Jao kuknjave kod BericaMortemHz je napisao/la: ↑09 jan 2024, 15:30Ruski oficiri pretukli srpske dobrovoljce u Ukrajini: Odbili izvršiti zapovijed?
Srpski plaćenici su se na društvenim mrežama požalili na loš tretman u Ukrajini. Navodno su ih nakon odbijanja zapovjedi pretukli ruski oficiri.
Poznati plaćenik Dejan Berić, osoba zadužena za regrutaciju srpskih plaćenika u rusku vojsku, požalio se na komandu 119. padobranske pukovnije u kojoj služe stranci. Berić se požalio da ruski komandanti odbijaju Srbima osigurati dovoljno oružja i liječiti ranjenike.
Kazao je kako je morao raditi s Narodnim frontom kako bi nabavio automobile, dronove, borbene čizme i osigurao vodu za plaćenike. Dodao je kako su komandanti iz 119. regimente nazivali srpske plaćenike "ciganima" i nisu razumjeli njihove motive za učešće u ruskoj invaziji na Ukrajinu, ispitujući ih zašto su uopće došli.
Istakao je kako su kako su njegovi sunarodnjaci potpisali ugovor s ruskim ministarstvom obrane u Moskovskoj oblasti, poslije čega su upisani u 119. pukovniju 106. Tulske zračno-desantne divizije. Kazao je kako su plaćenici nakon toga prevezeni u ruski grad Rjazanj, a potom i u Lugansk.
Komanda regimente je pred Novu godinu naredila Srbima da jurišaju na položaje ukrajinskih oružanih snaga, dajući im po 2-3 okvira municije i naredivši im da "zauzmu ostalo oružje u borbi". Berić tvrdi kako su Srbi odbili izvršiti ovu naredbu i da su tražili premještaj u drugu jedinicu, ali su proglašeni dezerterima i ratnim zločincima.
Naveo je kako su srpski plaćenici izbačeni iz zemunica te da su nekoliko dana držani na hladnom bez hrane i vode, nakon čega su u pukovniju stigli predstavnici vojne policije koji su od njih tražili da potpišu priznanje kako su špijuni. Dodao je da su Rusi odbili liječiti čak i teško bolesne Srbe.
Berić je kazao kako se o vojnom tužiteljstvu i rukovodstvu Čečenije sa zahtjevom za prebacivanje srpskih plaćenika u odred Ahmat, ali i da "rukovodstvo 119. pukovnije ne želi da to dobro završi".
Dodao je kako je vojna policija tukla nenaoružane borce kundacima, pucala u zrak i prijetila da će ih strijeljati. Priznao je kako se boji za svoj život, ali i za živote Srba koji se bore na strani Rusije.
Komandu 119. regimente nazvao je "organiziranom zločinačkom grupom" i izrazio zabrinutost da bi mogao biti osuđen "zbog diskreditacije vojske". Smatra da bi njegov video mogli iskoristiti "neprijatelji".
Poznato je kako Rusija aktivno vrbuje građane Srbije i drugih balkanskih zemalja za rat u Ukrajini. Regrutaciju dobrovoljaca u Srbiji potvrdili su i Davor Savičić i Dejan Berić, koji se bore na strani samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Centre forward
- Kontakt:
Šta time želiš da kažeš, ne razumijem zašto razmišljaš prizemno ?mma_hz je napisao/la: ↑09 jan 2024, 13:32Jel fejk da su ubili 10 milja djeceCentre forward je napisao/la: ↑08 jan 2024, 22:33Ako je ovo istina, onda je asteroid jedino ispravno rješenje.
Mada mislim da je teški fejk, nema teorije da ovo izadje na "tržište".![]()
Ko je normalan osporio genocid nad djecom u pitaj Boga koliko hiljada ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Zamisli odes se boriti za tudje interese i ljudi te jos isamaraju,nedaju ti da jedes i pijesStevieG8 je napisao/la: ↑09 jan 2024, 16:10Jao kuknjave kod BericaMortemHz je napisao/la: ↑09 jan 2024, 15:30Ruski oficiri pretukli srpske dobrovoljce u Ukrajini: Odbili izvršiti zapovijed?
Srpski plaćenici su se na društvenim mrežama požalili na loš tretman u Ukrajini. Navodno su ih nakon odbijanja zapovjedi pretukli ruski oficiri.
Poznati plaćenik Dejan Berić, osoba zadužena za regrutaciju srpskih plaćenika u rusku vojsku, požalio se na komandu 119. padobranske pukovnije u kojoj služe stranci. Berić se požalio da ruski komandanti odbijaju Srbima osigurati dovoljno oružja i liječiti ranjenike.
Kazao je kako je morao raditi s Narodnim frontom kako bi nabavio automobile, dronove, borbene čizme i osigurao vodu za plaćenike. Dodao je kako su komandanti iz 119. regimente nazivali srpske plaćenike "ciganima" i nisu razumjeli njihove motive za učešće u ruskoj invaziji na Ukrajinu, ispitujući ih zašto su uopće došli.
Istakao je kako su kako su njegovi sunarodnjaci potpisali ugovor s ruskim ministarstvom obrane u Moskovskoj oblasti, poslije čega su upisani u 119. pukovniju 106. Tulske zračno-desantne divizije. Kazao je kako su plaćenici nakon toga prevezeni u ruski grad Rjazanj, a potom i u Lugansk.
Komanda regimente je pred Novu godinu naredila Srbima da jurišaju na položaje ukrajinskih oružanih snaga, dajući im po 2-3 okvira municije i naredivši im da "zauzmu ostalo oružje u borbi". Berić tvrdi kako su Srbi odbili izvršiti ovu naredbu i da su tražili premještaj u drugu jedinicu, ali su proglašeni dezerterima i ratnim zločincima.
Naveo je kako su srpski plaćenici izbačeni iz zemunica te da su nekoliko dana držani na hladnom bez hrane i vode, nakon čega su u pukovniju stigli predstavnici vojne policije koji su od njih tražili da potpišu priznanje kako su špijuni. Dodao je da su Rusi odbili liječiti čak i teško bolesne Srbe.
Berić je kazao kako se o vojnom tužiteljstvu i rukovodstvu Čečenije sa zahtjevom za prebacivanje srpskih plaćenika u odred Ahmat, ali i da "rukovodstvo 119. pukovnije ne želi da to dobro završi".
Dodao je kako je vojna policija tukla nenaoružane borce kundacima, pucala u zrak i prijetila da će ih strijeljati. Priznao je kako se boji za svoj život, ali i za živote Srba koji se bore na strani Rusije.
Komandu 119. regimente nazvao je "organiziranom zločinačkom grupom" i izrazio zabrinutost da bi mogao biti osuđen "zbog diskreditacije vojske". Smatra da bi njegov video mogli iskoristiti "neprijatelji".
Poznato je kako Rusija aktivno vrbuje građane Srbije i drugih balkanskih zemalja za rat u Ukrajini. Regrutaciju dobrovoljaca u Srbiji potvrdili su i Davor Savičić i Dejan Berić, koji se bore na strani samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.![]()
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Skontali da rat nije internet, lako je Kosovo iz Beograda branit
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Pratio sam mnoge od ovih, mnogo pametnih ljudi je bilo i svi su banovani bez ikakvog konkretnog razloga osim sto su kritikovali Izrael. Free speech Musk 
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Došli da ginu za braću ruse, a ovi kundakom po glavi.
Ovog Berića bi mogao uskoro nehotice neki zalutali metak pogoditi.
Ovog Berića bi mogao uskoro nehotice neki zalutali metak pogoditi.
it's football day
Ma otisli da pljackaju
Mnogi pokemoni ovdje,veliki mislioci i seratori da ne kazem demagozi.Centre forward je napisao/la: ↑09 jan 2024, 17:02Šta time želiš da kažeš, ne razumijem zašto razmišljaš prizemno ?mma_hz je napisao/la: ↑09 jan 2024, 13:32Jel fejk da su ubili 10 milja djeceCentre forward je napisao/la: ↑08 jan 2024, 22:33Ako je ovo istina, onda je asteroid jedino ispravno rješenje.
Mada mislim da je teški fejk, nema teorije da ovo izadje na "tržište".![]()
Ko je normalan osporio genocid nad djecom u pitaj Boga koliko hiljada ?
Beric mujezin u novoj jedinici.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Kakvi bolesnici od narodaNissim Vaturi, zastupnik u izraelskom Knessetu i član krajnje desnog Likuda, ponovio je svoj poziv na spaljivanje Gaze samo dan prije nego što će se Izrael suočiti sa saslušanjem u Haagu zbog optužbi za genocid u Gazi, piše The Times of Israel.
Govoreći za radio Hakol Baramah, Vaturi je naveo kako ne žali zbog objave na X-u iz novembra u kojoj je poručio: “Spalite Gazu odmah.” Objava je izazvala široko osudu i zbog nje je Vaturiju privremeno zabranjen pristup Facebooku.
“Moramo ih eliminisati”
“Stojim iza svojih riječi. Bolje je spaliti zgrade nego žrtvovati vojnike. Tamo nema nevinih”, kazao je sada Vaturi, koji obnaša i dužnost potpredsjednika Knesseta. Dodao je kako su izraelske obrambene snage (IDF) do sada uspjele evakuisati nedužne civile iz sjeverne Gaze.
“Ostalo je sto hiljada ljudi. Nemam milosti za one koji su još tamo. Moramo ih eliminisati”, istaknuo je. Jedan od argumenata koji je Južnoafrička Republika navela u svojoj tužbi protiv Izraela jest taj da Izraelci nisu djelovali kako bi kaznili one koji potiču genocid.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Da ovo nije neka ss.ba forumska divizija
https://www.reddit.com/r/bosnia/s/yDTcYiE7lH
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- bavariapivo
- Kontakt:
Brokula je napisao/la: ↑11 jan 2024, 10:45Da ovo nije neka ss.ba forumska divizija
dosli se boriti za bracu ruse, a ovi ih tretiraju kao zivotinje i pitaju ih, sto ste dosli hahahha
Pocelo je sudjenje
Ne znam sta drugo mogu presuditi osim genocida 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Evo i zapad u Hagu
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Al kakav medijski mrak povodom ovog sudjenja. Ne mozes skoro nigdje naci prenos, kao da ne postoji uopste.
Nekad su ovakve medijske malverzacije bile teorija zavjere, a sad obicna svakodnevnica s kojom smo se svi pomirili
Nekad su ovakve medijske malverzacije bile teorija zavjere, a sad obicna svakodnevnica s kojom smo se svi pomirili
-
Bundesliga
- Kontakt:
To je postalo već standardno. Eno već čitam članke o uvođenju tzv. carbon passports koji će ograničavati koliko će ljudi moći godišnje putovati zbog klimatskih promjena
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Respect za Južnoafričku Republiku, pored tolikog ološa arapskog, tzv. braće, oni predstavljaju borca za Palestinu 
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
-
Bundesliga
- Kontakt:
I Irsku isto. Irci su od početka uz Palestince i protiv ovih strašnih zločina koje Izraelci rade.
I am not yet born; O hear me.
Irci su uvijek na strani zrtve, Bono pjesme pisao za Sarajevo, borio se koliko je mogao (koristio platformu), dosao u SA cim je potpisan Dejton, onda odrzo koncert 97-e, 50k ljudi bilo. Sjeca se @ven.Bundesliga je napisao/la: ↑11 jan 2024, 15:01I Irsku isto. Irci su od početka uz Palestince i protiv ovih strašnih zločina koje Izraelci rade.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 74 gosta.