Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

InatSilniBosanski
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la InatSilniBosanski » 12 jan 2024, 14:30

zaostrog je napisao/la:
12 jan 2024, 11:46
donDondon je napisao/la:
12 jan 2024, 09:13
Mi smo jedina nacija koja slavi poraze,odes na euro izgubis 9 golova razlike i svi sretni,nemoj onda ni ici sta cemo tamo

mislim jest ovo poboljsanje na osnovu onih pripremnih tekmi ali mi eto zadnje 4 tekme sve poraze imamo i sve to oko dvocifrene razlike a realno nije nam losa reprezentacija mnogo kvalitete je tu
Ma vala i priča da "slavimo poraze" je glupost. Ko je slavio? Samo smo svi pratili Yellow kup i očekivali da nas Švedska, koja je među najjačim u Evropi, rastavi od života. Evo prvi ja, da je neko ponudio 15 razlike prije utakmice, prihvatio bih. Ovako, 45 minuta je djelovalo više nego dobro. Mene čak zabrinjava koliko dobro u smislu da smo bezveze ispucali dobru utakmicu na Šveđane :D

A za kvalitet su evo drugi rekli sve već. Vidim da već oni koji ne poznaju rukomet idu u smjeru "Nizozemsku moramo dobiti". Zapravo je neuporedivo, ljudi imaju 10-ak igrača u Bundesligi, u PSG i sl. Ono što mi je uvijek najlakše poređenje, ali svako iz njihovog rostera bi kod nas imao ulogu, dok bi tek možda 2-3 naša igrača tamo uopšte bila u rosteru.

I na kraju krajeva, rukomet je sport gdje nije baš lahko da dobijaš jače od sebe. Ok je kad je neko precijenjen ili kad imaš kvalitet koji ne vidiš, ali dok će u fudbalu i Moldavija u 10 utakmica otkinuti nešto Francuzima, ovdje ni u 1000 ne bi prišli ispod 20 razlike. I nevezano za našu grupu, na cijelom Euru u prvoj fazi imaš možda 1 ili 2 grupe gdje stvari nisu savršeno jasne. Odnosno, evo svodi se na današnji dan. :D
sve ok sto si nabrojao, ali ne bih ja prepumpavao Nizozemsku nimalo ok kvalitetniji jesu, ali nisu gornji dom europskog rukometa u nekim navratimo kad pocnu srljati nemaju glavu.

iskreno ja se ne nadam nikakvom pozitivnom rezultatu previse puta sam se opekao od nas sport, glavni razlog zbog kojeg necemo napraviti nista je to sto nemamo kvalitet u ofanzivnom smislu da neko rijesi 1:1, Panic iako najbolji ne moze praviti toliku razliku na najvisem nivou.

i ja bih samo dodao da uz nedostatak ulaganja u rukomet, opet da smo dosli sa nasim najjacim sastavom bila bi daleko druga prica plus da su neki igraci koji su se mogli rijesiti rijeseni mozda bi bili i u prednosti, znaci na kraju dodes na isto da nam najgori sljamovi drustva sjede u savezima isti oni koji u nogometu namjestaju domace prvenstvo, isti oni koji u kosarci prodaju papire Hrvatima za Matkovica a legende su sporta kod nas, isti oni koji se u rukometu javno prepucavaju i igraju Zadruge :sick:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 jan 2024, 15:15

InatSilniBosanski je napisao/la:
12 jan 2024, 14:30
zaostrog je napisao/la:
donDondon je napisao/la:
Mi smo jedina nacija koja slavi poraze,odes na euro izgubis 9 golova razlike i svi sretni,nemoj onda ni ici sta cemo tamo

mislim jest ovo poboljsanje na osnovu onih pripremnih tekmi ali mi eto zadnje 4 tekme sve poraze imamo i sve to oko dvocifrene razlike a realno nije nam losa reprezentacija mnogo kvalitete je tu
Ma vala i priča da "slavimo poraze" je glupost. Ko je slavio? Samo smo svi pratili Yellow kup i očekivali da nas Švedska, koja je među najjačim u Evropi, rastavi od života. Evo prvi ja, da je neko ponudio 15 razlike prije utakmice, prihvatio bih. Ovako, 45 minuta je djelovalo više nego dobro. Mene čak zabrinjava koliko dobro u smislu da smo bezveze ispucali dobru utakmicu na Šveđane :D

A za kvalitet su evo drugi rekli sve već. Vidim da već oni koji ne poznaju rukomet idu u smjeru "Nizozemsku moramo dobiti". Zapravo je neuporedivo, ljudi imaju 10-ak igrača u Bundesligi, u PSG i sl. Ono što mi je uvijek najlakše poređenje, ali svako iz njihovog rostera bi kod nas imao ulogu, dok bi tek možda 2-3 naša igrača tamo uopšte bila u rosteru.

I na kraju krajeva, rukomet je sport gdje nije baš lahko da dobijaš jače od sebe. Ok je kad je neko precijenjen ili kad imaš kvalitet koji ne vidiš, ali dok će u fudbalu i Moldavija u 10 utakmica otkinuti nešto Francuzima, ovdje ni u 1000 ne bi prišli ispod 20 razlike. I nevezano za našu grupu, na cijelom Euru u prvoj fazi imaš možda 1 ili 2 grupe gdje stvari nisu savršeno jasne. Odnosno, evo svodi se na današnji dan. :D
sve ok sto si nabrojao, ali ne bih ja prepumpavao Nizozemsku nimalo ok kvalitetniji jesu, ali nisu gornji dom europskog rukometa u nekim navratimo kad pocnu srljati nemaju glavu.

iskreno ja se ne nadam nikakvom pozitivnom rezultatu previse puta sam se opekao od nas sport, glavni razlog zbog kojeg necemo napraviti nista je to sto nemamo kvalitet u ofanzivnom smislu da neko rijesi 1:1, Panic iako najbolji ne moze praviti toliku razliku na najvisem nivou.

i ja bih samo dodao da uz nedostatak ulaganja u rukomet, opet da smo dosli sa nasim najjacim sastavom bila bi daleko druga prica plus da su neki igraci koji su se mogli rijesiti rijeseni mozda bi bili i u prednosti, znaci na kraju dodes na isto da nam najgori sljamovi drustva sjede u savezima isti oni koji u nogometu namjestaju domace prvenstvo, isti oni koji u kosarci prodaju papire Hrvatima za Matkovica a legende su sporta kod nas, isti oni koji se u rukometu javno prepucavaju i igraju Zadruge :sick:
zna li se ko je matkovicu dao ispisnicu?

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 12 jan 2024, 16:20

InatSilniBosanski je napisao/la:
12 jan 2024, 14:30
zaostrog je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

Gledao sam Holandiju protiv Gruzije, igraju brzo ali primaju i golove. Mislim da idemo protiv njih sigurno na 25+ golova, nisu na nivou neke ozbiljne reprezentacije koja brzo postavi odbranu. Ako momci ponove pristup iz utakmice sa Svedskom mislim da imamo dobre sanse. Usput koliko god nasi smradovi olahko pustali pojedine igrace u bilo kom sportu, tako isto ti igraci trceci idu u druge reprezentacije.
Elvir Baljic

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 12 jan 2024, 17:32

Kraj za S. Burića, e jbg :(

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2024, 18:10

Da makar Panic bude spreman za sutra. Nas ako ne syebe teska grupa, syebu nas povrede bitnijih igraca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 12 jan 2024, 18:20

Nama je najbolje da na vrijeme ispadnemo , da ne bi prošli grupu sa pola rostera , ispovrjeđivani i takvi da naletimo na Dansku ili Francusku :mrgreen:

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 12 jan 2024, 19:26

Sutra nam sude Islanđani Jonas Eliasson i Anton Palsson.
Palsson je sudio i ovu tekmu :puke:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2024, 19:30

FKSzuti je napisao/la:
12 jan 2024, 19:26
Sutra nam sude Islanđani Jonas Eliasson i Anton Palsson.
Palsson je sudio i ovu tekmu :puke:
Necu da se nikako vadim na sudije, ali imam neki osjecaj da ce odigrati svoju ulogu. Bit cemo egal cijelo vrijeme i u zadnjih nekoliko minuta pogurati Holandeze.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2024, 21:55

Jbt kolko ovih bekova imaju Crnogorci, mi 20 godina nismo napravili ozbiljnog bekaa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 12 jan 2024, 21:59

Pa jbg mi kad napravimo beka on ode igrati za komsije… sve dok ovi druge vjere igraju za komsije nas nema nigdje
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 12 jan 2024, 22:10

sagitarius je napisao/la:
12 jan 2024, 21:59
Pa jbg mi kad napravimo beka on ode igrati za komsije… sve dok ovi druge vjere igraju za komsije nas nema nigdje
Ima Bošnjaka sasvim dovoljno za solidnu reprezentaciju.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2024, 22:14

sagitarius je napisao/la:
12 jan 2024, 21:59
Ma nismo "napravili" ni komsijama vala neku extra kvalitetu jos od Buntica, nama bi svi valjali al niko nije klasa tipa Borozana i sl.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 12 jan 2024, 22:15

legenda reala je napisao/la:
12 jan 2024, 21:55
Jbt kolko ovih bekova imaju Crnogorci, mi 20 godina nismo napravili ozbiljnog bekaa
A dino haubica hamidovic

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2024, 22:17

ljevak je napisao/la:
12 jan 2024, 22:15
A dino haubica hamidovic
Dobro graden steta onako lose selekcije suta

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 12 jan 2024, 22:22

12 jan 2024, 22:17
ljevak je napisao/la:
A dino haubica hamidovic
Sto ga nahvali, samo ti sporan izbor suta. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2024, 22:27

ljevak je napisao/la:
12 jan 2024, 22:22
ljevak je napisao/la:

A dino haubica hamidovic
A sta znam fino se on digne ima dobar odraz, al sut il je nekoliko metara iznad gola ili jedva dode do gola bas lose izgleda.
Kad bi imao realizaciju na jedno 50% on bi za nas ovakve bio premija sad je mislim ptotiv Svedske imo 2/9 sut

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 12 jan 2024, 23:06

Gubitnička nacija izgubimo 9 i svi bravo jesmo jaki,evo Hrvaska zgazi furiju jednu od najbolji na svijetu,kad sutra izgubimo 10 biće dobro je sudije ovo ono

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 12 jan 2024, 23:17

12 jan 2024, 22:27
ljevak je napisao/la:

A sta znam fino se on digne ima dobar odraz, al sut il je nekoliko metara iznad gola ili jedva dode do gola bas lose izgleda.
Kad bi imao realizaciju na jedno 50% on bi za nas ovakve bio premija sad je mislim ptotiv Svedske imo 2/9 sut
Nije njemu problem izbor šuta, već spore noge i činjenica da ne napada odbranu, nema promjenu pravca i igru 1:1 nekako je suviše krut i spor, ne voli kontakt i zbog toga igra iz daleka, šteta, ima top u ruci, sa malo više srca i pokretljivosti bio bi odličan bek, ovako ispod prosječan.Trebao je odabrati odbojku, ovo je ipak muški sport.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 jan 2024, 23:20

Fagus501 je napisao/la:
12 jan 2024, 23:06
Gubitnička nacija izgubimo 9 i svi bravo jesmo jaki,evo Hrvaska zgazi furiju jednu od najbolji na svijetu,kad sutra izgubimo 10 biće dobro je sudije ovo ono
Sve stvar percepcije. Isto tako mozes reći kako Spanci, finalisti zadnjeg EPa, gube cijelu utakmicu od Hrvata po 7-8 razlike, a mi protiv Šveđani, evropskih prvaka, dosli sa -7 na -3.
A ne trebam ni napomonjati da je nebo i zemlja razlika u navedenim ekipama
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 12 jan 2024, 23:46

ovisnik je napisao/la:
12 jan 2024, 23:17
12 jan 2024, 22:27
ljevak je napisao/la:

Nije njemu problem izbor šuta, već spore noge i činjenica da ne napada odbranu, nema promjenu pravca i igru 1:1 nekako je suviše krut i spor, ne voli kontakt i zbog toga igra iz daleka, šteta, ima top u ruci, sa malo više srca i pokretljivosti bio bi odličan bek, ovako ispod prosječan.Trebao je odabrati odbojku, ovo je ipak muški sport.
Napredujemo
Ma legenda je fin insan, bira rijeci. Nece iskreno da kaze.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.