Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la soko » 11 jan 2024, 17:59

chily-rz je napisao/la:
11 jan 2024, 14:21
Ono što je činjenica da se zadnjih decenija povećao broj oboljele djece od autizma i logično je da roditelji traže neke odgovore, kako, zašto i zbog čega baš njihovo dijete.

S druge strane ako se sistem toliko brine o zdravlju ljudi zašto ne poduzima ništa zbog zagađenosti zraka kojeg udišemo i koji vrlo vjerovatno je jedan od uzroka autizma kod djece. Kad je covid zavladao čitava država se digla na noge, daj vakcine svima, cijepite se, mi brinemo o vašem zdravlju a ovamo godinama istu tu državu zaboli neka stvar što se ljudi po gradovima tuše u smogu i nezdravom zraku.
Drzavu cine ljudi, kao da ljude boli neka stvar za nekim zakonima sto se ovog tice. Susrecao sam sa nasom rajom dok sam radio kao mehanicar u Njemackoj. Kad ti vecina dodje i pita mozes ti meni dati cedulju i pecat da je prosao AU test bez testiranja onda zaboravi.
Nasa posla.
Zadnja izmjena: soko, dana/u 11 jan 2024, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 jan 2024, 18:00

soko je napisao/la:
11 jan 2024, 17:51
scholsey je napisao/la:
11 jan 2024, 15:02
alemsa je napisao/la:
11 jan 2024, 14:50

To sigurno kad bi otisao zivjeti da bi naucio, nea tu dileme. Ja sam bas pokuso intezivno znaci muzika samo spanska, tv, s par jarana sto pricaju spanski ono ksd me nazovete pricajte spanski, bas koliko sam mogao, ali bukvalno poceo mjesati jezike, "prepo" se i stao. Sad ne znam jel to normalan proces dok mozak sve poslozi ili mozda nemam kapacitet za 3 jezika, sve je moguce.
To miješanje je skroz normalno. Što kažeš, dok mozak sve posloži. Osim našeg, ja pričam njemački, engleski i francuski.. španski odlično razumijem, dosta slabije pričam nego ove gore. Ranije mi se stalno dešavalo da miješam riječi ili gramatiku.. desi se i sad, ali vremenom sve manje.

Sigurno da ima malo i do kapaciteta osobe, ali u suštini je sve stvar navike mozga.
Ja nemogu tri nikako, pravo pocnem mjesati. Engleski i nas pricam svaki dan. U Njemackoj sam zivio, isao u skolu. I sad kad odem dole ili kad pokusam da pricam sa klijentima na njemackom , desi se da dobijem neku blokadu i ne ide. Onda samo na engleski prebacim.
Osobama koje žive u Americi je to sigurno teže jer ste previše bombardovani engleskim jezikom.
Koji jezik govoriš kući?

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 11 jan 2024, 18:01

Mala mi ima koze, nista posebno, kao i ja kad sam pokupio kad sam bio mali, ova moja u vrticu pokupila, par curica ima.

Oko vakcina, primio sam sta su doktori rekli kao mali, malu sam vakcinisao onom prvom, nisam protivnik ali eto, protivnik sam vakcine protiv korone.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 jan 2024, 18:02

ASD je napisao/la:
11 jan 2024, 18:00
soko je napisao/la:
scholsey je napisao/la:
11 jan 2024, 15:02

To miješanje je skroz normalno. Što kažeš, dok mozak sve posloži. Osim našeg, ja pričam njemački, engleski i francuski.. španski odlično razumijem, dosta slabije pričam nego ove gore. Ranije mi se stalno dešavalo da miješam riječi ili gramatiku.. desi se i sad, ali vremenom sve manje.

Sigurno da ima malo i do kapaciteta osobe, ali u suštini je sve stvar navike mozga.
Ja nemogu tri nikako, pravo pocnem mjesati. Engleski i nas pricam svaki dan. U Njemackoj sam zivio, isao u skolu. I sad kad odem dole ili kad pokusam da pricam sa klijentima na njemackom , desi se da dobijem neku blokadu i ne ide. Onda samo na engleski prebacim.
Osobama koje žive u Americi je to sigurno teže jer ste previše bombardovani engleskim jezikom.
Koji jezik govoriš kući?
Samo nas, al me nekad ponese na engleski.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jan 2024, 18:58

Auuuh, kakva partija Morane :bow:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 11 jan 2024, 19:06

Marsal je napisao/la:
11 jan 2024, 18:58
Auuuh, kakva partija Morane :bow:
Zezno ih je onaj mali s pametovanjem oko heksametra
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jan 2024, 19:08

Najjači je Klix sa ovim člancima i pametovanjem kako takmičari ne znaju na Potjeri čija je boja fesa boja dresa i jel Bugojno u Federaciji.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 jan 2024, 19:10

Arvid je napisao/la:
11 jan 2024, 17:27
Na r/bosnia sam i ja banovan. Vox mejhana jugenda zna se koje stranke, stoga me i ne čudi to što pišu. r/bih je naš reprezentativni sub.
:thumbup: ima dobrih liberalki na bih redditu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jan 2024, 19:15

StevieG8 je napisao/la:
11 jan 2024, 19:10
Arvid je napisao/la:
Na r/bosnia sam i ja banovan. Vox mejhana jugenda zna se koje stranke, stoga me i ne čudi to što pišu. r/bih je naš reprezentativni sub.
Neš guzit.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jan 2024, 19:16

Marsal je napisao/la:
11 jan 2024, 19:15
StevieG8 je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Neš guzit.
Provjereno

:mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 jan 2024, 19:18

Marsal je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Neš guzit.
Ako ne proba 100% nece.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jan 2024, 19:23

Bivšu sam actually upoznao preko Reddita. Mada, fakat je tamo teško jer svakakve mrake ima i onda žene odyebu i kad ko normalan uleti :mrgreen:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 11 jan 2024, 19:29

soko je napisao/la:

Meni treba pola minute-minuta (zavisno od ozbiljnosti razgovora) da mozak i generalno način razmišljanja nekako prebacim u mod tog jezika.. onda obično sve normala. Iako ih haman svakodnevno koristim, opet mi je trebalo sigurno 6 mjeseci da smanjim miješanje i da se skroz uštelim.

Mozak je čudo. Kako se prilagodi na redovno korištenje, tako se prilagodi i na ne korištenje.. pa vjerovatno odatle blokade, trokiranja i šta znam. Naravno, preduslov je da fakat znaš jezik.. a ne da si "nekad pokupio sa tv-a pa ti ostalo" i slični snovi modernog čovjeka. :kafa:

@Asteriks Meni su te plovidbe od djetinjstva interesantne. Zato i pitam za ove "dugometražne". Uglavnom, bolje da te više ne ispitujem.. još se trebam nafurati na neke radikalne poteze. :shifty: :mrgreen:
The saddest thing in life is wasted talent.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 jan 2024, 19:49

scholsey je napisao/la:
11 jan 2024, 19:29
soko je napisao/la:

Meni treba pola minute-minuta (zavisno od ozbiljnosti razgovora) da mozak i generalno način razmišljanja nekako prebacim u mod tog jezika.. onda obično sve normala. Iako ih haman svakodnevno koristim, opet mi je trebalo sigurno 6 mjeseci da smanjim miješanje i da se skroz uštelim.

Mozak je čudo. Kako se prilagodi na redovno korištenje, tako se prilagodi i na ne korištenje.. pa vjerovatno odatle blokade, trokiranja i šta znam. Naravno, preduslov je da fakat znaš jezik.. a ne da si "nekad pokupio sa tv-a pa ti ostalo" i slični snovi modernog čovjeka. :kafa:

@Asteriks Meni su te plovidbe od djetinjstva interesantne. Zato i pitam za ove "dugometražne". Uglavnom, bolje da te više ne ispitujem.. još se trebam nafurati na neke radikalne poteze. :shifty: :mrgreen:
Mora da je to. Zivio sam u Njemackoj 6 godina. Ne koristim njemecki osim to mozda jednom godisnje na kratak period, sigurno bi se vratilo kad bi ga koristio koji mjesec.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 11 jan 2024, 19:50

StevieG8 je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
false, nema žena na redditu
To te garant neki iz Nemile catfisha

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 jan 2024, 20:08

Marsal je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Neš guzit.
Moram priznat da si u pravu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 jan 2024, 20:16

Marsal je napisao/la:
11 jan 2024, 19:23
Bivšu sam actually upoznao preko Reddita. Mada, fakat je tamo teško jer svakakve mrake ima i onda žene odyebu i kad ko normalan uleti :mrgreen:
Ima tamo ona jedna djevojka stalno pise kako trazi ljubav ne moze da nadje kad tamo na profilu sve najave suicida i samopovrijeđivanja

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 11 jan 2024, 20:26

Nemoj takvu s Marsalom spajat, da ne bi digao i nju i sebe u zrak pred oltarom. :rol:

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 11 jan 2024, 20:31

StevieG8 je napisao/la:
11 jan 2024, 20:16
Marsal je napisao/la:
11 jan 2024, 19:23
Ima tamo ona jedna djevojka stalno pise kako trazi ljubav ne moze da nadje kad tamo na profilu sve najave suicida i samopovrijeđivanja
to je Marsal :mrgreen:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 jan 2024, 20:40

Samo da preporučim ljudima ovdje knjige Aleksandra Bilanovića, realno idealno štivo za ljude koji baš i ne vole čitanje ili su im makar "mrske" ozbiljne i neke pretenciozne teme. Piše u slengu, možda bi ih svrstao u putopisne knjige, koje su praćene i ljubavnim avanturama dotičnog.

Dripačka Rapsodija je čak i odlična, pročitao sam prije par dana i novu "Esmeralda 973", značajno je slabija, ali i dalje vrijedna čitanja.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.