NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Re: NK Čelik Zenica - Članstvo
250 članova, usporilo u Januaru pravo. Prošle godine je hajp bio zbog gostovanja u Grazu i kup protiv Radnika pa i veća brojka.
Jel ovo nam i od Vijeca ministara kanula lova... 

Habuba svaki zenicanin treba **** mater svima iz SDPa,dali su Mostaru za bazene 4milona,za dvoranu,Velezu i Zrinjskom po 1.5mil KM ,a Zenici za bazene umjesto obećanih 4mil.rebalansom budeta dali 500 000KM. Još pogubnija stvar je da stadion na kome igra reprezentacija godinama nije nista dato ni sa jednog nivoa vlasti.
- prisonbreak
- Kontakt:
To je to. Dosta para se moze pokupiti sa svih nivoa vlasti.
Ovo je sigurno bio javni poziv gdje se razbacalo po uslovima, mi na osnovu skole smo dobili 24 k. Sto nije lose.
Zeljo 100k. Dok se racun odblokira, i dok sve bude cakuk pakum, dosta para od opstinskog do drzavnog nivoa se moze dobiti. Moje misljenje da se moze uzet sigurno milion KM sa opcine, kantona, federacije i drzave.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo deblokirat racun da bih sto prije,a moze se vrlo lako ta cifra pokupiti kroz razne projekte sa svih nivoa vlasti pa cak i preko ino fondova...prisonbreak je napisao/la: ↑11 jan 2024, 23:12To je to. Dosta para se moze pokupiti sa svih nivoa vlasti.
Ovo je sigurno bio javni poziv gdje se razbacalo po uslovima, mi na osnovu skole smo dobili 24 k. Sto nije lose.
Zeljo 100k. Dok se racun odblokira, i dok sve bude cakuk pakum, dosta para od opstinskog do drzavnog nivoa se moze dobiti. Moje misljenje da se moze uzet sigurno milion KM sa opcine, kantona, federacije i drzave.
Mostar je dobio samo da te ispravim 8 miliona za bazen pa još 4 i jos 4 naša miliona koja su bila predvidjena za bazen u Crkvicama ali Fudo nesposobni izgubio sve zastupnike i njegov Uzunovic glasao sa Arnelom Isakom da i ta 4 naša miliona idu dole na predlog Nikšića.Cod je napisao/la: ↑11 jan 2024, 22:49Habuba svaki zenicanin treba **** mater svima iz SDPa,dali su Mostaru za bazene 4milona,za dvoranu,Velezu i Zrinjskom po 1.5mil KM ,a Zenici za bazene umjesto obećanih 4mil.rebalansom budeta dali 500 000KM. Još pogubnija stvar je da stadion na kome igra reprezentacija godinama nije nista dato ni sa jednog nivoa vlasti.
Jučerašnjom odlukom su dobili jos 6.5 miliona i to 3 miliona Veležu i Zrinjskom i 3.5 miliona za dvoranu.
To je za 12 mjeseci 22.5 miliona iz budzeta Federacije.
Zenica je dobila 0 ustvari 0.5 miliona tačnije a naš kanton skoro pa duplo više puni budzet Federacije od HNK. Epska pljačka.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Znam da su Isak i Uzunovic glasali protiv sopstvenog grada zbog nekih nesuglasica sa Fudom. Mislim da bi privrednici Zenice,kantona trebali neki vid bojkota prema Federaciji.
-
- Kontakt:
Dok je Fudo na celu ovog grada nema napretka ni Zenici ni Čeliku.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Druže nije mi Fudo drag ...ali koji izrod moraš biti da svojom rukom (Isak,Uzunovic) uzmes svome gradu 4miliona za gradnju zatvorenog bazena. Da 80000 ljudi uskratis kupanje zimi. Pa nije mi drago kad bi neko kantu od smeća slomio u mom gradu,a ne 4mil.KM da izgubiš.
Sta sad po toj logici Kasumovic kriv sto su se ovi prodali hahha kakva je to logika. Meni je zao sto nema 4 miliona jos bi nam grad bio ljepsi. Briga me za fudine idajice i ko ga je izdao nego me zanima kes koji nas je zaobiso. Nisu oni njega izdali nego sve nasavenija je napisao/la: ↑11 jan 2024, 23:35Mostar je dobio samo da te ispravim 8 miliona za bazen pa još 4 i jos 4 naša miliona koja su bila predvidjena za bazen u Crkvicama ali Fudo nesposobni izgubio sve zastupnike i njegov Uzunovic glasao sa Arnelom Isakom da i ta 4 naša miliona idu dole na predlog Nikšića.Cod je napisao/la: ↑11 jan 2024, 22:49Habuba svaki zenicanin treba **** mater svima iz SDPa,dali su Mostaru za bazene 4milona,za dvoranu,Velezu i Zrinjskom po 1.5mil KM ,a Zenici za bazene umjesto obećanih 4mil.rebalansom budeta dali 500 000KM. Još pogubnija stvar je da stadion na kome igra reprezentacija godinama nije nista dato ni sa jednog nivoa vlasti.
Jučerašnjom odlukom su dobili jos 6.5 miliona i to 3 miliona Veležu i Zrinjskom i 3.5 miliona za dvoranu.
To je za 12 mjeseci 22.5 miliona iz budzeta Federacije.
Zenica je dobila 0 ustvari 0.5 miliona tačnije a naš kanton skoro pa duplo više puni budzet Federacije od HNK. Epska pljačka.
Tako je druže izdali su Zenicu i zenicane. Treba ih pljuvati po gradu. Mozes misliti svome rodnom gradu uskrate 4milona KM,pa to treba javno osuditi.
To se zargonski rade "prej.ebavali se preko sirotinje". Nisu oni gledali sta uzimaju Zenici, jer ocito Zenica im nije bitna. Oni su gledali da uzmu Fudi. Kao sto je i Fudo gledao kako sa svoje pozicije moze da unazadi bilo koga ko nije uz njega. Gradjani su ovdje kolateralna steta, i zato yebem im mater svima. Gnjide obicne. Naravno mislim na politicare.Cod je napisao/la: ↑12 jan 2024, 08:46Druže nije mi Fudo drag ...ali koji izrod moraš biti da svojom rukom (Isak,Uzunovic) uzmes svome gradu 4miliona za gradnju zatvorenog bazena. Da 80000 ljudi uskratis kupanje zimi. Pa nije mi drago kad bi neko kantu od smeća slomio u mom gradu,a ne 4mil.KM da izgubiš.
Nisu oni gledali ni fudu ni građane, prodali su se zbog sopstvenog interesa i zbog toga su i glasali kako su glasali.
-
- Kontakt:
Ništa od Farisa Zubanovića (neko je njega ovdje spominjao), danas trenirao sa Željom.
Izborna godina je počela, uvijek vruća tema Čelik je opet u fokusu. Barem da izvucemo 2-3 miliona KM pa nek laju cijelu godinu

SDP Zenica
Fuad Kasumović drži se Ti Puhovca, brigu o N.K. Čeliku prepusti onima koji su se borili da ga ne ugasiš
Da se brinemo o simbolu Zenice govori i činjenica da će ovaj klub od našeg Ministra oružanih snaga druga Zukan Helez dobiti pomoć prvi put sa državnog nivoa(iako nije imao nikakvu obavezu).![]()
Iako to nismo mislili iznostiti u javnost, ali zbog "prozivanja" od strane prvog čovjeka grada obavjestit ćemo simpatizere i navijače da su delegati u Domu naroda Paelamenta FBiH u kreiranju Nacrta Budžeta FBiH uputili zahtjev da se prvi put sa nivoa Federacije izdvoje sredstva za naš klub.
Ovom prilikom ćemo zamoliti vijećnike i zastupnike Kasumovićece stranke koji su jučer podržali svog "šefa" da ne morališu na račun N.K. Čelika jer mi najbolje znamo da nikada nisu smjeli glasati za bilo koju odluku na Gradskom vijeću koja je bila u korist ovog kluba (osim Aide i Sanjina).
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE: