Kontakt:
Voljeli bi i oni da rade po svom nahodjenju, ali klinac.AshburtonG je napisao/la: ↑12 jan 2024, 20:42Pa Svabe rade od Holokausta sve u njihovoj moci da im **** oproste genocid i da generalno svijet zaboravi njihove zlocine. Nema vecih licemjera na planeti.
- LegendKiller
- Kontakt:
Ivo Komišić je noćaš bio gost na Face TV. Zanimljiv interviju u kojem je potvrdio ono što sam ja ali i mnogi drugi ovdje govorili, a to je da su nam Ukrajinci odbranom Kijeva odbranili i državu. Sve je bilo spremno, Putin za 3 dana u Kijevu, a Putinovci za 5 u Banjaluci. Srećom Zelenski nije pobjegao, a Zalužni je uspio organizovati vojsku. SAD, EU, Nato su bili totalno nespremni za ovakav izljev rusofilije.
LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 22:58Ivo Komišić je noćaš bio gost na Face TV. Zanimljiv interviju u kojem je potvrdio ono što sam ja ali i mnogi drugi ovdje govorili, a to je da su nam Ukrajinci odbranom Kijeva odbranili i državu. Sve je bilo spremno, Putin za 3 dana u Kijevu, a Putinovci za 5 u Banjaluci. Srećom Zelenski nije pobjegao, a Zalužni je uspio organizovati vojsku. SAD, EU, Nato su bili totalno nespremni za ovakav izljev rusofilije.

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
O Zalužniju se baš slabo priča, bar ne onoliko koliko bi trebalo. Za 50ak godina taj bi čovjek trebao biti upisan zlatnim slovima u knjigama historije.LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 22:58Ivo Komišić je noćaš bio gost na Face TV. Zanimljiv interviju u kojem je potvrdio ono što sam ja ali i mnogi drugi ovdje govorili, a to je da su nam Ukrajinci odbranom Kijeva odbranili i državu. Sve je bilo spremno, Putin za 3 dana u Kijevu, a Putinovci za 5 u Banjaluci. Srećom Zelenski nije pobjegao, a Zalužni je uspio organizovati vojsku. SAD, EU, Nato su bili totalno nespremni za ovakav izljev rusofilije.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Pa USA im mjesecima prije napada govorili sta im se sprema,Zelensky nije vjerovao.LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 22:58Ivo Komišić je noćaš bio gost na Face TV. Zanimljiv interviju u kojem je potvrdio ono što sam ja ali i mnogi drugi ovdje govorili, a to je da su nam Ukrajinci odbranom Kijeva odbranili i državu. Sve je bilo spremno, Putin za 3 dana u Kijevu, a Putinovci za 5 u Banjaluci. Srećom Zelenski nije pobjegao, a Zalužni je uspio organizovati vojsku. SAD, EU, Nato su bili totalno nespremni za ovakav izljev rusofilije.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Nije on šef CIA da potvrdi, a niti je analitičar. Mislim da su te priče malo prenapuhane u smislu ono bilo sve spremno. Šta to znači da su trebali djelovati sinhronizovano, a ovamo Rusima procurile informacije da neki ministri i visoki zvaničnici nisu znali za invaziju do bukvalno par sati prije nego je počela, ali je valjda Dodik znao. Mora da je on i odobrio invaziju na Ukrajinu. Ne podcjenjujući te okolnosti, mislim da je taj plan bio izvjestan isključivo u slučaju da je padom Kijeva nastao i potpuni haos i raspad NATOa i to raspad filmskom brzinom.
I da je Zapad bio nespreman, a ovamo Ukrajincima mjesecima unaprijed javili u detalj šta i kako.
I da je Zapad bio nespreman, a ovamo Ukrajincima mjesecima unaprijed javili u detalj šta i kako.
- LegendKiller
- Kontakt:
Ja iskreno nešto ne vjerujem da Zelenski nije vjerovao. Jednostavno nije on ni mogao mnogo šta uraditi. Upad Rusa u Ukrajinu se nije mogao psriječiti osim da USa pošalje svoju vojsku na granicu. Do ulaska Ruske vojske niko mu ni metka nije želio dati. Njemu je u državu upalo 150000 najboljih Ruskih boraca, on prije Kijeva na sjeveru nije ni mogao nigdje organizovati bolju odbranu. Vjerujem da su Ukri bili spremni, ali ipak te napala druga vojna sila na svijetu, šta možeš uraditi. Da su ih Ukri mogli dočekati na granici pa Ukri bi bili barem treća vojna sila. Ovako su u jednoj neravnopravnoj borbi ipak pokazali snagu. Na jugu zemlje je bila klasična izdaja gdje su Ukrajinski rusofili pustili Ruse na dođu do Zaporožja i Hersona. Mariupolj je isto tako došao u okruženje zahvaljući izdaji.L-Train je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:04Pa USA im mjesecima prije napada govorili sta im se sprema,Zelensky nije vjerovao.LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 22:58Ivo Komišić je noćaš bio gost na Face TV. Zanimljiv interviju u kojem je potvrdio ono što sam ja ali i mnogi drugi ovdje govorili, a to je da su nam Ukrajinci odbranom Kijeva odbranili i državu. Sve je bilo spremno, Putin za 3 dana u Kijevu, a Putinovci za 5 u Banjaluci. Srećom Zelenski nije pobjegao, a Zalužni je uspio organizovati vojsku. SAD, EU, Nato su bili totalno nespremni za ovakav izljev rusofilije.
Vjerovao on ili ne, ništa mnogo on nije mogao uraditi, osim biti čovjek i reći ja neću bježati, jer su ga ti isti koji su ga upozoravali na napad zvali posle da bježi.
- LegendKiller
- Kontakt:
150000 vojnika na tvojoj granici plus 100000 separatista, zar ti treba neko posebno javljanje da će te napasti. Zapad je bio nepreman jer nije znao šta da radi. Pa šef njemačke obavještajne službe je umalo stradao a eto kao on bi trebao imati prave informacije.Kajzer10 je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:19Nije on šef CIA da potvrdi, a niti je analitičar. Mislim da su te priče malo prenapuhane u smislu ono bilo sve spremno. Šta to znači da su trebali djelovati sinhronizovano, a ovamo Rusima procurile informacije da neki ministri i visoki zvaničnici nisu znali za invaziju do bukvalno par sati prije nego je počela, ali je valjda Dodik znao. Mora da je on i odobrio invaziju na Ukrajinu. Ne podcjenjujući te okolnosti, mislim da je taj plan bio izvjestan isključivo u slučaju da je padom Kijeva nastao i potpuni haos i raspad NATOa i to raspad filmskom brzinom.
Ne znam jesi li upratio ovo: "Operacijom specijalnih snaga iz Ukrajine je evakuiran šef Njemačke obavještajne službe (BND) Bruno Kahl, prenosi Anadolu Agency (AA)". Šef Njemačke obavještajne službe je bio zapeo u Ukrajini na dan napada. Ovo je bilo u februaru 2022.
Da je Zapad prije agresije dao Ukrajini Jeveline, Stingere, HIMARSe i Leoparade napada vjerovatno ne bi ni bilo, zato kažem da su bili nespremni jer ni oni sami nisu znali šta će, podržati Ukrajini ili je pustiti Putinu.
Jbg, vjerovatno im nisu vjerovali previse. Jer ovi su tad bili krcati petom kolonom. Sto i sam rece, jug je najvise fasovao uslijed izdaje i fakticki bez ispaljenog metka.LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:41Da je Zapad prije agresije dao Ukrajini Jeveline, Stingere, HIMARSe i Leoparade napada vjerovatno ne bi ni bilo, zato kažem da su bili nespremni jer ni oni sami nisu znali šta će, podržati Ukrajini ili je pustiti Putinu.Kajzer10 je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:19Nije on šef CIA da potvrdi, a niti je analitičar. Mislim da su te priče malo prenapuhane u smislu ono bilo sve spremno. Šta to znači da su trebali djelovati sinhronizovano, a ovamo Rusima procurile informacije da neki ministri i visoki zvaničnici nisu znali za invaziju do bukvalno par sati prije nego je počela, ali je valjda Dodik znao. Mora da je on i odobrio invaziju na Ukrajinu. Ne podcjenjujući te okolnosti, mislim da je taj plan bio izvjestan isključivo u slučaju da je padom Kijeva nastao i potpuni haos i raspad NATOa i to raspad filmskom brzinom.
Laz kralju, ja radio liku kad je poceo rat, koji mi je pricao da je licno kordinirao zadnje brodove pune oruzja za Ukrajinu 2-3 sedmice prije zvanicnog rata tj. ulaska Ruske vojske. A Bog zna koliko su poslali prije toga.LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:32Ja iskreno nešto ne vjerujem da Zelenski nije vjerovao. Jednostavno nije on ni mogao mnogo šta uraditi. Upad Rusa u Ukrajinu se nije mogao psriječiti osim da USa pošalje svoju vojsku na granicu. Do ulaska Ruske vojske niko mu ni metka nije želio dati. Njemu je u državu upalo 150000 najboljih Ruskih boraca, on prije Kijeva na sjeveru nije ni mogao nigdje organizovati bolju odbranu. Vjerujem da su Ukri bili spremni, ali ipak te napala druga vojna sila na svijetu, šta možeš uraditi. Da su ih Ukri mogli dočekati na granici pa Ukri bi bili barem treća vojna sila. Ovako su u jednoj neravnopravnoj borbi ipak pokazali snagu. Na jugu zemlje je bila klasična izdaja gdje su Ukrajinski rusofili pustili Ruse na dođu do Zaporožja i Hersona. Mariupolj je isto tako došao u okruženje zahvaljući izdaji.L-Train je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:04Pa USA im mjesecima prije napada govorili sta im se sprema,Zelensky nije vjerovao.LegendKiller je napisao/la: ↑12 jan 2024, 22:58Ivo Komišić je noćaš bio gost na Face TV. Zanimljiv interviju u kojem je potvrdio ono što sam ja ali i mnogi drugi ovdje govorili, a to je da su nam Ukrajinci odbranom Kijeva odbranili i državu. Sve je bilo spremno, Putin za 3 dana u Kijevu, a Putinovci za 5 u Banjaluci. Srećom Zelenski nije pobjegao, a Zalužni je uspio organizovati vojsku. SAD, EU, Nato su bili totalno nespremni za ovakav izljev rusofilije.
Vjerovao on ili ne, ništa mnogo on nije mogao uraditi, osim biti čovjek i reći ja neću bježati, jer su ga ti isti koji su ga upozoravali na napad zvali posle da bježi.
Lik se bavi time za Americku vojsku, znaci legit je.
De ba Aleme, kakvo oruzje? Pa vidjeli smo prvih dana i prvih sedmica da nikakvo oruzje nije stiglo. Mozda su poslali u Poljsku ili neku bazu blizu Ukrajine.
Da su bogdom poslali prije rata obzirom koliko su Rusi na pocetku bili neorganizovani
Da su bogdom poslali prije rata obzirom koliko su Rusi na pocetku bili neorganizovani
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Eto sad nije nikakvo. Poslali su neposredno prije invazije i na samom pocetku 20 hiljada protutenkovskih oruzja. To ih je i spasilo.
I s tim sto izmedju nas i Ukrajine imas i Rumuniju i Madjarsku i Hrvatsku, clanice NATO-a, sto znaci da Komsic tvrdi da bi imali WWIII da je zauzet Kijev u prvim danima. A onda se ne bi trebali brinuti za Banjaluku, svakako bi svi vjerovatno jeli, pili i disali Uranijum, ili sta vec ide u nuklearne bombe.Kajzer10 je napisao/la: ↑12 jan 2024, 23:19Nije on šef CIA da potvrdi, a niti je analitičar. Mislim da su te priče malo prenapuhane u smislu ono bilo sve spremno. Šta to znači da su trebali djelovati sinhronizovano, a ovamo Rusima procurile informacije da neki ministri i visoki zvaničnici nisu znali za invaziju do bukvalno par sati prije nego je počela, ali je valjda Dodik znao. Mora da je on i odobrio invaziju na Ukrajinu. Ne podcjenjujući te okolnosti, mislim da je taj plan bio izvjestan isključivo u slučaju da je padom Kijeva nastao i potpuni haos i raspad NATOa i to raspad filmskom brzinom.
Ukrajina se nije Mogla branit na granici jer Zelenski nije imao dobru vecinu stanovnistva na strani Zapada. Njim je trebao napad i zlocini Rusije da stanovnistvo stane 100% na stranu Zapada i Zelenskog. Potez je bio rizican ali sve ostalo bi se raspalo, jer da je prijevremeno poceo organizirat vojska ni priblizno ne bi imao ovaj nacionalni naboj kod svoji….
A ni Ukrajinci nisu dobivali neku vojnu opremu od Zapada, sve je to sitno i mozda samo za one jedinice Koje su bile vec na frontu.
Dodik nije znao na Napad, Ali su sigurno im „digli rep“ i rekli kao sad bi mogli imati sansu za Nezavisnost rs-a
A ni Ukrajinci nisu dobivali neku vojnu opremu od Zapada, sve je to sitno i mozda samo za one jedinice Koje su bile vec na frontu.
Dodik nije znao na Napad, Ali su sigurno im „digli rep“ i rekli kao sad bi mogli imati sansu za Nezavisnost rs-a
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 6 gostiju.