FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
65
33%
Darko Milanič
33
17%
Miodrag Božović
3
2%
Fedja Dudić
30
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
18
9%
Samo stranac
51
26%

Ukupno glasova: 200

BordoBBoja
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoBBoja » 11 jan 2024, 14:28

joker90 je napisao/la:
11 jan 2024, 14:06
Treba zabraniti članovima da pišu na ovoj temi! :kafa:
Lobotomci

edRed
Kontakt:

Post Postao/la edRed » 11 jan 2024, 14:54

stiže članska, odličan ovaj 3d print :ljepota:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 jan 2024, 14:57

VenamaHrabrih je napisao/la:
11 jan 2024, 08:46
@AVNOJ. U velikoj većini stvari se slažemo. I meni se gade oni koji psuju, naročito djecu. Nikako se i na bilo koji način ne mogu identifikovati sa tim i takvim osobama. Svako će se izraziti prema svojim intelektualnim kapacitetima, kulturi i odgoju. Neko se izražava preko mržnje,meko preko nacionalizma, neko preko psovke. U izabranom, odnosno dostupnom i sebi razumljivom mediju, pojedinac će nastojati da se što kreativnije izrazi. Pa će tako psovke postati raskošnije, mržnja kreativnija, nacionalizam živopisniji itd. Kako već rekoh; Pojavu osuditi, a prijatelja, brata, kolegu, pokušat spasit.
Sarajevo je grad od 500K stanovnika, a ima čvrstu bazu od oko 3K članova. To je sramotno malo i zapravo pokazuje pogrešan kurs kojim je klub brodio zadnjih 30-ak godina. Istini za volju, Sarajevo se nikad nije moglo pohvaliti konstantnom cifrom od 10K+ članova. Ua period prije rata postoji i svojevrsno opravdanje, jer je bilo dosta navijača Zvezde, Partizana, oa i Hajduka. No za poraće nema opravdanja. Za cifru 3-5K u gradu gdje više nema navijača drugih timova, cifra je i više nego sramotna. To je propust i neznanje Kluba i to treba otvoreno reći. Nikakve to veze nema sa onima koji psuju. Sa te strane te potpuno razumijem. Nisam niti u jednom momentu rekao da si ti takav, ali podsjećaš svojim načinom agitacije na Sturmabteilung aktivistu. Ja smatram da to nije način i ds se tako samo stvara kontraefekat. Klub, svojim ispravnim radom, mora mijenjati svijest mase, e da bi ista se ugledala na njega i poželila biti dijelom kluba. Ti kao pojedinac, naravno da se možeš distancirati, ali ja to smatram pogrešnim. Kroz istoriju imaš razne primjere: Jeziiti su se distancirali, a Franjevci nisu, zato danas imamo Bosnu srebrnu. Prispodopivo iz tvoj nick; komunisti su uspjeli u ustanku i dobili podršku širokih narodnih masa, jer su postali "so zemlje"(to im je bila parola u pridobivanju radnika, seljaka i napredne inteligencije). Da su se distanciirali, ne bih ni bilo više od 10K na području čitave Jugoslaavije. Zašto narod bježi glavom bez obzira odavde? Pa baš zbog toga što se vlast oduđila od njega. Napravljene su tri skupine koje ništa drugo ne rade, nego optužuju one druge za stanje u državi, a pritom niti jedna nema ekonomski program razvitka zemlje. Zato mislim da su ti namjere časne, ali pristup pogrešan. Svako se zna od psovača eodmaknuti, ali za dobro kluba puno bitnije je raditi sa psovačem i ukazati mu na njegove greške i zablude. "So zemlje"
Dobro jutro ti želim i uživaj u ostatku dana.
Iskreno, malo sam uvijeđen kad mi dodaš neko nacističko obilježje al vjerujem da to nije ni iz kakve loše namjere ili pokušaja uvrede mene. Ako kažeš da je moj pristup pogrešan, kako kažeš "gestapovski", onda ok hvala na ukazanu pogrešku sa moje strane. Bez da sad pišem o svom viđenju načina opstanka naroda ili društvenih zajednica i političkom uređenju nekog društva, jednostavno ne želim da se zamaram ovde temama koje nisu vezane za klub jer mi ovo pisanje dođe kao neki bjeg od svakodnevnice nekad možda izletim i napišem nešto što nije vezano za klub i što nije premet mog interesovanja ali pokušavam brzo da se vratim.
Ostaj mi zdravo, još jednom hvala, nadam se nadam se našem zajedništvu u svim različitostima koje nas spajaju.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

HZbec
Kontakt:

Post Postao/la HZbec » 11 jan 2024, 15:01

slika
Bog Bosna i Bošnjaci

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 jan 2024, 15:13

AVNOJ je napisao/la:
11 jan 2024, 14:57
VenamaHrabrih je napisao/la:
11 jan 2024, 08:46
@AVNOJ. U velikoj većini stvari se slažemo. I meni se gade oni koji psuju, naročito djecu. Nikako se i na bilo koji način ne mogu identifikovati sa tim i takvim osobama. Svako će se izraziti prema svojim intelektualnim kapacitetima, kulturi i odgoju. Neko se izražava preko mržnje,meko preko nacionalizma, neko preko psovke. U izabranom, odnosno dostupnom i sebi razumljivom mediju, pojedinac će nastojati da se što kreativnije izrazi. Pa će tako psovke postati raskošnije, mržnja kreativnija, nacionalizam živopisniji itd. Kako već rekoh; Pojavu osuditi, a prijatelja, brata, kolegu, pokušat spasit.
Sarajevo je grad od 500K stanovnika, a ima čvrstu bazu od oko 3K članova. To je sramotno malo i zapravo pokazuje pogrešan kurs kojim je klub brodio zadnjih 30-ak godina. Istini za volju, Sarajevo se nikad nije moglo pohvaliti konstantnom cifrom od 10K+ članova. Ua period prije rata postoji i svojevrsno opravdanje, jer je bilo dosta navijača Zvezde, Partizana, oa i Hajduka. No za poraće nema opravdanja. Za cifru 3-5K u gradu gdje više nema navijača drugih timova, cifra je i više nego sramotna. To je propust i neznanje Kluba i to treba otvoreno reći. Nikakve to veze nema sa onima koji psuju. Sa te strane te potpuno razumijem. Nisam niti u jednom momentu rekao da si ti takav, ali podsjećaš svojim načinom agitacije na Sturmabteilung aktivistu. Ja smatram da to nije način i ds se tako samo stvara kontraefekat. Klub, svojim ispravnim radom, mora mijenjati svijest mase, e da bi ista se ugledala na njega i poželila biti dijelom kluba. Ti kao pojedinac, naravno da se možeš distancirati, ali ja to smatram pogrešnim. Kroz istoriju imaš razne primjere: Jeziiti su se distancirali, a Franjevci nisu, zato danas imamo Bosnu srebrnu. Prispodopivo iz tvoj nick; komunisti su uspjeli u ustanku i dobili podršku širokih narodnih masa, jer su postali "so zemlje"(to im je bila parola u pridobivanju radnika, seljaka i napredne inteligencije). Da su se distanciirali, ne bih ni bilo više od 10K na području čitave Jugoslaavije. Zašto narod bježi glavom bez obzira odavde? Pa baš zbog toga što se vlast oduđila od njega. Napravljene su tri skupine koje ništa drugo ne rade, nego optužuju one druge za stanje u državi, a pritom niti jedna nema ekonomski program razvitka zemlje. Zato mislim da su ti namjere časne, ali pristup pogrešan. Svako se zna od psovača eodmaknuti, ali za dobro kluba puno bitnije je raditi sa psovačem i ukazati mu na njegove greške i zablude. "So zemlje"
Dobro jutro ti želim i uživaj u ostatku dana.
Iskreno, malo sam uvijeđen kad mi dodaš neko nacističko obilježje al vjerujem da to nije ni iz kakve loše namjere ili pokušaja uvrede mene. Ako kažeš da je moj pristup pogrešan, kako kažeš "gestapovski", onda ok hvala na ukazanu pogrešku sa moje strane. Bez da sad pišem o svom viđenju načina opstanka naroda ili društvenih zajednica i političkom uređenju nekog društva, jednostavno ne želim da se zamaram ovde temama koje nisu vezane za klub jer mi ovo pisanje dođe kao neki bjeg od svakodnevnice nekad možda izletim i napišem nešto što nije vezano za klub i što nije premet mog interesovanja ali pokušavam brzo da se vratim.
Ostaj mi zdravo, još jednom hvala, nadam se nadam se našem zajedništvu u svim različitostima koje nas spajaju.
Zaista mi je žao ako sam te na bilo koji način uvrijetio, makar i nehotice. Želio sam samo slikovito prikazati, ali sam vjerovatno izabrao pogrešan način, pa te još jednom molim da mi oprostiš.
Obično se ne bih ni upuštao u diskusiju, ali zaista cijenim tvoj entuzijazam i lično smatram da si osoba od mnogih kvaliteta, pa sam si dao za pravo da ukažem na ono što ja smatram greškom. Baš zato što mislim da smo podosta slični, usudio sam se na ovakav korak.
Još jednom izvini ako sam te na bilo koji način uvrijedio. Zaista nisam imao takvu namjeru.
Sve najbolje ti želim

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 11 jan 2024, 15:25

Šta je za 13.1.? Famos?
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 11 jan 2024, 15:29

Dave je napisao/la:
11 jan 2024, 15:25
Šta je za 13.1.? Famos?
Makedonija GP

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 jan 2024, 15:45

joker90 je napisao/la:
11 jan 2024, 14:06
Treba zabraniti članovima da pišu na ovoj temi! :kafa:
treba napraviti pdf clanovi plus

jer svasta se izrodi za 20 km ovako 150 km ce platiti samo pravi zaljubljenici :kafa:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 11 jan 2024, 16:49

Morpheus je napisao/la:
11 jan 2024, 12:07
TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 07:28
Pa Mulalic rupetina mrtva citavu polusezonu.
Rupetina mrtva čitavu polusezonu, a odigrao jednu ili dvije utakmice :problem: :problem:

A u nastavku napišeš
Buljubasicu je sreca sto mora igrati, a nije ni on nista previse pokazao osim svojih 18 godina, sto je nama navijacima vec za svrsavanje

Čuj sreća, čuj nije ništa previše pokazao

Ljudi dragi, ja ne znam koji **** vi hoćete od pojedinih igrača. Bolje bi vam bilo da se prebacite na Real, City, itd. Tamo su Valverde, Rodri, Haaland i ostale zvijezde i oni su nepogrješivi. Ostavite se našeg fudbala. Možda je do vas? Možda vi ne znate šta koji igrač otprilike treba da radi?

Buljubašić dobro odradio sezonu. Pokazao momak da je vrijedan da se istrpi.

:clap: :clap: :thumbup:
To je pravo ispravno razmisljanje
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 11 jan 2024, 16:53

Eno vidim Delac gostovao u podcast inkubatoru. Mrsko mi sve pregledati, jel zna neki jel govorio šta o nama?

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 jan 2024, 17:08

Stigle clanske :njanjanja: :njanjanja: al nisam dobio privjesak :plac:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 17:28

PeppermintSA je napisao/la:
11 jan 2024, 16:53
Eno vidim Delac gostovao u podcast inkubatoru. Mrsko mi sve pregledati, jel zna neki jel govorio šta o nama?
Rekao je da je bio blizu dogovora ljetos, ali izmedju redova da mu se nije dolazilo u PLBiH. I da se politika mijesa u sve, da Dodik gura Borac, a HDZ Zrinjski.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 jan 2024, 18:00

Buljubasic je najtalentovanije dijete u ligi. Ko god misli drugačije je potpuni Fudbalski analfabeta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 jan 2024, 18:24

Kako je moguce da 1,5 m km neko da velezu 1,5 m km zrinjskom..

Recimo da je istina da je za stadion, to mi je ok, al uplatis za gradnju toj firmi koja to pravi.. zasto bi klub placao (sukib interesa). Velez ~ zrinjski gradimo to i to kosta toliko i toliko federacija ok poslacemo nase inspektore da pregledaju sta se gradi koliko kosta. Ako su objekat/ pare realne ok uplati firmi 30% kad zavrse obidjes ako je napravljeno sve sto je dogovoreno isplati resto. Ja
Nemam nista protiv ako je pomoc za izgradnju stadiona travnjaka reflektora itd

Ako se daju pare dacemo 1,5 m km za gradnju a vi ulozite 600 k km uzmite sebi 900 kkm za igrace dugove to je ok ak to svi klubilovu trebaju dobit iz federacije.

Takodje krov na zapadu i istoku se treba uraditi i na kosevu al na nacin da se to moze skinut kad se bude nivi stafion pravio da se iskoristi

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 jan 2024, 18:34

Dok god igrac sa 16-22 godine koji ima pro ugovor sa klubom, igra sa rajom po terminima lopte ide skija itd a raja to opravdava kao sta fali, da vidis sta radi ovaj i onaj mi smo MAHALA..

To mersudin ahmetovic za 55 godina nebi SMIO pomislit a ne uradit u pro klubovima..

Spahic je prico da je platio 20 k€ sto je popio kolu.

Nije to problem sto on osuta termin vec je to problem ne postivanje kluba discipline vise nego povrede. Igrac se moze povrijedit na paringu u voznji pri seksu ali ako KLUB ZELI BIT PRO KLUB MORA BIT PRO PO SVIM PITANJIMA.

Nasi treneri govore nece nas niko vani. NORMALNO haveru da nece, jer radis iskustvo koje imas (adzem amaw husref itd) amatersko i ljudi se boje (jer su se dobro naguzili da dodju do pro levela) da ce javasluk unijet u klupu i sjebat njihov 30 godisnji rad..

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 11 jan 2024, 19:28

Pitar6785 je napisao/la:
11 jan 2024, 18:24
Kako je moguce da 1,5 m km neko da velezu 1,5 m km zrinjskom..

Recimo da je istina da je za stadion, to mi je ok, al uplatis za gradnju toj firmi koja to pravi.. zasto bi klub placao (sukib interesa). Velez ~ zrinjski gradimo to i to kosta toliko i toliko federacija ok poslacemo nase inspektore da pregledaju sta se gradi koliko kosta. Ako su objekat/ pare realne ok uplati firmi 30% kad zavrse obidjes ako je napravljeno sve sto je dogovoreno isplati resto. Ja
Nemam nista protiv ako je pomoc za izgradnju stadiona travnjaka reflektora itd

Ako se daju pare dacemo 1,5 m km za gradnju a vi ulozite 600 k km uzmite sebi 900 kkm za igrace dugove to je ok ak to svi klubilovu trebaju dobit iz federacije.

Takodje krov na zapadu i istoku se treba uraditi i na kosevu al na nacin da se to moze skinut kad se bude nivi stafion pravio da se iskoristi
Kakav bolan novi stadion oni ne mogu ni ovaj postojeći da malo nasminkaju,a kamoli novi da prave drug moj.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 19:46

Pitar6785 je napisao/la:
11 jan 2024, 18:34
Dok god igrac sa 16-22 godine koji ima pro ugovor sa klubom, igra sa rajom po terminima lopte ide skija itd a raja to opravdava kao sta fali, da vidis sta radi ovaj i onaj mi smo MAHALA..

To mersudin ahmetovic za 55 godina nebi SMIO pomislit a ne uradit u pro klubovima..

Spahic je prico da je platio 20 k€ sto je popio kolu.

Nije to problem sto on osuta termin vec je to problem ne postivanje kluba discipline vise nego povrede. Igrac se moze povrijedit na paringu u voznji pri seksu ali ako KLUB ZELI BIT PRO KLUB MORA BIT PRO PO SVIM PITANJIMA.

Nasi treneri govore nece nas niko vani. NORMALNO haveru da nece, jer radis iskustvo koje imas (adzem amaw husref itd) amatersko i ljudi se boje (jer su se dobro naguzili da dodju do pro levela) da ce javasluk unijet u klupu i sjebat njihov 30 godisnji rad..
Ne znam zasto je toliki problem sto je Mulalic odigrao termin. Treba dijete usmjeriti i podrzati, ako ga ko zna, ne javno blatiti.

Prvi, osnovni i najveci problem bh. sporta, pa i fudbala, je manjak kvalitetnih sportskih radnika, dakle struke. Od direktora, preko menadzera, do trenera, to su sve analfabete. Priuceni, polu-pismeni ljudi koji ne bi bili u stanju da nacrtanu ovcu cuvaju. Sto je jos gore, dao im Tala i diplomu i misle da su pokupili svu pamet svijeta. Cast rijetkim izuzecima, to je tako. Ovo kazem kao neko ko je dugo radio u sportu, znaci znam iz prve ruke.

Iz takvog ambijenta ne mogu izlaziti kvalitetni igraci i profesionalci. Sto se samog potencijala tice, nisu nasa djeca nista manje talentovana od, recimo, hrvatske. Niti su Srbi vise talentovani za kosarku od nas, a kakve uspjehe imaju. Genetski su razlike izmedju ex-yu naroda nikakve, to jest nepostojece. Sto ce reci, nije niko drugi predodredjen da proizvodi igrace, nego ovi drugi jednostavno znaju, a mi ne. Raja kaze, mi nemamo sistem. Pa nemamo, ali sistem cine ljudi, dakle mi nemamo ljudi.

Mozemo i o razlozima sto oni znaju a mi ne znamo, ali bojim se da bi otisli do Kulina Bana. U svakom slucaju, svaki dobar igrac koji izadje iz PLBiH je vise slucajnost i produkt nekih okolnosti, nego rezultat necijeg rada. Bez da nipodostavam bilo ciji rad (na 10 analfabeta imas jednog entuzijastu koji sve sam vuce), ovo vam je tako.

Ja se izvinjavam sto sam opsiran. Mogao bi knjige o ovoj temi pisati, ali nemoj da se ibretimo sto nam neko dijete igra termin. Najmanji je problem termin, on samo radi sto su mu od malena govorili da je ok.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 11 jan 2024, 20:53

slika

slika

:bih:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 jan 2024, 21:00

E cuj Mulalic se na TERMINU cudi sto su ga otpisali ?! Decko igra termin i mahala ko ce ostat u klubu ko ne ?
E tugaa Bgm
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”