E cuj petokraku treba vratiti hahahahahahaha, samo sanjaj poseremo se na nju svi.Aduka87 je napisao/la: ↑12 jan 2024, 16:52Pridruzujem ti seedgarallanpoe04 je napisao/la: ↑12 jan 2024, 16:35Serem ti se u petokraku.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑12 jan 2024, 12:10Ako se insistira na ljiljanu, onda nek se insistira i ns petokraci. si jedno i drugo su dio historije kluba. Ako se odreknemo jednog, automatski smo se odrekli i onog drugog.
Slažem se sa modernizacijom znakovlja, đada mi se ovaj prikazani nešto ni ne sviđa. Suviše mi je "woke". Je l' se tako kaže?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- skullcrusher
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Ljiljan ili grb grada u grbu kluba je neophodan i trebo da bude prikazan. Svaki skoro klub sa istorijom ima u svom grbu neki simbol s kojim se identifikuje, bio to grad, zemlja, regija ili nešto drugo, nešto što ga veže sa mjestom nastanka. Ne treba nas zanimati Juventus ili Inter, to je nešto sasvim drugo. Sarajevo je imalo prije petokraku, pa ljiljan i treba sad barem imat ako ništa simbol grada iz kojeg dolazi i po kojem nosi naziv.
-
- Kontakt:
Zna li neko u koliko je sutra tekma
A s kim igramo sutra, sa Makedonija GP igramo tek 31.01 u Umagu?
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Gdje ces petokraku u istu recenicu sa ljiljanom 

I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Ovi što su protiv petokrake su garant junoše iz kriminalne SDA, rođene debelo iza rata. Volim što sam rođen u Titinom sistemu, više nego išta i živim za dan kada ce zlo od SDA nestati i poslati na smetljište historije.
Daj Morto anketu, ljiljan il petokraka, da ubijemo vrijeme.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Da li nam je opcija za lijvo krilo Hiros ?
Samo pitam.
Samo pitam.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Smeta im petokraka,al ne smeta komunistički grb 

Rođen sam u titino vrijeme, nisam nikada bio stranački opredijeljen, ipak sam protiv petokrake na grbu. Samo ljiljan ili ništa.
-
- Kontakt:
Kakve rasprave i kakve gluposti, mene vise brine je li ovo tim sa kojim cemo napastii evropu, i grupe?
Tim se pravi na zimu za evrope sa obzirom da se samo djeca dovode to nam nije izgleda ni namjera.
Pa cemo opet na proljece praviti tim za zimu ako se sta proda proda dobro je ipak smo treci ne treba nista da zabrinjava.
A trener nek i dalje izjavljuje da nismo plijen da smo lovina, boze me sacuvaj...
Tim se pravi na zimu za evrope sa obzirom da se samo djeca dovode to nam nije izgleda ni namjera.
Pa cemo opet na proljece praviti tim za zimu ako se sta proda proda dobro je ipak smo treci ne treba nista da zabrinjava.
A trener nek i dalje izjavljuje da nismo plijen da smo lovina, boze me sacuvaj...
Petokraka, kao simbol jednog vremena u kojem je i nastao naš klub treba da ima poseban značaj svakom ko istinski voli FK Sarajevo. U periodu kad je taj simbol pretsavljao jedan polotički sistem i društveno uređenje Države klub je ostvario največe svoje uspjehe, iznjedrio naše največe igrače i igrače svijetske klase. Politički sistem u kojem je jedan od simbola bila i petokraka nikad nas nike ugnjetavao ili narušavao, čak naprotiv stvorio je samu veličinu kluba koju sad imamo.
Ljiljan, sombol odbrane, zajedništva, prkosa nije dopustio da nam se sve to uruši i nestane bez traga.
Oba ta simbola zaslužuju svoje mjesto na grbu našeg kluba.
Pokušaj predstavljanja priče i stvaranja mita o tome da se "ljiljan borio protiv petokrake" je čisti nacionalizam koji vidimo nas vodi 20+ godina i nikom osim tim pojedincima nije ništa dobro donio. Oni taj ljiljan koriste samo kao paravan za svoj kriminal i ostvarivanje lične koristi, a stvarno njegovo značenje i ono čega je postao simbol polako pada u zaborav i nestaje.
Ljiljan, sombol odbrane, zajedništva, prkosa nije dopustio da nam se sve to uruši i nestane bez traga.
Oba ta simbola zaslužuju svoje mjesto na grbu našeg kluba.
Pokušaj predstavljanja priče i stvaranja mita o tome da se "ljiljan borio protiv petokrake" je čisti nacionalizam koji vidimo nas vodi 20+ godina i nikom osim tim pojedincima nije ništa dobro donio. Oni taj ljiljan koriste samo kao paravan za svoj kriminal i ostvarivanje lične koristi, a stvarno njegovo značenje i ono čega je postao simbol polako pada u zaborav i nestaje.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Jest da ga gadjamo topovskim svaku utakmicu.To smece sugavo ni u sali ne spominjite ovdje.
Imamo lijevo Penarandu,Ziljkica i Andjusica.Desno Hasica i Kyeremeha i 19 krila nam ne treba.Jos stoper i desni bek.
Kakva petokraka,samo ljiljan!Zasto se uopste sklonio zna li neko?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- BordoBBoja
- Kontakt:
Gospoda se zna samo izraziti preko sranja. Nisam nimalo iznenađen. Nemojte zaboravit kakvu voćku zagrlit', nije da niste navikli. Zlatne kašike u ruke, pa u slast.skullcrusher je napisao/la: ↑12 jan 2024, 17:13E cuj petokraku treba vratiti hahahahahahaha, samo sanjaj poseremo se na nju svi.
De nek neko neku transfer bombu baci, dok se nije zakuhalo sa ovim preseravanjima
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Znaš nešto ili samo da skreneš s teme?
Trenutno korisnika/ca: OzmoodPinglewood i 38 gostiju.