Euroleague 2023/2024
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Euroleague 2023/2024
Na boljem su omjeru nego prošle godine poslije 20 odigranih kola.lumani je napisao/la: ↑09 jan 2024, 23:35ali ja pricam o CrnobelimJohnCleese je napisao/la: ↑09 jan 2024, 23:03Ma ne, zašto.
Crvenobeli su odlično ušli u drugi dio sezone.
Od tri odigrana meča napravili su takve rezultate da ukoliko budu odlucivali međusobni omjeri bolji su od Fenera, Partizana i Asvela.![]()
A sigurno da je svaka slijedeća kljucna i bitnija od prethodne

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Partizan nestvarno odigrao prvu četvrtinu, a kako je utalmica odmicala, lagano padali. Na kraju ispade kao lagan poraz.
Fenerbahce mi je nekakav nedorečen. Kad im vidiš ekipu, posebno tu vanjsku liniju (Dorsi, Guduric, Vilbekin), rekao bi čovjek sve će redom samljeti.
A oni nekako na silu igraju, nema neke tečnosti kao kod npr. Reala...
Fenerbahce mi je nekakav nedorečen. Kad im vidiš ekipu, posebno tu vanjsku liniju (Dorsi, Guduric, Vilbekin), rekao bi čovjek sve će redom samljeti.
A oni nekako na silu igraju, nema neke tečnosti kao kod npr. Reala...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Partizan plaća danak velikim problemima sa povredama i kasnom dovođenju Kabokla.
Na prvu stvar se ne može uticati, na drugo se moralo uticati.
Juče je Fener maltene rutinirao.
Ništa još kad je EL u pitanju nije izgubljeno, ali se pod hitno pojedincima mora objasniti za koji klub igraju i šta podrazumijeva igranje za klub koji ima najbolje navijače u Evropi i na svakoj EL utakmici 20k+. Ne dolaze ti ljudi da bi se igrala košarka zvana nabijanje statistike.
Mislim da dovođenje Smita ništa nije donijelo i da je to bespotreban potez. Valjda povratak Avramovića donese neku novu energiju.
Na prvu stvar se ne može uticati, na drugo se moralo uticati.
Juče je Fener maltene rutinirao.
Ništa još kad je EL u pitanju nije izgubljeno, ali se pod hitno pojedincima mora objasniti za koji klub igraju i šta podrazumijeva igranje za klub koji ima najbolje navijače u Evropi i na svakoj EL utakmici 20k+. Ne dolaze ti ljudi da bi se igrala košarka zvana nabijanje statistike.
Mislim da dovođenje Smita ništa nije donijelo i da je to bespotreban potez. Valjda povratak Avramovića donese neku novu energiju.
Gdje će igrati oni uopšte, neće valjda timovi putovati u Dubai jbt
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Doduše, možda si i upravu. Meni na pravu izgledalo predaleko.Sanfrancisco je napisao/la: ↑10 jan 2024, 16:24Kako su putovali u Kazanj(Uniks) i Sant Petersburg(Zenit), dalji su od Dubaija. A nije ni Tel Aviv nesto puno blizi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Felixians4
- Kontakt:
ajde, nek bude tako pa da se i ovaj dio sporta prekine pratiti.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Znaci 150 milki eura za 6 godina...Evroliga će u narednim godinama krenuti profitabilnijim kursom zahvaljujući finansijskoj injekciji Dubaija. Prema navodima španskog El Mundo Deportiva, Ujedinjeni Arapski Emirati će za šest sezona investirati u Evroligu 150.000.000 evra, počevši od takmičarske 2024/2025.
Svaki klub sa “A” licencom će od tog perioda moći da računa na garantovanih milion evra po sezoni, za tih pet godina koliko će sporazum biti na snazi.
Zauzvrat, Dubai će od Evrolige dobiti jedno sigurno mesto za svog učesnika.
Dakle, suprotno onome što su nedavno tvrdili najviši zvaničnici Evrolige, Dubai će (verovatno) imati tim u najvišem evropskom takmičenju već sledeće sezone 2024-25.
Konačno odobrenje za ovaj sporazum desiće se na sastanku 13 klubova akcionara Evrolige zakazanom za naredni mesec.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Uskoro idu saudijci u CLFelixians4 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 17:28ajde, nek bude tako pa da se i ovaj dio sporta prekine pratiti.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Felixians4
- Kontakt:
ma odavna sam se ohladio. pošto nisam poslovno unutra, još i ako se manje kladim, teško se mogu natjerati gledati taj, a i većinu ostalih sportova, no to su osobni problemi, smeta me koliko ne razumijem isti npr.L-Train je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:13Uskoro idu saudijci u CLFelixians4 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 17:28ajde, nek bude tako pa da se i ovaj dio sporta prekine pratiti.![]()
paris lee prvi kradljivac, darius thompson bivao to i među asistentima u baskoniji, među inima koje sam tamo za vrijeme korone negdje dosta dana provodio istražujući "no name robu" tad priiiilično jeftinu, ima ih i po nba
- BenjooJutub
- Kontakt:
Baš se neki dan uhvatio u razmišljanju kako ne mogu gledati više fudbal i košarku... Pratim rezultate i to, doduše vrlo manje nego kada sam i gledao utakmice, ali da redovno pratim EL, NBA, Ligu prvaka, Premierligu, Bundes, LaLigu... Ne.Felixians4 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 19:35ma odavna sam se ohladio. pošto nisam poslovno unutra, još i ako se manje kladim, teško se mogu natjerati gledati taj, a i većinu ostalih sportova, no to su osobni problemi, smeta me koliko ne razumijem isti npr.L-Train je napisao/la: ↑10 jan 2024, 18:13Uskoro idu saudijci u CLFelixians4 je napisao/la: ↑10 jan 2024, 17:28ajde, nek bude tako pa da se i ovaj dio sporta prekine pratiti.![]()
paris lee prvi kradljivac, darius thompson bivao to i među asistentima u baskoniji, među inima koje sam tamo za vrijeme korone negdje dosta dana provodio istražujući "no name robu" tad priiiilično jeftinu, ima ih i po nba
Da li je do godina ili do toga da su pare, kladionice i općenito promjena stila igre (neki bi rekli evolucija) pokvarile čari ovih sportova, ne znam.
Bayern izborio produžetak u gostima protiv Fenera,i to bez Ibake
-
- Kontakt:
Panata djeluje jako dobro,veceras je ponižen Monaco iu skoro svakom segmentu(jedino ih izvukao napadacki skok).
Mike James,izvinjavam se na izrazu ali večeras je silo...
od igrača PAO.
Pokazali su kako se igra odbrana protiv njega.
Lessort je odigrao na nivou igrača NBA lige,izuzetno koristan igrač.
Nunn i Grant standradno dobri.
NEXT-u Oaku dolazi Obradovic.
Nikome od navijača,ali i njemu nece biti lako prisustovati toj utakmici ali šta je tu je.
Volio bih da je umjesto Atamana ali......
Mike James,izvinjavam se na izrazu ali večeras je silo...
Pokazali su kako se igra odbrana protiv njega.
Lessort je odigrao na nivou igrača NBA lige,izuzetno koristan igrač.
Nunn i Grant standradno dobri.
NEXT-u Oaku dolazi Obradovic.
Nikome od navijača,ali i njemu nece biti lako prisustovati toj utakmici ali šta je tu je.
Volio bih da je umjesto Atamana ali......
Nunn je baš dobro pojačanja za Pnatahinaikos
-
- Kontakt:
- VensanKasel
- Kontakt:
Zvezda najbolje igra kad nije pod pritiskom .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
da,gledao samAmirutah1988 je napisao/la: ↑11 jan 2024, 22:45Ogromno,ali Lessort.....ko je večeras gledao mogao je vidjeti i uvjeriti se u njegov kvalitet
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.